BEYOND : Two Souls

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό PetrifieD- » 11 Σεπ 2013, 22:43

Spahar έγραψε:Ο καθένας έχει το δικαίωμα να μην του αρέσει ένα παιχνίδι ή ακόμα και ένα ολόκληρο είδος. Το θέμα είναι ότι τα παιχνίδια του Cage τρώνε τρελό κράξιμο και εκεί είναι η αδικία. Για παράδειγμα εκφράσεις του στυλ "ας κάνει κανένα application στο hollywood και ας αφήσει ήσυχο το gaming" είναι κατά τη γνώμη μου απαράδεκτες. Μιλάμε για δύο παιχνίδια σε μια ολόκληρη γενιά, για ποιο λόγο να εύχεται κάποιος να μην είχαν υπάρξει καν δεν μπορώ να το καταλάβω ειλικρινά...

Προφανώς ο καθένας έχει το δικαίωμα να του αρέσει η όχι ένα παιχνίδι. Όπως και ο καθένας έχει το δικαίωμα να κρίνει ένα παιχνίδι. Εγώ και πολλοί άλλοι δεν θεωρούμε παιχνίδι κάτι το οποίο βασίζεται στο να πατάς τα κουμπιά που εμφανίζονται στην οθόνη και να βλέπεις τις προκαθορισμένες κινήσεις που θα κάνει ο χαρακτήρας όταν πατάς τα κουμπιά αυτά. Όταν έχω ένα χαρακτήρα με ένα όπλο θέλω να στοχεύω και να πυροβολώ όχι να πατάω 1 κουμπί και να βγαίνει από την κρυψώνα ο χαρακτήρας μου, να σκοτώνει και να ξανακρύβεται.

Επίσης δεν κατακρίνω σε όποιον αρέσει ένα τέτοιο παιχνίδι. Μπορεί απλά να νομίζει ότι παίζει ή ακόμα πιο απλά να του αρέσει τόσο αυτό που βλέπει που να μην τον νοιάζει ο χειρισμός. Προσωπικά θα προτιμούσα να το δω σαν ταινία. Και δεν αστειεύομαι όταν λέω ότι θα ήταν καλή ταινία. Απλά για μένα θα ήταν αγγαρία να πατάω κουμπιά για να δω τι θα γίνει. Θα προτιμούσα να αράξω στον καναπέ και να παίζει μόνο του και εγώ να βλέπω. Και κατά τη γνώμη μου 60 ευρώ για να δείς μία ταινία (έστω διαδραστική), η οποία δεν θα κρατάει και πάνω από 6-7 ώρες, είναι πάρα πολλά. Αλλά πραγματικά καλά κάνετε και σας αρέσει. Βρίσκετε κάτι το οποίο εγώ δεν βρίσκω. Και εφόσον διασκεδάζετε έτσι ποιος είμαι εγώ που θα σας πει να μην διασκεδάσετε ή το πως θα διασκεδάσετε; Συζήτηση κάνουμε και απλά λέω τη γνώμη που επί του θέματος. Επίσης δεν ξέρω αν είναι η όχι αδικία που τα παιχνίδια του Cage τρώνε κράξιμο. Και αυτό υποκειμενικό είναι. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι αδικία, ενώ κατά τη δική σου είναι κατάφορη αδικία. Απλά έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι GAMERS είναι κατά του Cage ή βλέπουν τα παιχνίδια του ως ένα διάλειμμα από το gaming. Και δεν θα μου κάνει εντύπωση αν οι περισσότεροι νοικιάσουν το παιχνίδι αντί να το αγοράσουν. Όπως είπα, για μένα έχει πολύ μικρό value for money.

Τέλος όσο για την έκφαση περί Hollywood που σε πείραξε, προφανώς ήταν ένα σαρκαστικό-ειρωνικό σχόλιο. Δεν το εννοούσα κυριολεκτικά. Αν και πιστεύω ότι θα έβγαζε καλές ταινίες αν προσπαθούσε στο Hollywood, αλλά δεν εννοούσα να αφήσει το gaming. Δεν ξέρω αν το ξεκαθάρισα τελείως. Ήταν χιούμορ τέλος πάντων. Νομίζω έχω το δικαίωμα :)
Άβαταρ μέλους
PetrifieD-

Δημοσιευσεις : 1059

Δημοσίευσηαπό Spahar » 12 Σεπ 2013, 01:37

Αναλύεις σε μεγάλο βαθμό το γιατί δεν σου αρέσει (με αρκετά επιχειρήματα να ισχύουν και για άλλου είδους παιχνίδια, όπως πχ το replayability κτλ). Όπως προείπα καλά κάνεις και δεν σου αρέσει, δεν χρειαζόταν να μου το δικαιολογήσεις. Το πρόβλημα σε απόψεις σαν τη δική σου, ή τουλάχιστον σε απόψεις που εκφράζονται όπως εξέφρασες τη δική σου, είναι η ισοπέδωση και η πλήρης απαξίωση των παιχνιδιών του Cage σε σημείο που δεν θα έπρεπε να φέρουν καν τον χαρακτηρισμό παιχνίδι και να μην υπήρχαν καν (ας ήταν καλύτερα ταινία κτλ, άποψη που γενικά πέρα από τον δικό σου αστεϊσμό κυκλοφορεί αρκετά).

Και η απορία μου είναι η εξής και την ξαναλέω, δύο παιχνίδια σε μια ολόκληρη γενιά είναι, γιατί ενοχλεί τόσο πολύ που υπάρχουν; Είναι κάτι διαφορετικό και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι. Και ειδικά αφού υπάρχει κόσμος που τα θέλει (2.5 εκατομμύρια μάλιστα, αριθμός μεγαλύτερος από άλλα exclusives του PS3, όπως Infamous κτλ), τότε υπάρχει λόγος να υπάρχουν και να ανήκουν εκεί που ανήκουν.

Και επειδή χρησιμοποίησες 2ο πρόσωπο σε κάποιο σημείο στο post σου (πχ "καλά κάνετε και σας αρέσει"), να αναφέρω ότι δεν εξέφρασα πουθενά την άποψη ότι μου αρέσει. Για την ακρίβεια έχω ασχοληθεί λίγο μαζί του και το έχω αφήσει για κάποια άλλη στιγμή. Δεν υπερασπίζομαι το παιχνίδι ως ποιότητα (πως θα μπορούσα άλλωστε χωρίς να το έχω καν τελειώσει), απλά αναρωτιέμαι γιατί αρκετοί ενοχλούνται τόσο πολύ που υπάρχει και συγκαταλέγεται στην elite κατηγορία των παιχνιδιών.

Υ.Γ.: Τυχαία σήμερα είδα αυτό ως συμμετοχή σε διαγωνισμό, παρά το περιορισμένο gameplay του :P θεωρείται παιχνίδι από κάποιους.
Άβαταρ μέλους
Spahar

Δημοσιευσεις : 419

Δημοσίευσηαπό PetrifieD- » 13 Σεπ 2013, 03:21

Ναι σωστά όσα λες. Συμφωνώ καλό είναι να υπάρχει ποικιλία στα παιχνίδια. Από την άλλη καταλαβαίνω και αυτούς που το κράζουν και επιμένουν ότι δεν είναι παιχνίδι. Αλλά εγώ δεν είπα πότε να μην υπάρχει. Απλά αστειευόμουν. Καλά κάνει και υπάρχει και το παιχνίδι και ο Cage. Δεν νομίζω πως είμαι απόλυτος καθώς δεν είπα κάτι του τύπου "δεν είναι παχνίδι, είναι για τα σκουπίδια, τέλος". Προφανώς ο κόσμος που ενοχλείται από την ύπαρξή τους δεν εκλαμβάνει ότι ο Cage τους προσφέρει μία διαφορετική εμπειρία. Νομίζουν απλά ότι τους πουλάνε μία ταινία 60 ευρώ υποτιμόντας την νοημοσύνη τους. Το καταλαβαίνω αυτό από τη μία καθώς τα λεφτά δεν βγαίνουν εύκολα και όταν τα δίνει κάποιος για ένα παιχνίδι περιμένει και ανταπόδωση. Τώρα όταν το μόνο που κάνεις είναι να πατάς τα κουμπάκια που σου λέει και σε 6 ώρες έχει τελειώσει το παιχνίδι, είναι εκνεβριστικό. 10 ευρώ την ώρα είναι αρκετά λεφτα :) από την άλλη, άλλοι (συμπεριλαμβανομένου προφανώς και του ίδιου του Cage) θεωρούν αυτά τα παιχνίδια ως τέχνη και κάτι πρωτοποριακό. Εντάξει πάντα ένα νόμισμα έχει 2 όψεις.

Υ.Γ.: Ε βέβαια θεωρείται παιχνίδι από κάποιους. Αφού χρειάζεσαι κονσόλα για να αναπαραχθεί και πατάς αραιά και που και κανένα κουμπάκι :P
Άβαταρ μέλους
PetrifieD-

Δημοσίευσηαπό majorfox » 13 Σεπ 2013, 18:11

ρε συ PetrifieD γραφεις εκθεσεις και ουσια μηδεν απο μηδεν για οσα λες για το Beyond. :lol:
Άβαταρ μέλους
majorfox

Δημοσιευσεις : 600

Δημοσίευσηαπό PetrifieD- » 14 Σεπ 2013, 19:32

Majorfox, την άποψή μου εκφράζω. Τι ουσία ήθελες να έχει δηλαδή; να αρχίσω τα φιλοσοφικά;

Η ουσία για μένα είναι ότι το beyond φαίνεται να είναι ένα παιχνίδι χωρίς gameplay. Σε κάλυψα; :D
Άβαταρ μέλους
PetrifieD-

Δημοσίευσηαπό majorfox » 14 Σεπ 2013, 19:39

α οκ αμα το τερματισες εχεις και μια αποψη εδω που τα λεμε.
Άβαταρ μέλους
majorfox

Δημοσιευσεις : 600

Δημοσίευσηαπό PetrifieD- » 14 Σεπ 2013, 23:26

majorfox έγραψε:α οκ αμα το τερματισες εχεις και μια αποψη εδω που τα λεμε.

Είπα ότι ΦΑΙΝΕΤΑΙ να είναι ενα παιχνίδι χωρίς gameplay. Δηλαδή από όσα έχω δει. Δεν είπα ότι το έχω παίξει και ξέρω. Έχω δει όμως και άλλα παιχνίδια του Cage και κρίνω από εκεί. Δηλαδή στα βιντεάκια που έχουν βγει για το beyond έχεις δει πολύ gameplay εσύ; πολλές φορές δεν είναι ανάγκη να έχεις παίξει ένα παιχνίδι για να σχηματίσεις μία άποψη.
Άβαταρ μέλους
PetrifieD-

Δημοσίευσηαπό Looneyking » 16 Σεπ 2013, 12:00

Το θέμα είναι το τι θεωρείς ότι είναι gameplay? Δεν πρόκειται να δεις ποτέ σε παιχνίδι του Cage την ακατάπαυστη δράση, shooting κλπ o κύριως στόχος του είναι να σε κάνει να νιώσεις «ένα» με τον χαρακτήρα που χειρίζεσαι και να νιώθεις ότι κάθε επιλογή του είναι δικιά σου επιλογή, μαζί με τις συνέπειες που θα έχει, εννοείται πως υπάρχουν scripted events απο πίσω και τα cinematics πάνε και έρχονται αλλά η αίσθηση που σου αφήνει δεν είναι του τύπου, ότι δεν κάνω εγώ κάτι απλώς πατάω ένα κουμπί.. ο τρόπος αφήγησης της ιστορίας, η πλοκή, και το ότι δεν ξέρεις τι θα γίνει στη συνέχεια, μαζί με όλα τα συναισθήματα που σου προκαλεί καθ'όλη την διάρκεια που παίζεις για μένα αξίζει σαν παιχνίδι... Τώρα για το αν αξίζει την τιμή του ή όχι, για μένα κανένα παιχνίδι δεν αξίζει τα 60 ευρώ γι'αυτό και δεν αγοράζω τίποτα μόλις κυκλοφορίσει :P και τα παιχνίδια του Cage μπορεί να είναι μικρά σε διάρκεια, κάτι που δεν μ'αρέσει γενικά να συμβαίνει στα παιχνίδια, αλλά έχει υψηλό replayability και δεν καταντάει βαρετό, κάτι που διαπίστωσα στο Heavy Rain και στο Fahrenheit.. Όσον αφορά την άποψη σου είναι σεβαστή :)
Άβαταρ μέλους
Looneyking

Δημοσιευσεις : 50

Beyond In Paris Red Carpet

Δημοσίευσηαπό Havok-Alex » 08 Οκτ 2013, 18:35

Κινηματογραφική πρεμιέρα στο κόκκινο χαλί για το Beyond: Two Souls, όπως την αξίζει, μιας και με κάθε του δημιουργία ο David Gage καταφέρνει να προσεγγίσει όλο και περισσότερο τον κινηματογράφο. Οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού Ellen Page και Willem Dafoe έδωσαν το παρόν και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την εμπειρία τους, τις δυσκολίες αλλά και την ευχαρίστηση που πήραν από την παραγωγή του τίτλου. Δείτε παρακάτω τα της πρεμιέρας αλλά και δυο επιπλέον βίντεο με την διαδικασία της δημιουργίας του τίτλου που έχουν ελληνικούς υπότιτλους. Τα όρια μεταξύ βιντεοπαιχνιδιών και κινηματογράφου δεν ήταν ποτέ πριν τόσο θολά.

Εικόνα
ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
Havok-Alex

Δημοσιευσεις : 509

Δημοσίευσηαπό vegeta13 » 14 Οκτ 2013, 09:50

Το παιχνιδι ειναι εξαιρετικο, το τελειωσα πριν απο 15 ωρες και ακομα το σκεφτομαι (δεν μπορω να το βγαλω απο το μυαλο μου), δενεσαι αφανταστα με τους χαρακτηρες!
1η φορα ενα game μου προκαλει - δημιουργει τετοιου ειδους συναισθηματα, απλα υπεροχο και πολυ συγκινητικό (δακρυσα αρκετες φορες)!
Άβαταρ μέλους
vegeta13

Δημοσιευσεις : 91

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB