Pc Upgrade, Help!!

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Pc Upgrade, Help!!

Δημοσίευσηαπό Krumper » 21 Απρ 2015, 22:38

Καλησπέρα παιδιά, είμαι νέος στην παρέα και χρειάζομαι μια μικρή καθοδήγηση.
Πρόκειται να αναβαθμίσω τον σταθερό υπολογιστή μου και βρίσκομαι σε απόγνωση.
Αυτήν την στιγμή φοράω:
CPU: Intel Pentium G2030 @ 3.00GHz
GPU: GTX 650 Ti
Motherboard: ASRock B75M-DGS
Τροφοδοσία: Tt 600W
RAM: 4 GB
Σκληρός: Ένας ξεχασμένος με 186GB χωρητικότητα
Είχα σκεφτεί να αλλάξω την cpu και να αγοράσω την Intel Core i5-3750k που έχει και ίδιο socket με την motherboard. Παίζω games όλη μέρα και θέλω να αυξήσω τα FPS, γιατί σε games όπως DayZ, GTA V και H1Z1 ο καλός επεξεργαστής είναι must. Έχω σκοπό να αρχίσω και τα Livestreams μόλις βγει το Beta Overwatch, το οποίο επίσης είναι CPU- intensive. Είναι αυτό που πάω να κάνω μια αξιόλογη λύση ? Υπάρχει κάτι άλλο που θα απέδιδε καλύτερα , με το ίδιο budget (~250 Euro) ? Κάποιος διαφορετικός συνδυασμός κομματιών που ενδέχεται να αποδώσει περισσότερο από ότι η αγορά ενός νέου επεξεργαστή?
Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πολλά πάνω σε αυτό τον τομέα και τώρα αρχίζω να μαθαίνω, οπότε κάθε άποψη εκτιμάται ιδιαίτερα.
Εν τέλει θα ήθελα μια προσωπική άποψη. Έχω έναν ακόμα σκληρό δίσκο με σχεδόν 120GB χωρητικότητα, άλλα το θέμα είναι πως δεν έχω μέσα στον υπολογιστή ένα παραπάνω καλώδιο τροφοδοσίας( εκείνα τα μικρά καλώδια που πάνε σε 6-δες, με χρώμα κίτρινο-μαύρο-κόκκινο, - συγνώμη δεν ξέρω την ονομασία-). Είναι worth να αφαιρέσω το καλώδιο που τροφοδοτεί το DVD-recorder και να το καρφώσω στον δεύτερο σκληρό δίσκο? Αυτήν την στιγμή χρησιμοποιώ 107,3 GB( 107,3/186 GB) του σκληρού που φοράω και έχω την εντύπωση ότι η έλλειψη αρκετού ελεύθερου χώρου αποτρέπει την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος.
Συγνώμη για το μακροσκελές post
Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)
Krumper

Δημοσιευσεις : 6

Δημοσίευσηαπό Krumper » 22 Απρ 2015, 15:02

Ευχαριστώ για τις συμβουλές και τον χρόνο σου.
O επεξεργαστής είναι νούμερο ένα στην λίστα προτεραιότητας βεβαία. Πιθανότατα να αγοράσω τον i5 και να κάνω OC την κάρτα που φοράω ήδη, μέχρι την επόμενη αναβάθμιση τουλάχιστον. Όσο για την Ram αυτή τουλάχιστον αναβαθμίζετε με μικρότερο κόστος.
Krumper

Δημοσίευσηαπό Krumper » 22 Απρ 2015, 18:54

Tanno έγραψε:
Krumper έγραψε:Ευχαριστώ για τις συμβουλές και τον χρόνο σου.
O επεξεργαστής είναι νούμερο ένα στην λίστα προτεραιότητας βεβαία. Πιθανότατα να αγοράσω τον i5 και να κάνω OC την κάρτα που φοράω ήδη, μέχρι την επόμενη αναβάθμιση τουλάχιστον. Όσο για την Ram αυτή τουλάχιστον αναβαθμίζετε με μικρότερο κόστος.

Αν κάνεις OC τον επεξεργαστή με το ζόρι θα σου δώσει 1-2fps. Αν κάνεις στην κάρτα γραφικών, θα σου δώσει σημαντικό αριθμό από καρέ.

Για την RAM, αν έχει η μητρική ως 4 θύρες, τότε μπορείς να πάρεις άλλο ένα μοντέλο από την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ μάρκα και σε ακριβώς ίδια Hz. Για να δουλέψουν και να συνεργαστούν θα πρέπει να είναι από τα ίδια ακριβώς μοντέλα, αν θες να γλιτώσεις λεφτά.

Δεν είχα ιδέα ότι ισχύουν αυτά. Όπως είπα είμαι νέος στο upgrading. Από ότι κατάλαβα η κάρτα μου αποδίδει περισσότερο με OC, οπότε ίσως ψαχτώ λίγο παραπάνω προκείμενου να κερδίσω χρόνο.
Σχετικά με την RAM, ευχαριστώ για την ενημέρωση άλλα δεν έχω παραπάνω από 2 θύρες , όποτε μάλλον θα χρειαστεί να αντικαταστήσω τις παλιές με πιο προηγμένες.
Ευχαριστώ πολύ για την συνεισφορά Tanno :)
Krumper

Δημοσίευσηαπό Krumper » 22 Απρ 2015, 19:03

raysod έγραψε:Καταρχήν βάζεις τον i5 που αναφέρεις και προσθέτεις και άλλα 4 gb ram και νομίζω ότι η αύξηση επιδόσεων που θα δεις στα παιχνίδια θα είναι αρκετά μεγάλη…

Επίσης κοίτα να αλλάξεις τον σκληρό δίσκο σου, γιατί αυτός που έχεις τώρα είναι παλιός και έχει ξεπεραστεί σε επίπεδο επιδόσεων ακόμη και από συμβατικούς δίσκους…

Τον 186gb μπορείς με ένα εξωτερικό κουτάκι να τον μετατρέχεις σε εξωτερικό usb δίσκο για να κρατάς τα backup σου...

Περιμένεις να περάσει το καλοκαίρι και μόλις βγουν το χειμώνα οι νέες κάρτες γραφικών και έχουμε αλλαγές στις τιμές βλέπεις πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις για τις ανάγκες των γραφικών σου...

Μην πετάξεις ούτε ένα ευρώ σε κάρτα γραφικών που δεν θα είναι 100% hardware συμβατή με το DX12 γιατί η αξία της θα εκμηδενιστεί μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα…

Υ.Γ. Ψάξου επίσης μήπως με κανένα 50-60 ευρώ βρεις μια ακόμη μεταχειρισμένη 650Ti να την βάλεις σε SLI...

Raysod, η αρχαιότητα του σκληρού μου δίσκου είναι γεγονός, και η αλήθεια είναι πως με την αναφορά σου σε αυτόν κατάλαβα την αρκετά μεγάλη διαφορά από τα νέα μοντέλα.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου, και είμαι πεπεισμένος ότι θα περιμένω το καλοκαίρι προκειμένου να ελέγξω τη συγκεκριμένη συμβατότητά που ανέφερες. Όσο για το SLI δεν είχα την παραμικρή ιδέα ότι μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο. Από ότι φαίνεται πρέπει να κάνω καλύτερη έρευνα.
Ευχαριστώ για το σύνολο της δημοσίευσης σου, το βρίσκω γεμάτο πληροφορίες και εξαιρετικά βοηθητικό. :)
Krumper

Δημοσίευσηαπό nikolios » 22 Απρ 2015, 21:32

Φίλε καλησπέρα και από μένα.

Η γνώμη μου είναι ότι αφού θα κάνεις και streaming, και πιθανότατα κάμποσες λειτουργίες ταυτόχρονα, ο επεξεργαστής είναι επιβεβλημένος.

Το budget σου δεν το ξέρω αλλά εαν είναι περιορισμένο, για μένα ο SSD είναι πολυτέλεια. Εαν έχεις σκοπό να αλλάξεις ένα συνδυασμό από cpu/ram/gpu τότε ο ssd δεν θα πρέπει να είναι καν στα πλάνα σου.
Άβαταρ μέλους
nikolios

Δημοσιευσεις : 37

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB