Windows Phones

Smartphones και dumbphones σε μία, ενιαία κατηγορία

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 04 Δεκ 2013, 01:52

koulis21 έγραψε:ναι ειναι κινηταρες αλλα πολυ "κλειστα" το τονιζω
δεν ειναι δυνατον για ηχο κλησης να πρεπει να βαζω ringtone
που για να μετατρεψω μου βγηκε ο πατος να βρω προγραμμα ή να τα περναω ολα απο το zune
επισης δεν μπορω να βαλω αλλο ηχο στα μηνυματα, απο τα 8.1 εισαγεται αυτο
ουαου τρομερη καινοτομια, το ειχε το νοκια του 2001 και δεν το εχει το lumia

Το iphone δεν πτοηθηκε απο την ελλειψη ηχων κλησης/ξυπνητηριου.
Καταλαβαινω τι λες και συμφωνω, απλα δε νομιζω οτι ειναι λογος μη αγορας απο το ευρυ κοινο...
Άβαταρ μέλους
alex4444

Δημοσιευσεις : 745

Δημοσίευσηαπό koulis21 » 04 Δεκ 2013, 08:07

alex4444 έγραψε:
που για να μετατρεψω μου βγηκε ο πατος να βρω προγραμμα ή να τα περναω ολα απο το zune

Το iphone δεν πτοηθηκε απο την ελλειψη ηχων κλησης/ξυπνητηριου.
Καταλαβαινω τι λες και συμφωνω, απλα δε νομιζω οτι ειναι λογος μη αγορας απο το ευρυ κοινο...

προσεξε, δεν ειπα οτι δεν ειναι καλη αγορα ή οτι δεν αξιζει το κινητο
απλως ειπα οτι αν θελει να κοιταξει στα ματια τα υπολοιπα λογισμικα πρεπει να κανει καποια πραγματα
για το iphone που ανεφερες 1ον:υπαρχουν τα apple fans που και σκατα να βγαλουν θα τα φανε και 2ον:βγηκε το jailbreak που εκανε το κινητο τερμα παραμετροποιησημο
Άβαταρ μέλους
koulis21

Δημοσιευσεις : 296

Δημοσίευσηαπό Sensei » 04 Δεκ 2013, 15:52

Αν θυμάμαι καλά έχεις το 920. Γιατί δυσκολεύτηκες με το να βάλεις ήχο κλήσης ? Το συνδέεις απλά στο pc και κάνεις δουλειά σου όμορφα και ωραία. Ούτε zune ούτε τίποτα δε χρειάζεσαι πλέον..
Όσο για το καινοτομία θα διαφωνήσω..Η πλειοψηφία, όπως κι εγώ, ήχο κλήσης έβαζα τα κλασικά ringtone της εκάστοτε συσκευής. Αλλά εντάξει,για σένα μπορεί π.χ να έχει μεγάλη σημασία και το δέχομαι απόλυτα..Απλά να ξέρεις ότι τίποτα δεν είναι τέλειο.Εδώ τις προάλλες προσπαθούσα να περάσω ένα βιντεάκι από ένα S4 στο pc και ήμουν έτοιμος να το πετάξω στον τοίχο για κινητό..Τελικώς το μετέφερα με Bluetooth στο 920 μου και μετά το πέρασα σαν άνθρωπος..
Άβαταρ μέλους
Sensei

Δημοσιευσεις : 214

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 04 Δεκ 2013, 17:28

koulis21 έγραψε:για το iphone που ανεφερες 1ον:υπαρχουν τα apple fans που και σκατα να βγαλουν θα τα φανε και 2ον:βγηκε το jailbreak που εκανε το κινητο τερμα παραμετροποιησημο

Δεν ειναι ομως αξιο αποριας το οτι η apple δημιουργησε αυτο το φανατικο κοινο παρ'ολα τα κλειδωματα? Ηταν ομως για μια 4ετια το μονο κινητο που ειχε τοσο καλη συμπεριφορα σε περιηγηση ιντερνετ και χιλια δυο αλλα απλα πραγματακια που θελει ο μεσος χρηστης, χωρις κολληματα και τρεχα γυρευε.

Το jailbreak, περαν των αθλιων εφαρμογων του και της περιπλοκοτητας του, παρουσιαζει πολλα προβληματα και ειναι λιγος ο κοσμος που μπαινει στη διαδικασια να το κανει, κι ακομη λιγοτερος αυτος που το κραταει τελικα, θυσιαζοντας τις παροχες της apple. Γενικα μπαινουμε σε μια εποχη που το σπασμενο δε θεωρειται και η καλυτερη λυση. Δες spotify/ps plus/xboxlive/appstοre/itunes/steam...
Άβαταρ μέλους
alex4444

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 20 Ιαν 2014, 06:53

Λοιπον μολις πριν λιγες ημερες απεκτησα το Lumia 920 και θα επιβεβαιωσω τα οσα λεμε σε αυτο το thread λιγο πολυ.

Πρωτα παμε στην οθονη. Δειχνει εντυπωσιακη και φαινεται πολυ καλα ακομη και κατω απο εντονο φως ηλιου. Η αποκριση της αφης ειναι αριστη ακομη και χρησιμοποιωντας μικρη εκταση του δαχτυλου, η ακομη και μικρα αντικειμενα(πραγμα σπανιο για Capacitive). Σαν συσκευη ειναι αρκετα μεγαλο και βαρυ, οποτε θελει προσοχη οταν το βγαζετε απο την τσεπη σας! Να αναφερω οτι λατρευω το κουμπι κλειδωματος στα πλαγια...

Η καμερα για σεμιναριο, αν μαθεις να τη χρησιμοποιεις σωστα ειδκα εκτοξευεται. Στο αυτοματο, ειναι επιρρεπης στον "θορυβο", οχι σε επιπεδα ομως που δεν εχουμε συνηθισει απο κινητα. Εξαιρετικη σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου, διακριτικο και λειτουργικο φλας που δεν αλλοιωνει χρωματα και δεν κανει αντανακλασεις. Οι εξυπνες λειτουργιες απο τη νοκια, ανεβαζουν ακομη περισσοτερο τη λειτουργικοτητα.

Σε επιδοσεις, αν και τα τεχνικα χαρακτηριστικα δεν ειναι τελευταιας τεχνολογιας, ειναι ταχυτατο, αμεσοτατο και φαινεται πως ο διπυρηνος snapdragon ειναι υπεραρκετος για το λογισμικο. Σε καποια βαρια παιχνιδια παρατηρειται πτωση του Frame rate και υπερθερμανση της συσκευης, αλλα ειπαμε δεν ειναι superphone.

Το browsing ειναι εξαιρετικο και ο Internet explorer ειναι σημαντικο κομματι της επιτυχιας αυτης. Πραγματικα απο τις πιο smooth εμπειριες browsing που ειχα ποτε. Μεγαλο αρνητικο παντως η ελλειψη Bookmarks. Σου δινει την επιλογη Favourites ομως, η καρφιτσωματος μιας σελιδας στην οθονη μενου, σαν εφαρμογη. Κατι που δε θελω να κανω παντως. Επισης, δεν εχω καταλαβει πως αποθηκευει συνθηματικα η πως κανει auto fill. Αν δεν κανει, μεγα Fail.

Οσον αφορα τις εφαρμογες, η Νοκια εχει εναν σκασμο απο αυτες δωρεαν που καλυπτουν το 90% των αναγκων μου και ειναι αρτια υλοποιημενες. Ενδεικτικα, εχει τρομερους χαρτες και navigator, browser που μικραινει τις σελιδες για οικονομικη περιηγηση, media player, προγραμμα επεξεργασιας εικονας...

Tα windows προσφερουν τα office αλλα και το πολυ χρησιμο Onenote, το ανανεωμενο outlook, μια εφαρμογη για μεταφορα των δεδομενων απο το παλιο σας τηλεφωνο(αρχεια, επαφες, μηνυματα) μεσω Bluetooth πολυ ευκολα και γρηγορα, ενα πολυ ομορφο κι εξυπηρετικο μενου και το κουμπι search. Το search που στην Αμερικη και την Αγγλια χρησιμοποιειται ποικιλλοτροπως, εδω δυστυχως κανει μονο ενα απλο ψαξιμο στα αρχεια του τηλεφωνου η στο ιντερνετ μεσω Bing. Ακομη χρησιμευει για αναγνωση QR codes η Barcodes.

Μοναδικη σοβαρη ελλειψη θα ελεγα το επισημο facebook. Μπορειτε να κατεβασετε ενα αξιοπρεπες, το facebook beta, που ομως στο store ειναι λιγο δυσευρετο. Εγω το πηρα μεσα απο qr code σε σελιδα που ανοιξα με τον υπολογιστη μου! Α, μην ξεχασω! Πραγματικα ανουσια η ελλειψη δεικτη μπαταριας στη αρχικη οθονη. Παλι καλα υπαρουν αρκετα καλες εφαρμογες απο τριτους.

Γενικα σαν κινητο ειναι οσα περιμενα, ισως και λιγα παραπανω. Οσοι το εχουν δει, ακομη κι αν λεγανε οτι δε μπορουν τα windows, εκπλησσονται ευχαριστα. Δυο τρεις βλακειες να αλλαξει η Microsoft και θα ειναι τελειο. Πραγματικα πολυ λιγα τα αρνητικα και ασημαντα σχετικα.
Άβαταρ μέλους
alex4444

Δημοσίευσηαπό Sensei » 20 Ιαν 2014, 15:53

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου εκτός από ένα σημείο. "Α, μην ξεχασω! Πραγματικα ανουσια η ελλειψη δεικτη μπαταριας στη αρχικη οθονη. Παλι καλα υπαρουν αρκετα καλες εφαρμογες απο τριτους."
Ο δείκτης μπαταρίας εκεί είναι ! Απλά πρέπει να κάνεις ένα scroll down από το πάνω μέρος της οθόνης. Πράγμα που μόνο άσχημο δεν είναι. Ίσα ίσα που εκμεταλλεύεσαι όλη την οθόνη.
Άβαταρ μέλους
Sensei

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 21 Ιαν 2014, 03:47

Sensei έγραψε:Ο δείκτης μπαταρίας εκεί είναι ! Απλά πρέπει να κάνεις ένα scroll down από το πάνω μέρος της οθόνης. Πράγμα που μόνο άσχημο δεν είναι. Ίσα ίσα που εκμεταλλεύεσαι όλη την οθόνη.

Μου ανοιξες εναν νεο κοσμο :D
Ποσο λογικο φαινεται τωρα που το ξερω..
Άβαταρ μέλους
alex4444

Δημοσίευσηαπό Sensei » 21 Ιαν 2014, 11:57

alex4444 έγραψε:
Sensei έγραψε:Ο δείκτης μπαταρίας εκεί είναι ! Απλά πρέπει να κάνεις ένα scroll down από το πάνω μέρος της οθόνης. Πράγμα που μόνο άσχημο δεν είναι. Ίσα ίσα που εκμεταλλεύεσαι όλη την οθόνη.

Μου ανοιξες εναν νεο κοσμο :D
Ποσο λογικο φαινεται τωρα που το ξερω..

Όσο ζεις, μαθαίνεις !
Άβαταρ μέλους
Sensei

Δημοσίευσηαπό koulis21 » 27 Ιαν 2014, 00:36

χαιρομαι που υπαρχουν ατομα που νιωθουν ακριβως το ιδιο με εμενα και μαλιστα απο την ιδια συσκευη
εκπληκτικο τηλεφωνο και δεν με εχει κρεμασει ποτε, αυτο που μου την παιζει σε σημειο ομως ειναι ο file explorer. πολυ κλειστο ρε αδερφακι μου. κατεβαζω κατι απο τον browser και φτυνω αιμα να το βρω
αλλα κατα τα αλλα ειναι αριστο και ειδικα σε αυτη την τιμη παιζει μπαλα μονο του(γνωμη μου)
η καμερα του σπερνει και ολα τα βοηθητικα προγραμματα της NOKIA που ειναι καμια 10αρα+ (για την καμερα παντα)

επισης φιλε alex το facebook της Microsoft δεν σε βολευει?? εχει καποια κολληματα αλλα δεν εχω δει εφαρμογη fb που να μην εχει θεματακια
Άβαταρ μέλους
koulis21

Δημοσιευσεις : 296

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 27 Ιαν 2014, 11:58

koulis21 έγραψε:χαιρομαι που υπαρχουν ατομα που νιωθουν ακριβως το ιδιο με εμενα και μαλιστα απο την ιδια συσκευη
εκπληκτικο τηλεφωνο και δεν με εχει κρεμασει ποτε, αυτο που μου την παιζει σε σημειο ομως ειναι ο file explorer. πολυ κλειστο ρε αδερφακι μου. κατεβαζω κατι απο τον browser και φτυνω αιμα να το βρω
αλλα κατα τα αλλα ειναι αριστο και ειδικα σε αυτη την τιμη παιζει μπαλα μονο του(γνωμη μου)
η καμερα του σπερνει και ολα τα βοηθητικα προγραμματα της NOKIA που ειναι καμια 10αρα+ (για την καμερα παντα)

επισης φιλε alex το facebook της Microsoft δεν σε βολευει?? εχει καποια κολληματα αλλα δεν εχω δει εφαρμογη fb που να μην εχει θεματακια

Περα απο τα κολληματα, μου εμφανιζε καποια post σε εκταση που ξεπερνουσε τα ορια της οθονης και ηταν αδυνατο να τα δω. Λες και δεν ειχε καμια διαφορα απο το να μπαινω με τον internet explorer στη σελιδα.

Παντως γενικα η nokia με το 920 και το 520 εχει κανει τρελο μπασιμο στην αγορα. Πιο value for money συσκευη δε θυμαμαι ποτε να εχει κυκλοφορησει! Εχει γεμισει το ιντερνετ με ενθουσιασμενους κατοχους, εγω επιμενω πως συντομα τα windows θα εχουν σεβαστο μεριδιο στην αγορα και τοτε κανεις δε θα τολμαει να μην κυκλοφορει τα apps του κι εδω.
Άβαταρ μέλους
alex4444

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Κινητά

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB