Ενυδρεία! Ένα.... υγρό στέκι!

Συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων

Δημοσίευσηαπό nkav64 » 19 Οκτ 2014, 15:28

Έχεις ιδέα πόσο πάνε αυτά τα σαλιγκάρια;
Άβαταρ μέλους
nkav64

Δημοσιευσεις : 1220

Re: Ενυδρεία! Ένα.... υγρό στέκι!

Δημοσίευσηαπό kakashi_hatake » 19 Οκτ 2014, 15:29

5 ευρώ αν δεν κάνω λάθος τα έχει στα petcity
Άβαταρ μέλους
kakashi_hatake

Δημοσιευσεις : 345

Δημοσίευσηαπό kakashi_hatake » 19 Οκτ 2014, 15:34

Apple snail: Pomacea bridgesii

Κελυφος: Με 5-6 σπειρες και μυτερη κορυφη. Πλατος 40-50χιλ , υψος 45-65 και διαμετρος εως και 15 εκ !
Χρωμα ποικιλλει απο ανοιχτο κιτρινο, πρασινο,καφε χρυσο-πορτοκαλι μεχρι μπλε, λευκο ακομα και με μωβ ανταυγειες, με η χωρις σκουρες ραβδωσεις. Η κιτρινη μορφη ονομαζεται και golden mystery snail.
Συνθηκες νερου: Προτιμα σκληρο νερο 14-20 Gh και Ph απο 7.0-8,5. Θερμοκρασια απο 18-28*C.
Τροφη: ΔΕΝ τρωει ζωντανα φυτα εκτος κι αν δεν βρισκει αλλη τροφη. Προτιμα νεκρους φυτικους ιστους και αλγη. Επισης τροφη σε ταμπλετες και υπολλειματα τροφης για τα ψαρια οπως flakes ,pellets, κλπ.
Συμπεριφορα: Κυριως νυκτοβιο. Την ημερα παραμενει κοντα στον πατο η θαβεται στο υποστρωμα. Ανφιβιο, μπορει να ανζητησει τροφη εξω απο το νερο γι αυτο το ενυδρειο πρεπει να ειναι κλειστο χωρις τρυπες απ οπου θα μπορουσε να βγει. Ζουν απο 1-4 χρονια αναλογα με την θερμοκρασια (υψηλοτερη θερμοκρασια-πιο ενεργητικο αλλα ζουν λιγοτερο).
Προελευση: Βραζιλια, Παραγουαη,Βολιβια,Περου.
Αναπαραγωγη: Δεν ειναι ερμαφροδιτα και για να γεννησουν πρεπει να υπαρχουν και τα 2 φυλα. Γεννα ενα τσαμπι απο 200-600 ροζ-κοκκινωπα αυγα τα οποια στερεωνονται σε ενα σημειο πανω απο την επιφανεια του νερου, συνηθως στο καπακι.
Άβαταρ μέλους
kakashi_hatake

Δημοσίευσηαπό kakashi_hatake » 19 Οκτ 2014, 15:39

Εγώ έχω τους λαθρεπιβάτες από τα φυτά που έβαλα. Καθαρίζουν και αυτά αλλά επειδή αναπτύσσονται με τρελό βαθμό θα πρέπει να προσέχεις το πληθυσμό τους γιατί ορμούν στα φυτά αργότερα. Αλλά και αυτό δεν είναι κάτι. Ένα κομμάτι αγγούρι ρίχνεις το βράδυ δεμένο με πετονιά και το πρωί ψαρεύεις καμία 50αρια που έχουν κολλήσει πάνω του για να φάνε.
Άβαταρ μέλους
kakashi_hatake

Δημοσίευσηαπό Kefka09 » 19 Οκτ 2014, 15:50

http://www.aquazone.gr/forums/topic/70324-iea-ooaauia-aeaassio/page-10

Απολαύστε απλά. Το απόλυτο ενυδρείο, ελληνικό!
One man goes into the waters of baptism, a different man comes out, born again. But who is that man who lies submerged? Perhaps that swimmer is both sinner and saint, until he is revealed unto the eyes of man.
Άβαταρ μέλους
Kefka09

Δημοσιευσεις : 396

Δημοσίευσηαπό kakashi_hatake » 19 Οκτ 2014, 15:56

Τα ενυδρεία αλμυρού νερού έχουν άλλη ομορφιά και περισσότερες επιλογές να βάλεις μέσα.
Άβαταρ μέλους
kakashi_hatake

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 19 Οκτ 2014, 15:56

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους σας.Από τα λίγα θέματα που διάβασα όλα τα μηνύματα και χωρίς να έχω ενυδρείο ούτε ιδέα από αυτά.Διαβάζεις και καταλαβαίνεις το πάθος σας για το συγκεκριμένο χόμπι.Μακάρι να έχουν αντίστοιχα θέματα τέτοιας ποιότητας αλλά και ύφους!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Δημοσιευσεις : 1017

Δημοσίευσηαπό nfs_maniac » 19 Οκτ 2014, 16:01

Kefka09 έγραψε:http://www.aquazone.gr/forums/topic/70324-iea-ooaauia-aeaassio/page-10

Απολαύστε απλά. Το απόλυτο ενυδρείο, ελληνικό!

Μιλαμε για πολαααααααα ευρώ... (και φυσικά χρόνο)
Άβαταρ μέλους
nfs_maniac
Moderator

Δημοσιευσεις : 1706

Re: Απ: Ενυδρεία! Ένα.... υγρό στέκι!

Δημοσίευσηαπό Kefka09 » 19 Οκτ 2014, 16:04

kakashi_hatake έγραψε:Τα ενυδρεία αλμυρού νερού έχουν άλλη ομορφιά και περισσότερες επιλογές να βάλεις μέσα.

Το μαγικό στο παραπάνω ενυδρειο ειναι οτι ο φίλος μαζεψε οτι βρήκε απο το νησί του, βραχο απ τη θάλασσα, σπόγγους και ολα αυτά, και έκανε μεσογειακό ενυδρείο. Τα οποία ενυδρεία ειναι λιγάκι σπάνια στην ελλαδα, αρα περιορισμενες πληροφοριες για καθε ειδος και λοιπα. Χρειάζεσαι γνωσεις για να το χτισεις.

@Λουίτζι Εγω, σα δημιουργος και εμπνευστης του θέματος, λαμβάνω τους επαίνους σου. Ευχαριστώ και τα παιδιά που... Βοήθησαν. [emoji12]
Seriously, μαζευτείτε να γίνουμε πολλοί. Δε το πίστευα κιολας το topic στην αρχή, φτου!
One man goes into the waters of baptism, a different man comes out, born again. But who is that man who lies submerged? Perhaps that swimmer is both sinner and saint, until he is revealed unto the eyes of man.
Άβαταρ μέλους
Kefka09

Δημοσιευσεις : 396

Re: Απ: Ενυδρεία! Ένα.... υγρό στέκι!

Δημοσίευσηαπό kakashi_hatake » 19 Οκτ 2014, 16:15

Εικόνα

Αυτό είναι το δικό μου πριν κάποιους μήνες. Όταν πρωτοέβαλα τα φυτά και είχα το εσωτερικό φίλτρο γιατί το εξωτερικό τα είχε φτύσει. Από τότε έχουν χαλάσει οι βαλεσνιέρες και το κερατόφυλλο. Θα σας δείξω και άλλη φωτογραφία βέβαια όταν γυρίσω σπίτι γιατί τώρα είμαι στο χωριό και τη συγκεκριμένη τη βρήκα από το account μου στο photobucket. Έχω δουλειά ακόμα βέβαια. Και ίσως βγάλω και τους εχινοδορους τελείως και παίξω μόνο με moss.
Άβαταρ μέλους
kakashi_hatake

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μπίρι-μπίρι

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB