Πολλές φορές το μοναδικό κριτήριο να δεις μια ταινία είναι η παρουσία ενός συγκεκριμένου ανθρώπου. Ακόμα και αν η ταινία φωνάζει από μακριά πως είναι χάλια, ένας συγκεκριμένος ηθοποιός είναι αρκετός για να την κάνει άξια του χρόνου μας. Ας τους βάλουμε σε μια σειρά λοιπόν και ας ανταλλάξουμε εντυπώσεις!
Για μένα πραγματικά αξεπέραστος θα είναι ο μέγας Αλ Πατσίνο. Έχει παίξει τα πάντα με επιτυχία, είναι εξίσου θεατρικός και κινηματογραφικός ηθοποιός, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους σκηνοθέτες και χωρίς αυτόν ο κινηματογράφος θα ήταν πολύ φτωχότερος. Δε μιλάω μόνο για τις πασίγνωστες ταινίες του μα και ερμηνείες σε δεύτερους ρόλους, όπως πχ στο "Dick Tracy" που έκλεβε την παράσταση. Ηθοποιός ΠΛΗΡΗΣ, με παιδεία και αν υπάρχει κάτι να του προσάψεις είναι πως συνήθως παίζει το μπάτσο, στερώντας μας από άλλους ρόλους.
Δεύτερος ο απίστευτος χαμαιλέοντας Τζόνι Ντεπ. Ο πιο ξεχωριστός, πολυτάλαντος και ιδιαίτερος ηθοποιός της γενιάς του, με ρεπερτόριο που βασίζεται κυρίως σε ιδιαίτερους χαρακτήρες και δυνατότητα να παίξει εξίσου σε υπερπαραγωγές και μικρές, άγνωστες ταινίες. Αγαπημένες μου στιγμές το "Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας", "Τι βασανίζει το Γκίλμπερτ Γκρέιπ", "Η ένατη πύλη" και "Ο νεκρός", σε σκηνοθεσία του Τζιμ Τζάρμους. Ο λόγος που κρατάω αυτές τις ταινίες και όχι τις πιο γνωστές του ή αυτές που συνεργάστηκε με το Μπάρτον, είναι πως δείχνουν μια άλλη πλευρά του πέρα από αυτή του βαρεμένου.
Τρίτος στη λίστα ο ΘΕΟΣ Μπιλ Μάρεϊ, ο άνθρωπος που εμφανίζεται σε μια ταινία για ένα λεπτό και μετά όλοι θυμούνται ΜΟΝΟ αυτή τη στιγμή. Πέρα από το ότι είναι τελείως αντιστάρ και έχει μια φήμη πως εμφανίζεται σε τελείως άσχετα σημεία κάνοντας τελείως περίεργα πράγματα ( http://www.cracked.com/article_19035_wh ... igure.html για του λόγου το αληθές), είναι κλασσική σινεφίλ φάτσα και έχει το πιο ιδιαίτερο χιούμορ σε ηθοποιό που έχω δει. Αγαπημένες ταινίες η "Μέρα της μαρμότας", το "The life aquatuc" ¨οπου κάνει ουσιαστικά τον Κουστώ, το "Χαμένοι στη μετάφραση" που άφησε όλο τον κόσμο με ανοιχτό το στόμα με την ερμηνεία του, το "Broken Floers" και το "Where the Buffalo roam", μια ταινία βασισμένη στη ζωή και το έρχο του Hunter S Thompson. Αλλά τι να λέμε τώρα, μόνο που τον βλέπεις προσκυνάς...
Άλλοι ηθοποιοί εγνωσμένης αξίας που μου αρέσει να βλέπω είναι ο Τζον Μάλκοβιτς, ο Λίαμ Νίσον και ο Γουίλεμ Νταφόε, όπως ασφαλώς και ο Ντάνιελ Ντέι - Λιούις. Από καθαρά μούρες προσκυνώ το Στιβ Μπουσέμι και το Danny motherfucking Trejo, που απλά πρέπει να υπάρχουν σε κάθε ταινία.
Από πιο νέους ηθοποιούς πραγματικά σημαντικό θεωρώ τον Έντουαρντ Νόρτον, ηθοποιό μεγάλου βεληνεκούς. Μου αρέσει επίσης πολύ ο Κρίστιαν Μπέιλ, κυρίως για τη δουλειά του πριν τα Μπάτμαν, ο Κλάιβ Όουεν και ο Ματ Ντέιμον. Εκτιμώ ιδιαίτερα επίσης το Τζορτζ Κλούνεϊ γιατί είναι μακράν ο πιο ξηγημένος άνθρωπος στο Χόλιγουντ και έχει αποδείξει πως έχει και τσαγανό και άποψη - από τη μια τους τα παίρνει με τα Ocean's και από την άλλη γυρίζει το "Καληνύχτα και καλή τύχη", το "Συριάννα" και το "Ο Αμερικάνος", tribute στις καλύτερες ταινίες με δολοφονίες του '70 και του '80. Κύριος!
Τέλος πάντων, πολλά είπα και μάλλον βαρεθήκατε. Lights, action, go!!! Η σειρά σας!
- Τώρα είναι 09 Ιούλ 2025, 20:09 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Αγαπημένοι ηθοποιοί
Καταρχάς φίλε μου Tobajara,το topic είναι must..
Λοιπόν ξεκινάμε..θα αναφέρω τους αγαπημένους μου..
Al Pacino οτι είπες,τέραστιος ηθοποιός,παίζει απίστευτα ότι ρόλος και να του δωθεί..
Το ίδιο ισχύει για Johnny Depp,με κάλυψες πλήρως για αυτους τους δυο,δεν ξαναλέω τα ίδια
-Christian Bale άρχισα να καταλαβαίνω πως θα γίνει ηθοποιάρα απο το The Machinist,και ένα άλλο που λέγεται νομίζω American Psycho..δεν θυμάμαι ακριβώς..βέβαια πιο γνωστός έγινε σε εμάς με τα Batman του Nolan..αλλά γενικότερα και απο πρίν έδωσε τρομερές ερημηνείες,επίσης μου άρεσε και στο the Fighter..
-Matt Damon,ένας ηθοποιός που θαυμάζω,ένας ηθοποιός που μπορεί να παίξει σε κάθε είδους ταινία.Θα σταθώ στο Good Will Hunting και έπειτα στο The Talented mr.Ripley...έκει είναι που φάνηκε το έυρος του..και μετέπειτα ήρθαν οι επιτυχίες Bourne κτλπ
-Mark Wahlberg ένας ηθοποιός ποιότητας τίποτα περισσότερο τίποτε λιγότερο,παρόλα αυτά τον συμπαθώ πολύ.
-Leonardo Di Caprio,ότι και να πω για το μεγαλείο του θα είναι λίγο,για να πω την αλήθεια στα ξεκινήματα του δεν τον πήγαινα και πολύ,ούτε είχα ενθουσιαστεί με τον Τιτανικό..μετέπειτα όμως το ταλέντο του άρχισε να ξεκλειδώνεται σε κάθε ταινία που έπαιζε,και άρχισα να καταλαβαίνω πόσο ποιοτικός και τρομερός ηθοποιός είναι,The Departed,Catch me if you can,Blood Diamond,Shutter Island,Inception,Gangs of New York,Aviator,Revolutionary Road..απλά δεν ξέρω που δεν έχει παίξει καλά τα τελευταία χρόνια,he is legendary..
-Russel Crowe,θα πω μόνο Beautiful Mind,ηθοποιός τεράστιας κλάσης...τον λατρεύω
-Jude Law,ποιότητα και μεγάλη στυλάρα
-Heath Ledger,όλο του το μεγαλείο φάνηκε στον Joker..ακόμη στεναχωριέμαι για αυτο το παλικάρι..
-Morgan Freeman,ότι και να πω είναι λίγα..για εμένα συμβολίζει το απόλυτο,την τελειότητα και την έννοια της σοφίας και εξυπνάδας.Απλά Respect
-Kevin Spacey,αντιπαθητική φάτσα,όμως ηθοποιός τεράστιας κλάσης,κάθε ρόλος του πάει γάντι,και παίζει τέλεια,απίστευτη ερμηνεία
-Τom Hanκs equals quality
-Sean Penn,living legend
-Brad Pitt,θεός στο Se7en και Fight Club ειδικά,και όχι μόνο,τεράστιος ηθοποιός για εμένα
-George Clooney ότι είπε ο Tobajaras
-Denzel Washington
-Will Smith
-Edward Norton..μεγάλη αγάπη,American History X,Fight Club κτλπ..θεός.
-Robert De Niro..λίγα ότι και να πω
Ισως μου ξέφυγαν κάποια ονόματα..τα συμπληρώνουμε και όλοι μαζί εδώ παρέα στο forum.
Πάντως την τελευταία δεκαετία βάζω top τον Di Caprio..

Λοιπόν ξεκινάμε..θα αναφέρω τους αγαπημένους μου..
Al Pacino οτι είπες,τέραστιος ηθοποιός,παίζει απίστευτα ότι ρόλος και να του δωθεί..
Το ίδιο ισχύει για Johnny Depp,με κάλυψες πλήρως για αυτους τους δυο,δεν ξαναλέω τα ίδια

-Christian Bale άρχισα να καταλαβαίνω πως θα γίνει ηθοποιάρα απο το The Machinist,και ένα άλλο που λέγεται νομίζω American Psycho..δεν θυμάμαι ακριβώς..βέβαια πιο γνωστός έγινε σε εμάς με τα Batman του Nolan..αλλά γενικότερα και απο πρίν έδωσε τρομερές ερημηνείες,επίσης μου άρεσε και στο the Fighter..
-Matt Damon,ένας ηθοποιός που θαυμάζω,ένας ηθοποιός που μπορεί να παίξει σε κάθε είδους ταινία.Θα σταθώ στο Good Will Hunting και έπειτα στο The Talented mr.Ripley...έκει είναι που φάνηκε το έυρος του..και μετέπειτα ήρθαν οι επιτυχίες Bourne κτλπ
-Mark Wahlberg ένας ηθοποιός ποιότητας τίποτα περισσότερο τίποτε λιγότερο,παρόλα αυτά τον συμπαθώ πολύ.
-Leonardo Di Caprio,ότι και να πω για το μεγαλείο του θα είναι λίγο,για να πω την αλήθεια στα ξεκινήματα του δεν τον πήγαινα και πολύ,ούτε είχα ενθουσιαστεί με τον Τιτανικό..μετέπειτα όμως το ταλέντο του άρχισε να ξεκλειδώνεται σε κάθε ταινία που έπαιζε,και άρχισα να καταλαβαίνω πόσο ποιοτικός και τρομερός ηθοποιός είναι,The Departed,Catch me if you can,Blood Diamond,Shutter Island,Inception,Gangs of New York,Aviator,Revolutionary Road..απλά δεν ξέρω που δεν έχει παίξει καλά τα τελευταία χρόνια,he is legendary..
-Russel Crowe,θα πω μόνο Beautiful Mind,ηθοποιός τεράστιας κλάσης...τον λατρεύω
-Jude Law,ποιότητα και μεγάλη στυλάρα
-Heath Ledger,όλο του το μεγαλείο φάνηκε στον Joker..ακόμη στεναχωριέμαι για αυτο το παλικάρι..
-Morgan Freeman,ότι και να πω είναι λίγα..για εμένα συμβολίζει το απόλυτο,την τελειότητα και την έννοια της σοφίας και εξυπνάδας.Απλά Respect
-Kevin Spacey,αντιπαθητική φάτσα,όμως ηθοποιός τεράστιας κλάσης,κάθε ρόλος του πάει γάντι,και παίζει τέλεια,απίστευτη ερμηνεία
-Τom Hanκs equals quality
-Sean Penn,living legend
-Brad Pitt,θεός στο Se7en και Fight Club ειδικά,και όχι μόνο,τεράστιος ηθοποιός για εμένα
-George Clooney ότι είπε ο Tobajaras
-Denzel Washington
-Will Smith
-Edward Norton..μεγάλη αγάπη,American History X,Fight Club κτλπ..θεός.
-Robert De Niro..λίγα ότι και να πω
Ισως μου ξέφυγαν κάποια ονόματα..τα συμπληρώνουμε και όλοι μαζί εδώ παρέα στο forum.

Πάντως την τελευταία δεκαετία βάζω top τον Di Caprio..
-
romanos.romaidis - Δημοσιευσεις : 66
Tobajaras έγραψε:Απορώ πώς τον ξέχασα! Ο κύριος Γκάρυ Όλντμαν! Χρειάζεται να πω κάτι άλλο?
συμφωνω σε αυτο που λες οτι ακομα και πατατα να ειναι η ταινια ο καλος ηθοποιος φαινεται, ειναι σαν να παιζει μονος του...
μερικοι αγαπημενοι για μενα ειναι ....
ο Ian Anthony Dale , γιατι επαιξε τελεια τον πρακτορα στο the event, και τον Scorpion στο Mortal Kombat...
ο Denzel Washington , γιατι νομιζεις οτι αυτα που λεει ειναι πραγματικα...
ο Hugh Jackman , γιατι ειναι και πολυ θεος ως Logan...
ο Ken Watanabe , γιατι επαιξε απιστευτα τον old man Saito στο Inception...
-
majorfox - Δημοσιευσεις : 600
1)Al Pacino
2)Jean Reno
3)Sir Anthony Hopkins
4)Johnny Depp
5)Russell Crowe
6)Edward Norton
7)Denzel Washington
8)Jim Carrey
9)Robert De Niro
10)Gary Oldman
Απολαμβάνω πολύ και τους : Sylvester Stallone,Tommy Lee Jones,Pierce Brosnan,Sean Bean,Liam Neeson,Geoffrey Rush και Kurt Rassell
2)Jean Reno
3)Sir Anthony Hopkins
4)Johnny Depp
5)Russell Crowe
6)Edward Norton
7)Denzel Washington
8)Jim Carrey
9)Robert De Niro
10)Gary Oldman
Απολαμβάνω πολύ και τους : Sylvester Stallone,Tommy Lee Jones,Pierce Brosnan,Sean Bean,Liam Neeson,Geoffrey Rush και Kurt Rassell
-
Naked Snake - Δημοσιευσεις : 94
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες