Πρότασεις για βελτίωση του site

Προτάσεις και επισημάνσεις για το forum και τη σελίδα του Enternity

Re: Απ: Πρότασεις για βελτίωση του site

Δημοσίευσηαπό diver_gr » 02 Νοέμ 2014, 22:11

Καλά έκανε ο Pivlos :) και έριξε μπαν. Δεν έχει σχέση ποια κονσόλα η ποιο παιχνίδι βαθμολογησαν, σημασία έχει οτι η πράξη τους είχε ξεκάθαρα δολο.

Είπανε αλλά και ο φανμποισμος έχει τα όρια του. Η κοινότητα ειναι μικρή και αν αρχησουμε να τρολαρουμε τις βαθμολογίες θα χαλάσουμε αυτή την ωραία δυνατότητα της αξιολογήσεις χρηστών.

Και σε τελική δεν νομίζω να έχει την υποχρέωσή να δίνει ενα site εξηγήσεις για ποιο λόγο -λογους έριξε Ban.
Άβαταρ μέλους
diver_gr

Δημοσιευσεις : 447

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 02 Νοέμ 2014, 22:31

Καλησπέρα σε όλους,

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το πότε γίνεται ban ένας χρήστης δεν είναι αντικείμενο συζήτησης ή debate. Αν θεωρούμε ότι ένας χρήστης δεν συμπεριφέρεται ευπρεπώς και δεν βοηθάει με τις πράξεις του το να διατηρείται μια τάξη στο site, τον απομονώνουμε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή μόνιμα. Δυστυχώς μετά την κατάσταση που είχε αφεθεί σε ορισμένους να καταλάβουν ότι δρουν σε… ξέφραγο αμπέλι, χρειαζόταν ένα γρήγορο «χαστούκι» για να έρθουν λίγο τα πράγματα στη θέση τους.

Στο ερώτημά σου TomTom και αφήνοντας στην άκρη το «δεν γίνεται να είστε σοβαροί…» που είναι άκρως προσβλητικό, ήταν ξεκάθαρο ότι μιλάμε για οργανωμένη απόπειρα να δημιουργήσουν πρόβλημα στο site και οι δύο χρήστες. Δεν μπορώ να θεωρήσω τόσο τυχαίο το γεγονός ότι άρχισαν να βαθμολογούν προϊόντα με 0 (δηλαδή την απόλυτα χαμηλή βαθμολογία) ταυτόχρονα και μάλιστα τόσο μαζικά. Δεν μιλάμε για προϊόντα της Microsoft, μιλάμε για προϊόντα γενικότερα, games, κινητά τηλέφωνα κτλ. Και για να μην σταθούμε στο «τυχαίο» και τυχαίο να ήταν, δεν μπορώ να θεωρήσω λογική μια τέτοια συμπεριφορά, η οποία αλλοιώνει την βαθμολογία χρηστών σε μία σειρά προϊόντων. Σαφώς και ο καθένας έχει τη δυνατότητα να βάζει ό,τι θέλει σε ένα product, αρκεί να μην συμπεριφέρεται «τοξικά».

Γενικότερα μιλώντας (γιατί δημιουργήθηκαν απορίες), υπάρχουν αυτοματοποιημένες διαδικασίες που μπλοκάρουν ένα χρήστη από το να «σπαμάρει» με οποιοδήποτε τρόπο (και στις βαθμολογίες) και σε κάποιες περιπτώσεις «κλειδώνεται» αυτόματα και ο λογαριασμός. Από εκεί και πέρα, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να «κλειδώνουμε» λειτουργίες ανά χρήστη. Πχ. όσοι βλέπουμε ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν τη σημασία της βαθμολόγησης ενός προϊόντος και το αξιοποιούν ως «εργαλείο» για να πικάρουν τους… απέναντι, απλά δεν θα μπορούν να βαθμολογήσουν εκ νέου κάποιο προϊόν. Αντίστοιχα, μπορεί να «κόβεται» η δυνατότητα σχολιασμού κτλ. Δεν θέλουμε να φτάσουμε σε τέτοια μέτρα, απλά ζητάμε να υπάρχει σεβασμός στη δουλειά μας. Τίποτα παραπάνω!

Δυστυχώς ένα εργαλείο του site που θα μπορούσε να δουλέψει υπέρ της κοινότητας και να της δώσει τη δυνατότητα να περάσει προς τα έξω το μήνυμά της, έγινε «εργαλείο» στα χέρια ορισμένων που απλά θεωρούν ότι κάνουμε την πλάκα μας και θα ανεχόμαστε τα «παιχνιδάκια» ή τις ορέξεις του.
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσιευσεις : 1868

Δημοσίευσηαπό ZazzyJr13 » 02 Νοέμ 2014, 22:47

αυτοι που εφαγαν ban αν θελουν να συνεχισουν με καινουργιο λογαριασμο μπορουν να το κανουν φανταζομαι...το ιντερνετ τις εχει αυτες τις συμπεριφορες για πολλους λογους..ανωνυμια-μη προσωπικη επαφη-ανωριμότητα...ευτυχως δεν ειναι ελληνικο φαινομενο...οι χρηστες που χρησιμοποιουν το σαιτ και ξερουν τι ζητανε και εχουν κριτικη σκεψη δεν νομιζω οτι επηρεάζονται απο τετοιου ειδους συμπεριφορες...
ZazzyJr13

Δημοσιευσεις : 28

Δημοσίευσηαπό Deathracer2009 » 02 Νοέμ 2014, 22:57

ZazzyJr13 έγραψε:αυτοι που εφαγαν ban αν θελουν να συνεχισουν με καινουργιο λογαριασμο μπορουν να το κανουν φανταζομαι...το ιντερνετ τις εχει αυτες τις συμπεριφορες για πολλους λογους..ανωνυμια-μη προσωπικη επαφη-ανωριμότητα...ευτυχως δεν ειναι ελληνικο φαινομενο...οι χρηστες που χρησιμοποιουν το σαιτ και ξερουν τι ζητανε και εχουν κριτικη σκεψη δεν νομιζω οτι επηρεάζονται απο τετοιου ειδους συμπεριφορες...

Ανετα μεσω της ΙP μπορουν να δουν αμα οι ειναι οι ιδιοι χρηστες. Βεβαια δεν γνωριζουμε αν το ban ηταν μονιμο η banαριστηκαν για καποιο χρονικο διαστημα μπας και βαλουν μυαλο (που δεν το πιστευω). Βεβαια υπαρχει τροπος πιστευω να ξεγελασεις το συστημα αλλα θεωρω οτι οι mods θα τους καταλαβουν και θα πεσει ο πελεκυς.
Άβαταρ μέλους
Deathracer2009

Δημοσιευσεις : 796

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 03 Νοέμ 2014, 00:16

Παιδιά, για να μην ξεφύγει η κατάσταση. Είτε ένας λογαριασμός στο site είναι νέος, είτε παλιός, πλέον έχει γίνει η διαδικασία πιο αυστηρή, γιατί δυστυχώς δεν μπορεί να δημιουργηθεί σοβαρή κοινότητα όταν ο καθένας (για το δικό του λόγο) θέλει είτε να κάνει μανούρα, είτε να τραβάει πάνω του τα βλέμματα και το ενδιαφέρον.

Ας αφήσουμε τις εξελίξεις και τη δουλειά μας να αποτελέσουν βάση για κουβέντα και όχι ανούσιες κόντρες.
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσίευσηαπό TomTom » 03 Νοέμ 2014, 14:19

Πριν απαντήσω στο παρακάτω κείμενο από τον Sephiroth (Παύλο) θα ήθελα να πω κάτι σε όλους τους υπόλοιπους :
Προσωπικά το έκανα θέμα επειδή φάγανε ΒΑΝ 2 παιδιά επειδή ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΑΝ προϊόντα όπως αυτοί έκριναν σωστό.
Επίσης το ανέφερε ο Παύλος στην εκπομπή, διαφορετικά κανείς δεν θα γνώριζε τίποτα.
Σας πληροφορία να σας ενημερώσω απλά ότι αυτό είναι ΕΝΑΝΤΙΑ στην ελευθερία γνώμης και βούλησης που πρέπει να υπάρχει στο site αλλά και γενικότερα. Σε πολύ ακραία περίπτωση να φανταστείτε ακόμα και μήνυση μπορεί να γίνει.
Τα παιδιά ΟΥΤΕ έβρισαν για να φάνε BAN, OYTE trollaραν, OYTE καν αστειεύτηκαν με κάποιον, ΑΠΛΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΑΝ.
Αν για κάποιους αυτό είναι σωστό ........... (δεν συνεχίζω γιατί θα φάω BAN που θα το άξιζα).

Οπότε θέλω να καταλάβετε πως ο καθένας μπορεί να βαθμολογεί ότι θέλει και όπως θέλει σε όσα προϊόντα θέλει (ανά ημέρα).
Μπορεί οι βαθμολογίες που δίνει να είναι επειδή έχει το προϊόν, είτε επειδή το έχει παίξει σε κάποιον φίλο του, είτε επειδή έχει διαβάσει για αυτό, είτε επιδή έχει δει videos, είτε ....
Με βάση λοιπόν τα δικά του γούστα μπορεί να βαθμολογεί όπως θέλει ότι θέλει.

PS : Όταν κάποιοι βαθμολογούσαν ασύστωλα για τους διαγωνισμούς θυμηθείτε τι είχε γίνει. Επιγραμματικά να σας πω μόνο ότι είχε πειράξει κάποιους τόσο πολύ που το έιχαν κάνει μεγάλο θέμα. Είχε βγει ο Παύλος και είχε πει πως είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ να κάνουν ότι θέλουν εφόσον δεν πειράζουν κανέναν.

----------

Sephiroth έγραψε:Καλησπέρα σε όλους,

1) Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το πότε γίνεται ban ένας χρήστης δεν είναι αντικείμενο συζήτησης ή debate. Αν θεωρούμε ότι ένας χρήστης δεν συμπεριφέρεται ευπρεπώς και δεν βοηθάει με τις πράξεις του το να διατηρείται μια τάξη στο site, τον απομονώνουμε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή μόνιμα. Δυστυχώς μετά την κατάσταση που είχε αφεθεί σε ορισμένους να καταλάβουν ότι δρουν σε… ξέφραγο αμπέλι, χρειαζόταν ένα γρήγορο «χαστούκι» για να έρθουν λίγο τα πράγματα στη θέση τους.

2) Στο ερώτημά σου TomTom και αφήνοντας στην άκρη το «δεν γίνεται να είστε σοβαροί…» που είναι άκρως προσβλητικό, ήταν ξεκάθαρο ότι μιλάμε για οργανωμένη απόπειρα να δημιουργήσουν πρόβλημα στο site και οι δύο χρήστες. Δεν μπορώ να θεωρήσω τόσο τυχαίο το γεγονός ότι άρχισαν να βαθμολογούν προϊόντα με 0 (δηλαδή την απόλυτα χαμηλή βαθμολογία) ταυτόχρονα και μάλιστα τόσο μαζικά. Δεν μιλάμε για προϊόντα της Microsoft, μιλάμε για προϊόντα γενικότερα, games, κινητά τηλέφωνα κτλ. Και για να μην σταθούμε στο «τυχαίο» και τυχαίο να ήταν, δεν μπορώ να θεωρήσω λογική μια τέτοια συμπεριφορά, η οποία αλλοιώνει την βαθμολογία χρηστών σε μία σειρά προϊόντων. Σαφώς και ο καθένας έχει τη δυνατότητα να βάζει ό,τι θέλει σε ένα product, αρκεί να μην συμπεριφέρεται «τοξικά».

3) Γενικότερα μιλώντας (γιατί δημιουργήθηκαν απορίες), υπάρχουν αυτοματοποιημένες διαδικασίες που μπλοκάρουν ένα χρήστη από το να «σπαμάρει» με οποιοδήποτε τρόπο (και στις βαθμολογίες) και σε κάποιες περιπτώσεις «κλειδώνεται» αυτόματα και ο λογαριασμός. Από εκεί και πέρα, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να «κλειδώνουμε» λειτουργίες ανά χρήστη. Πχ. όσοι βλέπουμε ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν τη σημασία της βαθμολόγησης ενός προϊόντος και το αξιοποιούν ως «εργαλείο» για να πικάρουν τους… απέναντι, απλά δεν θα μπορούν να βαθμολογήσουν εκ νέου κάποιο προϊόν. Αντίστοιχα, μπορεί να «κόβεται» η δυνατότητα σχολιασμού κτλ. Δεν θέλουμε να φτάσουμε σε τέτοια μέτρα, απλά ζητάμε να υπάρχει σεβασμός στη δουλειά μας. Τίποτα παραπάνω!

4) Δυστυχώς ένα εργαλείο του site που θα μπορούσε να δουλέψει υπέρ της κοινότητας και να της δώσει τη δυνατότητα να περάσει προς τα έξω το μήνυμά της, έγινε «εργαλείο» στα χέρια ορισμένων που απλά θεωρούν ότι κάνουμε την πλάκα μας και θα ανεχόμαστε τα «παιχνιδάκια» ή τις ορέξεις του.

1) Σαφέστατα δεν θα πρέπει να γίνεται αντικείμενο συζήτησης για το πότε γίνεται Ban ένας χρήστης αλλά καταλαβαίνεις πως επειδή το ανέφερες στην εκπομπή δεν γινόταν να μην ρωτήσω. Ειδικά για τον λόγο που έφαν BAN τα 2 παιδιά.
Επίσης να σου πω πως όταν λες πως ένας χρήστης δεν συμπεριφέρεται σωστά ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ μπορείς και ΔΕΝ γίνεται να επιβάλεις κάποια τιμωρία επειδή ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ένα προϊόν, είτε αυτό είναι παιχνίδι είτε κινητό, είτε ταινία.
ΔΥΣΤΗΧΩΣ στην ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ δεν μπορείς να κρίνεις / κατακρίνεις κάποιον.
Οπότε ή ΒΓΑΖΕΙΣ τις βαθμολογίες (κάτι που εύχομαι να μην συμβεί) ή ΔΕΝ μπορείς να κάνεις τίποτα.

2) Αν ένιωσες πως ήταν προσβλητική η έκρφαση που χρησιμοποίησα (που δεν ήταν, σαφέστατα και δεν είχα σκοπό να προσβάλω εσένα ή οποιονδήποτε ασχολείτε με το site) φαντάσου πως ένιωσα εγώ ακούγοντας να λες πως έφαγαν ban 2 παιδιά λόγο ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ προϊόντων.
Για τα υπόλοιπα τώρα :
Μπορεί να ήταν τυχαίο μπορεί και όχι, μπορεί να το έκαναν επίτηδες μπορεί και όχι, ΔΥΣΤΗΧΩΣ για εσένα όμως κάτι τέτοιο δεν μπορείς να το γνωρίζεις.
Δηλαδή θες να μου πεις αν έβαζαν 0 ή 1 ανά 2 ημέρες σε δύο προϊόντα δεν θα γινόταν κάτι ?
Επίσης όσο αφορά την βαθμολογία χρηστών και τον μέσο όρο θέλω να πω πως ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά γούστα από κάποιον άλλον. Δεν είναι αναγκαίο να βλέπει ο άλλος τον μέσο όρο που έχουν δώσει οι χρήστες ή την βαθμολογία του reviewer για να δώσουν κάποια βαθμολογία. Αυτό νομίζω όλοι το ξέρουμε. Ο καθένας βαθμολογεί βάσει των δικών του σκέψεων και εμεπιριών. Μπορεί κάποιος χρήστης να δώσει 10 και κάποιος άλλος 3. Ο καθένας μπορεί να βαθμολογεί ΕΛΕΥΘΕΡΑ όπως αυτός νομίζει.
Και στο ξαναλέω. ΔΕΝ μπορείς να πεις σε κάποιον πως συμπεριφέρεται <<τοξικά>> ή θέλει να δημιουργήσει κλίμα από τις ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ που δίνει. Δυστηχώς αυτή είναι ή αλήθεια. Και λέω δυστηχώς όχι μόνο για εσένα αλλά γενικά.
Εγώ για παράδειγμα υπήρχε μια εποχή που είχα ανοίξει κοντά στις 30 καρτέλες με προϊόντα που ήθελα να βαθμολογήσω και άρχισα να βαθμολογώ. Τότε βρήκα τον χρόνο και το έκανα.
Υπάρχουν και άλλα προϊόντα που θέλω να βαθμολογήσω γι' αυτό σου έκανα και τις ερωτήσεις. Πλεόν ξέρω πως ΔΕΝ θα έχω πρόβλημα να βαθμολογώ όπως θέλω, όποτε θέλω και όσα προϊόντα θέλω.

4) ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ :
Αν εγώ έχω το iphone 6 και μου κύρτωσε πως να μην του βάλω 0 ?
Αν πήρα το DriveClub και μου άρεσε και του έβαλα 8 ?
Αν είδα το Sunset Overdrive σε έναν φίλο μου, το έπαιξα λιγάκι και δεν μου άρεσε και του έβαλα 5 ?
Στο Godzilla για παράδειγμα που έβαλα 4, έπρεπε να φάω ban ? Θα έπρεπε να του βάλω 6-7 για να συμφωνεί με την βαθμολογία των χρηστών ? Αφού θεώρησα την ταινία κακή.

Με τα παραπάνω παραδείγματα θέλω να σου πω το συγκεκριμένο <<εργαλείο>> (βαθμολόγηση προϊόντος) μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους ελεύθερα χωρίς να μπορεί κάποιος να κατακρίνει τον άλλον.
Μιλάμε για βαθμολόγησει και δεν μπορείς να ξέρεις τι εμπειρίες μπορεί να έχει ο άλλος πάνω στο προϊόν που βαθμολογεί.

Με λίγα λόγια λοιπόν για να κλείσω.
Από βαθμολογίες ΔΕΝ γίνεται να τρώει ban κάποιος (είτε από τα μην βαθμολογήσει ξανά, είτε γενικά). Θα υπάρξουν παιδιά που δεν θα το χρησιμοποιήσουν σωστά, αλλά δυστηχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
Αν θες να προβείς σε ακραίες μεθόδους θα το κλειδώσεις τελείως για όλους. Είναι αυτό που λέμε ότι για τους λίγους θα την πληρώσουν οι πολλοί.
Το site είναι δικό σου/σας και μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε και να το διαχειρίζεστε όπως εσείς νομίζετε αλλά κάποια πράγματα απλά ΔΕΝ είναι σωστά (για 'μένα πάντα).
Εγώ από την μεριά μου πιστεύω πως απλά ήταν ένα λάθος το οποίο δεν θα ξανασυμβεί σε κανέναν χρήστη ο οποίος βαθμολογεί.
Ελπίζω να κατάλαβες πως δημιούργησα αυτό το θέμα απειδή έφαγαν ban 2 παιδιά λόγο ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ και και για κανέναν άλλον λόγο.
Άβαταρ μέλους
TomTom

Δημοσιευσεις : 107

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 03 Νοέμ 2014, 14:36

Σου απάντησα και σε PM, δεν είναι μόνο θέμα οι βαθμολογίες. Συν του ότι το τι συνέβαινε πριν τις αρχές Οκτωβρίου ή μέχρι προσφάτως με το τι ισχύει πλέον είναι εντελώς διαφορετικό. Το έχουμε ξεκαθαρίσει, απομακρύνονται όλες οι απόψεις/ενέργειες που δημιουργούν πρόβλημα.

Όπως και να 'χει, παρακαλώ το θέμα να τελειώσει εδώ, θεωρείται λήξαν.
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ζητήματα Forum & Site

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB