Είμαι γεννημένος το '84 και ξεκίνησα το gaming σε δισκέττες στον i386 (λιγο αργότερα 486) του θείου μου, ο οποίος κάπου στις πολύ αρχές των 90s κόλλησε και ένα CD Drive (!) και μου έδωσε ενα ΜΑΓΙΚΟ CD με ουτε εγώ ξέρω πόσα παιχνίδια μέσα. Και έτρεξα ένα που λεγόταν Monkey Island 2: Le Chuck's Revenge...
Τα πιο δύσκολα για εμένα point&click adventures:
Discworld (πραγματικός σαδισμός από τους δημιουργούς και μαζοχισμός για όποιον το τελείωσε)
Longest Journey
Day of the Tentacle (για τον συνδιαστικό χαρακτήρα των γρίφων)
X-Files (ίσως λόγω του ότι ήταν απαράδεκτο;)
King's Quest (δεν θυμάμαι ποιο/α από αυτά, αλλά θυμάμαι πόσο εκνευριστικά ήταν τα p&c πριν γίνουν κάπως linear, στα KQ μπορουσες πραγματικά να περιφέρεσαι για ώρες για να καταλήξεις σε dead end και να μην έχεις ιδέα πότε έκανες το λάθος!!!)
Gabriel Knight 2: The Beast Within
και κάποια συγκεκριμένα σημεία που με είχανε τρελάνει:
Monkey Island 1: ένα σημείο εκεί μέσα στο καράβι που κάτι μαγείρευες με μία συνταγή,
Broken Sword: ο γρίφος με την κατσίκα (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Goat_Puzzle),
Toonstruck: το σημείο που θέλεις να αποδράσεις απο το καζάνι που σε έβαλε ο @%*λύκος. Α, και όλη η πρώτη φάση του παιχνιδιού αν δεν ειναι τα αγγλικά η μητρική σου γλώσσα...
Leisure Suit Larry 7: Love for Sail: το να καταφέρεις να δεις τις κατακτήσεις σου γυμνές -που ήταν σε μορφή easter eggs.
- Τώρα είναι 09 Ιούλ 2025, 17:55 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Το δυσκολότερο game
@spori Πολλες μνημες ξυπνησες!
Το x-files εγω το λατρεψα, πολυ μου αρεσε το στυλ του και η ατμοσφαιρα και δε δυσκολευτηκα τρελα να το τερματισω. Απαραδεκτο ηταν τα 7 cd που απαιτουνταν για να το παιξεις!
Τα kings quest πραγματικο βασανηστηριο, ευτυχως εχουν βγει remakes απο φανς που αφαιρουν τη δυνατοτητα να κολλησεις χωρις επιστροφη.
Για το Goat Puzzle τι να πει κανεις! Κατι τετοιες στιγμες στα κλασικα adventures αμαυρωναν την ολη εμπειρια. Τετοιου ειδους γριφοι δεν εχουν νοημα, καθως η λυση τους δεν προερχεται απο τη λογικη και τη φαντασια, αλλα απο τυχαια κλικς, εκτος κι αν περιμενουν να σκεφτεις οπως ακριβως ο σαδιστης προγραμματιστης που τους εβαζε. Παρομοια στιγμη το monkey wrench στο 2ο μερος της σειρας Monkey Island!
Οσο για το Leisure Suit Larry 7, το παιχνιδι που με εβαλε στα adventures! Με ειχε παρει μηνες να το τερματισω(εννοειται χωρις ολα τα easter eggs) αλλα ηταν μεγαλο κολλημα. Εξαιρετικο και υποτιμημενο παιχνιδι. δε θυμαμαι καποιον πολυ αδικο γριφο. Σου εστιβε το μυαλο.
Το x-files εγω το λατρεψα, πολυ μου αρεσε το στυλ του και η ατμοσφαιρα και δε δυσκολευτηκα τρελα να το τερματισω. Απαραδεκτο ηταν τα 7 cd που απαιτουνταν για να το παιξεις!
Τα kings quest πραγματικο βασανηστηριο, ευτυχως εχουν βγει remakes απο φανς που αφαιρουν τη δυνατοτητα να κολλησεις χωρις επιστροφη.
Για το Goat Puzzle τι να πει κανεις! Κατι τετοιες στιγμες στα κλασικα adventures αμαυρωναν την ολη εμπειρια. Τετοιου ειδους γριφοι δεν εχουν νοημα, καθως η λυση τους δεν προερχεται απο τη λογικη και τη φαντασια, αλλα απο τυχαια κλικς, εκτος κι αν περιμενουν να σκεφτεις οπως ακριβως ο σαδιστης προγραμματιστης που τους εβαζε. Παρομοια στιγμη το monkey wrench στο 2ο μερος της σειρας Monkey Island!
Οσο για το Leisure Suit Larry 7, το παιχνιδι που με εβαλε στα adventures! Με ειχε παρει μηνες να το τερματισω(εννοειται χωρις ολα τα easter eggs) αλλα ηταν μεγαλο κολλημα. Εξαιρετικο και υποτιμημενο παιχνιδι. δε θυμαμαι καποιον πολυ αδικο γριφο. Σου εστιβε το μυαλο.
-
alex4444 - Δημοσιευσεις : 745
Να προσθεσω και κατι που θυμηθηκα: Midnight Nowhere.
Αυτο το σκοτεινο, αρρωστο και γεματο μαυρο χιουμορ ρωσικο adventure παραμενει μεχρι και σημερα ατερματιστο στη συλλογη μου, παρ'ολες τις σκληρες προσπαθειες μου. Απο την αρχη εχει συνεχως πολυ δυσκολους γριφους! Αν ετρεχε στα windows 8 θα το ξαναδοκιμαζα...

Αυτο το σκοτεινο, αρρωστο και γεματο μαυρο χιουμορ ρωσικο adventure παραμενει μεχρι και σημερα ατερματιστο στη συλλογη μου, παρ'ολες τις σκληρες προσπαθειες μου. Απο την αρχη εχει συνεχως πολυ δυσκολους γριφους! Αν ετρεχε στα windows 8 θα το ξαναδοκιμαζα...

-
alex4444 - Δημοσιευσεις : 745
απο τα παλια παιχνιδια alien breed 2 στην amiga και cannon fodder 2. τα καινουργια παιχνιδια δεν εχουν δυσκολια γιατι πλεον οι παικτες δε γουσταρουν δυσκολια και τα παρατανε τα παιχνιδια. Ακομα και στο ποιο δυσκολο επιπεδο να τα βαλεις τα πιο πολλα τα τελειωνεις σχετικα ευκολα. Το τελευταιο παιχνιδι που με δυσκολεψε ηταν το προσφατο xcom enemy unknown στο τελευταιο επιπεδο χωρις δικαιωμα save και μονο με autosave. το παρατησα μετα απο καποιες προσπαθεις. ειναι το τελευταιο παιχνιδι που με "νικησε"
-
vonzuchter - Δημοσιευσεις : 221
alex4444 έγραψε:@spori Πολλες μνημες ξυπνησες!
Το X-files ίσως να με ειχε απογοητεύσει και δυσκολεύσει γιατί ήταν το μόνο που έπαιξα στο Playstation 1 και οχι στο pc... πραγματικά θυμάμαι ότι το interface ήταν εφιάλτης.
Αυτό το ρώσσικο που ποσταρες δεν το ξερω καν, το βρήκα όμως. Λες να παίζει σε 7αρια;
- spori
- Δημοσιευσεις : 8
Θυμάμαι το παιχνίδι που κόλλησα άσχημα σε κάποια σημεία, ήταν το Galerians
Από όλα τα υπόλοιπα που θυμάμαι, με τα οποία έχω ασχοληθεί σαφώς, κανένα δεν με έκανε να αναρωτιέμαι αν είμαι τελικά χαζός

Από όλα τα υπόλοιπα που θυμάμαι, με τα οποία έχω ασχοληθεί σαφώς, κανένα δεν με έκανε να αναρωτιέμαι αν είμαι τελικά χαζός

-
Darkthronen - Δημοσιευσεις : 257
Ρε παιδιά, διάβασα όλο το θέμα από την αρχή.
Το Resident Evil 3 ήταν ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ. Ήμουν Ρόδο, Τρίτη Γυμνασίου νομίζω. Φίλος που είχε "άκρες" το είχε πειρατικό αλλά στα Ιαπωνέζικα... ναι. Το τερμάτισα στα Ιαπωνέζικα αφού την φιλοσοφία την ήξερα πολύ καλά και αυτό με απογοήτευσε τότε.
Επίσης το Resident Evil 2, μόλις είχε βγει το είχα νοικιάσει. Ήταν Σάββατο πρωί, πάω το παίρνω γύρω στις 10 (τότε που έβλεπα ήλιο Σάββατο
), παίζω ένα 6ωρο και βρίσκομαι στην φάση όπου πολεμάω με τον αρχηγό. Χάνω, είχα κάνει save πιο πριν, πάω για μπασκετάκι κ.λπ. γυρνάω, παίζω και... το τερματίζω. Δεν το είχα βρει δύσκολο και μου φάνηκε πολύ γρήγορο. Αν και το αγαπάω φυσικά.
Το Resident Evil 3 ήταν ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ. Ήμουν Ρόδο, Τρίτη Γυμνασίου νομίζω. Φίλος που είχε "άκρες" το είχε πειρατικό αλλά στα Ιαπωνέζικα... ναι. Το τερμάτισα στα Ιαπωνέζικα αφού την φιλοσοφία την ήξερα πολύ καλά και αυτό με απογοήτευσε τότε.
Επίσης το Resident Evil 2, μόλις είχε βγει το είχα νοικιάσει. Ήταν Σάββατο πρωί, πάω το παίρνω γύρω στις 10 (τότε που έβλεπα ήλιο Σάββατο

-
Darkthronen - Δημοσιευσεις : 257
ένα παιχνίδι που με δυσκόλεψε αρκετά ήταν το alone in the dark the new nightmare στο ps1 .συγκεκριμένα στην βιβλιοθήκη με τα βιβλία που έπρεπε να τα πατήσεις με συγκεκριμένη σειρά. είχα φάει γερο κώλυμα αλλά στο τέλος τα κατάφερα . πολύ καλό παιχνίδι και με πολλούς γρίφους πράγμα που δεν μπορώ να βρω στα καινούργια παιχνίδια
-
gagas80 - Δημοσιευσεις : 127
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες