Bloodborne

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό kakashi_hatake » 03 Απρ 2015, 01:16

TomTom έγραψε:Είναι από τα ελάχιστα παιχνίδια που όταν έβγαζα boss η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή.

Εμένα πάλι τρέμουν τα χέρια μου όποτε βγάζω κάποιο boss.
Το μόνο που μου κακοφαίνεται πάντως είναι τα side quests. Αν και ολοκλήρωσα το παιχνίδι, νιώθω σαν να το έχω αφήσει μισό με τόσα πράγματα που βλέπω ότι μπορείς να κάνεις. Αλλά από την άλλη κατηγορώ λίγο και το Game που δε σου δίνει κάτι για να ασχοληθείς και με αυτά. Αν δεν κάτσεις να ψάξεις για το game δεν πρόκειται να βρεις ούτε το 80% αυτών που υπάρχουν στο game. Για παράδειγμα τελείωσα το πρώτο Playthrough και δεν ήξερα:

1. Ότι υπάρχουν φατριές οι οποίες ενεργοποιούνται με runes με τους αντίστοιχους npcs (alfred, eileen, annalise) που παίζουν ρόλο και στο pvp. Αν έχεις executioner rune και μπεις σε φίλο από vilebloods τον έχεις εχθρό σου οπότε δεν πάτε χεράκι χεράκι για το boss. Δίνει μια άλλη αίσθηση στο story από το "α κοίτα τον λαλάκα αμέσως μπήκε και άρχισε να με χτυπάει".

2. Ότι είναι πολλά τα άτομα που μπορείς να στείλεις στο ναό ή στη κλινική και έχουν άμεσο αντίκτυπο στους υπόλοιπους που έχεις σώσει. Η Arianna σκοτώνει την Adella ενώ ένας τύπος από το forbidden woods αν τον στείλεις στο ναό μεταμορφώνεται σε beast και τους σκοτώνει όλους. Δίπλα από το παράθυρο της πόρνης είναι ένας τύπος που ενώ αρχικά αρνήθηκε βοήθεια με το που άκουσε την Arianna να λέει ότι θα πάει στο ναό έρχεται και αυτός στο αντίθετο μέρος που θα του πεις να πας. Το κοριτσάκι, κόρη του Father Gascoigne και η αδερφή της και το τραγικό(;) τους τέλος. Ο άνθρωπος αράχνη που διαβάζω πως έχει παρουσιαστεί σε όλα τα souls παιχνίδια. Αν δεν μιλήσεις στην Iosefka στη πόρτα της κλινικής σχετικά νωρίς στο παιχνίδι δεν έχεις καν την επιλογή να στέλνεις εκεί άτομα, άρα δεν μπορείς να πάρεις ένα από τα δυο missable αντικείμενα για να δεις το εναλλακτικό τέλος (το άλλο είναι η Arianna και το μωρό της).

3. Πολλά κομμάτια από την ιστορία την ίδια. Τελικά ο Father Gascoigne έφαγε τη γυναίκα του επειδή είχε τον ιό και μεταμορφωνόταν σε beast; Η Yarhman η Παρθένος που το παιδί της Mergo είχε νταντά τη wet nurse είναι η μητέρα της Arianna; Μόλις πας να αντιμετωπίσεις τη μαμή, το παιδί που πάει; Και στη τελική το παιδί της Arianna ποιαν είχε μητέρα; Ο Gehrman στην αρχή του παιχνιδιού είπε πως η κούκλα κάνει ότι της ζητήσεις... ψεύτης;

Βέβαια δε ξέρω αν έτσι λειτουργούσαν και τα souls games και απλά σε αφήνουν να τα εξερευνήσεις μόνος σου.
Άβαταρ μέλους
kakashi_hatake

Δημοσιευσεις : 345

Δημοσίευσηαπό Scott_Pilgrim » 03 Απρ 2015, 02:29

Είναι κανείς κοντά στα 68 lvl; Είμαι στην περιοχή του Amygdala αλλά τα βρίσκω λίγο σκούρα με όλα αυτά που γίνονται και πρέπει να ενεργοποιήσω και ένα ασανσέρ.

@kakashi επειδή με ενδιαφέρει πολύ το quest των κοριτσιών, το άλλο κορίτσι είναι boss ή απλά το βρίσκω κάπου στο κόσμο;
Δεν έχει εμφανιστεί ο ίδιος απλά είναι
old one
. Κάτι σαν θεότητα. Είναι το τελικό boss το Demons Souls.
Tα αντικείμενα που λες είναι 4 αλλά χρειάζεσαι 3 για να δεις το τέλος. Τα βρίσκεις:
Στο old worshop το οποίο είναι ένα από τα κρυφά μέρη του παιχνιδιού.
Το άλλο το παίρνεις από την nurse boss.
To άλλο από την κλινική αφού σκοτώσεις τον Rom. Αν πας πριν τον φας, τότε η npc γίνεται hostile και είναι παλουκάκι. Δεν παίρνεις αυτό το αντικείμενο αν την σκοτώσεις.
ΚΑι το τελευταίο το παίρνεις αν
Στείλεις την Arriana στην εκκλησία και αφού φας την nurse, κάνει ένα μωρό στον υπόνομο του cathedral. Πρέπει να σκοτώσεις το μωρό για να το πάρεις.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Scott_Pilgrim

Δημοσιευσεις : 1681

Δημοσίευσηαπό kakashi_hatake » 03 Απρ 2015, 07:49

Το βρίσκεις στο ίδιο σημείο ανάλογα με το τι έκανες με την καρφίτσα της μητέρας τους. Αν δεν τη δώσεις και της πεις να πάει σε κάποιο ασφαλές μέρος θα ξεκινήσει η σειρά γεγονότων.
1. Βρίσκεις το ribbon της στον ρινόκερο στους υπονόμους. Εγώ είχα καθαρίσει πάντως τη περιοχή πριν της πω να πάει στο oedon chapel, αλλά τίποτα.
2. Εμφανίζεται στο ίδιο παράθυρο η αδερφή της και σου ζητάει να ψάξεις τη μικρότερη αδερφή της με το χαρακτηριστικό ribbon.
3. Της δίνεις ή όχι το κόκκινο, φαντάζομαι ματωμένο που έχεις.
4. Αν της δώσεις αρχίζει και κλαίει.
5. Την βρίσκεις αργότερα να έχει αυτοκτονήσει ακριβώς κάτω από το παράθυρο της δίπλα στον γίγαντα με το τσεκούρι και από την οποία παίρνεις το άσπρο ribbon.

Τα αντικείμενα είναι 4 αλλά τα δύο είναι high missable. Αν δεν μιλήσεις σε iosefka στην αρχή δεν ξεκινάει καν το quest και δεν μπορείς να πάρεις το ένα cord. Αν δεν μιλήσεις στην Arianna ή τη στείλεις στη κλινική, χάνεις και δεύτερο. Και μετά την Rom όλα τα παράθυρα απενεργοποιούνται. Αυτό έπαθα εγώ.
Άβαταρ μέλους
kakashi_hatake

Δημοσίευσηαπό Scott_Pilgrim » 03 Απρ 2015, 10:45

kakashi_hatake έγραψε:Το βρίσκεις στο ίδιο σημείο ανάλογα με το τι έκανες με την καρφίτσα της μητέρας τους. Αν δεν τη δώσεις και της πεις να πάει σε κάποιο ασφαλές μέρος θα ξεκινήσει η σειρά γεγονότων.
1. Βρίσκεις το ribbon της στον ρινόκερο στους υπονόμους. Εγώ είχα καθαρίσει πάντως τη περιοχή πριν της πω να πάει στο oedon chapel, αλλά τίποτα.
2. Εμφανίζεται στο ίδιο παράθυρο η αδερφή της και σου ζητάει να ψάξεις τη μικρότερη αδερφή της με το χαρακτηριστικό ribbon.
3. Της δίνεις ή όχι το κόκκινο, φαντάζομαι ματωμένο που έχεις.
4. Αν της δώσεις αρχίζει και κλαίει.
5. Την βρίσκεις αργότερα να έχει αυτοκτονήσει ακριβώς κάτω από το παράθυρο της δίπλα στον γίγαντα με το τσεκούρι και από την οποία παίρνεις το άσπρο ribbon.

Τα αντικείμενα είναι 4 αλλά τα δύο είναι high missable. Αν δεν μιλήσεις σε iosefka στην αρχή δεν ξεκινάει καν το quest και δεν μπορείς να πάρεις το ένα cord. Αν δεν μιλήσεις στην Arianna ή τη στείλεις στη κλινική, χάνεις και δεύτερο. Και μετά την Rom όλα τα παράθυρα απενεργοποιούνται. Αυτό έπαθα εγώ.

Βασικά επειδή μπερδεύτηκα λίγο και μάλλον λες το μεγάλο γουρούνι στους υπονόμους.
Μίλησα στη μικρή και μου έδωσε το music box με το οποίο κέρδισα τον Gascoine. Πριν πάω σε αυτόν είχα πάει στους υπονόμους και είχα φάει το γουρούνι, αλλά δεν θυμάμαι να μου είχε ρίξει τίποτα τέτοιο.
Μετά που της μίλησα μου είπε για το Ribbon αλλά όλο την επιλογή "No" μου βγάζει. Θα το ψάξω ξανά σήμερα.

ΕDIT: Μάλλον φταίει που έφαγα την Amelia. Στο επόμενο playthrought. :P
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Scott_Pilgrim

Δημοσίευσηαπό kakashi_hatake » 03 Απρ 2015, 10:57

Ναι αυτό το γουρούνι ρινόκερος ιπποπόταμος τι στο διάολο είναι.

Στην περιοχή που σκοτώνεις τον πατέρα της βρίσκεται η μάνα της πάνω σε μια σκεπή. Από το πτώμα της παίρνεις την καρφίτσα και τη δίνεις ή όχι στο κοριτσάκι. Αν δεν τη δώσεις θα της πεις ότι θα συνεχίσεις να ψάχνεις αλλά εν τω μεταξύ να πάει ή στη κλινική ή στην εκκλησία για ασφάλεια. Λογικά όπως πάει τη σκοτώνει το γουρούνι. Αν το σκοτώσεις ξανά αργότερα θα πάρεις από αυτό ένα red ribbon (ένα ματωμενο μαντηλι που χρησιμεύει σαν διακοσμητικό για τους messengers) μετά την amelia προσωπικά σε εμένα το παράθυρο της ξαναείχε φως ενώ πριν δεν είχε και ήταν η αδερφή της μέσα που σε ρωτάει αν την έχεις δει. Της δίνεις το ribbon και αρχίζει και κλαίει. Άλλοι λένε ότι αν κάνεις reload την περιοχή θα τη δεις να έχει αυτοκτονήσει ακριβώς από κάτω από το σπίτι εγώ τη βρήκα και αργότερα μετά τη Rom. Παίρνεις το white ribbon το οποίο είναι λευκό μαντηλι για τους messengers. Έχουν πλάκα όταν τους το φοράς γιατί μοιάζουν με καθαρίστριες. Χαχαχαχα
Άβαταρ μέλους
kakashi_hatake

Δημοσίευσηαπό Scott_Pilgrim » 03 Απρ 2015, 12:49

Τι να πω ρε συ. Θα Ψάξω άλλο λίγο, αλλά και να μην βρω τίποτα klein. Εξάλλου δεν έχασα και κάποιο σημαντικό αντικείμενο...

Edit: Είχε κάνει respawn τον γουρούνι και όντως άφησε το Ribbon. Και ναι το τέλος της ήταν τραγικό και εξυπηρέτησε πάρα πολύ την ατμόσφαιρα του τίτλου... :twisted:
Τελευταία επεξεργασία από Scott_Pilgrim και 04 Απρ 2015, 01:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Scott_Pilgrim

Δημοσίευσηαπό Scott_Pilgrim » 04 Απρ 2015, 01:50

Ι will just leave this one here...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Scott_Pilgrim

Δημοσίευσηαπό lak100 » 04 Απρ 2015, 23:52

ειναι το μονο game που πουλησα λογω δυσκολιας το πρα 57 το εδωσα 45
=http://gamercards.exophase.com/psn/user/mitsos17/]Εικόνα
Άβαταρ μέλους
lak100

Δημοσιευσεις : 87

Δημοσίευσηαπό evergrey » 05 Απρ 2015, 00:14

lak100 έγραψε:ειναι το μονο game που πουλησα λογω δυσκολιας το πρα 57 το εδωσα 45

Τοσο πολυ δυσκολο ειναι;Επρεπε να του εδινες ακομα μια ευκαρια.Εγω σας ζηλευω παντος,γιατι δυστυχως δεν εχω PS4 και το παιχνιδι για να εχω προσωπικη γνωμη στην δυσκολια του,αλλα λογω οτι μετα απο χρονια ξανα επιασα το Demon's Souls εγω που ειμαι καρα noob-ας και ειμαι 2 "κακους" πριν απο τον τερματισμο του,μου φανηκε στα βιντεακια οτι το Bloodborne "φαινεται" πιο "ευελικτο" και οχι τοσο με αμυνα που μου εχει βγει εμενα η ψυχη με το Demon's.
Άβαταρ μέλους
evergrey

Δημοσιευσεις : 941

Δημοσίευσηαπό Harkyn » 05 Απρ 2015, 00:43

@Kakashi Εγώ ρε φίλε, που της το εδωσα το κόσμημα το έχασα το quest?Το μονο που κάνει είναι να κλαίει το κοριτσάκι στο παράθυρο...
Άβαταρ μέλους
Harkyn

Δημοσιευσεις : 300

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB