Ετοιμάζοντας ένα Programming Project που έχει θέμα το Gaming δημιουργώ αυτό το θέμα για να ακούσω τις απόψεις σας για τα είδη των παιχνιδιών. Το θέμα είναι το εξής. Σχεδόν όλα τα Gaming site όταν αναφέρονται στο Genre κάποιου παιχνιδιού δίνουν ένα μεμονομένο τίτλο όπως Action, RPG , First-Person Shooter etc. Προσωπικά πιστεύω πως πλέον τα Video Games δεν μπορούν να έχουν μόνο ένα χαρακτηρισμό ώς προς το είδος τους. Π.χ. Το Borderlands πολλά site το αναφέρουν ως Action. Παρ' όλα αυτά θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Borderlands είναι ένα [Action, RPG, First-Person, Sci-Fi, Shooter].
Πιστεύετε πως θα ήταν προτιμότερο λοιπόν όταν αναφερόμαστε σε ένα Genre να έχουμε αναλυτικά Genre Tags του παιχνιδιού όπως παραπάνω ή τελικά να το περιορίζουμε σε ένα μόνο είδος ?
- Τώρα είναι 16 Ιούλ 2025, 21:26 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Video Game Genre - 1 ή Πολλά είδη ?
12 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Νομιζω πως οι ταμπελες πλεον ειναι ανεπαρκης για τα περισσοτερα παιχνιδια εκει εξω. Σιγουρα εχουμε μεγαλες εξελιξεις απο τοτε που ενα παιχνιδι ανηκε αποκλειστικα και μονο σε ενα genre ή δυο.
Πλεον οι τιτλοι ειναι πολυδιαστατοι.
Αλλα η ταμπελα που βαζουν ειναι συνηθως για να γινει πιο κατανοητο για τον περισσοτερους ανθρωπους που δεν ασχολουνται τοσο πολυ ή με αυτους που τωρα ξεκινανε να μαθαινουν αυτον τον ψηφιακο υπεροχο κοσμο.
Επισης η ταμπελα δειχνει πιο ειναι κατα βαση το κυριο συστατικο ενος παιχνιδιου και με τι γνωμονα το ανεπτυξε ο καθε developer.
Εν κατακλειδι, σιγουρα με το να λεμε οτι ενα συγχρονο παιχνιδι ανηκει σε ενα και μονο genre ειναι ουτοπικο και παραπλανητικο, αλλα βοηθαει το μεγαλυτερο κοινο. Ακριβως οπως γινεται και στις ταινιες. Υπεραπλουστευση μεν, διευκολυνση κατανοησης δε.
Πλεον οι τιτλοι ειναι πολυδιαστατοι.
Αλλα η ταμπελα που βαζουν ειναι συνηθως για να γινει πιο κατανοητο για τον περισσοτερους ανθρωπους που δεν ασχολουνται τοσο πολυ ή με αυτους που τωρα ξεκινανε να μαθαινουν αυτον τον ψηφιακο υπεροχο κοσμο.
Επισης η ταμπελα δειχνει πιο ειναι κατα βαση το κυριο συστατικο ενος παιχνιδιου και με τι γνωμονα το ανεπτυξε ο καθε developer.
Εν κατακλειδι, σιγουρα με το να λεμε οτι ενα συγχρονο παιχνιδι ανηκει σε ενα και μονο genre ειναι ουτοπικο και παραπλανητικο, αλλα βοηθαει το μεγαλυτερο κοινο. Ακριβως οπως γινεται και στις ταινιες. Υπεραπλουστευση μεν, διευκολυνση κατανοησης δε.

-
Shepard - Moderator
- Δημοσιευσεις : 6860
Εξαρτάται το παιχνίδι. Κατά βάση, τα κατηγοριοποιούμε λαμβάνοντας υπόψιν το τι είναι κατά κύριο λόγο. Δηλαδή το Battlefield το λες shooter γιατί ενώ έχει ένα πολύ πλούσιο σύστημα skill trees και unlocks, το shooting είναι αυτό που κυριαρχεί. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις στις οποίες τα όρια δεν είναι ξεκάθαρα και άλλες, στις οποίες τα παιχνίδια δημιουργούν καινούργιες κατηγορίες από μόνα τους...Οπότε, για εμένα και οι δύο τρόποι έχουν λόγο ύπαρξης.
Most Overrated game ever...

-
Chased - Δημοσιευσεις : 243
Βοηθάνε οι ταμπέλες πέρα από αυτούς που δεν ξέρουν και τα καταστήματα ώστε να τα κατηγοριοποιούν!!!Ένας βασικός τίτλος δεν κάνει κακό για την retail μορφή αλλά σε ένα review χρειάζεται και το κάτι παραπάνω.

-
T_K_L_L_LUIGI - Δημοσιευσεις : 1017
Πρέπει προφανώς να γράφει αναλυτικά όλα τα είδη του, όπως και στις ταινίες, που το ίδιο συμβαίνει και εκεί. Άμα δεν ξέρουμε όλα τα είδη του, πώς θα ξέρουμε περισσότερα για αυτό; Άμα δε μου γράφει στα είδη του ότι είναι first person, εγώ πού θα το ξέρω;
Once you've taken a few punches and realize you're not made of glass, you don't feel alive unless you're pushing yourself as far as you can go.

-
TheLuckyShamrock - Δημοσιευσεις : 917
TheLuckyShamrock έγραψε:Πρέπει προφανώς να γράφει αναλυτικά όλα τα είδη του, όπως και στις ταινίες, που το ίδιο συμβαίνει και εκεί. Άμα δεν ξέρουμε όλα τα είδη του, πώς θα ξέρουμε περισσότερα για αυτό; Άμα δε μου γράφει στα είδη του ότι είναι first person, εγώ πού θα το ξέρω;
Οφείλεις να το ξέρεις ήδη...Αν πας να δώσεις τα λεφτά σου χωρίς αυτήν τη στοιχειώδη γνώση για το παιχνίδι(first person camera), τότε δεν φταίει κανείς...Σε ένα κουτί δεν χωράνε τα πάντα.
Most Overrated game ever...

-
Chased - Δημοσιευσεις : 243
Μια χαρά χωράνε στο κουτί, Chased. Τόσο δύσκολο είναι να τα γράφουν όλα;
Once you've taken a few punches and realize you're not made of glass, you don't feel alive unless you're pushing yourself as far as you can go.

-
TheLuckyShamrock - Δημοσιευσεις : 917
12 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες