News: Wii U

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό PetrifieD- » 03 Μαρ 2013, 23:58

Πρόσεξα τελευταία ότι στο site γίνεται ένας διαχωρισμός ανάμεσα στο Wii U και στις κονσόλες της επόμενης γενιάς. Γιατί αυτό; Εγώ νόμιζα ότι το Wii U είναι η αρχή της επόμενης γενιάς, από όσα τουλάχιστον διάβαζα στο site αλλά τώρα βλέπω ότι netx-gen θεωρούντε μόνο τα ps4/xbox 720. Το κριτήριο που χωρίζει τις γενιές ποιό είναι; τα γραφικά; αν η απάντηση σε αυτό είναι "ναι" τότε δεν συμφωνώ αλλά θα ήταν μια ωραία συζήτηση αυτό.

Πληροφοριακά ρωτάω, απλά μου έκανε εντύπωση ο διαχωρισμός, μην παρεξηγηθούμε κιόλας :)
Άβαταρ μέλους
PetrifieD-

Δημοσιευσεις : 1059

Δημοσίευσηαπό Deathracer2009 » 04 Μαρ 2013, 00:25

PetrifieD- έγραψε:Πρόσεξα τελευταία ότι στο site γίνεται ένας διαχωρισμός ανάμεσα στο Wii U και στις κονσόλες της επόμενης γενιάς. Γιατί αυτό; Εγώ νόμιζα ότι το Wii U είναι η αρχή της επόμενης γενιάς, από όσα τουλάχιστον διάβαζα στο site αλλά τώρα βλέπω ότι netx-gen θεωρούντε μόνο τα ps4/xbox 720. Το κριτήριο που χωρίζει τις γενιές ποιό είναι; τα γραφικά; αν η απάντηση σε αυτό είναι "ναι" τότε δεν συμφωνώ αλλά θα ήταν μια ωραία συζήτηση αυτό.

Πληροφοριακά ρωτάω, απλά μου έκανε εντύπωση ο διαχωρισμός, μην παρεξηγηθούμε κιόλας :)

Κοιτα για την ακριβεια τα γραφικα παιζουν ενα σημαντικο ρολο αλλα δεν εχουμε δει το Wii U να εκμεταλλευεται πληρως τα specs του. Δηλαδη ειδαμε το Zelda τοτε στην παρουσιαση της κονσολας και μας ειχαν πεσει τα σαγονια. Απο τοτε τιποτα. Το οποιο Zelda ηταν ενα tech demo.

Εγω το συμπεριλαμβανω στην νεα γενια μαζι με το PS4 και το next gen xbox. Εχει ενα τρομερο controller το οποιο μπορεις να κανεις πολλα πραγματα αρκει να υπαρχει υποστηριξη.
Άβαταρ μέλους
Deathracer2009

Δημοσιευσεις : 796

Δημοσίευσηαπό PetrifieD- » 04 Μαρ 2013, 04:56

Συμφωνώ εν μερη Deathracer. Δεν πιστεύω ότι τα γραφικά μετράνε τόσο πολύ πλέον ούτε καθορίζουν γενιές. Βασικά τα γραφικά πιστεύω έχουν σταματήσει να παίζουν τον 1ο ρόλο όσον αφορά τις κονσόλες από την εποχή του PS2, ειδικά την στιγμή που μπορούμε να πάρουμε πολύ καλύτερα γραφικά στα PC. Το PS2 είχε κάνει τεράστια εντύπωση σε όλους τότε με τα γραφικά του γι αυτό και έκανε μεγάλη επιτυχία. Τώρα όμως τα γραφικά δεν μας κάνουν εντύπωση κυρίως επειδή τα περισσότερα παιχνίδια βγαίνουν πλέον και στα PC και μάλιστα με καλύτερα γραφικά. Eπίσης όταν λέμε επόμενη γενιά εννούμε ένα βήμα μπροστά όσον αφορά την τεχνολογία και καινοτομία και τεχνολογία δεν είναι μόνο η ποσότητα ram και η κάρτα γραφικών ενώ καινοτομία σίγουρα υπάρχει στο Wii U και ενδεικτικό είναι το game pad (το οποίο είναι μπροστά και τεχνολογικά σαν χειριστήριο κονσόλας)

Πλέον όσον αφορά τις κονσόλες ο κόσμος εκτιμά περισσότερο την πρωτοτυπία και την διασκέδαση μέσω έξυπνου gameplay και αυτό φάνηκε από τις πωλήσεις του Wii. Το Wii U έκανε πάλι μια ωραία πρωτοτυπία με το game pad που φαίνεται πολύ promising για την συνέχεια. Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι δεν έχουμε δει ακόμα το που μπορεί να φτάσει η κονσόλα γιατί δεν έχουν βγεί και πολλά παιχνίδια. Ναι το Zelda φαινόταν να έχει φοβερά γραφικά αλλά είναι αρχή ακόμα και σίγουρα οι άνθρωποι της nintendo ξέρουν καλύτερα το μηχάνημα από 3rd party developers. Πάντως σε λίγο καιρό βγαίνουν αρκετοί τίτλοι και θα δούμε. Δεν περιμένω να έχει τα γραφικά του PS4 αλλά σίγουρα η διαφορά δεν θα είναι τεράστια αυτή τη φορά καθότι μιλάμε για 1080p και στις 2 κονσόλες.

Σίγουρα τα νέα PS/XBOX θα είναι ανταγωνιστικά ίσως περισσότερο από αυτά της τωρινής γενιάς (η παρουσίαση της Sony αφήνει αρκετές υποσχέσεις, μένει να δούμε κάτι και από MS) αλλά νομίζω πάλι επικεντρώνονται στην δύναμη της κονσόλας. Πάντως και εγώ θεωρώ το Wii U κονσόλα επόμενης γενιάς και πιστεύω ότι μπορεί να σταθεί απέναντι στις νέες κονσόλες των Sony και MS. Επίσης δεν μπορώ να διανοηθώ γενιά κονσολών χωρίς την παρουσία της Nintendo. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι η επόμενη γενιά θα έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από την τωρινή και για μένα έχει ήδη αρχίσει με την είσοδο του Wii U.
Άβαταρ μέλους
PetrifieD-

Δημοσιευσεις : 1059

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 04 Μαρ 2013, 11:08

PetrifieD- έγραψε:Πρόσεξα τελευταία ότι στο site γίνεται ένας διαχωρισμός ανάμεσα στο Wii U και στις κονσόλες της επόμενης γενιάς. Γιατί αυτό; Εγώ νόμιζα ότι το Wii U είναι η αρχή της επόμενης γενιάς, από όσα τουλάχιστον διάβαζα στο site αλλά τώρα βλέπω ότι netx-gen θεωρούντε μόνο τα ps4/xbox 720. Το κριτήριο που χωρίζει τις γενιές ποιό είναι; τα γραφικά; αν η απάντηση σε αυτό είναι "ναι" τότε δεν συμφωνώ αλλά θα ήταν μια ωραία συζήτηση αυτό. Πληροφοριακά ρωτάω, απλά μου έκανε εντύπωση ο διαχωρισμός, μην παρεξηγηθούμε κιόλας :)

Που ακριβώς τον είδες αυτό το διαχωρισμό βρε συ;
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσιευσεις : 1868

Δημοσίευσηαπό Whitey » 04 Μαρ 2013, 13:58

PetrifieD- έγραψε:Πρόσεξα τελευταία ότι στο site γίνεται ένας διαχωρισμός ανάμεσα στο Wii U και στις κονσόλες της επόμενης γενιάς. Γιατί αυτό; Εγώ νόμιζα ότι το Wii U είναι η αρχή της επόμενης γενιάς, από όσα τουλάχιστον διάβαζα στο site αλλά τώρα βλέπω ότι netx-gen θεωρούντε μόνο τα ps4/xbox 720. Το κριτήριο που χωρίζει τις γενιές ποιό είναι; τα γραφικά; αν η απάντηση σε αυτό είναι "ναι" τότε δεν συμφωνώ αλλά θα ήταν μια ωραία συζήτηση αυτό.

Οντως εκανε την αρχη, απλα βγηκε νωρις. Γινεται ενας χαμος με το τι να περιμενουμε απο τις αλλες εταιριες επειδη υπαρχουν παρα πολλες φημες και αυτες οι δυο (PS4/Νεο Xbox) ειναι το επικεντρο αυτη τη στιγμη. Η μαχη ξεκινα με το λανσαρισμα ολων και ειμαι σιγουρος οτι θα συμμετεχει και το Wii U. ;)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Whitey

Δημοσιευσεις : 455

Δημοσίευσηαπό Deathracer2009 » 04 Μαρ 2013, 14:16

PetrifieD- έγραψε:
Πλέον όσον αφορά τις κονσόλες ο κόσμος εκτιμά περισσότερο την πρωτοτυπία και την διασκέδαση μέσω έξυπνου gameplay και αυτό φάνηκε από τις πωλήσεις του Wii. Το Wii U έκανε πάλι μια ωραία πρωτοτυπία με το game pad που φαίνεται πολύ promising για την συνέχεια.

Κοιτα οι πωλησεις του Wii ηταν τοσο υψηλες καθαρα λογω του casual κοινου. Αν δεν ηταν αυτο θα ηταν τριτο και καταιδρωμενο.

Ο gamer που παιζει ελαχιστα παιχνιδια οπως οι φιλοι μου θα παρουν το Wii για να κανουν "βλακειουλες" για να περνα η ωρα τους. Εγω ομως που δεν ασχολουμαι με αυτα. Oταν ανακοινωθηκε το Wii ωντας εγω οχι τοσο ψαγμενος gamer ψαρωσα που το πηρα day 1 την κονσολα. Αποτελεσμα; Η κονσολα τρωει σκονη. Αν ειχα την γνωση που εχω τωρα τοτε δεν θα το επαιρνα το Wii.
Άβαταρ μέλους
Deathracer2009

Δημοσίευσηαπό G3n3raL86 » 04 Μαρ 2013, 22:18

Deathracer2009 έγραψε:
PetrifieD- έγραψε:
Πλέον όσον αφορά τις κονσόλες ο κόσμος εκτιμά περισσότερο την πρωτοτυπία και την διασκέδαση μέσω έξυπνου gameplay και αυτό φάνηκε από τις πωλήσεις του Wii. Το Wii U έκανε πάλι μια ωραία πρωτοτυπία με το game pad που φαίνεται πολύ promising για την συνέχεια.

Κοιτα οι πωλησεις του Wii ηταν τοσο υψηλες καθαρα λογω του casual κοινου. Αν δεν ηταν αυτο θα ηταν τριτο και καταιδρωμενο.

Ο gamer που παιζει ελαχιστα παιχνιδια οπως οι φιλοι μου θα παρουν το Wii για να κανουν "βλακειουλες" για να περνα η ωρα τους. Εγω ομως που δεν ασχολουμαι με αυτα. Oταν ανακοινωθηκε το Wii ωντας εγω οχι τοσο ψαγμενος gamer ψαρωσα που το πηρα day 1 την κονσολα. Αποτελεσμα; Η κονσολα τρωει σκονη. Αν ειχα την γνωση που εχω τωρα τοτε δεν θα το επαιρνα το Wii.

Deathracer, δηλαδή αγνοείς κάτι Zelda, Mario και Metroid που έχουν βγει για το Wii? Βάλε και Xenoblade, Last Story, No More Heroes και αρκετά άλλα.
Εικόνα
My Street Fighter 4 FanFiction Project: fav.me/d3k2f2f

PSN ID: G3n3raL986 - XBL, NNID, Steam, Skype: G3n3raL86
Άβαταρ μέλους
G3n3raL86

Δημοσιευσεις : 620

Δημοσίευσηαπό Deathracer2009 » 04 Μαρ 2013, 23:01

G3n3raL86 έγραψε:
Deathracer2009 έγραψε:
PetrifieD- έγραψε:

Deathracer, δηλαδή αγνοείς κάτι Zelda, Mario και Metroid που έχουν βγει για το Wii? Βάλε και Xenoblade, Last Story, No More Heroes και αρκετά άλλα.

Δεν τα αγνοω ξερω οτι ειναι ποιοτικα παιχνιδια απλως δεν ειναι του γουστου μου. Τα 3 τελευταια ειδικα μιας και ειναι japanilες.
Άβαταρ μέλους
Deathracer2009

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 04 Μαρ 2013, 23:21

Παιδιά, μη γελιόμαστεε, το έχω αναφέρει αρκετές φορές και θέλω ορισμένοι να καταλάβουν πως το εννοώ. Έχοντας μιλήσει με πάρα πολλούς game devs τα τελευταία χρόνια, η εντύπωσή τους από τα Wii και Wii U είναι πως μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό. Ένα πείραμα που αν πιάσει, θα ασχοληθούν μαζί του.

Το Wii έπιασε. Για μένα η Nintendo δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί όλη αυτή την επιτυχία του Wii για να κάνει το βήμα παραπάνω στο Wii U. Είχε αρκετούς μήνες μπροστά της και γνωρίζοντας ότι ο ανταγωνισμός θα πατήσει στο παιχνίδι του εντυπωσιασμού μέσα στο 2013, δεν έκανε τίποτα συνταρακτικό για να στρέψει το ενδιαφέρον των gamers προς τα εκείνη. Δηλαδή αυτή τη στιγμή να αγοράσει κάποιος Wii U γιατί; Δε σου δίνει τόσες επιλογές είτε σε επίπεδο games, είτε σε επίπεδο υπηρεσιών για να τη θεωρήσεις ανταγωνιστική με τις άλλες δύο εταιρείες. Ακόμη και στο Wii U που παίζει πλέον με μια σταθερή βάση (την επιτυχία του Wii), έχει κάνει εντελώς λάθος ξεκίνημα.

Άποψή μου πάντα, έτσι; :)

Δεν είναι θέμα δικό μας και κάθε site να ορίσει τη θέση της Nintendo. Απλά πρέπει η ίδια η εταιρεία να πατήσει πάνω στα πόδια της πιο γερά. Έχει εξαιρετικούς game devs και δεν επενδύει όσο πρέπει πάνω τους. Δε θέλω άλλο Mario και Yoshi και Luigi και Zelda στην επόμενη γενιά. Δε θέλω να βλέπω ένα Bayonetta 2 ως σοβαρή third party αποκλειστικότητα. Θέλω παραπάνω για να τη βάλω στα ίσια απέναντι στους άλλους δύο. Η σφαλιάρα με το Rayman ελπίζω να ξυπνήσει ορισμένους στο Κυότο
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσιευσεις : 1868

Δημοσίευσηαπό Deathracer2009 » 04 Μαρ 2013, 23:26

Sephiroth έγραψε:Παιδιά, μη γελιόμαστεε, το έχω αναφέρει αρκετές φορές και θέλω ορισμένοι να καταλάβουν πως το εννοώ. Έχοντας μιλήσει με πάρα πολλούς game devs τα τελευταία χρόνια, η εντύπωσή τους από τα Wii και Wii U είναι πως μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό. Ένα πείραμα που αν πιάσει, θα ασχοληθούν μαζί του.

Το Wii έπιασε. Για μένα η Nintendo δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί όλη αυτή την επιτυχία του Wii για να κάνει το βήμα παραπάνω στο Wii U. Είχε αρκετούς μήνες μπροστά της και γνωρίζοντας ότι ο ανταγωνισμός θα πατήσει στο παιχνίδι του εντυπωσιασμού μέσα στο 2013, δεν έκανε τίποτα συνταρακτικό για να στρέψει το ενδιαφέρον των gamers προς τα εκείνη. Δηλαδή αυτή τη στιγμή να αγοράσει κάποιος Wii U γιατί; Δε σου δίνει τόσες επιλογές είτε σε επίπεδο games, είτε σε επίπεδο υπηρεσιών για να τη θεωρήσεις ανταγωνιστική με τις άλλες δύο εταιρείες. Ακόμη και στο Wii U που παίζει πλέον με μια σταθερή βάση (την επιτυχία του Wii), έχει κάνει εντελώς λάθος ξεκίνημα.

Άποψή μου πάντα, έτσι; :)

Δεν είναι θέμα δικό μας και κάθε site να ορίσει τη θέση της Nintendo. Απλά πρέπει η ίδια η εταιρεία να πατήσει πάνω στα πόδια της πιο γερά. Έχει εξαιρετικούς game devs και δεν επενδύει όσο πρέπει πάνω τους. Δε θέλω άλλο Mario και Yoshi και Luigi και Zelda στην επόμενη γενιά. Δε θέλω να βλέπω ένα Bayonetta 2 ως σοβαρή third party αποκλειστικότητα. Θέλω παραπάνω για να τη βάλω στα ίσια απέναντι στους άλλους δύο. Η σφαλιάρα με το Rayman ελπίζω να ξυπνήσει ορισμένους στο Κυότο

Πρεπει η Nintendo να παει σε καποιο δυτικο στουντιο να σκασει χρημα και να πει. O ενας δινει Killzone και ο αλλος Halo. Ας βγαλουμε και εμεις ενα FPS τρομερο και ας μην φτανει σε ποιοτητα το Halo. Να δουμε εναν δυτικο τιτλο στυλ Gears η Uncharted.
Άβαταρ μέλους
Deathracer2009

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Bing [Bot] και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB