- Τώρα είναι 14 Ιούλ 2025, 11:40 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Windows 8
Με αφορμή τα windows 8 pro που κέρδισα από τον διαγωνισμό ήθελα να ρωτήσω δυο πραγματάκια για να δω αν θα προχωρήσω στην εγκατάστασή τους.
Καταρχήν ήθελα να ρωτήσω αν για την έκδοση που κέρδισα πρέπει να έχω εγκατεστημένα κάποια αυθεντικά windows γιατί δεν το έχω καταλάβει αυτό το κομμάτι?
Ο υπολογιστής μου είναι αυτός: Core 2 Duo E6600,Zalman 9700 led,Asus P5W DH Deluxe,2x1Gb DDR2 800 Cellshock,GeCube ATI X1950 PRO 512Mb,Seagate 320Gb sata2 16Mb - 7200Rpm,Teac labelflash,Casetech Middle ATX 1105-5D Black
Θα τα σηκώνουν ή δεν αξίζει να τα βάλω? Θα βρω drivers για όλα?
Καταρχήν ήθελα να ρωτήσω αν για την έκδοση που κέρδισα πρέπει να έχω εγκατεστημένα κάποια αυθεντικά windows γιατί δεν το έχω καταλάβει αυτό το κομμάτι?
Ο υπολογιστής μου είναι αυτός: Core 2 Duo E6600,Zalman 9700 led,Asus P5W DH Deluxe,2x1Gb DDR2 800 Cellshock,GeCube ATI X1950 PRO 512Mb,Seagate 320Gb sata2 16Mb - 7200Rpm,Teac labelflash,Casetech Middle ATX 1105-5D Black
Θα τα σηκώνουν ή δεν αξίζει να τα βάλω? Θα βρω drivers για όλα?
-
Devil_7 - Δημοσιευσεις : 159
@Devil_7 Tα windows 8 εχουν την πιο πληρη βιβλιοθηκη drivers που ειχε ποτε το λειτουργικο. Ακομη και κατι παλιες συσκευες που παλιοτερα εκανα πατεντες για να δουλεψουν στα 8 εχουν διαβαστει αυτοματα
Επισης, επειδη ηθελα καποιους drivers να τους βαλω για τα utilities που παρειχαν για τη συσκευη, δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα. Πιο δεκτικα απο τα 7!
Το pc σου λογικα δε θα εχει καποιο ιδιαιτερο προβλημα, ισως να βαζες αλλα 2 giga ram για να σαι κομπλε και με τις εφαρμογες που μενουν ανοιχτες σε κατασταση idle απο το UI οταν τις ανοιγεις (σε φαση iOS) Οσον αφορα την εκδοση που κερδισες, δε νομιζω να ειναι τετοιας φυσης, καθως ακυρωνει το δωρο! Αν πχ ειχες linux πριν δηλαδη?
Τωρα αν εχεις τα 7αρια, εισαι οκ και δε θες να μπλεξεις, μπορεις και να μη τα βαλεις. Για την ωρα το appstore των 8 δε δικαιολογει τη χρηση του Metro UI. Eιναι πιο σταθερα παντως ακομη και σε επιπεδο desktop απο ο,τι προηγουμενο ειχα ποτε και σου τα συνιστω, αλλα καταλαβαινω πως ειναι λιγο φασαρια ενα νεο λειτουργικο. It's up to you!

Το pc σου λογικα δε θα εχει καποιο ιδιαιτερο προβλημα, ισως να βαζες αλλα 2 giga ram για να σαι κομπλε και με τις εφαρμογες που μενουν ανοιχτες σε κατασταση idle απο το UI οταν τις ανοιγεις (σε φαση iOS) Οσον αφορα την εκδοση που κερδισες, δε νομιζω να ειναι τετοιας φυσης, καθως ακυρωνει το δωρο! Αν πχ ειχες linux πριν δηλαδη?
Τωρα αν εχεις τα 7αρια, εισαι οκ και δε θες να μπλεξεις, μπορεις και να μη τα βαλεις. Για την ωρα το appstore των 8 δε δικαιολογει τη χρηση του Metro UI. Eιναι πιο σταθερα παντως ακομη και σε επιπεδο desktop απο ο,τι προηγουμενο ειχα ποτε και σου τα συνιστω, αλλα καταλαβαινω πως ειναι λιγο φασαρια ενα νεο λειτουργικο. It's up to you!
-
alex4444 - Δημοσιευσεις : 745
Αυτό με τους drivers είναι θετικό. Τώρα έχω μία κάρτα ήχου sound blaster extigy εξωτερική και κάθεται έτσι γιατί με τα 7 που έχω τώρα δεν κατάφερα με τίποτα να βρω λύση και να την κάνω να παίξει.
Από την άλλη έχω και ένα laptop το οποίο έχει και 4gb ram και σκέφτομαι σε ένα από τα δύο pc να βάλω τα 8 να τα δοκιμάσω.
Μπορώ να πάρω backup το δίσκο μου όπως είναι και άμα δεν μου αρέσουν τα 8 να κάνω restοre και να είναι όπως είναι τώρα? Κάτι σαν το nandroid backup στο λειτουργικό android δλδ?
Από την άλλη έχω και ένα laptop το οποίο έχει και 4gb ram και σκέφτομαι σε ένα από τα δύο pc να βάλω τα 8 να τα δοκιμάσω.
Μπορώ να πάρω backup το δίσκο μου όπως είναι και άμα δεν μου αρέσουν τα 8 να κάνω restοre και να είναι όπως είναι τώρα? Κάτι σαν το nandroid backup στο λειτουργικό android δλδ?
-
Devil_7 - Δημοσιευσεις : 159
Παιδιά εγώ δυστυχώς στο PC κάτω στην Ελλάδα έχω windows vista (απαράδεκτα). Τώρα που θα αρχίσω σιγά σιγά να τον αναβαθμίζω θα είναι το 1ο πράγμα που θα αλλάξω και έλεγα να πάω σε windows 7. Τα 8 είναι καλα; Και βασικά το interface μπορεί να αλλάξει για να μοιάζει με αυτά των 7 (κλασσικό UI windows); Χρησημοποιούν και γονείς αυτό το PC οπότε καταλαβαίνετε... Ειδικά η μάνα άστα να πάνε. Τα καινούρια παιχνίδια είναι όλα συμβατά με τα 8 ή έχουν ως βάση τα 7; Και τέλος είναι σταθερό σαν λογισμικό ή έχει αρκετά "bugs" ακόμη επειδή είναι καινούριο; Με λίγα λόγια θα προτείνατε να κάνω άλμα στα 8 ή να πάω στα σίγουρα με τα 7;
-
PetrifieD- - Δημοσιευσεις : 1059
Επειδη έχεις γονεις που το χρησιμοποιούν, ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς τα 7αρια!
Κατα τα άλλα, τα 8 αν τα συνηθισεις, είναι γρηγοροτερα και ασφαλέστερα!
Βέβαια με 2 interfaces και όχι απόλυτη συνεργασια μεταξύ τους, είναι ενα θέμα!
Στην τελική κάνε ένα partition και δοκίμασέ τα για κανα μήνα για να βγάλεις την δικιά σου γνώμη!
Κατα τα άλλα, τα 8 αν τα συνηθισεις, είναι γρηγοροτερα και ασφαλέστερα!
Βέβαια με 2 interfaces και όχι απόλυτη συνεργασια μεταξύ τους, είναι ενα θέμα!
Στην τελική κάνε ένα partition και δοκίμασέ τα για κανα μήνα για να βγάλεις την δικιά σου γνώμη!

-
Shepard - Moderator
- Δημοσιευσεις : 6860
Χμμ καλή ιδέα το partition. Θα δω, αν πάρουμε καινούριο δίσκο θα το κάνω. Ναι οι γονείς είναι το κύριο πρόβλημά μου. Άρα λογικά πάω για τα 7. Ευχαριστώ πάντως.
-
PetrifieD- - Δημοσιευσεις : 1059
windows 8
ξερω οτι υπαρχει ειδη θεμα για αυτο.!! αλλα εχω διαβασει τοσα reviews για τα 8 και δεν μπορω να βγαλω ακρη... ειναι καλυτερα απο τα 7 ? εχω ακουσει οτι εχει καλυτερη επιδοση σε σχεση με τα 7 λογο του οτι καταγηρθηκε το aero.. και αλλοι μου λενε οτι ειναι αποτυχια...

-
adranus - Δημοσιευσεις : 18
ειναι καλυτερα απο τα 7
και οσοι λενε αποτυχια ειναι διοτι δεν τα εχουν βαλει ή απλα ειναι haters των windows και θελουν να κραζουν κατι
αμα συνηθισεις το UI τοτε δεν τα ξαναβγαλεις
στο λεω διοτι ειμαι triple boot και εχω και τα 7 και τα 8 και ubuntu
μπορω να πω οτι τα 8 ειναι τα καλυτερα και το λαπτοπακι μου να εχει τις χαμηλοτερες θερμοκρασιες
και οσοι λενε αποτυχια ειναι διοτι δεν τα εχουν βαλει ή απλα ειναι haters των windows και θελουν να κραζουν κατι
αμα συνηθισεις το UI τοτε δεν τα ξαναβγαλεις
στο λεω διοτι ειμαι triple boot και εχω και τα 7 και τα 8 και ubuntu
μπορω να πω οτι τα 8 ειναι τα καλυτερα και το λαπτοπακι μου να εχει τις χαμηλοτερες θερμοκρασιες
-
koulis21 - Δημοσιευσεις : 296
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες