Αγορά μητρικής καρτας. (motherboard)

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Δημοσίευσηαπό AClolipop » 08 Ιαν 2016, 14:16

Οκ φίλε..αλλά από την στιγμή που βγαίνει Κενουργια έκδοση θα ήταν καλό να κάνω το update...τώρα όμως αν δεν αλλάζει κάτι με το update η χωρίς τότε δεν θα το κάνω....να ρωτήσω κάτι.ποσει ώρα κάνει για να γίνει το update και τι αλλάζει με το update... Ρωτάω για να ξέρω γιατί δεν πολυγνωριζω τέτοια πράγματα..
AClolipop

Δημοσιευσεις : 17

Δημοσίευσηαπό platonxii » 08 Ιαν 2016, 16:05

Επειδή ακριβώς δεν γνωρίζεις. Από τη στιγμή που θα κουμπώσεις τον CPU στην μητρική και θα λειτουργήσει κανονικά, ξέχνα τις λέξεις "BIOS Update". Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να προβείς σε BIOS Update αν τα πάντα λειτουργούν. Δούλεψε τον υπολογιστή σου και, αν διαπιστώσεις ότι υπάρχει κάποιο θέμα σε κάποιο υποσύστημα της μητρικής, πχ ήχος, USB 3.0, κάρτα γραφικών, τότε κάνε το ανάλογο search στο Google και ΑΑΑΑΑΝ υπάρχει έστω και υποψία ότι λύνεται με BIOS Update, τότε θα το ψάξεις περαιτέρω.

Τότε θα βρεις το σωστό revision της μητρικής σου, σύμφωνα με το τι γράφει πάνω, τον τύπο της και θα κατεβάσεις τα ανάλογα αρχεία. Η διαδικασία δεν διαρκεί παραπάνω από πέντε λεπτά. Για να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο, έχε το PC σε UPS κατά τη διαδικασία, έτσι ώστε να μηδενίσεις την περίπτωση κάποιας διακοπής ρεύματος. Αυτά

Ξαναλέμε όμως. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις BIOS Update αν ο CPU σου αναγνωρίζεται και αν δεν έχεις κάποιο θέμα. Ακόμα και 20 εκδόσεις να έχουν βγει μετά από αυτήν που θα φοράει η μητρική σου. Μην μασάς.
Άβαταρ μέλους
platonxii

Δημοσιευσεις : 44

Δημοσίευσηαπό AClolipop » 08 Ιαν 2016, 23:19

Εντάξει φίλε μου μπορώ να πω ότι κατάλαβα αρκετά αν δουλεύει δεν πειράζω τίποτα. ;) πως θα καταλάβω αν κάτι δεν λειτουργεί σωστά η αν έχει κάτι πρόβλημα? Μπορεί να σου φένοντε αστεία αυτά που ρωτάω αλλά πίστεψεμε δεν τα γνωρίζω και με βοηθάς αρκετά. :D υπάρχει περίπτωση να είναι ενημερωμένο από μόνο του και τελικά να αγχώνομαι άδικα?
Επειδή γνωρίζεις από αυτά πέσμου μερικά τρικς έτσι γενικά από τέτοια του pc για ταχύτητες, προγράμματα ξέρεις τώρα... :D
Πολύτιμη η βοήθεια σου φίλε...Περιμένω απάντηση σου..
AClolipop

Δημοσίευσηαπό jack124 » 09 Ιαν 2016, 01:10

Θα το καταλάβεις με την χρήση θα το καταλάβεις αν κάτι έχει πρόβλημα φαίνεται !!! ( μπλε οθόνη πχ )
Η μητρική όπως είπα και πιο πριν πολύ πιθανόν να είναι ήδη ενημερωμένη από την αρχή !! Αν μπεις στο BIOS βλέπεις την έκδοση τις μητρικής σου δεν είναι δύσκολο εμένα την γράφει και πάνω στην μητρική ποια είναι η έκδοση που είχε όταν την πήρα
Τι εννοείς προγράμματα για ταχύτητες ? Να κάνεις πιο γρήγορο το PC ?
Άβαταρ μέλους
jack124

Δημοσιευσεις : 293

Δημοσίευσηαπό AClolipop » 09 Ιαν 2016, 14:56

Καλησπέρα φίλε jack124 και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον με την μητρική πιστεύω κατάλαβα και σας ευχαριστώ όλους...
Τώρα για αυτό που ρωτάω για το pc θέλω να μου πείτε πως να είναι ποιο γρήγορο? Ανέβασμα ταχύτητες στο ίντερνετ..πως κάνω αναβάθμιση κάτι που έχει σχέσει με bios και τέλος πάντων κάτι που θα μου είναι χρήσιμο για το νέο μου pc... Η βοήθεια σας θα μου είναι πολύ χρήσιμη..
AClolipop

Δημοσίευσηαπό jack124 » 09 Ιαν 2016, 18:54

Ο υπολογιστής σου δεν χρειάζεται κάτι για να γίνει πιο γρήγορος έχει έναν φοβερό επεξεργαστή και γενικά όλα αυτά που έχεις δεν πρόκειται να δεις τον υπολογιστή να σέρνεται !!
Για εμένα αν θες γρήγορο υπολογιστή βάλε τα windows 10 (αρχικά) είναι τα πιο γρήγορα και είδα πραγματικά τεράστια βελτίωση στην ταχύτητα σε σχέση με τα windows 7
Το internet (δύστυχος) δεν μπορείς να το κάνεις πιο γρήγορο από ότι είναι εκτός αν είναι διαθέσιμο στην περιοχή σου το VDSL
Όσο για το BIOS είπαμε να αποφύγεις τα update εκτός αν έχεις πρόβλημα . Π.Χ εμένα δεν δούλευε καλά το USB 3.0 και όταν έβαζα έναν σκληρό τον έκανε φόρτωση και όλο ανοιγόκλεινε ο σκληρός και είδα ότι δεν έφταιγε αυτός αλλά κάτι στην μητρική έκανα BIOS update μπας και φτιάξει και λύθηκε !! Σε τέτοια προβλήματα κάνεις BIOS update ΜΟΝΟ και όταν δεν δουλεύει καλά η κάρτα γραφικών ή ο επεξεργαστής
Σου βγάζει μλπε οθόνη όταν κάτι δεν λειτουργεί σωστά και κάνει επανεκκίνηση ο υπολογιστής .. Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις update αν λειτουργεί σωστά γιατί μπορεί να λύνει κάποιο πρόβλημα αν υπάρχει αλλά μπορεί αντίθετα να διορθώσει και κάποιο πρόβλημα άλλο ...
Χρήσιμο θα ήταν ένα UPS πάντως
Άβαταρ μέλους
jack124

Δημοσίευσηαπό AClolipop » 10 Ιαν 2016, 01:53

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες με έχεις βοηθήσει αρκετά..πιστεύω να μην χρειαστεί bios update για να μην μπαίνω σε διαδικασίες..
Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι σχετικά με τη μητρική..υπάρχει κάποια εφαρμογή για την συγκεκριμένη μητρική η γενικά που να μου κάνει τις ενημέρωσης τις μητρικής..όπως π.χ. Στην κάρτα γραφικών..
AClolipop

Δημοσίευσηαπό jack124 » 10 Ιαν 2016, 12:52

Η μητρική έχει διάφορες εφαρμογές που μπορείς να κατεβάσει αλλά για την κάρτα γραφικών θα σου πρότεινα να κατεβάζεις τους drivers από το site της Nvidia κάθε φορά που είναι διαθέσιμοι ;)
Άβαταρ μέλους
jack124

Δημοσίευσηαπό AClolipop » 10 Ιαν 2016, 16:42

ενταξη φιλε ευχαριστω πολυ..
εχω αρκετες αποριες αν εχεις χρονο να μου τις λυσεις θα με βοηθουσες αρκετα...

πως ενεργοποιουμε το SLI στην καρτα γραφικων?
ποιες ειναι οι σωστες και οι καλητερες ρυθμησεις για το app της nvidia experience? και για το 3D που εχει μαζι η εφαρμογη?
εχω βαλει πριν μια βδομαδα hol 24mbs ειναι απαραδεκτοι η ταχυτυτα 2,10mbs ασεεε...ξερω οτι οταν ειναι ενεργοποιημενο το IPv6 εχω καλητερες επιδοσεις σε ταχητυτα αλλα ακου, ενω εχω ενεργοποιημενο το IPv6 μου λεει οτι στο IPv4 ειναι συνδεδεμενο μια χαρα και λειτουργει το ιντερνετ ενω στο IPv6 μου λεει χωρις προσβαση στο ιντερνετ..τι συνβενη και τι πρεπει να κανω?

αν μπορεις λυσεμου της αποριες....ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον!!
AClolipop

Δημοσίευσηαπό jack124 » 10 Ιαν 2016, 17:21

1) Αρχικά SLI για να κάνεις πρέπει να έχεις 2 κάρτες παρόμοιες μεταξύ τους ( δηλαδή να είναι από τον ίδιο κατασκευαστή , να έχουν ίδια μνήμη , χρονισμό κ.λ.π)
2) Επειδή έχω AMD δεν ξέρω να χειρίζομαι το nvidia experience αλλά πιστεύω, όπως και στην amd, οι καλύτερες ρυθμίσεις (ή μάλλον οι ασφαλέστερες ρυθμίσεις) είναι αυτές που έχει προεπιλεγμένες η εφαρμογή από μόνη της!!
3) Όσο για το ίντερνετ είμαι και εγώ από τους άτυχους που έχω πολύ αργή σύνδεση στην περιοχή μου δεν θα δεις διαφορές με τα IPv4/6 .. Μην σου πω κιόλας ότι πολλοί αναφέρουν πιο αργή σύνδεση με IPv6
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ελέγξεις αν η γραμμή σου υποστηρίζει VDSL ή να επικοινωνήσεις με την εταιρεία που βρίσκεσαι να σου δώσουν συμβουλές ή αν είσαι τυχερός να σου αναβαθμίσουν την γραμμή (αν γίνεται γιατί εμένα δεν γινόταν)
Από ίντερνετ δεν πολύ ξέρω αλλά τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι μήπως γίνει τίποτα με την ταχύτητα!!
Ελπίζω να σε βοήθησα :)
Άβαταρ μέλους
jack124

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB