Προβλημα με PC

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Προβλημα με PC

Δημοσίευσηαπό Scarsick » 22 Ιουν 2012, 13:43

Γεια σας κ απο εμενα. Λοιπον, εχω ενα θεμα με το pc κ αν γινεται καποιος να βοηθησει. Καταρχας η καρτα γραφικων ειναι ati radeon 4850, επεξεργαστης : amd athlon x4 630 στα 2,80 ghz κ το τροφοδοτικο μ ειναι thermaltake 750watt. Εχω παρατηρησει αυτες τις μερες οτι ακουω εναν θορυβο μεσα στο pc οταν παιζω πχ ¨το diablo 3 ή το LoL.Μηπως ακουγεται η ψυχτρα πανω απο τον επεξεργαστη ή γενικα ειναι παντα η καρτα γραφικων που ακουγεται? Αυτες τις ημερες παρουσιαστηκε ο θορυβος , 3 χρονια τον εχω . Δοκίμασα το Furmark αλλα δεν ακουσα καποιον θορυβο...ισως να μην το κρατησα κ πολυ βεβαια. Επισης, εβαλα το speedfan κατα την διαρκεια του παιχνιδιου κ ειχα τις εξης θερμοκρασιες : temp1 : 51-58 temp2:50-54 temp3:50-52 core: 48-50.Τον καθαρησα κιολλας αλλα τπτ. Ανοιξα απο τα δεξια τον πυργο αλλα παλι τις ιδιες θερμοκρασιες κ ο ιδιος θορυβος. Εχετε να μου προτεινετε κατι η να μου πειτε τι φταιει?

ΥΓ: 3 χρονια που τον εχω 4 φορες μου εχει κλείσει . 2 φορες τα 2 προηγουμενα χρονια κ 2 φορες φετος κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου. Μαυρισε η οθονη κ ακουστηκε πολυ δυνατα καποιος ανεμιστηρας....κ εκανα reset.
Άβαταρ μέλους
Scarsick

Δημοσιευσεις : 26

Δημοσίευσηαπό geocool » 22 Ιουν 2012, 13:56

Το συμβάν που έκλεισε το pc και έκανε reset πολύ πιθανόν να είναι από υπερθέρμανση. Γενικά το PC κλείνει για προστασία σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο Θόρυβος που λες λογικά ακούγεται από κάποιο ανεμιστηράκι . Αν ο θόρυβος ακουγόταν γενικά και απλά ποιο έντονα όταν έπαιζες, παίζει να ακουμπάει κάτι πάνω σε κάποιον ανεμιστήρα. Κάτι που είχα παρατηρήσει με την προηγούμενη κάρτα γραφικών μου πάντος ήταν ένα χαλάρωμα στο ανεμιστηράκι της μετά από 2-3 χρόνια με αποτέλεσμα να κάνει αρκετό θόρυβο.
Οι θερμοκρασίες πάντως που λες κατά την διάρκεια του παιχνιδιού φαίνονται πολύ καλές για την CPU.
Άβαταρ μέλους
geocool

Δημοσιευσεις : 70

Δημοσίευσηαπό Spahar » 22 Ιουν 2012, 13:58

Για να δεις από ποιο ανεμιστηράκι έρχεται ο θόρυβος το ποιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι εν ώρα λειτουργίας να σταματάς ένα ένα τα ανεμιστηράκια με ένα στυλό.
Άβαταρ μέλους
Spahar

Δημοσιευσεις : 419

Δημοσίευσηαπό Scarsick » 22 Ιουν 2012, 15:14

Λογικα πρεπει να ειναι η καρτα...Ξαναδοκιμασα την καρτα με το Furmark κ στα 2 λεπτα περιπου εφτασε τουσ 71 βαθμους. Δεν ξερω ποσο καλο ειναι αυτο αλλα τοτε αρχισε ο θορυβος π ελεγα πριν. Επισης κατα τη διαρκεια αυτη εβαλα το speedfan κ ηταν περιπου στα 50 temp1 k 2. Αλλα αποτι βλεπω ειναι οτι εχουν διαφορετικο θορυβο η ψυχτρα με την καρτα γραφικων. Πιο εντονο εχει η καρτα...ισως κανς λαθος βεβαια.

Επισης υπαρχει ενα αλλο προβλημα...πριν απο λιγο δοκιμασα να βγαλω την καρτα κ δεν εβγαινε....εβγαλα αυτα απο αριστερα ( δεν εχει βιδες αλλα καποια μικρα που τα σηκωνεις επανω κ απο δεξια σηκωσα το μικρο πλαστικο....τι να κανω?

Σκεφτομαι να αγορασω την Saphire Radeon 6850 αν οντως το προβλημα ειναι στην καρτα. Εσεις τι λετε?
Άβαταρ μέλους
Scarsick

Δημοσιευσεις : 26

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB