PC Built - παρακαλώ για τις προτάσεις σας!!!

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

PC Built - παρακαλώ για τις προτάσεις σας!!!

Δημοσίευσηαπό alekara7 » 21 Δεκ 2013, 12:50

Καλημέρα σας.
Αποφάσισα μετά από 7 χρόνια συνύπαρξης με το μηχανημά μου, ότι είναι καιρός να φτιάξω νέο εργαλείο.
Λόγω των οικονομικών συνθηκών, θέλω να πάρω κάποιο που να το πληρώσω με πιστωτική κάρτα σε άτοκες δόσεις, και γι αυτόν το λόγο κατέληξα να κάνω ένα πρόχειρο built - το οποίο παραθέτω παρακάτω - στο plaisio.

Τον υπολογιστή μου τον χρησιμοποιώ κατά ποσοστό 70% για εργασίες των windows/πλοήγηση/κατέβασμα/ταινίες, 20% για δουλειά, 5% για προγράμματα τύπου photoshop και 5% λίγο video editing.
Παιχνίδια έπαιζα πάντα στο PS3 μου.
Από τη στιγμή όμως που θα πάρω νέο μηχάνημα, και η αγορά κονσόλας νέας γενιάς θα πάει για τουλάχιστον έναν χρόνο αργότερα, θα ήθελα να βάλω και μία καρτούλα γραφικών που να το υποστηρίζει για 3 χρόνια τουλάχιστον (δεν με ενδιαφέρει να κάθομαι να μετράω τα fps σε κάθε παιχνίδι, αυτό που με νοιάζει είναι να είναι ικανοποιητική η εικόνα).

Παρατηρήσεις:
Overclocking δεν έχω κάνει ποτέ και δε νομίζω ότι πρόκειται να κάνω (βέβαια αν η διαφορά ανάμεσα σε έναν ξεκλείδωτο επεξεργαστή τύπου -k με τον ίδιο απλό επεξεργαστή είναι μικρή, το σκέφτομαι να πάρω το -k να υπάρχει).
Κύρια απορία μου είναι αν με συμβουλεύετε να πάρω κάποιον i5 ή κάποιον i7 επεξεργαστή.

Για να μην χρονοτριβώ, σας παραθέτω την ενδεικτική σύνθεσή μου:

Κουτί
Carbide 400R Gaming case (Midi Tower, Black)
Τροφοδοτικό
Builder Series CX600 600W PSU 80+ Bronze (CP-
9020048-EU)
Επεξεργαστής
Core i5 4670K(1150/3.4GHz/6MB)
Motherboard
Z87X-D3H (1150/Z87/DDR3)
Μνήμες
DDR3 8GB (2x4)Kit 1600MHz Vengeance
Σκληρός Δίσκος
ST3000DM001 3TB HDD 3.5" (64MB Cache,
7200RPM, Sata 6Gb/s)
Σκληρός Δίσκος
SDSSDP-128G-G25 128GB SSD (2.5", Sata 6Gb/s)
Κάρτα Γραφικών
R9 270X 2GB GD5 BstOC
Οπτικά Μέσα
DVD-RW SH-224BB Sata Black Bulk

Σύνολο με ΦΠΑ 1049.27€ (δε θα ήθελα να ξεφύγω παραπάνω)

Παρακαλώ για τις παρατηρήσεις/συμβουλές σας.
Άβαταρ μέλους
alekara7

Δημοσιευσεις : 16

Δημοσίευσηαπό ssns » 21 Δεκ 2013, 13:33

Απο ποια πολη εισαι?Ετοιμα συστηματα φτιαχνουν και αλλα καταστασηματα οπως eshop ή you.gr.
Σου χρειαζεται ο 3t hhd? θα μπορουσε να μπει καλυτερη καρτα γραφικων και καλυτερο τροφοδοτικο σε περιπτωση που θες να βαλεις 2η καρτα γραφικων αντι να πας σε νεα κονσολα και να εχεις καλυτερες επειδοσεις.
Άβαταρ μέλους
ssns

Δημοσιευσεις : 206

Δημοσίευσηαπό alekara7 » 21 Δεκ 2013, 14:05

Είμαι από Αθήνα.
Απλά τα άλλα καταστήματα δεν έχω δει να έχουν άτοκες δόσεις :/

Θα ήθελα να έχω έναν μεγάλο σκληρό δίσκο γιατί έχω τώρα έναν σκληρό με 1tb και συνέχεια γεμίζει και σβήνω ταινίες κτλ από μέσα.
Ίσως και τα 2tb να μου έκαναν, απλά είδα ότι η διαφορά είναι γύρω στα 30 ευρώ ανάμεσα στους 2 αυτούς σκληρούς, γι αυτό και επέλεξα αυτόν...

Τώρα σχετικά με την κάρτα γραφικών, θεωρείς ότι αυτή δεν επαρκεί; Δεύτερη κάρτα γραφικών θα μπορούσα να πάρω και στο μέλλον, έτσι δεν είναι;
Άβαταρ μέλους
alekara7

Δημοσίευσηαπό ssns » 21 Δεκ 2013, 14:24

Kαταλαβα.Τοτε πηγαινε σε κουτι στο 300r,βαλε εναν 3t hdd αφου σου χρειαζεται και πηγαινε σε αυτη την καρτα γραφικων SAPPHIRE R9 270X 2GB GD5 BATTLEFIELD EDITION που δινει και το battlefield 4 μαζι
Άβαταρ μέλους
ssns

Δημοσίευσηαπό alekara7 » 21 Δεκ 2013, 16:29

Ευχαριστώ.
Από επεξεργαστή/μητρική νομίζεις ότι είμαι καλός;
Μήπως να έπαιρνα τον 4770 και να έπαιρνα κάποια πιο φθηνή μητρική αφού μάλλον δε θα ασχοληθώ με το overclocking;
Και σχετικά με τις μνήμες, είναι καλύτερα να πάρω (2χ4gb) ή μία σκέτη 8gb;
Άβαταρ μέλους
alekara7

Δημοσίευσηαπό ssns » 21 Δεκ 2013, 22:09

Παντα οι 2x4gb ειναι καλυτερες απο μια σκετη των 8gb.Αν καποια στιγμη θελησεις περνεις αλλο ενα σετακι 2x4gb και πας στα 16 συνολικα αν και λιγακι υπερβολης αλλα μπορεις να το κανεις!!Απο μητρικη και επεξεργαστη εισαι ενταξει δεν χρειαζεται να αλλαξεις κατι!!Θα σου μεινει ο υπολογιστης ανετα για τα επομενα 2-3 χρονια και αν ανεβασεις τον επεξεργαστη θα εισαι οκ!!Μπορεις ανετα να μην πας σε καινουργια κονσολα και να κανεις μια αναβαθμιση στον υπολογιστη.Αρκετοι λενε οτι το pc gaming ειναι καλυτερο απο των κονσολων.
Άβαταρ μέλους
ssns

Δημοσίευσηαπό diver_gr » 29 Δεκ 2013, 17:21

Σε περίπτωση που δεν έχεις πάρει ακόμα το PC να ξέρεις ότι όσο αφορά το Gaming ο 4770 και γενικά οποιοσδήπωτε i7 δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα περισσότερο από ένα i5 .Το πολύ 2-3 frames .Καλύτερα λοιπόν τα λεφτά αυτά να τα επενδύσεις σε μια κάρτα γραφικών παρά στον 4770 . Από τη στιγμή που δεν σε απασχολεί καθόλου το O.C δεν χρειάζεσαι μητρική πάνω από 70-80 ευρώ .Επίσης ο SSD δεν σου δίνει τίποτα παραπάνω από γρηγορότερο Loading . Στο παιχνίδι μέσα δεν απολύτως καμιά διαφορά .Η κάρτα όσο αφορά τη 270Χ είναι μια πολύ τίμια πρόταση για τα λεφτά της και θα μπορείς να παίζεις άνετα σε full HD και με πολύ καλά frames.
Άβαταρ μέλους
diver_gr

Δημοσιευσεις : 447

Δημοσίευσηαπό koulis21 » 03 Ιαν 2014, 03:12

για να μην ανοιγω νεο τοπικ, το ποσταρω εδω

case: www.e-shop.gr/product?id=PER.810809
μου αρεσει παρα πολυ το design του, εχω διαβασει πολυ θετικα σχολια αλλα το φοβαμαι, (τι γνωμη εχετε για αυτο)

PSU: www.e-shop.gr/product?id=PER.806979
εβαλα το R2 750watt στο pc του αδερφου και ειναι παρα πολυ καλο χωρις θορυβο

CPU: www.e-shop.gr/product?id=PER.558414
τα λογια περιττα

Μobo: www.e-shop.gr/product?id=PER.523125

RAM: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.550412

SSD: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.306079
ακουω προτασεις

ΗDD: www.e-shop.gr/product?id=PER.301999
υπερβολη(μπορει να μπει και μονο 1TB ή 2TB)

GPU: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.513626

edit:το μηχανημα αυτη την στιγμη ειναι στα 1750 ευρω
ειναι υπερβολικα πολλα αλλα θελω να μου πειτε την γνωμη σας αν αξιζει αυτο το μηχανημα τοσα λεφτα και αν θα εχω για την επομενη 5ετια(τουλαχιστον) high end επιδοσεις(οχι τοσο στα παιχνιδια)
ακουω γνωμες και εναλλακτικες προτασεις
Άβαταρ μέλους
koulis21

Δημοσιευσεις : 296

Δημοσίευσηαπό JamesHetfield » 03 Ιαν 2014, 11:30

Εισαι κομπλε για την επομενη 5ετια...
Εγω προσωπικα δεν θα πηγαινα σε τοσο ακριβα πραγματα τα οποια θα σου δωσουν 5% παραπανω επιδοσεις...
Και τα λεφτα που θα μου εμεναν θα τα εδινα για μια smartTV 3D και θα εκανα τοπικο δικτυο με το pc για ταινιες κλπ...
Electrical Engineer
Άβαταρ μέλους
JamesHetfield

Δημοσιευσεις : 462

Δημοσίευσηαπό koulis21 » 03 Ιαν 2014, 11:52

JamesHetfield έγραψε:Εισαι κομπλε για την επομενη 5ετια...
Εγω προσωπικα δεν θα πηγαινα σε τοσο ακριβα πραγματα τα οποια θα σου δωσουν 5% παραπανω επιδοσεις...
Και τα λεφτα που θα μου εμεναν θα τα εδινα για μια smartTV 3D και θα εκανα τοπικο δικτυο με το pc για ταινιες κλπ...

δλδ σε πιο τομεα να κατεβασω την τιμη??
επεξεργαστικα δεν πεφτω πιο κατω, θελω αφθονη ισχυ για καποια προγραμματα που δουλευω
τωρα για τις ραμ σκαλωνω λιγο οπως και την καρτα γραφικων
τροφοδοτικο ειναι απο τα κορυφαια και αν αλλαξω παλι σε παρομοια τιμη παιζει το corsair

edit:smart tv εχω οποτε δεν το σκεφτομαι καν :D
Άβαταρ μέλους
koulis21

Δημοσιευσεις : 296

Επόμενο

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB