Hideo Kojima appreciation thread

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό dameko-doubutsu » 26 Ιαν 2013, 18:27

PetrifieD- έγραψε:Εμά πες τα. Ακόμα και τα spin-off έχουν κάποια σχέση με το πρωτότυπο. Αυτό μόνο σφαγές είναι. Αντιδιαμετρικό τελείως με τα MGS. Γι αυτό δεν μου άρεσε εμένα. Μου φαινόταν και μου φαίνεται ακόμα δηλαδή ότι είναι αρπαχτή και απλά εκμεταλεύονται το όνομα.

Οχι αρπαχτη δεν ειναι . Ολα τα spinn off εκμεταλευονται το ονομα του αυθεντικου παιχνιδιου .
Επιχειρηματικο κολπο ειναι απο την ημερα γεννησης του ορου .
Δεν ξερω αν εχεις ακουσει πως εγινε η ολη φαση και περασε το παιχνιδι στην Platinum .
Η ομαδα της Konami και του Kojima ( χωρις τον ιδιο ) κατ' επεκταση , τα εκαναν μανταρα .
Ηρθαν μουσαφιρια απο την Platinum και το ζητησαν . Για πεταμα πηγαινε το ολο project .

Ουσιαστικα ταιζουμε την Fox Engine και τα project του Kojima μετα το peace walker αλλα δεν βαριεσαι ... θα τα βγαλει καποια στιγμη .
http://trollemaida.blogspot.com/ Ανασκόπηση 2011 by Trollemaida
Άβαταρ μέλους
dameko-doubutsu

Δημοσιευσεις : 96

Δημοσίευσηαπό gamelover » 26 Ιαν 2013, 18:49

PetrifieD- έγραψε:Μωρέ και εμένα μου αρέσουν τα παιχνίδια με Ιαπωνική φιλοσοφία αλλά μάλλον αυτό μου κακοφάνηκε λόγω ονόματος. Δεν ξέρω, απλά δεν μου κάθεται καλά. Δεν με ενοχλούν τα τακούνια του Raiden όπως έχουν πει άλλοι, άλλωστε δεν μου κάνει εντύπωση κάτι τέτοιο ειδικά από Ιάπωνες. Έχω συνιθήσει. Το σφάξιμο δεν με συγκινεί, όσο για ιστορία δεν ξέρω. Σίγουρα είναι ένα spin-off και το θέμα είναι να βγάλει λεφτά και σίγουρα από το όνομα και μόνο θα βγάλει αρκετά.

το τελευταιο ισχυει απολυτα...εννοειται οτι εγινε για εμπορικους λογους....απλα οπως ακουσα σε μια συνεντευξη του.... το εκαναν γιατι το ζητουσε ο κοσμος...να υπαρχει ενα παιχνιδι με τον raiden...ωποτε απλα πιστευω οτι συνεπεσε η σκεψη η δικια τους να βγαλουν περισσοτερο χρημα μεσω του raiden με την επιθυμια του κοινου.....
Άβαταρ μέλους
gamelover

Δημοσιευσεις : 287

Δημοσίευσηαπό Shepard » 28 Ιαν 2013, 20:24

Metal Gear Rising Revengeance: HF Blades Trailer

MGR: Revengeance Xbox 360 vs PS3 Comparison
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσιευσεις : 6860

Δημοσίευσηαπό Naked Snake » 30 Ιαν 2013, 01:46

PetrifieD- έγραψε:Εμά πες τα. Ακόμα και τα spin-off έχουν κάποια σχέση με το πρωτότυπο. Αυτό μόνο σφαγές είναι. Αντιδιαμετρικό τελείως με τα MGS. Γι αυτό δεν μου άρεσε εμένα. Μου φαινόταν και μου φαίνεται ακόμα δηλαδή ότι είναι αρπαχτή και απλά εκμεταλεύονται το όνομα.

Πιάνομαι απο αυτό το σχόλιο για να παραθέσω κάποιες σκέψεις μου.Αν θέλετε την άποψη μου,επειδή είναι ένα θέμα που γενικώς έχει ταλανίσει τόσο τους fans της σειράς αλλά και τον ειδικό τύπο,το Rising είναι κατ'εμέ μεγάλο ευτύχημα για τις τύχες της cannon σειράς MGS παιχνιδιών,και απο δω και στο εξής ως λάτρης της σειράς θα ήμουνα πολύ χαρούμενος ότι φέρει τον τίτλο Metal Gear να μην έχει να κάνει επ'ουδενί με το σύμπαν ή την σειρά των γεγονότων του MGS.Δεν πάει άλλο ρε μάγκες,καταλάβετε το (και δεν αναφέρομαι επι προσωπικού) πρέπει αυτή η σειρά να στα-μα-τή-σει.Δηλαδή είναι σαν να αγαπάς ένα φυσικό πρόσωπο,που υποθετικά βρίσκεται στο κρεβάτι του πόνου και να σου λέει εμπράκτως ότι τετέλεσται και εσύ να του βαράς ενέσεις αδρεναλίνης παρατείνοντας το μαρτύριο του.

Και αυτό το λέω γιατί ως έχουν τα πράγματα,προλαβαίνει ακόμα η σειρά να αποσυρθεί στα χρονοντούλαπα και να μείνει με μια μαγική νοσταλγία όχι μόνο στους fans αλλά και σε όλους τους gamers(ακόμα και το 4,ήτανε υπέρβαση).Όταν κάτι τελειώνει την στιγμή που πρέπει,τότε όχι μόνο δεν παρέρχεται ή έστω "πεθαίνει",αλλά ο απόηχος του μένει "ζωντανός" και ατόφιος.Και βλέπω κάποιους fans να έχουνε σκυλιάσει να βγούνε άλλα 356,789 MGS. Αυτό είναι ΑΡΡΩΣΤΙΑ και φυσικά δεν μπορεί να είναι κάποιος λάτρης αλλά κυρίως γνώστης της σειράς και να απαιτεί την αέναη συνέχεια της.

Εν κατακλείδι,ΝΑΙ στα spin offs ΟΧΙ στα cannon.Θέλουν να αλλάξουν το όνομα MG με κάτι άλλο?Κανένα πρόβλημα.Όχι MGS 5,6,7 όμως.Έλεος νισάφι πια.Σε λίγο -το χω ξαναπεί- θα δούμε τον Big Boss το '74 στην Αθήνα,με τον πατέρα του Vulcan Raven να ορμάει στο Πολυτεχνείο με το άρμα.

Υ.Γ. Η ειρωνεία της υπόθεσης,είναι ότι το κατ'εμέ κορυφαίο παιχνίδι της σειράς (MGS 3) γέννησε όλον αυτό τον χώρο για τα PO,PW,GZ.
Άβαταρ μέλους
Naked Snake

Δημοσιευσεις : 94

Δημοσίευσηαπό PetrifieD- » 30 Ιαν 2013, 03:07

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες. Αλλά δεν συμφωνώ κιόλας. Ίσως το έχουν παρατραβήξει. Όμως προτιμώ να σταματήσουν τελείως τα Metal Gear παρά να βγεί ένα τέτοιο spin-off. Είναι σαν να αμαυρώνεις την μνήμη του αγαπημένου προσώπου (για να χρησημοποιήσω και την παρομοίωσή σου). Αν είναι να βγάλουν spin-off ας βγεί κάτι στο στύλ του MGS τουλάχιστον.
Άβαταρ μέλους
PetrifieD-

Δημοσιευσεις : 1059

Δημοσίευσηαπό Naked Snake » 30 Ιαν 2013, 17:50

PetrifieD- έγραψε:Δεν διαφωνώ με αυτά που λες. Αλλά δεν συμφωνώ κιόλας. Ίσως το έχουν παρατραβήξει. Όμως προτιμώ να σταματήσουν τελείως τα Metal Gear παρά να βγεί ένα τέτοιο spin-off. Είναι σαν να αμαυρώνεις την μνήμη του αγαπημένου προσώπου (για να χρησημοποιήσω και την παρομοίωσή σου). Αν είναι να βγάλουν spin-off ας βγεί κάτι στο στύλ του MGS τουλάχιστον.

Προσωπικά δεν κολλάω στον τίτλο,δεν έχει και ουσία άλλωστε,απο την στιγμή που γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι το παιχνίδι είναι spin off,και δεν εφάπτει με την cannon σειρά,δεν νομίζω ότι θα μπορεί να αμαυρώσει κάτι με το οποίο δεν έχει σχέση επειδή μοιράζονται το ίδιο όνομα (αν και άλλο MG,άλλο MGS).Είναι σαν να σε λένε Γιώργο και να σε απασχολεί ο κάθε Γιώργος να μην αμαυρώνει το όνομα.Κοίτα και το Ac!d για παράδειγμα.Ξέχωρα ότι ΄ήτανε ένα πετυχημένο παιχνίδι για το είδος του,αμαύρωσε καθόλου την σειρά?Όχι.Ίσα ίσα,ήτανε ένα υπέροχο installment με ακριβώς την ποσότητα αναφοράς σε στοιχεία της cannon σειράς έτσι για να δικαιολογούμε και το όνομα (για marketing αποκλειστικά σκοπούς) και ούτε γάτα ούτε ζημιά.Θα μπορούσε επίσης κάλλιστα να ήτανε μάπα.Αλλά απο την στιγμή που εξ'ορισμού διαχωρίζεται απο τον χώρο και τον χρόνο της cannon ροής της σειράς,δεν ενοχλεί κανέναν και τίποτα.Ίσα ίσα μόνο οφέλη μπορούν να υπάρξουν.

Κοινώς μην κολλάτε σε λεπτομέρειες,πηγαίνετε straight to the point.Το αν θα βγεί παιχνίδι MG που θα χορεύεις καρσιλαμά και θα κηνυγάς πεπονόφλουδες ποσώς πρέπει να απασχολεί τους fans.Είναι τα cannon installments απο δω και πέρα που απειλούν την ισορροπία που έχει διημιουργηθεί.Τέλοσπάντων,είναι ολίγον τι hardcorάδικη η συζήτηση που ανοίγω,αλλά η ουσία είναι το πρώτο post που ειναι γενικευμένη σκέψη γύρω απο το όλο concept και μέλλον της σειράς.
Άβαταρ μέλους
Naked Snake

Δημοσιευσεις : 94

Δημοσίευσηαπό PetrifieD- » 31 Ιαν 2013, 03:50

Nαι δεν μπορώ να πω πως έχεις άδικο. Απλά είναι και τα γούστα. Σε εμένα και πολλούς άλλους δεν αρέσει, άλλοι τρελαίνονται, άλλους δεν τους ενδιαφέρει καν :)
Άβαταρ μέλους
PetrifieD-

Δημοσιευσεις : 1059

Δημοσίευσηαπό game over » 02 Φεβ 2013, 17:39

Metal Gear Rising Revengeance - New AR Sneaking Mode Trailer
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
game over

Δημοσιευσεις : 1789

Δημοσίευσηαπό majorfox » 03 Φεβ 2013, 20:06

Άβαταρ μέλους
majorfox

Δημοσιευσεις : 600

Δημοσίευσηαπό Shepard » 04 Φεβ 2013, 18:37

*EXCLUSIVE* Metal Gear Rising Revengeance: Boss Weapons Trailer

Kill bosses, get their weapons. It's simple, and they're awesome. See them in action here.

Metal Gear Rising: Revengeance - Unmanned Gears Trailer

Raptors, Grads and Mastiffs aim to beat the crap out of you in Metal Gear Rising: Revengeance.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσιευσεις : 6860

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB