Prometheus

«Έρχεσαι σπίτι μου να δούμε ένα DVD;»

Δημοσίευσηαπό teras » 19 Ιουν 2012, 09:41

Επανέρχομαι λοιπόν να πω ότι η ταινία διχάζει κάπως γιατί είναι διαφορετική από την εξαιρετική τριλογία Alien (Το Alien 4 και τα AVP τα θεωρώ απαράδεκτα και δεν τα συμπεριλαμβάνω).

Όμως κάθε ταινία της τριλογίας ήταν διαφορετική.

Στο Alien είχαμε ένα αριστουργημαστικό sci-fi survival horror με έμφαση στην ατμόσφαιρα και το φόβο. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης απέναντι σε μια άγνωστη θανατηφόρα μορφή ζωής, όπου ο άνθρωπος δεν ήξερε τι αντιμετώπιζε.

Στο Aliens είχαμε την ανθρώπινη αντεπίθεση σε μια ταινία όπου έδινε περισσότερη έμφαση στη δράση και το gore. Οι διαστημικοί πεζοναύτες με state-of-the-art εξοπλισμό απέναντι στα Aliens σε μια συναρπαστική μάχη.

Το Alien 3 προσπάθησε να συνδιάσει κάπως τα πράγματα με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. Νομίζω πως και αυτή η ταινία δίχασε.

Αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί μια διάσπαση στους fans ανάμεσα σε αυτους που προτιμούν τη δράση του Aliens και αυτούς που προτιμούν το survival horror στοιχείο του Alien. Φυσικά πολλοί είναι αυτοί που γουστάρουν και τις τρείς ταινίες για διαφορετικούς λόγους (όπως εγώ :P).

Έτσι και ο Scott θέλησε να κάνει το Prometheus για να δώσει κάτι διαφορετικό για μια ακόμη φορά.
Νομίζω ότι θέλησε να επιστρέψει με αυτόν τον τρόπο τη σειρά στις ρίζες της και να προσδώσει βάθος στο δημιούργημά του, ένα βάθος που έιχε χαθεί με τις τελευταίες 'πατάτες" στο franchise.
Άβαταρ μέλους
teras

Δημοσιευσεις : 26

Δημοσίευσηαπό Tobajaras » 19 Ιουν 2012, 11:57

Ο Scott είχε πει ξεκάθαρα πως δεν ενδιαφερόταν να επιστρέψει στα Xenomorphs (Aliensssss) επειδή η εικόνα τους είχε κακοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα sequel και τα AvP crossovers οπότε τα είχε σιχαθεί η ψυχή του.

Πιστεύω ότι η τόλμη του δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος. Τώρα στις άμεσες συνδέσεις με το Alien 1 προσωπικά θα ξενερώσω πολύ αν δω Prometheus 2 με """απαντήσεις""" και """διευκρινήσεις""" γιατί θα είναι μια ταινία φτιαγμένη καθαρά για να ικανοποιηθεί η fanbase και τέτοιες ταινίες αποτυγχάνουν. Οι διαφορές στις μικρολεπτομέρειες όπως αυτή που αναφέρετε για τις ονομασίες των πλανητών εντάξει, είναι πατάτα, αλλά επιλέγω να μη σταθώ εκεί. Για τους οπαδούς πάντως έχουν μεγάλη σημασία και καλό θα ήταν να μην υπήρχαν εξ αρχής - τι διάλο, απλά διαβάστε το παλιό σενάριο και βάλτε το σωστό κωδικό.
Εveryone's a critic
Άβαταρ μέλους
Tobajaras

Δημοσιευσεις : 259

Δημοσίευσηαπό PetrifieD- » 19 Ιουν 2012, 13:22

Δεν νομίζω ότι ο κωδικός πλανήτη είναι λάθος. Δεν είναι ανάγκη το "SOS" να προέρχεται από το Prometheus. Άλλωστε στο τέλος η Rapace δεν έστειλε κάποιο SOS, απλά έγραψε στο τελευταίο log του Prometheus ότι συνεχίζει την αναζήτηση. Δεν νομίζω όμως ότι το Prometheus βρέθηκε ποτέ. Έτσι όπως το κατάλαβα εγώ το Alien διαδραματίζεται πολλά χρόνια μετά το Prometheus γιατί στο Alien έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε σε εκείνη τη περιοχή mining ships και όχι απλά εξερευνητικά πράγμα που σημαίνει ότι τόσο μακρινά ταξίδια ήταν πλέον ρουτίνα η έστω είχαν γίνει αρκετά ερευνητικά ταξίδια για να φτάσουν στο σημείο να στείλουν ένα διαστημόπλοιο για να κάνει εξορύξεις. Προφανώς και υπήρχαν αρκετοί πλανήτες παρόμοιοι με αυτόν που προσγειώθηκε το Prometheus, απλά οι επιστήμονες επέλεξαν τον συγκεκριμένο αρχικά γιατί συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες να φιλοξενήσει ζωή.
Άβαταρ μέλους
PetrifieD-

Δημοσιευσεις : 1059

Δημοσίευσηαπό LIONHEART » 20 Ιουν 2012, 10:16

σιγουρα η ταινια ηταν καλη αλλα παιδια εχετε διαβάσει τα comic Aliens (Αμερικανικα της dark horse) εχουν φτιαξει με 6ξαλογια που εξηγει πολλα γεγονοτα πριν απο το Alien 1979 με πολυ ωραια υποθεση ..βεβαια μεγαλες διαφορες και πολλα core στοιχεια αλλα ηταν μεσα στην νοοτροπια και στησιμο της δρασης που πολυ σωστα επισήμανε ο teras
Το promitheas ξαναλέω οτι ειναι μια καλή ταινια αλλα δεν ειναι ΑΛΙΕΝΣ (οχι Αλιεν) δεν με εκανε να κωλησω και το κυριοτερο αλλα περίμενα (δραση,μαχιες) αλλα μου ειχαν δωσει την εντυπωση οτι κατι τετοιο θα εβλεπα ξεχασα ομως εναν παράγοντα μονο ο cameron κανει τα μαγικα του οχι ο Rindley scot που διμιουργει ατμοσφαιρα
http://www.facebook.com/AUTONISSANLougiakis
http://www.lougiakis.gr
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
LIONHEART

Δημοσιευσεις : 1193

Δημοσίευσηαπό panlex » 20 Ιουν 2012, 15:26

Νομιζω δεν χρειαζετε να προβληματιζεστε τοσο πολυ σχετικα με την ταινια παιδια.. Ηταν πραγματικη απογοητευση για τις ικανοτητες του σκηνοθετη!! Σεναριακα κενα (κεναρες!!), χαρακτηρες για πλακα χωρις βαθος, επιστημονικες ανακριβιες, παιδικη ατμοσφαιρα κτλ..Ειναι ιεροσυλια να την συγκρινετε με αλλες ταινιες του ιδιου σκηνοθετη...αμφιβαλλω εαν την γυρισε και ο ιδιος ή απλως πουλησε το ονομα του..Δεν ειναι δυνατον να πηγαινεις σε ταινια και το μονο που να σου μενει μετα ειναι οτι τελειωσε το ποπ κορν πολυ γρηγορα!!Αλλα εαν εχεις 3D τι τα θες τα βαθυστοχαστα νοηματα...ε Scott?
panlex

Δημοσιευσεις : 1

Δημοσίευσηαπό LIONHEART » 20 Ιουν 2012, 15:38

panlex έγραψε:Νομιζω δεν χρειαζετε να προβληματιζεστε τοσο πολυ σχετικα με την ταινια παιδια.. Ηταν πραγματικη απογοητευση για τις ικανοτητες του σκηνοθετη!! Σεναριακα κενα (κεναρες!!), χαρακτηρες για πλακα χωρις βαθος, επιστημονικες ανακριβιες, παιδικη ατμοσφαιρα κτλ..Ειναι ιεροσυλια να την συγκρινετε με αλλες ταινιες του ιδιου σκηνοθετη...αμφιβαλλω εαν την γυρισε και ο ιδιος ή απλως πουλησε το ονομα του..Δεν ειναι δυνατον να πηγαινεις σε ταινια και το μονο που να σου μενει μετα ειναι οτι τελειωσε το ποπ κορν πολυ γρηγορα!!Αλλα εαν εχεις 3D τι τα θες τα βαθυστοχαστα νοηματα...ε Scott?

εισαι λιγο ε πολυ αυστηρος..Ενταξει δεν ειναι και για πέταμα ουτε οπως το warth of titan..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
LIONHEART

Δημοσίευσηαπό PetrifieD- » 20 Ιουν 2012, 16:10

Δεν κατάλαβα γιατί τα comix πρέπει να είναι πιο έγκυρα από το Prometheus μόνο και μόνο επειδή κρατούσαν την ίδια ατμόσφαιρα. Τα Alien είναι δημιούργημα του Scott άρα αυτόματα ότι και να κάνει είναι πιο έγκυρο από οποιοδήποτε comic. Είπαμε δεν έχει σχέση με το Alien σε στύλ και ατμόσφαιρα και δεν χρειαζόταν να έχει. Βέβαια ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του αλλά μην το βλέπετε τόσο επιφανειακά.

Καλά panlex νομίζω το παράκανες. Όπως λέει ο lionheart δεν είναι και wrath of the titans. Επίσης γιατί έχετε μανία με τις επιστημονικές ανακρίβειες όλοι; Science fiction είναι η ταινία εννοείται ότι δεν θα είναι ρεαλιστική επιστημονικά, αν και όπως έχω ξαναπεί όλες αυτές οι επιστημονικές ανακρίβειες δένουν πολύ καλά με την πραγματική επιστήμη. Τώρα εγώ "κενάρες" και "παιδική" ατμόσφαιρα δεν είδα.
Άβαταρ μέλους
PetrifieD-

Δημοσιευσεις : 1059

Δημοσίευσηαπό LIONHEART » 20 Ιουν 2012, 16:34

PetrifieD- έγραψε:Δεν κατάλαβα γιατί τα comix πρέπει να είναι πιο έγκυρα από το Prometheus μόνο και μόνο επειδή κρατούσαν την ίδια ατμόσφαιρα. Τα Alien είναι δημιούργημα του Scott άρα αυτόματα ότι και να κάνει είναι πιο έγκυρο από οποιοδήποτε comic. Είπαμε δεν έχει σχέση με το Alien σε στύλ και ατμόσφαιρα και δεν χρειαζόταν να έχει. Βέβαια ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του αλλά μην το βλέπετε τόσο επιφανειακά.

Δεν εχεις δικιο κατα ενα μέρος διοτι τα comic ενώ δεν ηταν διμιουργια του scot, αλλα ειχαν την νοοτροπια του ως προς την απειλη που αντιμετωπιζαν οι διαφοροι χαρακτηρες ,αρα αισθανοσουν και εσυ το ιδιο στοιχειο ,με κάθετες απαντησεις, οχι να υποθέτεις. τωρα θα μου πεις για της μαχιες στα comic ναι το τονισα φιλε μου δεν ειναι aliens (αν και πολυ θα το ηθέλα).
κατα την γνώμη μου το Promitheas φτανει στα επιπεδα του πρωτου alien δεν τα περναει ομως .ισα ισα ειναι και σε καποια σημεια einai υποδιεστερη οπως στην συμπεριφορα των χαρακτηρων και των πολλων κενων στο σενάριο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
LIONHEART

Δημοσίευσηαπό Tobajaras » 22 Ιουν 2012, 19:30

Εγώ πάλι θα ήθελα να ακούσω μερικά από αυτά τα κενά, για να δω επιτέλους τι είδαν οι άλλοι και δεν είδα εγώ. 4 άτομα στην προβολή και αρκετοί γνωστοί μου δεν είδαν κάποια τρύπα.
Εveryone's a critic
Άβαταρ μέλους
Tobajaras

Δημοσιευσεις : 259

Δημοσίευσηαπό Shepard » 25 Ιουν 2012, 21:06

Για ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω...

http://m.uk.ign.com/wikis/prometheus/Official_Quotes
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσιευσεις : 6860