Ολυμπιακός

Συζήτηση γύρω από τον ενεργητικό και τον παθητικό αθλητισμό

Ολυμπιακός

Δημοσίευσηαπό deus_d0pe » 08 Σεπ 2011, 05:55

Και κάπως έτσι ξεκινά η ομάδα το Champions League χωρίς επίσημα παιχνίδια στα πόδια της. Σουρεαλιστικές καταστάσεις made in Greece. Έχουμε λέει φιλικό με ΟΦΗ τη Παρασκευή για ξεμούδιασμα και ίσως τι σόι εντεκάδα σκέφτεται να κατεβάσει ο Βαλβέρδες τη Τρίτη. Που για "καλή" μας τύχη πέφτει Τρίτη και 13, παίζουμε εντός και εντελώς τυχαία θυμάμαι το γλέντι που είχε κάνει η Ρόζενμποργκ με τον αλήστου μνήμης προπονηταρά Metal Gear Trond Sollied. Aλλά άλλη ομάδα τότε, άλλοι παίχτες, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού και οι προλήψεις για να ξορκίζουμε τη γκαντεμιά μας.

Τώρα βάση όσων μας έχει δείξει στα φιλικά η ομάδα θα δούμε τον Κωστέτσο στα δοκάρια κι ο θεός βοηθός. Ανάλογα της ετοιμότητας ο Τοροσίδης έχει καπαρωμένη τη δεξιά πλευρά αλλιώς Μανιάτης που προσωπικά τον πιστεύω αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει έτσι όπως δουλεύει. Η τιμωρία του Μέλμπεργκ δεν υφίσταται σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια παρά μόνο για την Ύπερ-Λίγκα οπότε το κλασσικό αμυντικό μας δίδυμο με Αβραάμ παραμένει ακλόνητο. Ως εδώ καλά. Με τη φυγή του Ριέρα τη τελευταία ώρα έχει αλλάξει άρδην και ο σχηματισμός της ομάδας. Άσχετα με τη γνώμη που μπορεί να έχω για τον παίχτη - ο οποίος είχε καλή ασίστ και αστάθεια μεγαλύτερη ακόμα κι απ'του Ντιόγκο - ήταν το αριστερό χαφ της ομάδας. Τώρα αρχίζουν οι αλχημείες...

Αριστέρα έχεις Μαρκάνο και Χολέμπας. Πάρε τον ένα και βάρα τον άλλο, μέτριοι και οι δύο αλλά τι να κάνουμε, αυτούς έχουμε. Ο κλήρος μάλλον θα πέσει στον Μαρκάνο με εντολή να φυλάει τον κώλο μας στις επελάσεις του Αθπιλικουέτα (ποιος τρελός παπάς σε βάφτησε εσένα...) που παίρνει όλη τη πλευρά. Ο Χολέρας ίσως χρειαστεί σαν χαφ στη διάρκεια του αγώνα αν και χλωμό το κόβω.

Αμυντικά Χαφ! Καταρχάς παίρνω δεδομένη τη παρουσία του Μακούν. Δεν γίνεται να έχεις τέτοιας κλάσης παιχταρά και να μην τον βάλεις να παίξει. Δε πα να μη ξέρει πως λένε τους συμπαίκτες του, ας βγάζει κραυγές. Ο Ιμπαγάσα απών, οπότε δίπλα του είτε ο Φέισας είτε ο Μοδέστο. Εδώ τώρα.... μάλλον στα σίγουρα θα παίξει ο Βαλ και θα βάλει τον Κορσικανό. Δεν ξέρω τι ρόλο μπορεί να παίξει ο Αντι-Ουρτάδο Predator, ίσως το τσεκάρουμε στο φιλικό κατα πόσο έτοιμος μπορεί να είναι που και να είναι δηλαδή περισσότερο σε Μακούν-Μοντεστό μου κάνει το δίδυμο.

Η τριάδα μπροστά κάτι σε Φουστέρ, Γιέστε και Φέτφα μυρίζει το πράγμα χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τις ακριβείς θέσεις. Τον Φουστέρ τον είδα και αριστερό χαφ στο ματς με την Ιντερ. Δεν θέλω να τον ξαναδώ. Για Γιέστε πάει η θέση εκτός κι κριθεί ανέτοιμος και δούμε κάνα Χολέρα εκεί που απεύχομαι. Δεν πιστεύω πάντως να αλλάξει αυτή η τριάδα κι ο λόγος είναι ότι με Μιραλάς θα ξεκινήσει στην κορυφή. Ο Πάντελιτς είναι αργός και μέσα στα νταγάρια της άμυνας - 1.86 ο ένας και 1.87 ο άλλος - θα γίνει πλαστελίνη και δεν πολυπροσφέρεται το ματς για σέντρες και γιώμες και γενικά φουνταριστοί στο στυλ του Πάντελιτς δε προσφέρονται στο ποδόσφαιρο του Βαλβέρδε. Ο Τζιμπούρης λέει θα είναι σε φουλ ρυθμούς οπότε για αλλαγή καλός είναι.

Σόρρυ για το μέγεθος του ποστ, πήγε μόνο του :oops: Αγαπάμε Θρύλο :)
Άβαταρ μέλους
deus_d0pe

Δημοσιευσεις : 61

Δημοσίευσηαπό Shepard » 08 Σεπ 2011, 06:39

Φέτος μακάρι να διαψευστώ, αλλά στην Ευρώπη θα φάμε πολλά, μπαλάκια!
Θέλω να δω ποιος θα παίζει στην θέση του Ριέρα!

Ο Βαλβέρδε για μένα είναι ο πιο άχρηστος προπονητή που έιχαμε ποτέ μετά ο 2000 (συναγωνίζεται ο Σολιντ)! Ο άνθρωπος θα κάνει πάλι το Καραϊσκάκη American Bar! Θα μπαίνουν όλοι, θα μας χώνουν τα γκολάκια και θα φεύγουν κύριοι! Αμα λάχει θα χτυπάνε και κανα μπουζούκι με την χαρά που θα έχουν πάρει!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσιευσεις : 6860

Δημοσίευσηαπό Katerinaki34 » 08 Σεπ 2011, 11:22

Εγώ περιμένω να δω την ομάδα να παίζει πρώτα... Τώρα πως θα γίνει αυτό... κανείς δε γνωρίζει... Ήδη έχουμε 2 στα 2 χαμένες αγωνιστικές (ομάδες Α και Β..., ασχολίαστο για τώρα) και παίζουμε φιλικό με ΟΦΗ για να κουνηθούν οι παίχτες.. μη σκουριάσουν.... Η ομάδα δεν υπάρχει περίπτωση να έχει δεθεί ή να έχει στρώσει και πολύ φοβάμαι ότι την Τρίτη... θα είναι δύσκολη μέρα! Αν υπάρξει ελπίδα θα είναι από ατομική προσπάθεια (Μιραλλάς ή Τζεμπούρ), έτσι για το γαμώτο και με αρκετή τύχη να βάλουμε κανά γκολ!!! Αν ο αγαπημένος μου Μελμπεράκος είναι σε καλή κατάσταση και συγκεντρωμένος μαζί με τον Αβραάμ τουλάχιστον μπορεί να γλυτώσουμε τα γκολ!!!

Για να δούμε, λοιπόν..... Έχω και μεγάλη περιέργια να δω την εντεκάδα... Πραγματικά δε μπορώ να φανταστώ καθόλου το στήσιμο από τη μέση και μπροστά...

Άντε να δούμε την ομάδα πάντως, γιατί μου έχει λείψει!!!!!! :)
Άβαταρ μέλους
Katerinaki34

Δημοσιευσεις : 14

Δημοσίευσηαπό deus_d0pe » 08 Σεπ 2011, 15:42

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω με την ισοπεδωτική λογική "ο πιο άχρηστος προπονητής μετά τον Σόλιντ" για τον Βαλβέρδε. Αρχικά κάνε μια βουτιά στο memory lane και θυμίσου τέρατα της προπονητικής στα πρόσωπα των Κάτανετς, Ζίκο, Μπάντοβιτς, Κετσπάγια, Μπιγκόν... Ω θεοί! Ο μόνος ικανός προπονητής, κατα τη ταπεινή μου άποψη, που πέρασε τη τελευταία δεκαετία απ'τον πάγκο της ομάδας δεν ήταν καν ξένος, ήταν ο Λεμονής με το αμυντικογενές 4-5-1 που κατάφερε να σταθεί στην Ευρώπη .

Ο Βαλβέρδε έχει ξεκάθαρο ποδοσφαιρικό πλάνο και φιλοσοφία σε σχέση με όλους τους παραπάνω. Έχει εξαιρετική ποδοσφαιρική αντίληψη, γνωρίζει πολύ καλά το επάγγελμά του και το κυριότερο, μπορεί να το μεταδώσει και στους ποδοσφαιριστές. Αρέσκεται στο σύγχρονο ισπανικό μοντέλο, στηρίζεται στο πλέον μοντέρνο 4-2-3-1 όπου λόγω τακτικής που θέλει τα ακραία χαφ να παίζουν με πλάτος στη γραμμή περισσότερο 4-4-1-1 γίνεται, πίεση στα 3/4 του γηπέδου, πνευμόνια για τρέξιμο και κοντά οι γραμμές για γρήγορο passing game.

Πάνω σε αυτό μπορούμε να του κάνουμε κριτική όχι όμως στο ότι είναι άχρηστος αφού παίζει με συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, ξέρει τι ζητάει απ'τον κάθε ποδοσφαιριστή μέσα στο γήπεδο. Μπορείς να του προσάψεις χίλια δυό εδώ. Ότι δεν αλλάζει το πλάνο του ο κόσμος να χαλάσει. Ότι δεν προσαρμόζει το σύστημα ανάλογα με τον αντίπαλο. Ότι ο συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού μπορεί να παιχτεί τέλεια μόνο από τη Barcelona οπότε ποιος ο λόγος να εμμένει μόνο σε αυτόν.

Όμως τα πράγματα έχουν ως έχουν. Έχουν έναν κανονικό προπονητή με κανονικό πλάνο άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με αυτό. Το επόμενο ερώτημα είναι τι είδους υλικό έχεις για να εφαρμοστεί το πλάνο αυτό κι επειδή για Ολυμπιακό μιλάμε, για αυτό το λόγο έχεις 8 παίχτες για 4 θέσεις στην εντεκάδα ακριβώς επειδή δεν μπορείς να αγοράσεις ποδοσφαριστές στο υψηλότερο επίπεδο.

Από 'κει και πέρα η επιθετιικογενής λογική που απορρέει του συστήματος μπορεί εύκολα να παρερμηνευτεί ως γιούργια και τους φάγαμε και πίσω παίδες μπάζουμε, δεν είναι όμως έτσι. Η άμυνα δεν ξεκινά πίσω από το κέντρο, ξεκινά από την επίθεση πράγμα που προϋποθέτει πνευμόνια και καλή αφομίωση του συστήματος για να βρίσκονται κοντά οι γραμμές ώστε να παρέχονται και οι απαιτούμενες αλληλοκαλύψεις σε παιχνίδια με αντιπάλους όπως η σύγχρονη Μαρσέιγ. Η οποία Μαρσέιγ στο 4-3-3 παίζει, με έναν anchor man μπροστά απ'την άμυνα και δύο μέσους τεχνήτες μπροστά του να κάνουν παιχνίδι, δύο χαφ που συγκλίνουν μιας και τα μπακ είναι φουλ-μπακ παίζοντας όλη τη πλευρά και έναν καθαρό φουνταριστό. Ουσιαστικά πάνω στο ίδιο σύστημα που πάιζουμε κι εμείς με διαφοροποιήσεις στη τακτική. Έτσι παίζεται το ποδόσφαιρο σήμερα. Δεν υποστηρίζω κατα ανάγκη τον Βαλβέρδε ως προσωπικότητα Βαλβέρδε, υπόστηρίζω πρωτίστως τη ποδοσφαιρική φιλοσοφία Βαλβέρδε και ύστερα τον ίδιο. Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι η πρώτη φορά στα τελευταία δέκα χρόνια που ο Ολυμπιακός γίνεται μια κανονική ποδοσφαιρική ομάδα.

Θα δούμε σε τι μέρα θα εμφανιστεί η ομάδα στο γήπεδο. Η Μαρσέιγ δεν είναι ομάδα που δεν κοντράρεται, έχει τα ατού της έχει και τις αδυναμίες της. Το μόνο που κρατά την -γενικότερη- αισιοδοξία μου είναι ότι δεν έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας. Αλλά όπως είπε και το Κατερινάκι, άντε να δούμε την ομάδα γιατί μας έχει λείψει :)
Άβαταρ μέλους
deus_d0pe

Δημοσίευσηαπό Tobajaras » 08 Σεπ 2011, 16:03

Ο deus_dope τα είπε όλα :D :D :D

Και με τα περισσότερα συμφωνώ, ειδικά τα περί Λεμονή που αδικήθηκε ΠΑΡΑ πολύ κυρίως από τον Πρόεδρα. Είναι από τις ελάχιστες χρονιές που δεν έχω εικόνα για την ομάδα, πέρα από το 2 - 2 που έφερε με την Ίντερ, εξαιτίας της έλλειψης παιχνιδιών. Ο μειωμένος ανταγωνισμός, όπως όλα δείχνουν, δε θα βοηθήσει στο να ξυπνήσουν οι παίκτες και ο όμιλος είναι κινούμενη άμμος. Το ρόστερ δε με καλύπτει ιδιαίτερα γιατί έχει ακόμα ελλείψεις σε αμυντικά χαφ και αμυντικούς μα είναι καλύτερο από το περσινό.

Απλά περιμένω να δω το πρώτο επίσημο παιχνίδι για να μαντέψω το μέλλον.
Εveryone's a critic
Άβαταρ μέλους
Tobajaras

Δημοσιευσεις : 259

Δημοσίευσηαπό deus_d0pe » 08 Σεπ 2011, 17:28

Για την θέση των αμυντικών χαφ, με τη προϋπόθεση ότι παίζει στο κλασσικό 4-2-3-1 του Βαλβέρδε και όχι στο καθαρό 4-3-3, αυτή τη στιγμή για δύο θέσεις έχουμε Μακούν, Μοντεστό, Φέισα, Ορμπάϊθ, Ιμπαγάσα. Δεν υπάρχει όντως κανονικός "anchor man" πλην ίσως του Ορμπάϊθ ο οποίος μάλλον δε προσφέρεται ως έμπιστη λίστη για τέτοιο επίπεδο αν και καλύτερα να τον δούμε πρώτα. Με τριάδα στο κέντρο θα ταίριαζε σίγουρα καλύτερα πιστεύω. Μακούν και Φέισα είναι σκυλιά, έχουν ταχύτητα, έχουν έκρηξη, αντίληψη του χώρου, καλή κοντινή και μακρυνή πάσα, μπορούν να βγάλουν κάθετες. Ο Μακούν είναι σε ανώτερο επίπεδο ενώ έχει και σουτ. Προσωπικά θα γούσταρα τρελά αυτούς τους δύο -και δεν αποκλείεται να τους δούμε συχνά στην Υπερ-Λίγκα, αλλά για Eυρώπη η δική μου λογική λέει ότι θα χρησιμοποιήσει έναν εκ των δύο και τον Μοντεστό δίπλα που προσφέρεται περισσότερο σε αμυντικογενή προσανατολισμό.

Καθαρούς αμυντικούς, πλην Παπάζογλου που είναι καλός παίχτης, δεν υπάρχει άλλος. Κατα ανάγκη Μοντέστο αν υπάρξει διαφορετική φόρμουλα στα χαφ. Υπάρχει και ο Μαρκάνο αλλά είναι πολύ αργός.

Ο όμιλος είναι πανδύσκολος και ρεαλιστικός στόχος είναι η 3η θέση. Από 'κει και πέρα, στο χορτάρι θα δούμε.
Άβαταρ μέλους
deus_d0pe

Δημοσίευσηαπό Djibril » 08 Σεπ 2011, 18:01

Πάλι καλά που υπάρχετε κι εσείς ρε παίδες και βλέπετε την πραγματικότητα, γιατί δεν θέλετε να ξέρετε τι έχω ακούσει φέτος το καλοκαίρι από φίλους και μη που είναι γαύροι.
Le trefle sur ton corps, ton nom dans notre coeur...
Άβαταρ μέλους
Djibril

Δημοσιευσεις : 201

Δημοσίευσηαπό deus_d0pe » 08 Σεπ 2011, 18:11

Djibril έγραψε:Πάλι καλά που υπάρχετε κι εσείς ρε παίδες και βλέπετε την πραγματικότητα, γιατί δεν θέλετε να ξέρετε τι έχω ακούσει φέτος το καλοκαίρι από φίλους και μη που είναι γαύροι.

Kι εγώ τα ίδια φίλε Djibril όπως και σχεδόν κάθε φορά που βγαίνουμε Ευρώπη :lol: Τουλάχιστον φέτος έχουμε τον ίδιο προπονητή έτσι μπορούμε να γνωρίζουμε το τρόπο παιχνιδιού του ώστε να συζητάμε έχοντας κάποια δεδομένα στα χέρια μας.

Κακά τα ψέματα έχουμε πέσει πάνω σε τρεις πάρα πολύ καλές ομάδες κάτι που προσωπικά δεν με φοβίζει αλλά με εξιτάρει ακόμα περισσότερο για να δω και τις δυνατότητες της δικιάς μου. Στα χαρτιά βγαίνουμε 4οι στον όμιλο και ρεαλιστικά κυνηγάμε θέση στο Europa League αλλά μπάλα είναι και όλα τα βλέπουμε επί χόρτου :)
Άβαταρ μέλους
deus_d0pe

Δημοσίευσηαπό nfs_maniac » 08 Σεπ 2011, 18:14

Το ωραίο είναι οτι μερικοί θα θεωρήσουν τρελή αποτυχία και ευκαιρία για καζούρα τον ενδεχόμενο αποκλεισμό μας... Έχουν αρχίσει ήδη τα ρομαντικά "Έλα μωρέ ποια Άρσεναλ? 8 έφαγε...", "Ντάξει σιγά τους Γερμανούς, δεν παίζουν μπάλα φέτος", και "Ναι οκ, έχουν μπάλα και οι Γάλλοι"....
Άβαταρ μέλους
nfs_maniac
Moderator

Δημοσιευσεις : 1706

Δημοσίευσηαπό Shepard » 08 Σεπ 2011, 18:19

Mα και για μένα ο Λεμονής είναι ο καλύτερος προπονητής που είχαμε!
Ήταν οι καλύτερες μέρες όταν έβλεπες την ομαδάρα σου να παίζει στο CL και να παίζει ΜΠΑΛΑ!
Χάναμε τότε, αλλά δεν με πολυπείραζε γιατί με χαροποιούσε το παιχνίδι μας!
Επίσης δεν είχαμε λατέρνα έδρα!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσιευσεις : 6860

Επόμενο

Επιστροφή στο Αθλητισμός

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB