Tobajaras έγραψε:Για την αξιοποίηση των φυλών λογικά θα δούμε μεγάλα πράγματα στο 3. Οι Krogans είχαν την τιμητική τους στο 2 με τα subquests των Grunt και Mordin, οι Asari έπαιξαν αρκετά και στους δύο προηγούμενους τίτλους (Liara, Samara), οι Quarians το ίδιο με τους Geth οπότε μας μένουν μόνο οι Turians που θα επισκεπτόμαστε το home planet τους.
Για τα υπόλοιπα, η Bioware μας έδειξε τι ακριβώς είχε στο νου της με το Mass Effect 2, όχι το πρωτόλειο κατά τη γνώμη μου 1. Σε σερί playthrough 1 και 2 με τα πάντα ολοκληρωμένα είδα πως το ME1 έχει γεράσει άσχημα σε θέμα gameplay. Επίσης το Mass Effect 1 δεν είχε ποτέ μεγάλες περιοχές για εξερεύνηση, εκτός αν την έβρισκε κανείς να κόβει βόλτες με το Mako σε ίδιους πλανήτες κάνοντας τα ίδια πράγματα. Αυτό που κόψανε από το 2 ήταν οι πολλές sidequests προς όφελος της αφήγησης, και για εμένα αποδείχτηκε πολύ σωστή κίνηση γιατί έδωσε σωστό ρυθμό στο παιχνίδι. Gadgets τέλος έχουν θέση σε άλλα franchises.
Εχεις δικιο.Πολλα sidequests στο ME1 μου φανηκαν επαλαμβανομενα και στο τελος με κουρασαν.