Παιδια εμενα η γνωμη μου ειναι οτι τα pc ειναι αλλο πραγμα και κακως τα βαζουμε σε συγκριση με κονσολες. Τεχνολογικα ειναι αυτονοητο οτι ειναι καλυτερα και λογικο απο εδω και στο εξης που εχουν ενδυναμωθει στην αγορα ελεω steam, να βλεπουμε εκδοσεις καλυτερες ποιοτικα απο αυτες των κονσολων στα multiplatform.
Αλλα ενας gamer που θελει God of War, Grand Turismo, Mario, Zelda(και απειρα ακομη) τι ακριβως να το κανει? Το pc εξειδικευεται σε fps/rts/mmo. Οποτε διαλεγεις και παιρνεις ποια πλατφορμα σου κανει. Για μενα το να βαλω tesselation και 60fps σε ενα max payne δε μου λεει τιποτα, αν η αντιστοιχη concole version ειναι ποιοτικη και smooth.
Oλα τα αλλα ειναι για να λεμε. Στο κατω κατω δεν κανουν τα multiplatform τη διαφορα... Το να συγκρινεις τεχνολογια και αριθμους ειναι ευκολο και τα high end pc ειναι πολυ μπροστα ακομη κι απο τη νεα γενια κονσολων. Το να συγκρινεις γουστα, ειναι ανουσιο.
- Τώρα είναι 09 Ιούλ 2025, 14:11 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Pc vs κονσόλες
alex4444 έγραψε:Παιδια εμενα η γνωμη μου ειναι οτι τα pc ειναι αλλο πραγμα και κακως τα βαζουμε σε συγκριση με κονσολες. Τεχνολογικα ειναι αυτονοητο οτι ειναι καλυτερα και λογικο απο εδω και στο εξης που εχουν ενδυναμωθει στην αγορα ελεω steam, να βλεπουμε εκδοσεις καλυτερες ποιοτικα απο αυτες των κονσολων στα multiplatform.
Αλλα ενας gamer που θελει God of War, Grand Turismo, Mario, Zelda(και απειρα ακομη) τι ακριβως να το κανει? Το pc εξειδικευεται σε fps/rts/mmo. Οποτε διαλεγεις και παιρνεις ποια πλατφορμα σου κανει. Για μενα το να βαλω tesselation και 60fps σε ενα max payne δε μου λεει τιποτα, αν η αντιστοιχη concole version ειναι ποιοτικη και smooth.
Oλα τα αλλα ειναι για να λεμε. Στο κατω κατω δεν κανουν τα multiplatform τη διαφορα... Το να συγκρινεις τεχνολογια και αριθμους ειναι ευκολο και τα high end pc ειναι πολυ μπροστα ακομη κι απο τη νεα γενια κονσολων. Το να συγκρινεις γουστα, ειναι ανουσιο.
Δεν γινεται συγκριση PC ή κονσολα, γιατι προφανως το PC δεν εχει ορια (εχεις δικιο δηλαδη σε αυτο που λες). Η συγκριση, τουλαχιστον που εγω προσπαθησα να κανω ειναι η εξης: Gaming PC ή κονσολα;
Ο,τι ακριβως λες. Το να συζηταμε για να κρινουμε τα γουστα, ειναι πραγματικα ανουσιο. Εν τελει, οντως καταληγουμε στο ο,τι ειδος παιχνιδιων θελει να παιξει ο καθενας, εκει θα επενδυσει. Επισης, και εγω ειμαι της αποψης οτι δεν θα φτιαξεις ενα καλο PC μονο για να εχεις τελεια γραφικα. Τα γραφικα δεν ειναι το παν. Δεν θα θελω να παιξω ενα παιχνιδι με τα καλυτερα γραφικα απλως για να βλεπω, πρεπει να υπαρχει και ουσια.
-
femto - Δημοσιευσεις : 94
Δεν νομίζω πως υπάρχει αποκλειστηκότητα στα γούστα ενός gamer.Μπόρει να του αρέσει η Zelda αλλα μπορεί να του αρέσει και ένα strategy.Ένα απλό gaming PC νομίζω πως σου προσφέρει πολλές δυνατότητες.Αν είσαι οπαδός της Nintendo οκ πάρε το WII U και το 3DS... Διαφορετικά γιατί να πάρεις άλλη κονσόλα;
-
evogpal - Δημοσιευσεις : 56
evogpal έγραψε:Δεν νομίζω πως υπάρχει αποκλειστηκότητα στα γούστα ενός gamer.Μπόρει να του αρέσει η Zelda αλλα μπορεί να του αρέσει και ένα strategy.Ένα απλό gaming PC νομίζω πως σου προσφέρει πολλές δυνατότητες.Αν είσαι οπαδός της Nintendo οκ πάρε το WII U και το 3DS... Διαφορετικά γιατί να πάρεις άλλη κονσόλα;
Μα προφανώς ένα τρομακτικά τεράστιο ποσοστό διαθέτει υπολογιστή, που είτε είναι φτιαγμένος για gaming είτε όχι, είναι εκεί. Άρα, δεν χρειάζεται να πάρει απαραίτητα κάτι παραπάνω για να παίξει ένα μέτριο -ως προς τις απαιτήσεις του- παιχνίδι. Από την άλλη, κονσόλα ποιος θα πάρει κατά κύριο λόγο; Κάποιος που ασχολείται με το gaming σε γενικές γραμμές (αν και ασφαλώς δεν είναι απόλυτο). Και ισχύει, δεν γίνεται να έχεις και να σου αρέσει το ίδιο το PS3 και το Xbox360/Wii/οποιαδήποτε άλλη κονσόλα. Είναι σαν την μέταλ, δεν γίνεται να σου αρέσουν και οι Metallica και οι Iron Maiden το ίδιο (επίσης, δεν είναι κάτι απόλυτο).
-
Είναι σαν την μέταλ, δεν γίνεται να σου αρέσουν και οι Metallica και οι Iron Maiden το ίδιο (επίσης, δεν είναι κάτι απόλυτο).
Θα συμφωνήσω με τον φίλο femto, πως επίσης, δεν είναι κάτι απόλυτο, γιατί εγώ γουστάρω επίσης και τους δύο :p
Όχι, αν έχεις τα κότσια πες ποιο από τα δύο προτιμάς;

ΥΓ. Ζητάω συγγνώμη για το off topic, αλλά μπριζώθηκα άσχημα...

-
V.for.Veteran - Δημοσιευσεις : 155
femto έγραψε:evogpal έγραψε:Δεν νομίζω πως υπάρχει αποκλειστηκότητα στα γούστα ενός gamer.Μπόρει να του αρέσει η Zelda αλλα μπορεί να του αρέσει και ένα strategy.Ένα απλό gaming PC νομίζω πως σου προσφέρει πολλές δυνατότητες.Αν είσαι οπαδός της Nintendo οκ πάρε το WII U και το 3DS... Διαφορετικά γιατί να πάρεις άλλη κονσόλα;
Μα προφανώς ένα τρομακτικά τεράστιο ποσοστό διαθέτει υπολογιστή, που είτε είναι φτιαγμένος για gaming είτε όχι, είναι εκεί. Άρα, δεν χρειάζεται να πάρει απαραίτητα κάτι παραπάνω για να παίξει ένα μέτριο -ως προς τις απαιτήσεις του- παιχνίδι. Από την άλλη, κονσόλα ποιος θα πάρει κατά κύριο λόγο; Κάποιος που ασχολείται με το gaming σε γενικές γραμμές (αν και ασφαλώς δεν είναι απόλυτο). Και ισχύει, δεν γίνεται να έχεις και να σου αρέσει το ίδιο το PS3 και το Xbox360/Wii/οποιαδήποτε άλλη κονσόλα. Είναι σαν την μέταλ, δεν γίνεται να σου αρέσουν και οι Metallica και οι Iron Maiden το ίδιο (επίσης, δεν είναι κάτι απόλυτο).
Αν δεν είσαι φανατικός με μια συγκεκριμένη εταιρία γιατί να πάρεις μια κονσόλα και να μην δώσεις τα λεφτά που θα έδινες ώστε να φτιάξεις ένα πολύ καλύτερο pc που τα σου δώσει και περισσότερες επιλογές παιχνιδιών;Και το τονίζω αν δεν είσα φανατικός με μια εταιρία.
-
evogpal - Δημοσιευσεις : 56
evogpal έγραψε:femto έγραψε:evogpal έγραψε:Δεν νομίζω πως υπάρχει αποκλειστηκότητα στα γούστα ενός gamer.Μπόρει να του αρέσει η Zelda αλλα μπορεί να του αρέσει και ένα strategy.Ένα απλό gaming PC νομίζω πως σου προσφέρει πολλές δυνατότητες.Αν είσαι οπαδός της Nintendo οκ πάρε το WII U και το 3DS... Διαφορετικά γιατί να πάρεις άλλη κονσόλα;
Αν δεν είσαι φανατικός με μια συγκεκριμένη εταιρία γιατί να πάρεις μια κονσόλα και να μην δώσεις τα λεφτά που θα έδινες ώστε να φτιάξεις ένα πολύ καλύτερο pc που τα σου δώσει και περισσότερες επιλογές παιχνιδιών;Και το τονίζω αν δεν είσα φανατικός με μια εταιρία.
Για αρκετούς και διάφορους λόγους που μπορεί να μην μου περνάνε καν από το μυαλό. Για παράδειγμα μπορεί απλώς να θες να δοκιμάσεις για να δεις από την οπτική γωνία μιας κονσόλας. Για να καταλήξεις, θα πρέπει καλώς ή κακώς να δοκιμάσεις όσα περισσότερα μπορείς. Ή μπορεί να το θες για ποικιλία, για τον οποιοδήποτε λόγο τέλος πάντων.
-
Μπορει κανεις χωρις να ειναι φανατικος καποιας εταιρειας να γουσταρει και zelda και uncharted και rome total war. Οποτε θα πραξει αναλογα με το budget του και φυσικα ποιους τιτλους θελει πραγματικα περισσοτερο.
Πριν 4-5 χρονια πχ το pc δεν ειχε τιποτε απο μεγαλους developers οποτε δε θεωρουταν αρκετο για να καλυψει εναν γαλουχημενο console gamer(περιστασιακα μονο η ea στηριζε). Πλεον, ειδικα οσο αντιμετωπιζονται απο τους μεγαλους ως κανονικη gaming πλατφορμα και δεν περιοριζονται σε λιγα και φτηνα πορτ, θα αποτελουν ολο και πιο ελκυστικη λυση.
Πριν 4-5 χρονια πχ το pc δεν ειχε τιποτε απο μεγαλους developers οποτε δε θεωρουταν αρκετο για να καλυψει εναν γαλουχημενο console gamer(περιστασιακα μονο η ea στηριζε). Πλεον, ειδικα οσο αντιμετωπιζονται απο τους μεγαλους ως κανονικη gaming πλατφορμα και δεν περιοριζονται σε λιγα και φτηνα πορτ, θα αποτελουν ολο και πιο ελκυστικη λυση.
-
alex4444 - Δημοσιευσεις : 745
PC και κονσολες για εμενα ειναι 2 διαφορετικοι κοσμοι που ικανοποιουν αλλα γουστα.Καθε ενα εχει τα δικα του αποκλειστικα παιχνιδια. Προσωπικα ας πουμε προτιμώ να παιζω σε pc γιατι νιωθω πως εχω περισσοτερες επιλογες και ειναι ανοιχτη πλατφορμα(indie games).Καποιοι αλλοι δεν αντεχουν καν την σκεψη οτι πρεπει να κανουν install ενα παιχνιδι ή οτι δεν θα τους τρεξει αμεσως και θα αντιμετοπισουν καποιο προβλημα.Αλλοι δεν θελουν καν να σκεφτονται το οτι θα πρεπει να ρυθμισουν τα γραφικα,εγω το γουσταρω αυτο.
Μπορει το αρχικο κοστος αποκτησης ενος pc να ειναι μεγαλυτερο απο μιας κονσολας και να χρειαζεται αναβαθμιση αλλα υπαρχουν πλεονεκτηματα.Οι κονσολες ειναι περιορισμενες στο να παιζουν παιχνιδια,αυτο για εμενα ειναι πολυ μεγαλο μειονεκτημα.
Γενικα το pc gaming εχει αρκετα plus σε σχεση με τις κονσολες οπως καλυτερα γραφικα,φτηνοτερα παιχνιδια,περισσοτερες επιλογες στον χειρισμο.Πιστευω το μονο "μειονεκτημα" ειναι το οτι δεν εχει τα exclusive απο τις κονσολες,το βαζω σε εισαγωγικα γιατι το ιδιο ισχύει και για τις κονσολες.
Το αλλο μεγαλο μειονεκτημα ειναι η τιμη αλλα αυτο πια ειναι παρελθον σε σχεση με πιο παλια και εαν κρίνω και απο τα χαρακτηριστικα του νεου Ps4, χωρις να δω την τιμη ακομα,πιστευω το πλεονεκτημα του δεν θα κρατησει πανω απο 2 χρονια max.Ηδη οι τωρινες κονσολες ειναι ακριβες για αυτα που προσφερουν.
Μπορει το αρχικο κοστος αποκτησης ενος pc να ειναι μεγαλυτερο απο μιας κονσολας και να χρειαζεται αναβαθμιση αλλα υπαρχουν πλεονεκτηματα.Οι κονσολες ειναι περιορισμενες στο να παιζουν παιχνιδια,αυτο για εμενα ειναι πολυ μεγαλο μειονεκτημα.
Γενικα το pc gaming εχει αρκετα plus σε σχεση με τις κονσολες οπως καλυτερα γραφικα,φτηνοτερα παιχνιδια,περισσοτερες επιλογες στον χειρισμο.Πιστευω το μονο "μειονεκτημα" ειναι το οτι δεν εχει τα exclusive απο τις κονσολες,το βαζω σε εισαγωγικα γιατι το ιδιο ισχύει και για τις κονσολες.
Το αλλο μεγαλο μειονεκτημα ειναι η τιμη αλλα αυτο πια ειναι παρελθον σε σχεση με πιο παλια και εαν κρίνω και απο τα χαρακτηριστικα του νεου Ps4, χωρις να δω την τιμη ακομα,πιστευω το πλεονεκτημα του δεν θα κρατησει πανω απο 2 χρονια max.Ηδη οι τωρινες κονσολες ειναι ακριβες για αυτα που προσφερουν.

http://myanimelist.net/animelist/Darkroronoa
-
Roronoa - Δημοσιευσεις : 419
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης