Μέσα σε μία βδομάδα έκατσα και είδα και τις δύο σεζόνς της σειράς.
Σε γενικές γραμμές μου αρέσει πολύ, είναι πολύ καλή παραγωγή, μου αρέσουν τα έντερα κτλ (όλο αυτό που χαλάει τον Chase) και γουστάρω που δίνει βάση στους χαρακτήρες και γενικά είναι μία καλή, κατά τη γνώμη μου, απόδοση του αγώνα για επιβίωση (αν και κάποια πράγματα εγώ θα τα έκανα διαφορετικά

).
Δυστυχώς έχει αρκετά κλισέ και αμερικανιές που κάποιες φορές με χαλάνε, για παράδειγμα το γεγονός ότι αρκετές φορές οι ήρωες πηγαίνουν μία βόλτα μόνοι τους μέσα στο σκοτάδι ή στο δάσος χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο, απλά για θέσουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που μου την έσπασε απίστευτα, ήταν στη 2η σεζόν, όταν
η Λόρι αποφάσισε να πάρει το αμάξι και να πάει να βρει τον Ρικ. Που πας μωρή, μας κοροϊδεύεις; Δηλαδή αν ο Ρικ και ο Γκλεν έχουν πρόβλημα, θα τους σώσεις εσύ; Χαρακτηριστική περίπτωση βλάβης, που απλά έγινε για να δημιουργηθεί λίγος ανούσιος τζέρτζελος.
Στη συνέχεια πάντως θέλω να δω
να προσπαθήσουν να οργανωθούν και να καταστρώσουν ένα πλάνο επιβίωσης. Γενικότερα στη 2η σεζόν είχαν αράξει στη φάρμα, νομίζοντας ότι θα είναι ασφαλείς και δεν έκαναν κάτι ιδιαίτερο για να προετοιμαστούν. Το ανέφεραν και οι ίδιοι στο τέλος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα το επαναλάβουν.
Εγώ πάντως στη θέση τους θα έσκαβα μία μικρή τάφρο, για να μην μου την πέσουν στον ύπνο και δεν ξέρω από που μου ήρθε. Θα καθόμουν να σκεφτώ τι εναλλακτικές σε όπλα μπορώ να αναζητήσω όταν μου τελειώσουν τα πυρομαχικά κτλ.
Σχετικά με το κόμικ έχω ψηθεί να το διαβάσω. Φίλος μου που το έχει μου λέει ότι είναι πολύ καλύτερο από τη σειρά (λόγος για τον οποίο δεν του αρέσει και η σειρά).