commenter έγραψε:Εγώ είμαι της άποψης της να κάνουν την δουλειά τους οι γονείς και όχι να βασιζόμαστε σε μηχανισμούς "nanny state".
Δεν φταίω εγώ σε κάτι αν ο άλλος αφήνει τον 12χρονο κανακάρη του να παίζει TLOU MP, GoW:A, Beyond και τρώω κι εγώ την λογοκρισία στην μάπα...

παρ ολα αυτα, υπάρχει μία άλφα ευθύνη. Δηλαδή οταν βγαζεις ενα προϊόν προς τα έξω, θα πρεπει να ξερεις οτι το 50% αυτου του κοσμου δεν "στέκει καλα" και υπάρχουν παρα πολλές οικογένειες οι οποίες εχουν διάφορα προβλήματα. Εμενα προσωπικα δεν με χαλάει να πρέπει να δείχνω το online ID μου ή να μου ζητάνε ταυτότητα τα μαγαζια, από την στιγμή που ξέρω ότι οι λόγοι πίσω απο αυτο ειναι η προστασία ανηλίκων. Μιλάω πάντα για νορμάλ και ελεγχόμενες καταστάσεις, όχι τραγικα restrictions όπως με το trailer του Zombie U οταν πρωτοκυκλοφόρησε το Wii U

Γιατί εδώ που τα λέμε, δεν γινεται να πηγαίνει ο 14χρονος σ ενα πλαίσιο,public,gamestop και να φεύγει χαλαρός με το Call of duty στο χερι.
Φυσικά και θα βρει τον τρόπο να το πάρει άμα θελει (θα βαλει κανα αδερφο, ξάδερφο), απλα πιστεύω ότι ένας έλεγχος πρέπει να υπάρχει σε αυτά τα θέματα
commenter έγραψε:Έχω μιλήσει και με Γερμανούς για το συγκεκριμένο θέμα και οι ίδιοι λένε ότι η USK δεν είναι τόσο αυστηρή όσο στο παρελθόν, αλλά η Sony νομίζει ότι ζούμε ακόμα στα 90s (βλ. Mega Drive vs SNES - Mortal Kombat).
Το έχω ψάξει απίστευτα το θέμα ως άμεσα θιγόμενος, οπότε δεν δέχομαι κουβέντα περί του αντιθέτου. Δεν υπάρχει δικαιολογία.-
αυτο ισχύει και το επιβεβαιώνω κι εγω. Την εποχή του 90 και ακομη και αρχες του 2000, τα πραγματα στην γερμανια ηταν πολυ πιο σκληρά. Το θυμαμαι οταν πηγαινα για διακοπες ή οταν μου το έλεγαν οι συμμαθητές μου μετά την επιστροφή τους απο ταξίδια κτλ. Την τελευταία επταετία που πήγα και έζησα σαν φοιτητής στην Στουτγάρδη, μπορώ να πω οτι εχουν γίνει πιο χαλαροί στην USΚ.
Βεβαια, επειδη μιλαμε για Γερμανους, ανά πάσα στιγμή μπορεί να βαρέσουν "άκυρο" (βλέπε την κατάσταση που επικρατεί με το Youtube)