Μία "πλατφόρμα" για τη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την ολοκλήρωση ενός project (όχι αποκλειστικά για videogames) είναι το site Kickstarter.
Λίγα λόγια για το Kickstarter
Μέσω αυτού του site οποιοσδήποτε μπορεί, με τη χρήση του μηχανισμού πληρωμών της Amazon, να συμβάλει στη συγκέντρωση χρημάτων για ένα συγκεκριμένο project. Η ιδιαιτερότητα του Kickstarter είναι ότι οι δημιουργοί των projects ορίζουν το ποσό που χρειάζονται (πχ 20.000$) και το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο πρέπει αυτό να έχει συγκεντρωθεί (πχ σε 30 μέρες). Αν το project δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό αυτό (πχ μετά το πέρας των 30 ημερών έχουν συγκεντρωθεί 12.500$) τότε ο δημιουργός δεν παίρνει τα λεφτά αυτά και όσοι είχαν χρηματοδοτήσει το project δεν χρεώνονται το ποσό που έχουν δωρίσει. Δηλαδή κάποιος χρεώνεται μόνο αν το project πετύχει τον στόχο που έχει θέσει. Ο καθένας μπορεί να δωρίσει όσα χρήματα θέλει, από 1$ μέχρι εκατοντάδες δολάρια (προς έκπληξη μου έχω δει άτομα που έχουν δώσει τέτοια ποσά), και ανάλογα με το ποσό που θα δώσει θα λάβει κάποια ανταμοιβή (όπως πχ το παιχνίδι σε ψηφιακή μορφή όταν είναι έτοιμο).
The Light of the Darkness (by Epifanica Games)

To project αυτό ονομάζεται The Light of the Darkness και είναι ένα 2D side scroller στο στυλ των Castlevania/Metroid. Το art direction του παιχνιδιού είναι σκοτεινό και πάρα πολύ όμορφο και σε γενικές γραμμές το παιχνίδι φαίνεται ενδιαφέρον και καλοδουλεμένο. Ακολουθεί trailer του παιχνιδιού:
Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στα παρακάτω links:
Game Design
Ιστορία και Χαρακτήρες
Η σελίδα για το παιχνίδι στο Kickstarter είναι αυτή εδώ. Στη σελίδα αυτή όποιος θέλει να βοηθήσει τους δημιουργούς να ολοκληρώσουν το παιχνίδι τους μπορεί να κάνει μία δωρεά. Όσοι έχουν ήδη λογαριασμό στο amazon θα βρουν την διαδικασία πάρα πολύ εύκολη, αφού η δωρεά γίνεται μέσω αυτού. Οι υπόλοιποι ίσως χρειαστεί να εγγραφούν και στο amazon (αν και για αυτό δεν είμαι σίγουρος, αφού εγώ είχα ήδη λογαριασμό).
Η χρηματοδότηση του παιχνιδιού λήγει σε 9 ημέρες και οι δημιουργοί πρέπει να συγκεντρώσουν ακόμα 10.000$ (αλλιώς δεν θα λάβουν ούτε τα 12.000$ που έχουν ήδη συγκεντρώσει). Αρκετοί αγοράζουμε παιχνίδια από το εξωτερικό και έχουμε στην κατοχή μας προπληρωμένη/πιστωτική κάρτα. Όλο και κάτι ψιλά θα περισσεύουν σε αυτή, και τα 5$ (3.5€ περίπου) που είναι η ελάχιστη δωρεά για να λάβεις το παιχνίδι σε ψηφιακή μορφή είναι σχετικά μικρό ποσό. Όποιος δει το trailer και γουστάρει αυτό που δει ας βοηθήσει.
Στο παρόν θέμα μπορούμε να ποστάρουμε και άλλες προσπάθειες στον χώρο των indie videogames που χρειάζεται βοήθεια (όχι απαραίτητα μέσω kickstarter).