από alex4444 » 20 Ιαν 2014, 06:53
Λοιπον μολις πριν λιγες ημερες απεκτησα το Lumia 920 και θα επιβεβαιωσω τα οσα λεμε σε αυτο το thread λιγο πολυ.
Πρωτα παμε στην οθονη. Δειχνει εντυπωσιακη και φαινεται πολυ καλα ακομη και κατω απο εντονο φως ηλιου. Η αποκριση της αφης ειναι αριστη ακομη και χρησιμοποιωντας μικρη εκταση του δαχτυλου, η ακομη και μικρα αντικειμενα(πραγμα σπανιο για Capacitive). Σαν συσκευη ειναι αρκετα μεγαλο και βαρυ, οποτε θελει προσοχη οταν το βγαζετε απο την τσεπη σας! Να αναφερω οτι λατρευω το κουμπι κλειδωματος στα πλαγια...
Η καμερα για σεμιναριο, αν μαθεις να τη χρησιμοποιεις σωστα ειδκα εκτοξευεται. Στο αυτοματο, ειναι επιρρεπης στον "θορυβο", οχι σε επιπεδα ομως που δεν εχουμε συνηθισει απο κινητα. Εξαιρετικη σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου, διακριτικο και λειτουργικο φλας που δεν αλλοιωνει χρωματα και δεν κανει αντανακλασεις. Οι εξυπνες λειτουργιες απο τη νοκια, ανεβαζουν ακομη περισσοτερο τη λειτουργικοτητα.
Σε επιδοσεις, αν και τα τεχνικα χαρακτηριστικα δεν ειναι τελευταιας τεχνολογιας, ειναι ταχυτατο, αμεσοτατο και φαινεται πως ο διπυρηνος snapdragon ειναι υπεραρκετος για το λογισμικο. Σε καποια βαρια παιχνιδια παρατηρειται πτωση του Frame rate και υπερθερμανση της συσκευης, αλλα ειπαμε δεν ειναι superphone.
Το browsing ειναι εξαιρετικο και ο Internet explorer ειναι σημαντικο κομματι της επιτυχιας αυτης. Πραγματικα απο τις πιο smooth εμπειριες browsing που ειχα ποτε. Μεγαλο αρνητικο παντως η ελλειψη Bookmarks. Σου δινει την επιλογη Favourites ομως, η καρφιτσωματος μιας σελιδας στην οθονη μενου, σαν εφαρμογη. Κατι που δε θελω να κανω παντως. Επισης, δεν εχω καταλαβει πως αποθηκευει συνθηματικα η πως κανει auto fill. Αν δεν κανει, μεγα Fail.
Οσον αφορα τις εφαρμογες, η Νοκια εχει εναν σκασμο απο αυτες δωρεαν που καλυπτουν το 90% των αναγκων μου και ειναι αρτια υλοποιημενες. Ενδεικτικα, εχει τρομερους χαρτες και navigator, browser που μικραινει τις σελιδες για οικονομικη περιηγηση, media player, προγραμμα επεξεργασιας εικονας...
Tα windows προσφερουν τα office αλλα και το πολυ χρησιμο Onenote, το ανανεωμενο outlook, μια εφαρμογη για μεταφορα των δεδομενων απο το παλιο σας τηλεφωνο(αρχεια, επαφες, μηνυματα) μεσω Bluetooth πολυ ευκολα και γρηγορα, ενα πολυ ομορφο κι εξυπηρετικο μενου και το κουμπι search. Το search που στην Αμερικη και την Αγγλια χρησιμοποιειται ποικιλλοτροπως, εδω δυστυχως κανει μονο ενα απλο ψαξιμο στα αρχεια του τηλεφωνου η στο ιντερνετ μεσω Bing. Ακομη χρησιμευει για αναγνωση QR codes η Barcodes.
Μοναδικη σοβαρη ελλειψη θα ελεγα το επισημο facebook. Μπορειτε να κατεβασετε ενα αξιοπρεπες, το facebook beta, που ομως στο store ειναι λιγο δυσευρετο. Εγω το πηρα μεσα απο qr code σε σελιδα που ανοιξα με τον υπολογιστη μου! Α, μην ξεχασω! Πραγματικα ανουσια η ελλειψη δεικτη μπαταριας στη αρχικη οθονη. Παλι καλα υπαρουν αρκετα καλες εφαρμογες απο τριτους.
Γενικα σαν κινητο ειναι οσα περιμενα, ισως και λιγα παραπανω. Οσοι το εχουν δει, ακομη κι αν λεγανε οτι δε μπορουν τα windows, εκπλησσονται ευχαριστα. Δυο τρεις βλακειες να αλλαξει η Microsoft και θα ειναι τελειο. Πραγματικα πολυ λιγα τα αρνητικα και ασημαντα σχετικα.