- Τώρα είναι 11 Ιούλ 2025, 17:30 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
WRPG vs JRPG
10 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
WRPG vs JRPG
Με αφορμη το post για τους κορυφαιους τιτλους στην ιαπωνικη αγορα, σκεφτηκα να ανοιξω αυτο το θεμα. Εσεις τι προτιματε? Elder Scrolls ή Final Fantasy? Mass Effect ή Persona? Western ή Japanese RPG?
-
jmaster18 - Δημοσιευσεις : 236
Περιμενα να απαντησει καποιος αλλος πριν πω τη δικη μου αποψη
Λοιπον εγω συμφωνω με το Μysterious. Τα δυτικα RPG ειναι η τρελα μου γιατι:
1) Τα θεωρω πιο ρεαλιστικα. Οταν περιγραφεις μαχες με swords,axes και spells, ενα περιβαλλον με δρακους, σπηλιες και βαρβαρους ειναι πιο ταιριαστο απο το παραμυθενιο περιβαλλον των JRPG.
2) Tα δυτικα συνηθως σου δινουν τη δυνατοτητα να χτισεις το χαρακτηρα σου, να παρεις αποφασεις, να κανεις συμμαχιες με διαφορους NPCs, playable characters ή factions. Εχεις περισσοτερο περιβαλλον να εξερευνησεις και περισσοτερα side quests σε σχεση με τα J που πιστευω πως, ειδικα τωρα τελευταια, εχουν μετατραπει σε πολυ linear adventures.
3) Προτιμω το real-time combat που προσφερει ενας τιτλος οπως το Mass Effect ή το Kingdoms of Amalur απο το turn-based combat που εντοπιζεται σε αρκετα JRPG.
Εχω παιξει και JRPG που μου αρεσαν αλλα πιστευω πως τα τελευταια χρονια εχουν ξεπεσει :/

Λοιπον εγω συμφωνω με το Μysterious. Τα δυτικα RPG ειναι η τρελα μου γιατι:
1) Τα θεωρω πιο ρεαλιστικα. Οταν περιγραφεις μαχες με swords,axes και spells, ενα περιβαλλον με δρακους, σπηλιες και βαρβαρους ειναι πιο ταιριαστο απο το παραμυθενιο περιβαλλον των JRPG.
2) Tα δυτικα συνηθως σου δινουν τη δυνατοτητα να χτισεις το χαρακτηρα σου, να παρεις αποφασεις, να κανεις συμμαχιες με διαφορους NPCs, playable characters ή factions. Εχεις περισσοτερο περιβαλλον να εξερευνησεις και περισσοτερα side quests σε σχεση με τα J που πιστευω πως, ειδικα τωρα τελευταια, εχουν μετατραπει σε πολυ linear adventures.
3) Προτιμω το real-time combat που προσφερει ενας τιτλος οπως το Mass Effect ή το Kingdoms of Amalur απο το turn-based combat που εντοπιζεται σε αρκετα JRPG.
Εχω παιξει και JRPG που μου αρεσαν αλλα πιστευω πως τα τελευταια χρονια εχουν ξεπεσει :/
-
Αν και είμαι κάργα φανατικός JRPGας ασχολούμαι και με τα WRPG. Με τα Witcher και Mass Effect κυρίως και κάποια στιγμή θέλω να ξεκινήσω Skyrim. Οι Ιάπωνες όμως με έχουν κερδίσει γιατί βλέπεις πολλά τρελά θέματα πάνω στα σενάρια τους. Πχ. τα Persona που έχουν να κάνουν με τις θρησκείες, τους προσωπικούς μας δαίμονες, τους ίδιους μας τους εαυτούς. Μου αρέσουν πολύ αυτά τα πράγματα. Είναι ανάλογα το τι ψάχνει ο καθένας. Ξέρω πολύ καλά πως δεν θα δω ερμηνείες επιπέδου Geralt, Shepard, Wrex στα Ιαπωνικά αλλά έχουν τόσα κλισέ και τόσες πολλές τρελές θεματολογίες που απλά δεν γίνεται να μην τα αγαπήσω.

-
Scott_Pilgrim - Δημοσιευσεις : 1681
Εχω ακουσει απο πολλους φαν του ειδους, αυτο για τους προσωπικους δαιμονες. Αλλα δεν ξερω γιατι δε με πειθουν. Με το design που χρησιμοποιουν μου δινουν μια πιο "παιδικη" εντυπωση, το εξρω οτι πολλα δεν εινια παιδικα, απλα πιστευω οτι αποθαρρυνουν πολλους με αυτο τον τροπο.
-
Το design τους είναι πολύ Anime-ish αν και προσωπικά δεν με ενοχλεί και τόσο αλλά συμφωνώ σε αυτό που λες ότι αποθαρρύνουν πολλούς με αυτό τον τρόπο.Απ'ο την άλλη εμένα με απωθεί πάρα πολύ το turn based combat των JRPGs.jmaster18 έγραψε:Εχω ακουσει απο πολλους φαν του ειδους, αυτο για τους προσωπικους δαιμονες. Αλλα δεν ξερω γιατι δε με πειθουν. Με το design που χρησιμοποιουν μου δινουν μια πιο "παιδικη" εντυπωση, το εξρω οτι πολλα δεν εινια παιδικα, απλα πιστευω οτι αποθαρρυνουν πολλους με αυτο τον τροπο.
Spoiler: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
-
xGodKilleRx - Δημοσιευσεις : 278
Φαίνεται πως έχουμε πάνω κάτω τα ίδια γούστα (ειδικά για το τελευταίο).jmaster18 έγραψε:Ναι το turn based και εμενα με ενοχλει, νοιζω το ανεφερα πιο πανω. Εκτος απο τα Pokemon, εκει δεν με ενοχλει καθολου

Spoiler: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
-
xGodKilleRx - Δημοσιευσεις : 278
10 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης