- Τώρα είναι 10 Ιούλ 2025, 18:46 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Σύνθεση υπολογιστή για gaming
Μια βοήθεια βρε παίδες γιατί θα το πετάξω απο το μπαλκόνι, ακόμα δεν ήλθε... Ήλθε λοιπόν σήμερα απο την αναβάθμιση το μπρίκι μου, και όπως μου είπαν (λόγω αλλαγής της μητρικής-επεξεργαστή) θα έπρεπε να περάσω ξανά τα windows. Τσιμπάω λοιπόν το δισκάκι με τα XP που είχα και πριν (ναι, ακόμα αυτά έχω), βάζω να μπουτάρει απο το δισκάκι και περιμένω... Κάνει το boot, και αρχίζει να φορτώνει στην κλασική κάτω μπάρα κάτι οδηγούς..Και ναι, μέχρι εκεί.... Μου βγάζει την παρακάτω εικόνα και δεν με αφήνει να προχωρήσω στην διαμόρφωση των δίσκων!!!
Οτι και αν δοκίμασα (ακόμα και να σετάρω τον σκληρό σε άλλο pc, και να τον μεταφέρω μετά) τίποτα! Είχα κάπου στα αζήτητα και ένα δισκάκι με τα Vista, που ποτέ δεν τα χρησιμοποίησα, και εκεί όλα οκ! Τα εγκαθιστά μια χαρά!
ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?????????????????

Οτι και αν δοκίμασα (ακόμα και να σετάρω τον σκληρό σε άλλο pc, και να τον μεταφέρω μετά) τίποτα! Είχα κάπου στα αζήτητα και ένα δισκάκι με τα Vista, που ποτέ δεν τα χρησιμοποίησα, και εκεί όλα οκ! Τα εγκαθιστά μια χαρά!

ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?????????????????

-
nfs_maniac - Moderator
- Δημοσιευσεις : 1706
Πάνε στο BIOS στο Drives - SATA Operation και από RAID/AHCI κάντο RAID/ATA mode όχι Legacy mode και δοκίμασε ξανά!!!

-
T_K_L_L_LUIGI - Δημοσιευσεις : 1017
Σίγουρα Μίλτο;Βάλτο σαν IDE στις επιλογές του σκληρού σου δίσκου.Βγάλε photo να το δω.Αν δεν γίνεται θα πρέπει να φτιάξεις ένα usb με το cd των windows και να το κάνεις boot από εκεί.

-
Έβαλα τα 7άρια, και αυτά χωρίς πρόβλημα...Τι να πω, κάτι παίζει με τα XP... Τι να κάνω, θα συμβιβαστώ με τις εποχές 

-
nfs_maniac - Moderator
Το σφάλμα που βγάζει είναι συγκεκριμένο και έχει να κάνει με τον δίσκο σου ο οποίος δεν είναι συμβατός με τα windοws xp.Θα πρέπει να κάνεις αυτό που σου είπα.Αλλιώς με F6 θα πρέπει να εγκαταστήσεις έξτρα drivers.
http://www.youtube.com/watch?v=9NW27PM5raY Έχεις ακριβός αυτό το πρόβλημα και αυτή είναι η λύση!!!
http://www.youtube.com/watch?v=9NW27PM5raY Έχεις ακριβός αυτό το πρόβλημα και αυτή είναι η λύση!!!

-
Μίλτο δεν έχει σχέση ο δίσκος σου αλλά ο controller της μητρικής.Γιαυτό πρέπει να αλλάξεις τις ρυθμίσεις στο BIOS.Κάνε το σε παρακαλώ για να ηρεμήσω...

-
Το έκανα φίλος, τώρα όντως με περνάει στο επόμενο βήμα, αλλα δεν λειτουργεί το πληκτρολόγιο για να δώσω τις εντολές...Respect....
Άκου τώρα που έχω φάει σκάλωμα... Πριν καμια 10ετία είχα κάποια προβλήματα με το τότε pc μου (έσβηνε μόνο του). Στην εγγύηση τότε, μέρα παραμέρα στο Πλαίσιο ήμουν... Το είχαν κάνει φτερό αλλα δεν έβρισκαν κάτι (άσχετο, τελικά ήταν τροφοδοτικό). Η τελευταία μου λύση λοιπόν (αφου δεν έβρισκαν πρόβλημα) ήταν να πάω και να αγοράσω αυθεντικά τότε τα XP (είχα pirate edition). ο πρόβλημα βέβαια δεν λύθηκε, αλλα διαπίστωσα κάτι άλλο. Είχα μεγάλη διαφορά στα benchmarks τα πριν, με τα μετά την εγκατάσταση των αυθεντικών windows. Κάτι που με έβελε σκέψεις...Τώρα βρίσκομαι στις ίδιες σκέψεις..Κρατάω τα 7 (τα κατέβασα και τα έβαλα, χωρίς τίποτα "πειράγματα", προφανώς είναι κάποια απο τις αρχικές free εκδόσεις?) έχοντας τις αμφιβολίες οτι χάνω σε απόδοση? ή βάζω τα XP που τα έχω κανονικά στο δισκάκι????? (αλλα δεν ξέρω πως θα τα βάλω, με το πρόβλημα που μου βγάζει....)
Έτσι για να λέμε του έκανα και ενα test με το PCMark7, αλλα πραγματικά δεν ξέρω αν τα αποτελέσματα είναι φυσιολογικά ή όχι...
http://www.3dmark.com/pcm7/574044
Άκου τώρα που έχω φάει σκάλωμα... Πριν καμια 10ετία είχα κάποια προβλήματα με το τότε pc μου (έσβηνε μόνο του). Στην εγγύηση τότε, μέρα παραμέρα στο Πλαίσιο ήμουν... Το είχαν κάνει φτερό αλλα δεν έβρισκαν κάτι (άσχετο, τελικά ήταν τροφοδοτικό). Η τελευταία μου λύση λοιπόν (αφου δεν έβρισκαν πρόβλημα) ήταν να πάω και να αγοράσω αυθεντικά τότε τα XP (είχα pirate edition). ο πρόβλημα βέβαια δεν λύθηκε, αλλα διαπίστωσα κάτι άλλο. Είχα μεγάλη διαφορά στα benchmarks τα πριν, με τα μετά την εγκατάσταση των αυθεντικών windows. Κάτι που με έβελε σκέψεις...Τώρα βρίσκομαι στις ίδιες σκέψεις..Κρατάω τα 7 (τα κατέβασα και τα έβαλα, χωρίς τίποτα "πειράγματα", προφανώς είναι κάποια απο τις αρχικές free εκδόσεις?) έχοντας τις αμφιβολίες οτι χάνω σε απόδοση? ή βάζω τα XP που τα έχω κανονικά στο δισκάκι????? (αλλα δεν ξέρω πως θα τα βάλω, με το πρόβλημα που μου βγάζει....)
Έτσι για να λέμε του έκανα και ενα test με το PCMark7, αλλα πραγματικά δεν ξέρω αν τα αποτελέσματα είναι φυσιολογικά ή όχι...
http://www.3dmark.com/pcm7/574044
-
nfs_maniac - Moderator
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης