PetrifieD- έγραψε:Εμά πες τα. Ακόμα και τα spin-off έχουν κάποια σχέση με το πρωτότυπο. Αυτό μόνο σφαγές είναι. Αντιδιαμετρικό τελείως με τα MGS. Γι αυτό δεν μου άρεσε εμένα. Μου φαινόταν και μου φαίνεται ακόμα δηλαδή ότι είναι αρπαχτή και απλά εκμεταλεύονται το όνομα.
Πιάνομαι απο αυτό το σχόλιο για να παραθέσω κάποιες σκέψεις μου.Αν θέλετε την άποψη μου,επειδή είναι ένα θέμα που γενικώς έχει ταλανίσει τόσο τους fans της σειράς αλλά και τον ειδικό τύπο,το Rising είναι κατ'εμέ μεγάλο ευτύχημα για τις τύχες της
cannon σειράς MGS παιχνιδιών,και απο δω και στο εξής ως λάτρης της σειράς θα ήμουνα πολύ χαρούμενος ότι φέρει τον τίτλο Metal Gear να μην έχει να κάνει επ'ουδενί με το σύμπαν ή την σειρά των γεγονότων του MGS.Δεν πάει άλλο ρε μάγκες,καταλάβετε το (και δεν αναφέρομαι επι προσωπικού) πρέπει αυτή η σειρά να στα-μα-τή-σει.Δηλαδή είναι σαν να αγαπάς ένα φυσικό πρόσωπο,που υποθετικά βρίσκεται στο κρεβάτι του πόνου και να σου λέει εμπράκτως ότι τετέλεσται και εσύ να του βαράς ενέσεις αδρεναλίνης παρατείνοντας το μαρτύριο του.
Και αυτό το λέω γιατί ως έχουν τα πράγματα,προλαβαίνει ακόμα η σειρά να αποσυρθεί στα χρονοντούλαπα και να μείνει με μια μαγική νοσταλγία όχι μόνο στους fans αλλά και σε όλους τους gamers(
ακόμα και το 4,ήτανε υπέρβαση).Όταν κάτι τελειώνει την στιγμή που πρέπει,τότε όχι μόνο δεν παρέρχεται ή έστω "πεθαίνει",αλλά ο απόηχος του μένει "ζωντανός" και ατόφιος.Και βλέπω κάποιους fans να έχουνε σκυλιάσει να βγούνε άλλα 356,789 MGS. Αυτό είναι ΑΡΡΩΣΤΙΑ και φυσικά δεν μπορεί να είναι κάποιος λάτρης αλλά κυρίως γνώστης της σειράς και να απαιτεί την αέναη συνέχεια της.
Εν κατακλείδι,ΝΑΙ στα spin offs ΟΧΙ στα cannon.Θέλουν να αλλάξουν το όνομα MG με κάτι άλλο?Κανένα πρόβλημα.Όχι MG
S 5,6,7 όμως.Έλεος νισάφι πια.Σε λίγο -το χω ξαναπεί- θα δούμε τον Big Boss το '74 στην Αθήνα,με τον πατέρα του Vulcan Raven να ορμάει στο Πολυτεχνείο με το άρμα.
Υ.Γ. Η ειρωνεία της υπόθεσης,είναι ότι το κατ'εμέ κορυφαίο παιχνίδι της σειράς (MGS 3) γέννησε όλον αυτό τον χώρο για τα PO,PW,GZ.