Don't be afraid of the dark (personal review)

«Έρχεσαι σπίτι μου να δούμε ένα DVD;»

Don't be afraid of the dark (personal review)

Δημοσίευσηαπό silver_knight » 10 Οκτ 2011, 16:08

Σκηνοθεσία : Troy Nixey
Σενάριο : Guillermo Del Toro, Matthew Robbins
Πρωταγωνιστούν : Guy Pearce, Kate Holmes, Baillee Madison
Genre : Ατμοσφαιρικό θρίλερ, αγωνίας

Long story, short : Μικρό κοριτσάκι (Βailee Madison) μετακομίζει σε σπίτι, όπου ο χωρισμένος πατέρας του (Guy Pearce) και η νέα του κοπέλα (Kate Holmes) ανακαινίζουν. Εκεί το κοριτσάκι ανακαλύπτει ένα μυστικό που υπάρχει για χρόνια κρυμμένο στο υπόγειο του σπιτιού, όπου θα βάλει σε κίνδυνο όλους όσους μένουν ή ασχολούνται με το σπίτι.

Σενάριο : Τίποτα το πρωτότυπο (υπόγειο σκοτεινού σπιτιού που κάτι κρύβει...) αλλά φαίνεται το χέρι του Del Toro όπου έχει μια εμμονή με τέρατα κάθε μορφής.Το σενάριο δεν έχει κάτι το τρομακτικό αλλά δημιουργεί μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα αγωνίας που θυμίζει ,αλλά δεν πλησιάζει πολύ, το Λαβύρινθο του Πάνα. Λόγο του ότι προσπαθεί να βγάλει το αίσθημα του φόβου απο την ατμόσφαιρα...υπάρχει μεγάλη λεπτομέρεια στις σκηνές (απο άποψη σεναρίου) και δεν αναλώνεται σε σκοτεινά σκηνικά ή τις λεγόμενες jumpy-scenes (πετάγομαι απο τη γωνία- ΜΠΟΥ, σε τρόμαξα).Δεν ξέρω ποιά είναι η προσφορά του δεύτερου σεναριογράφου, μιας και πιστεύω οτι πρέπει να ναι πολύ σκουριασμένος αφού έχει να γράψει κάτι αξιόλογο απο το Mimic

Σκηνοθεσία : Η σκηνοθεσία κινείται σε ικανοποιητικά πλαίσια, απο έναν παντελώς άγνωστο όμως σκηνοθέτη, με αυτή τη ταινία να είναι η πρωτη του απόπειρα στο κινηματογράφο. Δεν έχει τίποτα το τρελό και πιστεύω θα μπορούσε να τα πάει πολύ καλύτερα στις έντονες σκηνές για να δημιουργήσει περισσότερη αγωνία

Ερμηνείες : Χμμμ....Εκεί είναι που ψιλοξενέρωσα....Για αρχή η Kate Holmes συνεχίζει να υποστηρίζει το ρόλο του αγγουριού..Ποτέ δεν μου άρεσε σε οποιαδήποτε ταινία και αν έπαιξε...Δεν έχει καθόλου νεύρο, και ώρες ώρες είναι σαν να διαβάζει τα λόγια.Μπορεί ο άντρας της να μην είναι οσκαρικός ηθοποιός αλλά θα μπορούσε να της μάθει 5 πράγματα...O Guy Pearce μου άρεσε αρκετά, αλλά και αυτός σε ορισμένα σημεία φαίνεται ψυχρός, λες και δεν έχει μπει τελείως στη ταινία..Το κοριτσάκι απ την άλλη, όπως και όλα τα παιδιά που παίζουν σε ταινίες, λόγω του ότι δεν 'προσπαθεί' να παίξει , η ερμηνεία της είναι πολύ πιστευτή..

Εκεί που ξεχωρίζει η ταινία θα έλεγε, είναι η μουσική.Χρησιμοποιείται στα σωστά σημεία και βγάζει ένα ανατριχιαστικό αίσθημα που συμπληρώνουν την όλη ατμόσφαιρα...Το αγαπημένο μου κομμάτι της ταινίας..

Γενικά δεν μπορώ να πω οτι ξετρελάθηκα..Περίμενα κάτι καλύτερο σεναριακά τουλάχιστον απο τον Del Toro, μιας και μετά το Λαβύρινθο του Πάνα δεν έχει ξαναγράψει κάτι το αξιόλογο, συν τη πατατιά το Hellboy II..Επίσης αφού το θρίλερ είναι ατμοσφαιρικό πιστεύω οτι ένας πιο έμπειρος σκηνοθέτης θα τα πήγαινε καλύτερα..

Βαθμολογία : 6,5/10
Πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 13 Οκτωβρίου
Άβαταρ μέλους
silver_knight

Δημοσιευσεις : 104

Δημοσίευσηαπό Deathracer2009 » 10 Οκτ 2011, 17:09

Θα την δω στο λαπτοπ μου μαζι με παρεα διοτι δεν λεει να δωσω "τσαμπα" 7 ευρω.....
Άβαταρ μέλους
Deathracer2009

Δημοσιευσεις : 796

Δημοσίευσηαπό Shadow » 19 Δεκ 2011, 22:38

Εγώ που την είδα δε με εντυπωσίασε καθόλου, προτιμήστε Pan's Labyrinth ή The Devil's Backbone.
Άβαταρ μέλους
Shadow

Δημοσιευσεις : 135

Δημοσίευσηαπό frigs » 07 Αύγ 2013, 21:46

Προσπάθησα να την βρω σε κάνα δυο μαγαζιά αλλά δυστυχως δεν υπάρχει από ότι μου είπαν τουλάχιστον.
frigs

Δημοσιευσεις : 719

Δημοσίευσηαπό karlat89 » 08 Αύγ 2013, 21:06

Ωραιο review αλλα η ταινία δεν με εντυπωσίασε
Άβαταρ μέλους
karlat89

Δημοσιευσεις : 579

Δημοσίευσηαπό GiannisRethymno » 21 Αύγ 2013, 19:23

Ωραίο το review. :D
Άβαταρ μέλους
GiannisRethymno

Δημοσιευσεις : 207

Δημοσίευσηαπό Ada23 » 04 Οκτ 2014, 18:21

Ωραια ταινια.Αρκετα τρομακτικη στην αρχη μεχρι να καταλαβεις οτι ο εχθρος ειναι αυτα τα μικρα τερατακια.
Πολυ ομορφο το τελος.

Δεν ειχα ιδεα οτι ο Del Toro βρισκεται πισω απο τη σκηνοθεσια.Γι αυτο εχει τοσο ανατριχιαστικη ατμοσφαιρα.Πολυ καλυτερη ταινια ο Λαβυρινθος του Πανα ωστοσο.
Άβαταρ μέλους
Ada23

Δημοσιευσεις : 135

Επιστροφή στο Ταινίες

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB