Pc vs κονσόλες

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό evogpal » 09 Μαρ 2013, 12:47

Roronoa έγραψε:PC και κονσολες για εμενα ειναι 2 διαφορετικοι κοσμοι που ικανοποιουν αλλα γουστα.Καθε ενα εχει τα δικα του αποκλειστικα παιχνιδια. Προσωπικα ας πουμε προτιμώ να παιζω σε pc γιατι νιωθω πως εχω περισσοτερες επιλογες και ειναι ανοιχτη πλατφορμα(indie games).Καποιοι αλλοι δεν αντεχουν καν την σκεψη οτι πρεπει να κανουν install ενα παιχνιδι ή οτι δεν θα τους τρεξει αμεσως και θα αντιμετοπισουν καποιο προβλημα.Αλλοι δεν θελουν καν να σκεφτονται το οτι θα πρεπει να ρυθμισουν τα γραφικα,εγω το γουσταρω αυτο.
Μπορει το αρχικο κοστος αποκτησης ενος pc να ειναι μεγαλυτερο απο μιας κονσολας και να χρειαζεται αναβαθμιση αλλα υπαρχουν πλεονεκτηματα.Οι κονσολες ειναι περιορισμενες στο να παιζουν παιχνιδια,αυτο για εμενα ειναι πολυ μεγαλο μειονεκτημα.
Γενικα το pc gaming εχει αρκετα plus σε σχεση με τις κονσολες οπως καλυτερα γραφικα,φτηνοτερα παιχνιδια,περισσοτερες επιλογες στον χειρισμο.Πιστευω το μονο "μειονεκτημα" ειναι το οτι δεν εχει τα exclusive απο τις κονσολες,το βαζω σε εισαγωγικα γιατι το ιδιο ισχύει και για τις κονσολες.
Το αλλο μεγαλο μειονεκτημα ειναι η τιμη αλλα αυτο πια ειναι παρελθον σε σχεση με πιο παλια και εαν κρίνω και απο τα χαρακτηριστικα του νεου Ps4, χωρις να δω την τιμη ακομα,πιστευω το πλεονεκτημα του δεν θα κρατησει πανω απο 2 χρονια max.Ηδη οι τωρινες κονσολες ειναι ακριβες για αυτα που προσφερουν.

Συμφωνώ.
Άβαταρ μέλους
evogpal

Δημοσιευσεις : 56

Δημοσίευσηαπό femto » 09 Μαρ 2013, 14:04

Έχω την αίσθηση ότι ενώ δεν υπάρχει κάποια διαφωνία, δημιουργείται μια τέτοια. Δεν λέγεται κάτι διαφορετικό επί της ουσίας, απλώς γίνεται η προσθήκη κάποιων άλλων στοιχείων. Το τελικό συμπέρασμα έχει βγει από πολύ προηγούμενα posts.
Άβαταρ μέλους
femto

Δημοσιευσεις : 94

Δημοσίευσηαπό evogpal » 09 Μαρ 2013, 18:38

femto έγραψε:Έχω την αίσθηση ότι ενώ δεν υπάρχει κάποια διαφωνία, δημιουργείται μια τέτοια. Δεν λέγεται κάτι διαφορετικό επί της ουσίας, απλώς γίνεται η προσθήκη κάποιων άλλων στοιχείων. Το τελικό συμπέρασμα έχει βγει από πολύ προηγούμενα posts.

Για να είμαι απολύτως ειλικρινής δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί να πάρει κάποιος PS3 πχ... Δεν μιλάω για κάποιον κολλημένο με τα αποκλειστηκά παιχνίδια μιας κονσόλας αλλά για έναν gamer που θέλει να παίζει αρκέτα παιχνίδια κτλ κτλ.Οι κονσόλες σε εμποδίζουν το PC όχι...Οκ είναι θέμα γούστου αλλά προσπαθώ να γίνω όσο πιο αντικειμενικός γίνεται...
Άβαταρ μέλους
evogpal

Δημοσίευσηαπό femto » 09 Μαρ 2013, 19:15

evogpal έγραψε:
femto έγραψε:Έχω την αίσθηση ότι ενώ δεν υπάρχει κάποια διαφωνία, δημιουργείται μια τέτοια. Δεν λέγεται κάτι διαφορετικό επί της ουσίας, απλώς γίνεται η προσθήκη κάποιων άλλων στοιχείων. Το τελικό συμπέρασμα έχει βγει από πολύ προηγούμενα posts.

Για να είμαι απολύτως ειλικρινής δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί να πάρει κάποιος PS3 πχ... Δεν μιλάω για κάποιον κολλημένο με τα αποκλειστηκά παιχνίδια μιας κονσόλας αλλά για έναν gamer που θέλει να παίζει αρκέτα παιχνίδια κτλ κτλ.Οι κονσόλες σε εμποδίζουν το PC όχι...Οκ είναι θέμα γούστου αλλά προσπαθώ να γίνω όσο πιο αντικειμενικός γίνεται...

Η κονσόλα προσφέρει κάτι (και είναι) διαφορετικό. Τώρα αν εσύ και εγώ έχουμε τέτοιους υπολογιστές που παίζουν τα παιχνίδια καλύτερα από την οποιαδήποτε κονσόλα, είμαστε θεοί και μπράβο μας. Αλλά επειδή δεν νομίζω να έχουν πάρα πολλοί τέτοια δύναμη στα PC τους, "αναγκάζονται" να αγοράσουν μια κονσόλα. Βγαίνει το PS3/Xbox360, ε, εκ των πραγμάτων 10 χρόνια (όχι 10; πες 7), το μόνο που θα ξοδεύεις είναι για τα παιχνίδια κυρίως. Δεν θα σε ανησυχεί "θα μου τρέχει, θα είναι συμβατό ή όχι". Το PC, όπως έχω πει, δεν έχει όρια ενώ η κονσόλα έχει. Άλλα σκέψου τι αναβαθμίσεις(=εκατοντάδες χρήματα) θα πρέπει να κάνεις για να το φτάσεις σε σημείο που να είναι ανώτερο από κονσόλα. Πόσα λεφτά θα έχουν ήδη επενδυθεί; Για εσένα μπορεί να αξίζει αυτό, αλλά κατά την άποψή μου, για έναν απλό gamer αυτό είναι κάτι ουτοπικό. Δεν νομίζω ότι η κονσόλα σε εμποδίζει σε κάτι. Υπάρχουν και πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα, ασφαλώς. Απλώς, μένω σε αυτό: ο σκοπός της κονσόλας είναι καθαρά το gaming. Από την άλλη, μπορείς να προσφέρεις μια ισορροπία ή να θέσεις και προτεραιότητες. 60% επένδυση για το PC και 40% στην κονσόλα για παράδειγμα. Όπως καταλαβαίνεις, είναι δύσκολο να δούμε αντικειμενικά ένα θέμα το οποίο φλέγεται από πολλά υποκειμενικά κριτήρια.
Άβαταρ μέλους
femto

Δημοσιευσεις : 94

Δημοσίευσηαπό tak96 » 11 Μαρ 2013, 14:57

μην ξεχνατε οτι τα περισσοτερα games τα βγαζουν για να ειναι συμβατα και με κονσολες και με pc....δεν γινετεε να φτιαξουν ενα game που στο pc να κανει παπαδες και στην κονσολα τιποτα...και ετσι η διαφορα ειναι στα γραφικα (που ειναι σημαντικα)...αλλα τωρα με τις καινουριες κονσολες...πιστευω οτι τα πρωτα 2-3 χρονια δεν θα υπαρχει διαφορα πουθενα....μετα θα αρχισει παλι να γινετε οτι γινετε και τωρα.......αλλα και πως παιζεις με λιγο χαμηλοτερα γραφικα δεν νομιζω πως σου χαλαει το παιχνιδι.....τελως παντων...γουστα ειναι αυτα..εγω γουσταρω playstation...γιατι και το 1,2,3 μου βγαλαν και με το παραπανω τα λεφτα τους....
Άβαταρ μέλους
tak96

Δημοσιευσεις : 246

Δημοσίευσηαπό evogpal » 11 Μαρ 2013, 23:11

Κάθησα και το κοίταξα και λίγο παραπάνω στο net με στοιχεία κτλ κτλ.Το ζήτημα λοιπόν είναι μόνο οικονομικό.Το Pc θα σου κοστίσει παραπάνω και οι ακριβότερες τιμές στα παιχνίδια των κονσολών έναντι αυτών του Pc δεν καλύπτουν την διαφορά.Τα Pc ( και εννοώ και καλά gaming Pc) είναι για πιο "hardcore gamers"...
Άβαταρ μέλους
evogpal

Δημοσίευσηαπό tak96 » 11 Μαρ 2013, 23:34

evogpal έγραψε:Κάθησα και το κοίταξα και λίγο παραπάνω στο net με στοιχεία κτλ κτλ.Το ζήτημα λοιπόν είναι μόνο οικονομικό.Το Pc θα σου κοστίσει παραπάνω και οι ακριβότερες τιμές στα παιχνίδια των κονσολών έναντι αυτών του Pc δεν καλύπτουν την διαφορά.Τα Pc ( και εννοώ και καλά gaming Pc) είναι για πιο "hardcore gamers"...

τι βλακειες ειναι αυτα περι hardcore gamers....hardcore gamer ειναι αυτος που παιζει και εχει παιξει απειρα παιχνιδια και κυριως σε κονσολες (αφου ειδικευονται στο gaming)...απο mario μεχρι crysis.....συνεχεια ακουω...απο πιτσιρικια κυριως....οτι αν δεν παιζεις call of duty ή LOL ας πουμε δεν εισαι hardcore και τετοια....
Άβαταρ μέλους
tak96

Δημοσιευσεις : 246

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 12 Μαρ 2013, 00:01

Αναρωτιεμαι γιατι συζηταμε για τεχνολογικη ανωτερωτητα? Το θεμα δεν ειναι ποιος εχει καλυτερα γραφικα, η απαντηση ειναι φυσικα κι εχει το high end gaming pc. Οπως ειπα και πριν ομως, να το βρασω εγω που λατρευω jrpg's που δε βγαινουν για pc. Ασε που παρ' ολο που το pc μου ειναι 3-4 ps3 μαζι σε ισχυ, το πορτ του dark souls παρουσιαζει αρκετες πτωσεις frame rate σε σχεση με την εκδοση της κονσολας.

Θεμα γουστου στα παιχνιδια ειναι καθαρα. Γουσταρεις capcom/namco/konami/sce? Παιρνεις ps4 που ξερεις οτι θα εχει την πληρη στηριξη τους και δε θα σταυροκοπιεσαι και θα συμπληρωνεις αιτησεις για να γινει το ταδε πορτ. Γουσταρεις τοπ γραφικαρες στα καλυτερα shooters της γενιας αλλα κι απειρο λιωσιμο σε καποιο mmo? Το pc ειναι μονοδρομος.
Άβαταρ μέλους
alex4444

Δημοσιευσεις : 745

Δημοσίευσηαπό evogpal » 12 Μαρ 2013, 00:12

tak96 έγραψε:
evogpal έγραψε:Κάθησα και το κοίταξα και λίγο παραπάνω στο net με στοιχεία κτλ κτλ.Το ζήτημα λοιπόν είναι μόνο οικονομικό.Το Pc θα σου κοστίσει παραπάνω και οι ακριβότερες τιμές στα παιχνίδια των κονσολών έναντι αυτών του Pc δεν καλύπτουν την διαφορά.Τα Pc ( και εννοώ και καλά gaming Pc) είναι για πιο "hardcore gamers"...

τι βλακειες ειναι αυτα περι hardcore gamers....hardcore gamer ειναι αυτος που παιζει και εχει παιξει απειρα παιχνιδια και κυριως σε κονσολες (αφου ειδικευονται στο gaming)...απο mario μεχρι crysis.....συνεχεια ακουω...απο πιτσιρικια κυριως....οτι αν δεν παιζεις call of duty ή LOL ας πουμε δεν εισαι hardcore και τετοια....

Πρώτον έβαλα " " γιατί δεν έχουμε προσδιορίσει τι σημαίνει hardcore gamer.Δέυτερον δεν με νοιάζει τι λένε τα πιτσιρίκια... Εγώ δεν μπορώ να πιστέψω πώς για κάποιον για τον οποίο τα games καταλαμβάνουν ένα 90% της ψυχαγωγίας του ή το κάνει επαγγελματικά(σπάνιο) θα ασχοληθεί εντατικά με οποιαδήποτε κονσόλα.Γιατί θα θέλει και τα γραφικά και την ευελιξία που προσφέρει ενας υπολογιστής.Λογικά θα έχει καποια κονσόλα κτλ κτλ αλλά απο καθαρή περιέργια ή γιατί έπαιζε με κάποια κονσόλα απο μικρός.Θα ασχοληθούν μόνο αυτοί που έχουν οικονομικό θέμα.
Αν σ'αρέσει απλώς να παίζεις μερικά παιχνίδια χωρίς να τα "λιώνεις" κιόλας,απλώς και μόνο για να περνάει η ώρα σου οκ πάρε κονσόλα.Αλλά πάνω μίλησα για πιο "hardcore".
Άβαταρ μέλους
evogpal

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 12 Μαρ 2013, 02:10

@evogpal Καλο ειναι να μη βγαζεις συμπερασματα με βαση το τι κανεις εσυ η ο περιγυρος σου. Σιγουρα το να απορροφηθεις σε ενα παιχνιδι σαν το WoW που καπιοι το παιζουν καθημερινα 6-7 χρονια παει αλλου απο το να τερματισεις ενα 20ωρο campaign. Αυτοι ομως που βγαζουν 2-3 20ωρα campaigns το μηνα δηλαδη τι θεωρουνται?

"Εγώ δεν μπορώ να πιστέψω πώς για κάποιον για τον οποίο τα games καταλαμβάνουν ένα 90% της ψυχαγωγίας του ή το κάνει επαγγελματικά(σπάνιο) θα ασχοληθεί εντατικά με οποιαδήποτε κονσόλα."

Ρωτα τους συντακτες του σαιτ να σου πουν τις προτιμησεις τους. Δε νομιζω οτι ειναι κυριως pc gamers στην πλειοψηφια τους, το αντιθετο μαλιστα. Ειναι απλα αλλη εμπειρια το single player camaign απο το online, για μενα προσωπικα πιο ουσιαστικη. Προτιμω να διαβασω ενα βιβλιο παρα να γραψω το δικο μου. Μην υποτιμας τις κονσολες. Η καρδια των βιντεογκειμς καλως η κακως εκει χτυπαει κι ολη η βιομηχανια δειχνει να γυριζει γυρω τους. Τα pc μεχρι πριν λιγα χρονια ηταν κλινικως νεκρα για τεραστιους publishers, οπως ubisoft/capcom... Εδω η ιδια η microsoft και δε βγαζει τα Halo στα pc!

Γιατί θα θέλει και τα γραφικά και την ευελιξία που προσφέρει ενας υπολογιστής

Δε θα σταθω στο ποσο μικρη παραμετρο θεωρω τα γραφικα, γιατι κατανοω οτι για καποιους ειναι οντως σημαντικα. Αλλα αυτο με την ευελιξια τι το ηθελες? Εχω μαθει να χρησιμοποιω τον υπολογιστη μου σαν hacker εξ αιτιας των πατεντων που κανω εδω και 10 χρονια για να παιξω τα περισσοτερα παιχνιδια. Η εμπειρια μου με κονσολες με οδηγει στο ασφαλες συμπερασμα οτι ειναι πολυ πιο ευχρηστες στο gaming, καθως ειναι φτιαγμενες για αυτο και μονο το σκοπο.
Άβαταρ μέλους
alex4444

Δημοσιευσεις : 745

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB