Καλησπέρα και χρόνια πολλά!
Είχα μια συζήτηση χτες με κάποιους φίλους πάνω στο θέμα και θα ήθελα και την γνώμη σας!
Προσωπικά αγοράζω μόνο retail και σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα αγοράσω digital κυρίως αν το παιχνίδι που θέλω δεν έχει βγει σε retail. Ο λογαριασμός μου στο steam έχει το πολύ 10 παιχνίδια! Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με το γεγονός ότι δεν με ενδιαφέρει να παίξω πολλά καινούργια παιχνίδια που εκεί σίγουρα θα έβγαινε πιο οικονομικά η λύση του digital, ευχαριστιέμαι και παλιά games το ίδιο που φυσικά τα βρίσκεις σε πολύ πιο χαμηλές τιμές! Ο άλλος παράγοντας είναι η συλλογή. Έχω ξεκινήσει εδώ και χρόνια και κάνω συλλογή διάφορους τίτλους από διάφορες κονσόλες και pc (στο pc κυρίως point & click adventures). Για μένα το παιχνίδι δίνει μια άλλη αξία όταν είναι στην φυσική του μορφή ακόμα και τώρα που οι συσκευασίες έχουν γίνει κάπως άχαρες σε σχέση με πιο παλιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χάνει κάποιος κάτι αν το έχει σε digital μιας και το ζητούμενο είναι να ευχαριστηθείς το παιχνίδι.
Θα ήθελα την γνώμη σας και τις απόψεις σας πάνω στο θέμα!
- Τώρα είναι 09 Ιούλ 2025, 15:19 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Retail ή Digital;
Re: Απ: Retail η Digital?
Με την τιμολογιακή πολιτική και τις προσφορές που βγάζει το steam ανα τακτά χρονικά διαστήματα τα digital games αξίζουν και με το παραπάνω.
Όταν αγοράζεις ΆΆΑ games με 8-10 ευρώ και απίστευτα indies με 2-3 ευρώ ποιος ο λόγος πλέον να σκάει κάποιος 50-60 ευρώ για retail?
Όταν μπορείς να βρεις νεα games όπως far cry 4 ,dragon age inquisition με 20-25 ευρώ σε πλατφόρμες όπως G2A η σκέψη για retail ολοενα και απομακρύνεται.
Όταν αγοράζεις ΆΆΑ games με 8-10 ευρώ και απίστευτα indies με 2-3 ευρώ ποιος ο λόγος πλέον να σκάει κάποιος 50-60 ευρώ για retail?
Όταν μπορείς να βρεις νεα games όπως far cry 4 ,dragon age inquisition με 20-25 ευρώ σε πλατφόρμες όπως G2A η σκέψη για retail ολοενα και απομακρύνεται.
-
diver_gr - Δημοσιευσεις : 447
Πρώτα απ'όλα κοιτάζω τιμή μετά αν υπάρχει περίπτωση να το πουλήσω τι κέρδος θα έχω...μπορεί να πάρω δισκάκι 70 ευρώ και να το πουλήσω 45 παρα να δώσω 40 για digital games.
Παιχνιδια οπως προ και BF4,GT που δεν πουλαω γιατι περνας πολλους μηνες μαζι τους κοιταζω digital να το βρω σε προσφορα....οπως προσφατα pro 2015 27 ευρω για ps4.
Ειδικα σε pc παιζουν κατα καιρους τρελες προσφορες για καλα games δεν μπορεις να μην τα χτυπησεις
.
Παιχνιδια οπως προ και BF4,GT που δεν πουλαω γιατι περνας πολλους μηνες μαζι τους κοιταζω digital να το βρω σε προσφορα....οπως προσφατα pro 2015 27 ευρω για ps4.
Ειδικα σε pc παιζουν κατα καιρους τρελες προσφορες για καλα games δεν μπορεις να μην τα χτυπησεις

-
chris7 - Δημοσιευσεις : 88
Συμφωνώ φίλε diver_gr αν κάποιος θέλει να παίζει φρέσκα games το digital είναι μονόδρομος! Δεν γίνεται να ανταπεξέλθεις οικονομικά σε retail με τις τιμές που υπάρχουν, εκτός και αν είσαι πλούσιος!
Από την άλλη όπως λέει και ο φίλος chris7 το θέμα της μεταπώλησης σε μια αγορά retail δεν είναι και λίγο!
Γενικά βλέπω ότι πολύ πια πάνε σε αρκετά στοχευμένες αγορές!
Εγώ πχ το football manager το αγοράζω digital από το 2013 και μετά γιατί ούτε αξία μεταπώλησης έχει αλλά ούτως η άλλως βάζεις το dvd και στην ουσία σε πετάει στο steam για να βάλεις το κλειδί.
Από την άλλη όπως λέει και ο φίλος chris7 το θέμα της μεταπώλησης σε μια αγορά retail δεν είναι και λίγο!
Γενικά βλέπω ότι πολύ πια πάνε σε αρκετά στοχευμένες αγορές!
Εγώ πχ το football manager το αγοράζω digital από το 2013 και μετά γιατί ούτε αξία μεταπώλησης έχει αλλά ούτως η άλλως βάζεις το dvd και στην ουσία σε πετάει στο steam για να βάλεις το κλειδί.
-
warmup - Δημοσιευσεις : 85
Re: Απ: Retail η Digital?
Ειναι κάποια games τα οποία ωπος αναφέρεις και εσυ δεν έχουν άξια μεταπωλησεις .
Τα παιχνίδια που θα μεταπουλήσει κάποιος ειναι ελάχιστα σε PC πλέον λόγο origin, steam, uplay κλπ.
Μεταπωλησει μόνο σε κονσόλα αλλά και εκεί χάνεις λεφτά .Ακόμα και σε κονσόλες πλέον αξίζει να πάρεις digital games games από τη στιγμή που βρίσκεις νέους τίτλους σε ebay & g2a με ελάχιστα λεφτά. Το unity πχ σε xbox one 25 ευρώ. Το cod advance warfare ούτε 40 . Ποιος ο λόγος λοιπόν για retail περα της συλλεκτικής άποψης?
Τα παιχνίδια που θα μεταπουλήσει κάποιος ειναι ελάχιστα σε PC πλέον λόγο origin, steam, uplay κλπ.
Μεταπωλησει μόνο σε κονσόλα αλλά και εκεί χάνεις λεφτά .Ακόμα και σε κονσόλες πλέον αξίζει να πάρεις digital games games από τη στιγμή που βρίσκεις νέους τίτλους σε ebay & g2a με ελάχιστα λεφτά. Το unity πχ σε xbox one 25 ευρώ. Το cod advance warfare ούτε 40 . Ποιος ο λόγος λοιπόν για retail περα της συλλεκτικής άποψης?
-
diver_gr - Δημοσιευσεις : 447
Re: Retail η Digital?
Μόνο digital εδώ και χρόνια. Πέραν του προφανους πλεονεκτηματος στην τιμή, η σκέψη και μόνο ότι η συσωρευση πλαστικης σαβουρας που πιάνει χώρο και σκόνη σε κάποιο ράφι θεωρείται συλλογή από κάποιους μου φέρνει ακατασχετο γέλιο.
-
apollyon - Δημοσιευσεις : 46
apollyon έγραψε:πιάνει χώρο και σκόνη σε κάποιο ράφι θεωρείται συλλογή από κάποιους μου φέρνει ακατασχετο γέλιο.
Τουλάχιστον εμείς που κάνουμε συλλογή σε κάνουμε και γελάς! Καλό είναι αυτό!
Πόσο χρονών είσαι φίλε μου?
Ναι φίλε diver_gr για το pc δεν το συζητώ! Καμιά αξία μεταπώλησης δεν έχουν τα retails. Όπως γενικά και τα sports games τα οποία θα λιώσεις για αρκετό χρόνο μετά δεν θα αξίζει να τα πουλήσεις μιας και θα έχουν βγει τα πιο καινούργια κλπ.
-
warmup - Δημοσιευσεις : 85
Για μένα εξαρτάται από την σχέση τιμής του παιχνιδιού προς το μέγεθος του αρχείου (και άρα από τον απαιτούμενο χρόνο κατεβάσματος).
Αν ένα παιχνίδι είναι 50GB όπως καλή ώρα με τις next-gen κονσόλες και θέλω 2 γεμάτες μέρες για να κατέβει στην 24άρα γραμμή μου (~12 Mbps πιάνω πραγματικά), τότε θα προτιμήσω το δισκάκι που έχει και μεταπωλητική αξία. Για να αγοράσω τέτοιο μεγάλο παιχνίδι ψηφιακά, θα πρέπει η τιμή του να είναι ας πούμε ένα τάλιρο ή δεκάρικο το πολύ, γιατί είναι στην μέση και ο μικρός 500άρης HDD που έχουν οι κονσόλες και τα GB είναι πολύτιμα.
Γενικά πάντως προτιμώ να αγοράζω ψηφιακά παιχνίδια. Τόσα που έχω αγοράσει, ειλικρινά δεν ξέρω πού θα στοίβαζα τα δισκάκια, ειδικά αν έκανα συλλογή και δεν τα έδινα ανταλλαγή.
Αν ένα παιχνίδι είναι 50GB όπως καλή ώρα με τις next-gen κονσόλες και θέλω 2 γεμάτες μέρες για να κατέβει στην 24άρα γραμμή μου (~12 Mbps πιάνω πραγματικά), τότε θα προτιμήσω το δισκάκι που έχει και μεταπωλητική αξία. Για να αγοράσω τέτοιο μεγάλο παιχνίδι ψηφιακά, θα πρέπει η τιμή του να είναι ας πούμε ένα τάλιρο ή δεκάρικο το πολύ, γιατί είναι στην μέση και ο μικρός 500άρης HDD που έχουν οι κονσόλες και τα GB είναι πολύτιμα.
Γενικά πάντως προτιμώ να αγοράζω ψηφιακά παιχνίδια. Τόσα που έχω αγοράσει, ειλικρινά δεν ξέρω πού θα στοίβαζα τα δισκάκια, ειδικά αν έκανα συλλογή και δεν τα έδινα ανταλλαγή.
-
Pirederas - Δημοσιευσεις : 131
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης