- Τώρα είναι 07 Ιούλ 2025, 13:15 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Πρότασεις για βελτίωση του site
Παιδιά, μα είναι δυνατόν να γίνουν εμφανή τα likes/dislikes; Είναι ψήφος, όπως και να χει, και δικαίωμα του καθενός να εκφραστεί όπως θέλει.
Το μόνο που σκέφτομαι είναι το κάθε dislike να δίνει +1 πόντο στο σχόλιο που το δέχεται, όπως ακριβώς γίνεται με τα likes.
π.χ. Έστω το σχόλιο "Το Xbox One είναι η καλύτερη κονσόλα ever"
1) Διαφωνείς; Πατάς dislike και παίρνω +1 πόντο. Κάποιος συνειδητοποιημένος δε θα χει πρόβλημα με αυτό, καθώς το κίνητρό του είναι απλά να διαφωνήσει με την εν λόγω δήλωση.
2) Διαφωνείς επειδή το έγραψα εγώ (προσωπικός αρνητισμός); Δε θα επιλέξεις dislike μόνο και μόνο για να μη μου δώσεις το +1 πόντο. Θα είμαστε, έτσι, ευχαριστημένοι και οι δυο και ας με "τιμωρείς" με αυτόν τον τρόπο. Έτσι, θα μειωθεί το spam.
3) Δε σε ενδιαφέρει και επιλέγεις dislike όπως και να χει; Και πάλι κερδισμένος βγαίνω γιατί κερδίζω περισσότερους πόντους, άρα "μεγαλύτερες πιθανότητες απόκτησης κάποιου δώρου από τους διαγωνισμούς" (http://www.enternity.gr/pointsystem.html). Δε σε συμφέρει.
4) Δε διάβασες καν τί έγραψα και επέλεξες dislike; Θα σου κλείσω μια συνέδρια μαζί μου δωρεάν, στο υπόσχομαι!
Το θέμα μου φαίνεται αστείο. Ακόμα περισσότερο που προσπαθώ να βρω μια λύση για αυτό το "μείζον θέμα κοινωνικής παθογένειας".
Το μόνο που σκέφτομαι είναι το κάθε dislike να δίνει +1 πόντο στο σχόλιο που το δέχεται, όπως ακριβώς γίνεται με τα likes.
π.χ. Έστω το σχόλιο "Το Xbox One είναι η καλύτερη κονσόλα ever"
1) Διαφωνείς; Πατάς dislike και παίρνω +1 πόντο. Κάποιος συνειδητοποιημένος δε θα χει πρόβλημα με αυτό, καθώς το κίνητρό του είναι απλά να διαφωνήσει με την εν λόγω δήλωση.
2) Διαφωνείς επειδή το έγραψα εγώ (προσωπικός αρνητισμός); Δε θα επιλέξεις dislike μόνο και μόνο για να μη μου δώσεις το +1 πόντο. Θα είμαστε, έτσι, ευχαριστημένοι και οι δυο και ας με "τιμωρείς" με αυτόν τον τρόπο. Έτσι, θα μειωθεί το spam.
3) Δε σε ενδιαφέρει και επιλέγεις dislike όπως και να χει; Και πάλι κερδισμένος βγαίνω γιατί κερδίζω περισσότερους πόντους, άρα "μεγαλύτερες πιθανότητες απόκτησης κάποιου δώρου από τους διαγωνισμούς" (http://www.enternity.gr/pointsystem.html). Δε σε συμφέρει.
4) Δε διάβασες καν τί έγραψα και επέλεξες dislike; Θα σου κλείσω μια συνέδρια μαζί μου δωρεάν, στο υπόσχομαι!
Το θέμα μου φαίνεται αστείο. Ακόμα περισσότερο που προσπαθώ να βρω μια λύση για αυτό το "μείζον θέμα κοινωνικής παθογένειας".
A true gentleman leaves no puzzle unsolved (Professor Layton)
-
Thomas_Th - Δημοσιευσεις : 163
commenter έγραψε:Thomas, η ψήφος για τα παιχνίδια (βαθμολογίες) είναι φανερή σε όλους. Γιατί να μην είναι κρυφό κι εκεί πέρα;
Επίσης, δεν νομίζω ότι είναι λογικό να παίρνεις +1 για κάθε dislike. Το λογικό θα ήταν να παίρνεις -1.
Άσε που έτσι θα έτρωγαν μεγάλη ήττα οι point wh0res/spammers που παίρνουν σβάρνα όλες τις ειδήσεις (ακόμα και necrobump κάνουν μερικές φορές)... ακόμα δεν πήραν το memo ότι δεν παίρνεις πόντο για κάθε post;
Φίλε μου commenter ας τα πάρουμε ένα-ένα.
Εγώ μίλησα για τα dislikes. Ας είναι κρυφή η βαθμολογία του κάθε χρήστη, δε λέω το αντίθετο.
Μα άμα παίρνεις -1 για τα dislikes πώς καταπολεμάς το spam/προσωπικό αρνητισμό; Ας πούμε πως δε σε συμπαθώ και σε ό,τι γράφεις επιλέγω dislike (ηλίθια λογική αλλά ας μη κοροϊδευόμαστε..μάλλον εφαρμόζεται). Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Θα σε ωθήσω να μη γράψεις τίποτα ξανά σε άρθρο για να μη μειωθούν οι πόντοι σου/πιθανότητες επιτυχίας σε κάποιο διαγωνισμό. Εκτός και εάν εσένα προσωπικά δε σε ενδιαφέρει. Τους υπόλοιπους, όμως;
Το τελευταίο που γράφεις δεν το καταλαβαίνω.
Edit: Με το -1 για κάθε dislike θα θιχτεί και η αρχή της ελεύθερης έκφρασης. Σκέψου να γράφω πως το "Xbox One είναι η καλύτερη κονσόλα ever". Θα αποκτήσεις τουλάχιστον -10 πόντους (στην καλύτερη περίπτωση). Το βλέπεις; Δε γίνεται να εφαρμοστεί ο αρνητικός πόντος.
-
commenter έγραψε:@Thomas
Νομίζω ήμουν σαφής:
1) Όχι double standards. Ή όλα κρυφά ή όλα φανερά. Και οι βαθμολογίες ΚΑΙ τα likes (γιατί όχι?) ΚΑΙ τα dislikes.
2) Υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα (θες να στα κατονομάσω?) που μπαίνουν μόνο και μόνο για τους πόντους και βγάζει μάτι αυτό.
Όταν λοιπόν κάποιος πρέπει να μαζέψει π.χ. 200 πόντους για τον τάδε διαγωνισμό, σπαμάρει το μισό Enternity με ανούσια σχόλια και αρχίζει να τρώει με το κιλό dislikes (άρα θα του μειώνονται οι πόντοι -1 για κάθε dislike) λόγω του spamming που προκαλεί εκουσίως, τότε δεν θα φτάσει ποτέ 200 πόντους. Τόσο απλά. Δεν έχει να κάνει με συμπάθειες/αντιπάθειες αυτό που λέω.
Είναι ένα ωραίο εργαλείο, αλλά θέλει βελτίωση. That's my take on it.
Τώρα για τις συμπάθειες/αντιπάθειες, σαν ψυχολόγος θα ξέρεις καλύτερα ότι είμαστε ατελές είδος. Δεν αλλάζει αυτό. Προσωπικά έχω επιλέξει να «γειώνω» κάποια πράγματα.
Έγραψες:
Άσε που έτσι θα έτρωγαν μεγάλη ήττα οι point wh0res/spammers που παίρνουν σβάρνα όλες τις ειδήσεις (ακόμα και necrobump κάνουν μερικές φορές)... ακόμα δεν πήραν το memo ότι δεν παίρνεις πόντο για κάθε post;
Με συγχωρείς αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τί εννοείς σε αυτό. Αν θες να μου εξηγήσεις με πιο απλά λόγια, πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε.
Περνάω στο νέο σου σχόλιο:
1) Μα αυτό δε σου είπα στο προηγούμενο σχόλιό μου; Ας είναι όλα κρυφά. Βάζω όποια βαθμολογία επιθυμώ κρυφά, δε φαίνεται σε ποιο σχόλιο κάνω like, όπως και σε ποιο κάνω dislike. Η ψήφος είναι προσωπική υπόθεση.
2) Δε χρειάζεται να τους κατονομάσεις. Τους δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό και μέσω Facebook, χωρίς τη συλλογή πόντων, όπως γνωρίζεις. Τώρα εάν θέλουν να συλλέξουν πόντους, τότε δεν μπορεί να τους εμποδίσει κανείς, δηλαδή να αξιολογήσουν, να δεχτούν likes ή να σχολιάσουν στο forum κτλ.
Πιστεύω ότι αυτό που προτείνεις δε χρειάζεται γιατί δε μιλάμε για 200, αλλά για μόλις 70 πόντους, πράγμα αρκετά εύκολο αναφορικά με τη συλλογή. Και επίσης, εάν εφαρμοστεί αυτό, μην ξεχνάς πως μαζί με τα ξερά μπορεί να καούν και τα χλωρά.
Συμφωνώ πως είναι ωραίο εργαλείο. Για αυτό οφείλουμε να το χρησιμοποιούμε και εμείς σωστά.
Δεν υπάρχει τίποτα τέλειο σε αυτόν τον κόσμο, γιατί είναι τόσο μα τόσο υποκειμενική η έννοια της "τελειότητας".
-
commenter έγραψε:Δεν ξέρω πόσο πιο απλά να το γράψω...
Λες ότι ένας διαγωνισμός θέλει 70 πόντους και ξεκινάς με 0 πόντους. Σωστά;
Αν κάνεις χρήσιμα posts, θα πάρεις αρκετά likes (+1 για κάθε like).
Αν απλά σπαμάρεις, τότε θα πάρεις αρκετά dislikes (-1 για κάθε dislike). Δηλαδή το υπόλοιπο πόντων που έχεις θα μειώνεται αν είσαι spammer.
Απλά μαθηματικά & self-regulation... πως ακριβώς θα φτάσει τους 70 πόντους ο spammer; Απλά δεν θα το φτάσει ποτέ και κάποια στιγμή θα καταλάβει ότι η «τακτική» του δεν δουλεύει πλέον. Εδώ μερικοί ακόμα δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι ΔΕΝ παίρνεις πλέον +1 πόντο για κάθε post (έτσι ήταν παλιότερα). Φαντάσου.
ΥΓ: Αφού θες να είναι όλα κρυφά, σεβαστό.
Εννοώ ότι δεν καταλάβαινα το σκεπτικό σου περί "point whores", "necrobump", "memo ότι δεν παίρνεις πόντο για κάθε post".. Τα πρώτα δύο πρώτη φορά τα διαβάζω (και σαν λέξεις/εκφράσεις), ενώ το τελευταίο δεν το γνώριζα. Νομίζω πως κατάλαβα σχετικά το σκεπτικό σου.
Εάν κάνεις χρήσιμα posts, είναι πιθανό να ανταμειφθείς σε like, δηλαδή πόντους.
Ναι, εάν κάνεις spamming θα μειωθεί η συλλογή πόντων σου, λόγω του -1 για κάθε dislike. Το ίδιο, όμως, θα μειωθεί και η δίκή μου "συλλογή" επειδή δε με συμπαθείς, επειδή είσαι π.χ. Sony fanboy και τυχαίνει να αγαπάω/υποστηρίζω περισσότερο τη Microsoft ή για οτιδήποτε άλλο μπορείς να σκεφτείς, με αποτέλεσμα να δυσκολεύομαι ακόμα και να εκφραστώ ελεύθερα, όταν ξέρω ότι "απειλούμαι" ανά πάσα ώρα και στιγμή (από το να μαζέψω τους ελάχιστους 70 πόντους μέχρι να υπερπολλαπλασιαστεί η πιθανότητα νίκης μου με τη μεγαλύτερη δυνατή συλλογή πόντων). Χρησιμοποιώ συμβολική γλώσσα για να κατανοήσεις το επιχείρημά μου.
Για αυτό επαναλαμβάνω: εάν εφαρμοστεί αυτό μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά, ενώ ταυτόχρονα θα θιχτεί και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών/προτιμήσεων/σκέψεων.
Αυτό είναι το σκεπτικό μου και για αυτό υποστηρίζω το +1 για κάθε dislike στο χρήστη που κάνει το σχόλιο. Πάντα με μυστική ψήφο.
-
commenter έγραψε:Τα χλωρά ήδη καίγονται και ανήκω κι εγώ στα χλωρά που τρώνε κάτι «κουλά» dislikes. Απλά τα γειώνω πλέον. Τι άλλο να κάνω δηλαδή;
Όσο για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αν φας 5 dislikes, τότε το post σου κρύβεται και θέλει click για να ανοίξει. Άρα κι αυτό που λες γίνεται ήδη.
Σχετικά με το πρώτο: Εξήγησα σε προηγούμενο post μου (με τα τέσσερα σημεία μου) το πώς μπορεί να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. Πίστεψέ με, εάν εφαρμοστεί το +1 για κάθε dislike, θα δέχεσαι dislike περισσότερο από εκείνους που πραγματικά και ουσιαστικά διαφωνούν με το σχόλιό σου και πολύ λιγότερο από εκείνους που δε σε συμπαθούν προσωπικά ή που δε δέχονται μύγα στο σπαθί τους (γιατί υποστηρίζεις το χ έναντι του ψ που ίσως είναι πιο "αγαπημένο" στους πολλούς). Εξήγησα τους λόγους, ας μην επαναλαμβάνομαι.
Σχετικά με το δεύτερο: Με τα 5 dislikes κρύβεται το σχόλιό σου αλλά δε χάνεται, απλά πρέπει να το clickάρεις, όπως πολύ εύστοχα αναφέρεις. Ούτε σε εμένα αρέσει το συγκεκριμένο και δε θα διαφωνούσα στο να καταργηθεί, αν και είμαι σίγουρος πως ακόμα και αυτό θα περιοριστεί με το +1 για κάθε dislike, γιατί θα περιοριστεί αισθητά το spamming για τους λόγους που σημείωσα.
-
Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί συζητάτε για το θέμα των like και dislike λες και πρόκειται για το κύριο εργαλείο αύξησης πόντων για τη συμμετοχή σε διαγωνισμό. Αν ενοχλεί αυτό νομίζω μπορούν να βγάλουν τα παιδιά το να δίνει ή να αφαιρεί πόντους τα thumb up/down. Αν και δεν νομίζω πως κάποιος που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό να σκέφτεται ότι θα κάνει δέκα καλά σχόλια για να μαζέψει 10+ thumb up στο καθένα. Με 70 πόντους ο κάθε διαγωνισμός βγαίνει άνετα μέσα από την εύρεση εξωγήινων. Και άποψη μου, θα έπρεπε οι πόντοι να μαζεύονται μόνο από εξωγήινους και συμμετοχή στο forum. Ούτε από thumb up/down Ούτε ακόμα και από αξιολογήσεις προϊόντων.
Εγώ πιστεύω ότι ο πραγματικός λόγος που γίνεται τώρα αυτή η συζήτηση (σε συνδυασμό με την δημόσια εμφάνιση ψήφων μελών) είναι κυρίως για να δουν κάποιοι τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες που έχουν στο site. Αν και δεν είναι κακό να υπάρχει, δεν μπορώ να καταλάβω τη χρήση του. Δηλαδή ωραία είδαμε ότι τον tomtom / commenter / BigDaddy δεν τους χωνεύει το μισό site και η συντακτική ομάδα και chased / raysod / majorfox το άλλο μισό site και η συντακτική ομάδα. Και τώρα τι? Θα καλυφθούν τα κενά στα ονόματα των μηνύσεων εκατέρωθεν? Εγώ παιδιά συμφωνώ με τον Παύλο. Είναι ένα εργαλείο βοήθειας για το spam αλλά δυστυχώς και στις δύο πλευρές χρησιμοποιείται λανθασμένα. Αντί να μαζεύουν dislike κάποια spam σχόλια μαζεύουν του commenter γιατί είναι υποστηρικτής της sony και τον εκδικούνται οι xboxακηδες η ο raysod γιατί είναι αρνητικός στην οποιαδήποτε είδηση (lol) και τον εκδικούνται και οι playstasionακηδες και οι xboxάκηδες. Τι έχετε καταλάβει και οι δύο πλευρές από αυτό μπορεί να μου πει κάποιος? Δε ξέρω όλο αυτό επαληθεύει αυτό που είχα πει σε προηγούμενο σχόλιο μου, ότι κάποιοι τον παίρνετε πολύ σοβαρά το ρόλο σας σε μια διαδικτυακή κοινότητα.
Εγώ πιστεύω ότι ο πραγματικός λόγος που γίνεται τώρα αυτή η συζήτηση (σε συνδυασμό με την δημόσια εμφάνιση ψήφων μελών) είναι κυρίως για να δουν κάποιοι τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες που έχουν στο site. Αν και δεν είναι κακό να υπάρχει, δεν μπορώ να καταλάβω τη χρήση του. Δηλαδή ωραία είδαμε ότι τον tomtom / commenter / BigDaddy δεν τους χωνεύει το μισό site και η συντακτική ομάδα και chased / raysod / majorfox το άλλο μισό site και η συντακτική ομάδα. Και τώρα τι? Θα καλυφθούν τα κενά στα ονόματα των μηνύσεων εκατέρωθεν? Εγώ παιδιά συμφωνώ με τον Παύλο. Είναι ένα εργαλείο βοήθειας για το spam αλλά δυστυχώς και στις δύο πλευρές χρησιμοποιείται λανθασμένα. Αντί να μαζεύουν dislike κάποια spam σχόλια μαζεύουν του commenter γιατί είναι υποστηρικτής της sony και τον εκδικούνται οι xboxακηδες η ο raysod γιατί είναι αρνητικός στην οποιαδήποτε είδηση (lol) και τον εκδικούνται και οι playstasionακηδες και οι xboxάκηδες. Τι έχετε καταλάβει και οι δύο πλευρές από αυτό μπορεί να μου πει κάποιος? Δε ξέρω όλο αυτό επαληθεύει αυτό που είχα πει σε προηγούμενο σχόλιο μου, ότι κάποιοι τον παίρνετε πολύ σοβαρά το ρόλο σας σε μια διαδικτυακή κοινότητα.
-
kakashi_hatake - Δημοσιευσεις : 345
Για ακριβώς όλα αυτά που αναφέρεις προτείνω τα όσα έγραψα. Ο υπολογισμός των πόντων μπορεί να αποτελέσει κριτήριο περιορισμού τέτοιων συμπεριφορών (μέσω της πιο συνετής επιλογής του dislike). Για αυτό και εμμένω σε αυτό.
Όπως και να χει δεν αποφασίζουμε εμείς, απλά το συζητάμε.
Όπως και να χει δεν αποφασίζουμε εμείς, απλά το συζητάμε.
-
Προσωπικά να σημειώσω ότι δεν έχει η συντακτική ομάδα κανένα πρόβλημα με κανέναν. Αν ο Χ συντάκτης δεν γουστάρει τον Ζ αναγνώστη, δικό του θέμα, δεν θα το επωμιστεί ολόκληρο το site.
@commenter, θυμήσου τι λέγατε για αλλαγές πριν ανακοινώσουμε τη συνεργασία με το Eurogamer και αν τελικά άξιζε τον κόπο να "κάψουμε" μια τέτοια συνεργασία για να ασχοληθούμε με μία κατάσταση που πραγματικά δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί καν. Επειδή δουλεύουμε λοιπόν πάνω σε δύο νέες συνεργασίες/συμφωνίες, ο χρόνος μας αυτή την περίοδο δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για αλλαγές πάνω στα συστήματα της κοινότητας. Ευελπιστώ ότι μέσα Ιανουαρίου (και μέχρι τα γενέθλια του site) θα έχουν τελειώσει όλα. Δεν "περνάει στο ντούκου" λοιπόν κάτι. Σημειώνονται οι παρατηρήσεις και προσπαθούμε να φιλτράρουμε όλη την πληροφορία για να δούμε τι θα δουλέψει καλύτερα, που και πότε.
@commenter, θυμήσου τι λέγατε για αλλαγές πριν ανακοινώσουμε τη συνεργασία με το Eurogamer και αν τελικά άξιζε τον κόπο να "κάψουμε" μια τέτοια συνεργασία για να ασχοληθούμε με μία κατάσταση που πραγματικά δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί καν. Επειδή δουλεύουμε λοιπόν πάνω σε δύο νέες συνεργασίες/συμφωνίες, ο χρόνος μας αυτή την περίοδο δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για αλλαγές πάνω στα συστήματα της κοινότητας. Ευελπιστώ ότι μέσα Ιανουαρίου (και μέχρι τα γενέθλια του site) θα έχουν τελειώσει όλα. Δεν "περνάει στο ντούκου" λοιπόν κάτι. Σημειώνονται οι παρατηρήσεις και προσπαθούμε να φιλτράρουμε όλη την πληροφορία για να δούμε τι θα δουλέψει καλύτερα, που και πότε.
-
Sephiroth - Δημοσιευσεις : 1868
Βρε ναι, απλά δεν θέλω να ακούω παράπονα ότι δεν μετράμε την άποψή σας γιατί ακούστηκε σαν να το είπες και να σε γράψαμε 
Το mobile theme είναι βασικό (ή τα apps, θα δούμε, γιατί μας κρέμασε ένας τύπος που εμπιστεύτηκα και με απαύτωσε) και μετά όλα τα άλλα.
Απλά, πίστεψέ με, αν κάτσουν τα δύο πράγματα που πολεμάμε (κυρίως το ένα δηλαδή) από τις 17/01/15 θα δείτε άλλο site. Και δεν μιλάω για οπτικά/σχεδιαστικά

Το mobile theme είναι βασικό (ή τα apps, θα δούμε, γιατί μας κρέμασε ένας τύπος που εμπιστεύτηκα και με απαύτωσε) και μετά όλα τα άλλα.
Απλά, πίστεψέ με, αν κάτσουν τα δύο πράγματα που πολεμάμε (κυρίως το ένα δηλαδή) από τις 17/01/15 θα δείτε άλλο site. Και δεν μιλάω για οπτικά/σχεδιαστικά

-
Sephiroth - Δημοσιευσεις : 1868
Επιστροφή στο Ζητήματα Forum & Site
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες