kakashi_hatake έγραψε:Roronoa έγραψε:Τον τιτλο του θεματος τον διαβασες, νομιζω καταλαβαινεις περιπου γιατι το ανοιξα.
Δεν ειναι "επιθεση" στα γουστα των κονσολαδων, ο καθενας γουσταρει οτι θελει.
Αλλα απο το θεμα μπορουν να βγουν διαφορες συζητησεις, οχι απαραιτητα μονο περι κοντρας κονσολας-PC.
Ευκολα μπορει αν γινει μια συζητήσει για το που βαδιζει το console gaming, δεν χρειαζεται να γινει προσωπική κοντρα.
Δεν ειπα πουθενα πως ειναι κακο και ουτε πιστευω κατι τετοιο, απλα ανεφερα πως η βιβλιοθηκη των PC ειναι μεγαλυτερη απο οσο πιστευουν πολλοι και αγνοουν.
Αυτο που δεν μου αρεσει ειναι πως οσοι λενε "παιζω σε κονσολα για τα exclusives" αγνοουν επιδεικτικά τα pc exclusives σαν να μην υπαρχουν και τα υποτιμούν. Παιχνιδια που δεν παιξανε ποτε, πολλες φορες ολοκληρα genre. Αν ξαναδιαβασεις τις πρωτες 2 παραγραφους ισως καταλαβεις τι εννοώ.
Anyway, εσυ νομιζεις πως το thread το ανοιξα για να παινευτώ και να "μειωσω" τους console gamers. Δεν κρυβω οτι προτιμω τα pc σαν πλατφορμα και θεωρω πως εχουν αμετρητα πλεονεκτηματα, δεν κρυβω καν πως στο μελλον θα ηθελα οι υπολογιστες να αντικαταστησουν πληρως της κονσολες.
Δεν ανοιξα το thread για να μειωσω καποιον Gamer, αλλα για να δειξω πως υπαρχουν και αλλου επιλογες. Οι κονσολες αυτην την στιγμη εχουν λογο υπαρξης και οσοι τις αγοραζουν καλα κανουν.
Τον τίτλο του θέματος τον είδα όπως είδα και το μέλος που το άνοιξε και κατάλαβα προς τα που θα πάει η κουβέντα από το πρώτο ποστ. Τώρα το πως από αυτό το ποστ δείχνεις την όλη καλή διάθεση στο να συζητηθούν σοβαρά τυχόν προβλήματα (κυρίως στο θέμα των exclusives), όταν τα πρώτα σχόλιά σας είναι η αδυναμία κατανόησης των τόσο αυξημένων πωλήσεων αυτής της γενιάς όσο και η τεράστια διαφορά ανάμεσα σε XBOXONE και PS4, εκεί κάπου χάθηκε το όλο concept πιστεύω. Ένα παιδί είπε ότι δεν το μπορεί γενικά το pc με τόσες συγκεκριμένες αιτιολογήσεις και στάθηκες απλά "στον καναπέ" σερβίροντας τη λύση του streaming στη τηλεόραση του σαλονιού ("ουάου" όπως λέει και ο Βαρουφάκης). Αυτό εγώ δεν το θεωρώ σεβασμό στην άποψη του άλλου.
Όπως αγνοούν κάποιοι console gamers τα pc exclusives, πιστεύω ότι συμβαίνει και το αντίθετο. Άρα γιατί να υπάρχει θέμα "ενημέρωσης των console gamers στο τι pc exclusives χάνουν". Το αντίθετο δεν μπορεί να συμβαίνει; Ξαφνικά δηλαδή οι κονσολάδες δεν έχουν την παραμικρή ιδέα τι γίνεται στο pc gaming αλλά οι pcάδες γνωρίζουν τα πάντα περι console gaming? Ξαφνικά τα 112 exclusives των υπολογιστών αποδεικνύονται με κάποιο τρόπο ανώτερα από αυτά των κονσολών; Η οι pc gamers θα πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι για την βιβλιοθήκη τους όταν αυτή στερείται τίτλων της Nintendo και της Sony και βλέπει μόνο της ιδίας μαμάς Microsoft μερικές φορές και αν, μετά από κάποιο διάστημα. Εγώ είδα μια λίστα παιχνιδιών των κονσολών που τα ήξερα όλα ασχέτως αν δεν έχω τις δυο από τις τρεις και μια λίστα παιχνιδιών του pc που μόνο τα πολύ γνωστά ξεχωρίζουν και μερικά από αυτά μπορώ να τα έχω και μέσω mobile gaming. Και όλα αυτά κάτω από τη βαθμολογία του Metacritic που για τον καθένα gamer λέει και κάτι διαφορετικό με βάση τη προσωπική του εμπειρία.
Και δεν παίζει θέμα υποτίμησης της αξίας τους. Όπως οι pcαδες δεν γουστάρουν να πάρουν κονσόλα για το χψ λόγο, έτσι γίνεται και από την άλλη πλευρά. Υπάρχουν console gamers που δεν γουστάρουν το pc gaming σαν τρόπο ψυχαγωγίας, σε μια καρέκλα σε μια οθόνη, συχνές αναβαθμίσεις και το άγχος αν θα παίζει κάποιος επόμενος τίτλος και console gamers που δεν έχουν λεφτά να μπούνε γενικά στο pc gaming (με το τέλειο αποτέλεσμα του Gaming experience που παρουσιάζεται εδώ μέσα και στα υπόλοιπα gaming sites που μπορούν να το ζήσουν αποκλειστικά οι λεφτάδες και οι φανατικοί) και αρέσκονται στα χρόνια υποστήριξης με τίτλους από μια κονσόλα.
Τώρα για τη τελευταία σου παράγραφο έχω μείνει λίγο άναυδος. Από τη μία δε θες να παινευτείς για το PC και να μειώσεις τους console gamers αλλά από την άλλη εύχεσαι να μην υπάρχουν καν κονσόλες κάποια στιγμή στο μέλλον και να αντικατασταθούν από υπολογιστές, ενώ παράλληλα πιστεύεις ότι έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης τη σήμερον ημέρα. Μάλιστα.
Πάντως τη κόντρα μεταξύ κονσολάδων άντε πες να την καταλάβω, αυτή την ανωτερότητα των PC gamers από τους άλλους ποτέ δεν θα την καταλάβω. Λες και δεν είμαστε όλοι Gamers.
Η συζητηση πηγε εκει που την εφερες εσυ. Αντι να πεις την αποψη σου και να συνεισφέρεις επελεξες τις επιθεσεις, επειδη δεν σου αρεσαν οι αποψεις εμου και αλλων, τις οποιες φυσικα δεν σεβαστηκες.
Εφτασες στο σημειο να θεωρησεις πως δεν σεβάστηκα την αποψη του rabbit επειδη του προτεινα μια εναλλακτικη, "ουαου" οπως λεει και ο βαρουφακης. Ο χρηστης ειπε πως προτιμα καναπε και του ειπα πως μπορει να παιξει pc games στον καναπε χωρις να φερει το desktop στο σαλονι. Για πες μας, τι σε ενοχλησε σε αυτο?
Δεν ηξερα οτι θα ενοχλουσε καποιον τοσο πολυ το θεμα μου, επρεπε να βαλω ενα trigger warning μαλλον. Σε ενοχλησε ακομα και το οτι ανεφερα πως το pc gaming βρισκετε σε χρυση εποχη, αλλη μια αποψη που αντι να της σεβαστης και να πεις και εσυ την δικια σου (η ακομα και να την αποδομήσεις με επιχειρηματα) σε ενοχλησε.
Και συνεχιζεις προσπαθωντας να μειωσεις την αξια των τιτλων του PC, κλασικος κονσολας. Το αν τα 112 exclusives ειναι "ανωτερα" των κονσολών ειναι θεμα προσωπικού γουστου, εγω απλα ανεφερα πως υπαρχουν και ειναι παρα πολλα, γιατι πολλοι τα αγνοουν.
Οσο για το αν θες να ενημερωθεις για τα console exclusives, αυτα υπαρχουν στην λιστα, οπως υπαρχει και το αλλο thread στο forum, εμενα δεν με ικανοποιει γιατι αγνοει πληρως την υπαρξη του υπολογιστη σαν πλατφορμα.
Τα console games διαφημίζονται παρα πολυ απο τους platform holders και τα media τα ιδια ενω ενα τεραστιο κομματι των pc games ειναι indie games τα οποια βασιζοντε στο word to mouth γιατι πολυ συχνα εχουν απολύτως μηδενικο budget, οποτε για αυτους τους developers ειναι σημαντικο καποιος να αναφερει την υπαρξη τους.
Για την τελευταια παραγραφο που εμεινες αναυδος δεν θα κατσω να αναλυσω το σκεπτικο μου γιατι ετσι και αλλιως δεν προκειτε να το καταλαβεις. Απλα ελπιζω καποια στιγμη να μπορουμε ολοι να παιζουμε ολα τα παιχνιδια χωρις να χρειαζετε να αγορασουμε 4 ξεχωριστα hardware, ακομα και αν ειναι ουτοπικο.