Λόγω σπουδών έζησα έξι χρόνια Ιταλία και πήγα σε πολλά μέρη και σε γειτονικές χώρες:
Ιταλία:
Roma
Latina
Frosinone
Aquila
Anzio
Napoli
Positano
Sorrento
Bari
Perugia
Firenze
Bologna
Venezia
και άλλες μικρότερες πόλεις
Austria:
Wien
France:
Nice
Paris
Cannes
Marseille
Monaco και Luxemburg
Belgium:
Brugges
Brussels
UK:
Manchester
Spain:
Madrid
και έχω διασχίσει οδικώς Alvania, Skopje, Hungary, Serbia
Νά 'ναι καλά η Μεγάλη Αρειανάρα!
- Τώρα είναι 06 Ιούλ 2025, 18:14 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Ταξίδια στο εξωτερικό
LIONHEART έγραψε:kOimpreSSer έγραψε:Έχω πάει:
Γερμανία: Μόναχο & Γύρο της λίμνης Μπόντενζε
Αγγλία: Ντόβερ, Λονδίνο
Ολλανδία: Άμστερνταμ, Χάγη, Ρότερνταμ
Ελβετία: Ζυρίχη, Σάφχαουζεν, Βέρνη, Βασιλία
Θα ήθελα κάποια μέρα οποσδήποτε να πάω σε:
Αμερική: Νέα Ορλεάνη & Λας Βέγκας
Ταιλάνδη / Καμπότζη / Βιετνάμ (μια γύρα γενικότερα σε όλη την λεγόμενη 'Ινδοκίνα')
Από κει και μετά, όπου βόλευε ή/και τύχαινε
Σε βλεπω πολυταξιδεμένο...![]()
Ποιο σου εκανε την μεγαλύτερη εντυπωση απο τα μερη που πηγιές?
Κοίτα, επειδή είμαι low-profile άτομο, και γενικά δεν μ'άρεσουν ο πολύς ντόρος και η βαβούρα, θα σου πω πως περασα καλήτερα στην Ελβετία, και κυρίως στις μικρές της πόλεις.
Παράδειγμα στο Σαφχάουζεν, η όλη διαδρομή με τα πόδια (5χλμ.) από τον σταθμό τρένων μέχρι το κάστρο που βλέπεις από το 'μπαλκόνι' του τους καταράκτες, θα μου μείνει για πάντα αξέχαστη.
Το τοπίο και τα σπίτια με τους περιποιημένους κύπους ήταν απλά respect...
Επήσης μου άρεσε και η λίμνη Μπόντενζε πάρα πολύ, και όλες οι μικρές πόλεις και τα μικρά χωριά που την περιβάλουν (πήγα σε όσα περισσότερα μπορούσα!!!)
Τώρα από μεγαλουπόλεις κτλ, δεν με ενθουσίασαν όσο θα περίμενα. Ειδικά το Μόναχο. Δεν ξέρω γιατί. Βέβαια, σαν καλός οπαδός της Bayern δεν θα μπορούσα να μην δεν πάω και στον 'Ναό' (βλέπε AllianzArena) και να καταθέσω το κάτι της μου στην μπουτίκ.
Πιστεύω είναι θέμα γούστου τι αρέσει τελικά και τι δεν αρέσει στον καθένα.
Και πάνω απ'όλα θέλει καλή παρέα, όπου και να πας!

ΥΓ: Έχω πάει και στο EuropaPark, κοντά στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Είναι ένα ψυχαγωγικό πάρκο, με 'τρενάκια' κτλ. Ένα από αυτά, το σπονσοράρει η McLaren και πάει όσο και ένας κηνητήρας από F1 μονοθέσιο. 230 ή 270 χλμ/ώρα.

Δεν θυμάμε ακριβός αλλά κάτι τέτοιο πάντος!!! Οκ, εκεί τα βλέπεις όλα, χαχαχα.
Αν περάσει ποτέ κανείς σας από κει, ας πάει να το επισκευτεί! Αξίζει αν σας αρέσουν αυτά τα πράγματα!
-
kOimpreSSer - Δημοσιευσεις : 30
Έχω πάει Κύπρο (Λευκωσία - Αγία Νάπα - Λεμεσό - Λάρνακα), Αυστρία (Βιέννη) και Ισπανία (Βαρκελώνη - η καλύτερη εκδρομή απ'όλες)....
Αν όλα πάνε καλά, ελπίζω μέσα στο 2013 να πάω Αγγλία και ελπίζω κάποια στιγμή στη ζωή μου να μπορέσω να πάω Νέα Υόρκη, Κωνσταντινούπολη και Κίνα ή Ιαπωνία....
Αν όλα πάνε καλά, ελπίζω μέσα στο 2013 να πάω Αγγλία και ελπίζω κάποια στιγμή στη ζωή μου να μπορέσω να πάω Νέα Υόρκη, Κωνσταντινούπολη και Κίνα ή Ιαπωνία....
-
ili@s86 - Δημοσιευσεις : 162
Εγώ λόγω σπουδών μένω Αγγλία και συγκεκριμένα Brighton (πολύ όμορφη παραλιακή πόλη). Έχω πάει καμιά 10αριά φορές Λονδίνο (μου άρεσε πολύ αλλά δεν νομίζω ότι θα έμενα μόνιμα. Πολύς κόσμος ειδικά στο μετρό
) και έχω πάει και μερικές φορές Portsmouth. Επίσης είχα πάει πιο μικρός Ελβετία και συγκεκριμένα Γενεύη. Πανέμορφη πόλη και αρκετά ήσυχη. Σε αυτό το ταξίδι πήγαμε και στην μικρή πόλη Evian (ναι εκεί που βγαίνουν τα νερά) που είναι στη Γαλλία αλλά κοντά στα σύνορα με Ελβετία. Επίσης έχω πάει Γερμανία (Dusseldorf, Κολονία) και Ισπανία (Μαδρίτη). Το ταξίδι όμως που δεν θα ξεχάσω ποτέ ήταν στην Νότιο Αφρική. Πήγαμε με τη σχολή και μέναμε ανάμεσα σε Γιοχάνεσμπουργκ και Πρετόρια σε ένα πάρκο με ζώα όπως ρινόκεροι και καμηλοπαρδάλεις (δεν είχε βέβαια λιοντάρια) όπου κάναμε διάφορα μαθήματα. Πραγματικά αξέχαστη εμπειρία.
Τα ταξίδια που θέλω να κάνω είναι πολλά και μακάρι να μπορέσω να κάνω μερικά από αυτά. Λοιπόν ξεκινάμε: ΗΠΑ (κυρίως Ν.Υ.), Καναδάς, Μεξικό, Περού, Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή, Κούβα, Αίγυπτος, Ντουμπάι, Κίνα, Ινδία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ταϋλάνδη και από Ευρώπη: Ιταλία (Βενετία, Φλωρεντία, Ρώμη, Σικελία), Γαλλία, Ολλανδία (Άμστερνταμ), Ισπανία (Βαρκελώνη), Τουρκία, Κύπρος, Σκανδιναβία. Αυτά. Όλο και κάτι θα ξέχασα βέβαια. Δεν ζητάω πολλά νομίζω

Τα ταξίδια που θέλω να κάνω είναι πολλά και μακάρι να μπορέσω να κάνω μερικά από αυτά. Λοιπόν ξεκινάμε: ΗΠΑ (κυρίως Ν.Υ.), Καναδάς, Μεξικό, Περού, Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή, Κούβα, Αίγυπτος, Ντουμπάι, Κίνα, Ινδία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ταϋλάνδη και από Ευρώπη: Ιταλία (Βενετία, Φλωρεντία, Ρώμη, Σικελία), Γαλλία, Ολλανδία (Άμστερνταμ), Ισπανία (Βαρκελώνη), Τουρκία, Κύπρος, Σκανδιναβία. Αυτά. Όλο και κάτι θα ξέχασα βέβαια. Δεν ζητάω πολλά νομίζω

-
PetrifieD- - Δημοσιευσεις : 1059

Τα μεγάλα ταξίδια ξεκίνησαν σαν μια περιπέτεια, κυνηγώντας τον έρωτα μέσα από το Playstation (Home). Έτσι έφτασα Τορόντο - Καναδάς και έμεινα εκεί τέσσερις μήνες με την σχέση μου, το οποίο Toronto βρίσκω υπέροχο και μια από τις ιδανικότερες και φιλικότερες πόλεις να ζεις με εξαιρετικά δείγματα μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Από εκεί και πέρα επισκέφθηκα την Βοστόνη - Μασαχουσέτη (USA) η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως για την κλασσική δομή της αρχιτεκτονικής των κτιρίων της. Το Capecod - Μασαχουσέτη, όπου έμεινα τρεις μήνες στο Dennis σε συγγενείς. Άμστερνταμ και Λονδίνο τα είδα για λίγο, θα ήθελα πολύ περισσότερο χρόνο και θα τον έχω ελπίζω σύντομα, και από Olinda - Βραζιλία, που είναι και η καταγωγή μου από τον πατέρα μου, θυμάμαι πολύ λίγα γιατί ήμουν πολύ μικρός όταν επισκέφθηκα την Βραζιλία.

Θα ήθελα να δω τις παρακάτω πόλεις:
Τόκιο - Ιαπωνία, Νέα Υόρκη - Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τις Αμπού Ντάμπι και Ντουμπάι - Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σίδνεϊ - Αυστραλία, Βαρκελώνη - Ισπανία (με τραβάει το αίμα!), Παρίσι - Γαλλία και Στοκχόλμη - Σουηδία που μπορεί και να έμενα.

-
Havok-Alex - Δημοσιευσεις : 509
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες