- Τώρα είναι 08 Ιούλ 2025, 13:29 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
News: Gaming and industry
Scott_Pilgrim έγραψε:Havok-Alex έγραψε:
Έχω μείνει άφωνος. Δυστυχώς είναι αλήθεια όλο αυτό. Οι μεγάλοι καταστηματάρχες χτυπάνε τις τιμές πολύ ψηλά με αποτέλεσμα ο μέσος Έλληνας να μην μπορεί να αγοράσει τίτλους.
Επειδή έχω δουλέψει σε μεγάλο πολυκατάστημα και συγκεκριμένα στο πόστο του Sales Manager, σου λέω ότι δεν ισχύει αυτό που λες. Το πρόβλημα ξεκινάει από την επίσημη αντιπροσωπεία η οποία δίνει το παιχνίδι σε πολύ υψηλή τιμή και πολλές φορές (όταν είναι μικρό το στοκ) δεν καλύπτει την μείωση τιμής ακόμα και αν γίνει επίσημα.
Το κέρδος του καταστήματος από την πώληση ενός τίτλου είναι 10-15% Max (πάντα με την προϋπόθεση ότι αγοράζεις από Έλληνα Retailer, Sony Hellas / MS Hellas / Nortec κλπ). Τα μικρά καταστήματα μπορούν και αγοράζουν από το εξωτερικό κάτι που τους καλύπτει καλύτερες τιμές αλλά καμία επιστροφή σε περίπτωση επίσημης μείωσης κάτι που αποτελεί ρίσκο και χαλάει τις σχέσεις με τον τοπικό λιανέμπορα.
Είναι αστείο το γεγονός ότι ο κόσμος θεωρεί ότι από έναν τίτλο που κάνει 60€ το κέρδος του καταστήματος είναι τουλάχιστον 30€ ενώ στην πραγματικότητα είναι 6-9€.

-
Havok-Alex - Δημοσιευσεις : 509
Είναι αληθινό παιχνίδι το Goat Simulator - δεν είναι φάρσα! Και ναι, η μουσική είναι όλα τα λεφτά. Αν και μου αρέσει περισσότερο να έχει κολλημένο ένα παγκάκι στη γλώσσα της η κατσίκα. xD
Once you've taken a few punches and realize you're not made of glass, you don't feel alive unless you're pushing yourself as far as you can go.

-
TheLuckyShamrock - Δημοσιευσεις : 917
Τραγικό; Αν βγάλει λεφτά με αυτό το παιχνίδι, σημαίνει ότι είναι πανέξυπνος. 

Once you've taken a few punches and realize you're not made of glass, you don't feel alive unless you're pushing yourself as far as you can go.

-
Havok-Alex έγραψε:Scott_Pilgrim έγραψε:Havok-Alex έγραψε:
Έχω μείνει άφωνος. Δυστυχώς είναι αλήθεια όλο αυτό. Οι μεγάλοι καταστηματάρχες χτυπάνε τις τιμές πολύ ψηλά με αποτέλεσμα ο μέσος Έλληνας να μην μπορεί να αγοράσει τίτλους.
Επειδή έχω δουλέψει σε μεγάλο πολυκατάστημα και συγκεκριμένα στο πόστο του Sales Manager, σου λέω ότι δεν ισχύει αυτό που λες. Το πρόβλημα ξεκινάει από την επίσημη αντιπροσωπεία η οποία δίνει το παιχνίδι σε πολύ υψηλή τιμή και πολλές φορές (όταν είναι μικρό το στοκ) δεν καλύπτει την μείωση τιμής ακόμα και αν γίνει επίσημα.
Το κέρδος του καταστήματος από την πώληση ενός τίτλου είναι 10-15% Max (πάντα με την προϋπόθεση ότι αγοράζεις από Έλληνα Retailer, Sony Hellas / MS Hellas / Nortec κλπ). Τα μικρά καταστήματα μπορούν και αγοράζουν από το εξωτερικό κάτι που τους καλύπτει καλύτερες τιμές αλλά καμία επιστροφή σε περίπτωση επίσημης μείωσης κάτι που αποτελεί ρίσκο και χαλάει τις σχέσεις με τον τοπικό λιανέμπορα.
Είναι αστείο το γεγονός ότι ο κόσμος θεωρεί ότι από έναν τίτλο που κάνει 60€ το κέρδος του καταστήματος είναι τουλάχιστον 30€ ενώ στην πραγματικότητα είναι 6-9€.
Για το τελευταίο που λες το ξέρω αν και μου φαίνεται περίεργο κάποιος να νομίζει κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα το ποσό των 10 ευρώ μου φαίνεται και πολύ μεγάλο. Και δηλαδή γιατί η επίσημη αντιπροσωπεία χτυπάει τις τιμές τόσο ψηλά; Επειδή τους κοστίζει και αυτούς ακριβά; Θυμάμαι λίγο πειν κλείσει η ΕΑ Hellas είχαν βάλει το ολοκαίνουρια games με δική τους πρωτοβουλία στα 30 ευρώ. Νομίζω όταν κυκλοφόρησε το BF3 ήταν αυτό.

-
Scott_Pilgrim - Δημοσιευσεις : 1681
TheLuckyShamrock έγραψε:Τραγικό; Αν βγάλει λεφτά με αυτό το παιχνίδι, σημαίνει ότι είναι πανέξυπνος.
Συμφωνώ απόλυτα πως ο δημιουργός ειναι έξυπνος για τους καταναλωτές εχω μια αμφιβολία

-
GiannisRethymno - Δημοσιευσεις : 207
Α, έτσι σωστά το λες. xD

-
Bound by Flame Coming to PS3, PS4 in 2014. http://blog.us.playstation.com/2014/02/ ... 4-in-2014/
-
evergrey - Δημοσιευσεις : 941
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης