Αξιζει να τα πουλησω?

Συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων

Αξιζει να τα πουλησω?

Δημοσίευσηαπό gazp » 31 Ιούλ 2016, 11:15

Χαιρετω τα μελη του forum! Προειδοποιω οτι η εισαγωγη θα ειναι λιγο μακροσκελης:

Αυτον τον καιρο κανω κατι ξεκαθαρισματα στο σπιτι κλπ. Εχω λοιπον ενα σωρο retro κονσολες απο την παιδικη μου ηλικια και για πρωτη φορα ο βλασφημος σκεφτηκα μηπως ηρθε η ωρα να τις πουλησω.

Οι κονσολες ειναι Gameboy Color, Nintendo 64, Sega Mega Drive, Playstation, Playstation 2 (εχω και το original gameboy αλλα δεν μου περναει καν απ το μυαλο να το δωσω). Εκτος απο το PS και το PS2 που δεν εχω παιχνιδια, εχω καμμια 15αρια games για το megadrive, και αλλα τοσα περιπου για το N64 (μερικα στο κουτι τους, με ολα τα μανουαλια,ανοιγμενα ομως). Οσο για το gameboy color, εκει το εχω ψιλοτερματισει το θεμα μιας και εχω μια κασετα η οποια συνδεεται με usb στο pc και μπορω να βαλω οποια games θελω για να παιξω.

Αρχισα να σκεφτομαι μηπως αξιζει να τα πουλησω για 3 λογους:
α) Επειδη απλα τα εχω φυλαγμενα και μου πιανουν χωρο
β) Επειδη τα περισσοτερα (πλην sega saturn) παιχνιδια τα εχω στο pc και τα παιζω με emulators, με αποτελεσμα να μην χρησιμοποιω καθολου πλεον τις κονσολες.
γ) επειδη προγραμματιζομαι να παω σε καινουρια συνθεση υπολογιστη και τυχον καλα χρηματα θα ηταν ενα μεγαλο boost.

Oι ερωτησεις που εχω ειναι οι εξης: 1)Αξιζει να τα βαλω για πουλημα? Η διαπραττω συλλεκτικο εγκλημα? (ηδη παντως κατι μεσα μου δεν με αφηνει να το παρω αποφαση, ατιμες αναμνησεις....)

2) Μπορω να ανεβασω εδω τι εχω ακριβως και να με βοηθησει καποιος σχετικα με το ποσο να πουλησω το καθε τι σε περιπτωση που το παρω τελικα αποφαση?

υ.γ. εννοειται οτι ολες οι κονσολες και τα παιχνιδια ειναι πληρως λειτουργικες, με τα καλωδια τους, τα χειριστηρια τους κλπ.

υ.γ.2 αν το topic ειναι σε λαθος μερος, συγγνωμη προκαταβολικα και ας αναλαβουν οι mods

Ευχαριστω! :D
gazp

Δημοσιευσεις : 11

Δημοσίευσηαπό nfs_maniac » 31 Ιούλ 2016, 17:24

Δικια μου αποψη φιλε μου μην τα δώσεις. Οσα χρήματα και να βγαλεις δεν θα καλύψουν ποτέ τις αναμνήσεις που συνοδεύουν τις συγκεκριμενες κονσόλες (παιδικά χρόνια, κτλ) Σου μιλάει ενας παθών που τότε εποχές που εβγαινε το PS1, προκειμένου να το αποκτήσω εβγαλα στο σφυρί το SNES μου (με καμια 30αρια τίτλους, σε ΑΨΟΓΗ κατασταση, με χαρτινα κουτάκια, σακουλάκια κτλ), για ΨΙΧΟΥΛΑ...Το αποτέλεσμα μερικά χρόνια μετά καταλαβα το λάθος μου, αλλα ηταν αργά... Αρχισα να αγοράζω λοιπόν ξανα τους τίτλους απο ebay, αλλα καμία σχεση με τους δικούς μου...
Άβαταρ μέλους
nfs_maniac
Moderator

Δημοσιευσεις : 1706

Δημοσίευσηαπό Greek Girl Gamer » 29 Αύγ 2016, 22:29

και εγω προτεινω να μην τα πουλησειςς γιατι μετα πιστυεω οτι θα τα μετανιώσειςς γιατιι αυτα ειναιι παλιες αναμνησεις!
geia sas ♥3
Greek Girl Gamer

Δημοσιευσεις : 82

Δημοσίευσηαπό vaggelinho » 18 Οκτ 2016, 12:53

Ελπιζω να μην τις εχεις δωσει φιλε γιατι σε λιγο καιρο αυτες οι συσκευες θα ειναι αναρπαστες... Ειδικα αν ειναι και σε πολυ καλη κατασταση...
vaggelinho

Δημοσιευσεις : 137

Δημοσίευσηαπό dimidour » 29 Νοέμ 2016, 11:25

Και εγώ δεν θα τις πούλαγα! Θα τις άφηνα στα παιδιά μου έτσι για να ξέρουν από που ξεκινήσαμε να είμαστε gamers!
Άβαταρ μέλους
dimidour

Δημοσιευσεις : 100

Δημοσίευσηαπό KosMyl » 29 Νοέμ 2016, 22:53

Κλασσική περίπτωση "συλλεκτικού εγκλήματος" αν πουληθούν. Πολύ θα ήθελα να είχα τις πρώτες μου κονσόλες PS1 και PS2.
Άβαταρ μέλους
KosMyl

Δημοσιευσεις : 32

Δημοσίευσηαπό Volga » 29 Νοέμ 2016, 23:50

Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ 1 άνθρωπος που να μη μετάνιωσε για το οτι πούλησε την ή τις κονσόλες του.

Μην το βλέπεις τώρα...

Η χαρά που θα νιώσεις οταν μετά από 10-15 χρόνια ξαναβάλεις να παίξεις με τις αναμνήσεις σου, δεν ανταλλάσεται.

Καταλαβαίνω την ανάγκη του καθένα μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς αλλά αν μπορείς να ζοριστείς και να αποφύγεις την πώληση... δε θα το μετανιώσεις!!!
Άβαταρ μέλους
Volga

Δημοσιευσεις : 174

Δημοσίευσηαπό kostasal » 30 Νοέμ 2016, 12:12

Κιεγω λεω κρατα τα κ δε θα χασεις!
kostasal

Δημοσιευσεις : 21

Δημοσίευσηαπό Jagan90 » 01 Δεκ 2016, 18:09

Προσωπικα μου αποψη ειναι πως οι κονσολες εχουν συναισθηματικη αξια ποσο μαλλον οταν ειναι πολυ παλια οπως game boy,atari,sega mega driver.Αποψη μου μην τα δωσεις κρατα τα για συλλογη μια μερα θα ειναι ανεκτιμητη η αξια τους κιολας!
Άβαταρ μέλους
Jagan90

Δημοσιευσεις : 40

Δημοσίευσηαπό VonL » 02 Δεκ 2016, 12:02

Δεν τις πουλάνε τέτοιες συλλογές...Εκτός αν είσια από αυτούς που τα σκοτώνουν για να πάρουν άλλα και δεν σε ενδιαφέρει οπότε εκεί ίσως έχεις αργήσει :P
VonL

Δημοσιευσεις : 101

Επιστροφή στο Μπίρι-μπίρι

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB