To games ήταν και ποιο μεγάλο σε μήκος αλλά ποιο λεπτό σε σελίδες...
Το έπαιρνα και αυτό.
Αλλά σαν το gamepro!!!
- Τώρα είναι 11 Ιούλ 2025, 10:05 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Τελος εποχής για το GamePro
Εγω ξεκινησα να παιρνω το games περιπου τεσσερα τευχη πριν τελειωσει...Δεν ειχα και ιντερνετ τοτε στο σπιτι και στεναχωρηθηκα πολυ οταν εμαθα οτι σταματησε,αν και ηταν λιγο οτι να'ναι(εβαζε σε κατι ακυρα παιχνιδια τρελες βαθμολογιες).Το gamepro δυστυχως δεν το προλαβα καθολου.
-
Arikos2010 - Δημοσιευσεις : 66
Παιδιά, είναι πολύ ωραία η κουβέντα, αλλά θεωρώ πως ο μοναδικός λόγος να αγοράσει κανείς περιοδικό πλέον είναι κάτι αντίστοιχο των Edge/Games(TM) και GameInformer. Έχουν εξαιρετικά θέματα (το πρώτο σε πιο δύσκολη γλώσσα), ωστόσο κάθε μήνα προσφέρουν κάτι το ξεχωριστό. Το Game Informer κάνει φοβερή δουλειά προσφέροντας αποκλειστικότητες που μετέπειτα πάνε σε όλα τα internet sites. Αυτό είναι η μεγάλη μαγκιά του. Δυστυχώς κάτι τέτοιο στην Ελλάδα δεν παίζει και νομίζω θα περάσουν αρκετά χρόνια για να δούμε ξανά περιοδικό αυτής της μορφής.
-
Sephiroth - Δημοσιευσεις : 1868
Πολύ δύσκολα παιδιά. Ειδικά με την τωρινή κατάσταση της αγοράς, ένα καλό περιοδικό για games θα πρέπει να βγει σε μια τιμή 4-6 ευρώ. Ποιος θα δίνει 4-6 ευρώ για να διαβάζει σε ένα καλό περιοδικό αυτά που διαβάζει καθημερινά σε 10 sites ελληνικά και ξένα; Δεν υπάρχει κανένα νόημα πλέον για ένα περιοδικό εκτός αν μιλάμε για το Game Informer που βγάζει ΤΑ αποκλειστικά (που εδώ δε γίνεται ούτε με σφαίρες) ή έχει ΤΗΝ υπερανάλυση. Αλλά και για αυτή την υπερανάλυση δε νομίζω ότι υπάρχουν πάνω από 1000-2000 άτομα που θα την αναζητούσαν...
-
Μεγάλωσα με GamePro και ήταν για μένα το αγαπημένο μου περιοδικό. Κάθε φορά που έβγαινε το καινούργιο τεύχος έσπαγα τα νεύρα του περιπτερά. ''Ήρθε το GamePro; Ήρθε το περιοδικό GamePro;''
Ήταν πολύ καλό, με ωραία άρθρα και reviews και γελούσα αρκετές φορές με τη στήλη της αλληλογραφίας στις απαντήσεις των ΥΓ! Δοκίμασα και άλλα περιοδικά αλλά σαν αυτό κανένα! Το νοσταλγώ...
Ήταν πολύ καλό, με ωραία άρθρα και reviews και γελούσα αρκετές φορές με τη στήλη της αλληλογραφίας στις απαντήσεις των ΥΓ! Δοκίμασα και άλλα περιοδικά αλλά σαν αυτό κανένα! Το νοσταλγώ...

Adododo!!!
-
MrDododi - Δημοσιευσεις : 172
Αχ βρε Gamepro τι ωραίες εποχές. Σε έφαγαν οι καιροί. Θυμάμαι από το πρώτος τεύχος που τότε το περιοδικό ήταν σε larva μορφή και αποτελούσε απλά αντιγραφή του αντίστοιχου ξένου περιοδικού ήταν ενδιαφέρον. Από κει και πέρα απέκτησε δική του ταυτότητα και το θεωρούσα ένα καλό περιοδικό για videogames. Από το σημείο που έγινε η αλλαγή στο τεύχος (95 ήταν;
) με το review του Star Wars: KotOR για το original Xbox η ποιότητά του άρχιζε να ανεβαίνει με γρήγορους ρυθμούς αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό. Διάφορα θέματα όπως το μεταξύ τρελών, Γεύση από Κεράσι κτλ. αλλά και εμπεριστατωμένες κριτικές πιο αυστηρές και ώριμες από τους συντάκτες π.χ. το review του Deus Ex: Invisible War από τον TSH (Ηλία Παππά), το review του Halo 2 από τον Alucard (Ηλία Πέππα), το review του Resident Evil 4 από τον Blackstorm, το Baten Kaitos από τον Ferryman και τόσα αλλά έκαναν το όλο εγχείρημα στα μάτια μου αξιοπρόσεκτο.
Πλέον, το περιοδικό είχε μια πιο σοβαρή ταυτότητα απομακρυσμένο από παιδικές συγγραφικές ασθένειες και άλλα ευτράπελα, σημάδια που ο ανταγωνισμός είχε ακόμα σε έξαρση. Πραγματικά, τα μόνα άλλα περιοδικά που είχαν νόημα για να διαβάζει κανείς είναι τα EDGE - GAMES TM. Τώρα έντυπα του χώρου λέγε με το ελληνικό Games είχαν μεν φθηνότερη τιμή αλλά το εσωτερικό του ήταν γεμάτο λάθη και εσφαλμένες ερμηνείες. Επιμονές σε ορολογίες με την τεχνική εναπόθεση της υφής, λανθασμένες ονομασίες όπως ο Zelda και η Link, αναληθείς συγκρίσεις για την στήλη παιχνίδια του μήνα όταν συγκρίνεις το Dark Side Chronicles με το Halo: Combat Evolved μου έδιναν την εντύπωση ότι η συγγραφή του περιοδικού γινόταν αυστηρά με προσωπικά κριτήρια και όχι με όρθολογισμό.
Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα για περαιτέρω συγκρίσεις. Το θέμα είναι ότι το Gamepro πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να καταλήξει στην υψηλή ποιότητά του που ξεκίνησε από το τεύχος 95 μέχρι και το τελευταίο και αυτό από μόνο του τλχ. για τα ελληνικά δεδομένα ήταν κάτι αξιοθαύμαστο.
Κρίμα πάντως που η παρουσία των ξένων περιοδικών και sites που "μπεμπικίζουν" και ο αριθμός των συντακτών άσχετοι με το αντικείμενο ολοένα και αυξάνεται. Δεν μου κάνει εντύπωση γιατί η πλειοψηφία των χρηστών/παικτών σε όλη την υφήλιο είναι άσχετοι κριτές αλλά και ανεύθυνοι καταναλωτές.
Υ.Γ. Πολλά μπράβο στον Παπαπαύλο και σε άλλους γνωστούς και μη συντάκτες όπως και σε όλους τους ανθρώπους οι οποίοι με επιμονή, πυγμή και πίστη συνεχίζουν να παλεύουν καθημερινά και να κάνουν αυτό που αγαπάνε.

Πλέον, το περιοδικό είχε μια πιο σοβαρή ταυτότητα απομακρυσμένο από παιδικές συγγραφικές ασθένειες και άλλα ευτράπελα, σημάδια που ο ανταγωνισμός είχε ακόμα σε έξαρση. Πραγματικά, τα μόνα άλλα περιοδικά που είχαν νόημα για να διαβάζει κανείς είναι τα EDGE - GAMES TM. Τώρα έντυπα του χώρου λέγε με το ελληνικό Games είχαν μεν φθηνότερη τιμή αλλά το εσωτερικό του ήταν γεμάτο λάθη και εσφαλμένες ερμηνείες. Επιμονές σε ορολογίες με την τεχνική εναπόθεση της υφής, λανθασμένες ονομασίες όπως ο Zelda και η Link, αναληθείς συγκρίσεις για την στήλη παιχνίδια του μήνα όταν συγκρίνεις το Dark Side Chronicles με το Halo: Combat Evolved μου έδιναν την εντύπωση ότι η συγγραφή του περιοδικού γινόταν αυστηρά με προσωπικά κριτήρια και όχι με όρθολογισμό.
Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα για περαιτέρω συγκρίσεις. Το θέμα είναι ότι το Gamepro πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να καταλήξει στην υψηλή ποιότητά του που ξεκίνησε από το τεύχος 95 μέχρι και το τελευταίο και αυτό από μόνο του τλχ. για τα ελληνικά δεδομένα ήταν κάτι αξιοθαύμαστο.
Κρίμα πάντως που η παρουσία των ξένων περιοδικών και sites που "μπεμπικίζουν" και ο αριθμός των συντακτών άσχετοι με το αντικείμενο ολοένα και αυξάνεται. Δεν μου κάνει εντύπωση γιατί η πλειοψηφία των χρηστών/παικτών σε όλη την υφήλιο είναι άσχετοι κριτές αλλά και ανεύθυνοι καταναλωτές.
Υ.Γ. Πολλά μπράβο στον Παπαπαύλο και σε άλλους γνωστούς και μη συντάκτες όπως και σε όλους τους ανθρώπους οι οποίοι με επιμονή, πυγμή και πίστη συνεχίζουν να παλεύουν καθημερινά και να κάνουν αυτό που αγαπάνε.
-
Tim of Heavens - Δημοσιευσεις : 5
Tim, το θέμα με την εκάστοτε συντακτική ομάδα είναι μεγάλη ιστορία. Δυστυχώς, ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι επειδή παίζει games, ξέρει να αρθρογραφεί και για games. Στο GamePro είχαμε αρκετές ευκολίες και αρκετές δυσκολίες. Με την εξάπλωση των sites, η κατάσταση έχει ξεφύγει απλά. Ο καθένας ανοίγει ένα site με την ελπίδα ότι θα παίρνει (στην καλύτερη των περιπτώσεων) ορισμένα games δωρεάν και δημοσιεύονται "δράκοι". Ο αγώνας για να έχει το GamePro την ποιότητα που είχε ήταν τεράστιος. Πλέον, στο enternity έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία, μιας και το site μας ανήκει και δεν έχουμε να δώσουμε λόγο σε κανέναν "ιδιοκτήτη" ή "επενδυτή".
Δυστυχώς όμως η κατάσταση και στη χώρα μας είναι άρρωστη. Άσχετα παιδάκια-κομήτες με μοναδική ικανότητα αυτή της μετάφρασης και της "ξεπέτας" στελεχώνουν ιστοσελίδες και blogs. Καμία ουσία, καμία αγάπη για αυτό το πράγμα. Μόνο να τονίσουμε το "εγώ" μας. Ένα "εγώ" που έχει χτιστεί πάνω σε σαθρές βάσεις. Πάντως είναι μεγάλη η χαρά να βλέπεις αυτό το πράγμα που κάνουμε στο Enternity να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Δεν το πιστεύαμε ότι μπορεί να φτάσει αυτή τη στιγμή να θεωρείται από τα μεγαλύτερα sites για την ηλεκτρονική ψυχαγωγία σε όλη τη χώρα και να έχει φέρει στο προσκήνιο τέτοια θέματα, αποκλειστικότητες κτλ.
Όλα αυτά όμως γίνονται με μία μέθοδο, αυτή της δουλειάς.
Δυστυχώς όμως η κατάσταση και στη χώρα μας είναι άρρωστη. Άσχετα παιδάκια-κομήτες με μοναδική ικανότητα αυτή της μετάφρασης και της "ξεπέτας" στελεχώνουν ιστοσελίδες και blogs. Καμία ουσία, καμία αγάπη για αυτό το πράγμα. Μόνο να τονίσουμε το "εγώ" μας. Ένα "εγώ" που έχει χτιστεί πάνω σε σαθρές βάσεις. Πάντως είναι μεγάλη η χαρά να βλέπεις αυτό το πράγμα που κάνουμε στο Enternity να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Δεν το πιστεύαμε ότι μπορεί να φτάσει αυτή τη στιγμή να θεωρείται από τα μεγαλύτερα sites για την ηλεκτρονική ψυχαγωγία σε όλη τη χώρα και να έχει φέρει στο προσκήνιο τέτοια θέματα, αποκλειστικότητες κτλ.
Όλα αυτά όμως γίνονται με μία μέθοδο, αυτή της δουλειάς.
-
Το GamePro το είχα αγοράσει πολλές φορές, χωρίς όμως να το ψάχνω κάθε μήνα για να μην χάσω τεύχος. Τότε το "κυρίως" περιοδικό μου ήταν το OPSM, μιας και έπαιζα σχεδόν αποκλειστικά σε PS2 εκείνη την εποχή. Η αλήθεια είναι ότι το κείμενο μέσα ήταν πολύ προσεγμένο, με πολλή λεπτομέρεια. Σωστές εκφράσεις, εμπεριστατωμένες απόψεις, αντικειμενικές κριτικές. Ακόμα θυμάμαι το 100ό τεύχος και το τεύχος με το αφιέρωμα στο Counter Strike, με τον αρκετά ψαγμένο για την εποχή οδηγό! Σταμάτησα να το αγοράσω όταν μεγάλωσα και το χαρτζιλίκι για τον α ή β λόγο μειώθηκε (πριν μειωθεί κ' άλλο λόγω ύφεσης). Όταν όμως είχα ακούσει ότι έκλεισε τον κύκλο του στεναχωρήθηκα και γενικά θυμήθηκα διάφορες φάσεις από τα παλιά.
Το Games δεν το αγόρασα ποτέ, ήμουν ικανοποιημένος από τα άλλα δυο, απλά μια δυο φορές που του είχα ρίξει μια ματιά στο σχολείο που κάποιες φορές ένα φιλαράκι έφερνε να διαβάσουμε και να πούμε καμιά μ****κία στο διάλειμμα (μιλάμε για δημοτικό τώρα), δεν μου άρεσε γιατί η ποιότητα γραφής του ήταν πολύ κατώτερη. Άποψή μου πάντα βεβαίως.
Δυστυχώς για την έντυπη ενημέρωση, τα χρόνια περάσανε και την αγωνία για "εκείνη την ημέρα του μήνα" αντικατέστησε ο ήχος του πληκτρολογίου μαζί με το πετάρισμα των φωτακίων του μόντεμ με το ευρυζωνικό ίντερνετ. Όσο καλό και αν ήταν το GamePro, σιγά σιγά θα έσβηνε όπως έσβησαν σχεδόν όλα τα υπόλοιπα περιοδικά, όχι μόνο του είδους αλλά και του τύπου γενικότερα, πλην βεβαίως ελαχίστων εξαιρέσεων. Χαίρομαι όμως που όχι μόνο άτομα από την τότε συντακτική ομάδα στήσανε το Enternity, αλλά και ότι συνεργάζομαι και εγώ μαζί τους, σαν ένας άλλος νεαρός padawan. Ποιός να το έλεγε πριν τόσα χρόνια?
Το Games δεν το αγόρασα ποτέ, ήμουν ικανοποιημένος από τα άλλα δυο, απλά μια δυο φορές που του είχα ρίξει μια ματιά στο σχολείο που κάποιες φορές ένα φιλαράκι έφερνε να διαβάσουμε και να πούμε καμιά μ****κία στο διάλειμμα (μιλάμε για δημοτικό τώρα), δεν μου άρεσε γιατί η ποιότητα γραφής του ήταν πολύ κατώτερη. Άποψή μου πάντα βεβαίως.
Δυστυχώς για την έντυπη ενημέρωση, τα χρόνια περάσανε και την αγωνία για "εκείνη την ημέρα του μήνα" αντικατέστησε ο ήχος του πληκτρολογίου μαζί με το πετάρισμα των φωτακίων του μόντεμ με το ευρυζωνικό ίντερνετ. Όσο καλό και αν ήταν το GamePro, σιγά σιγά θα έσβηνε όπως έσβησαν σχεδόν όλα τα υπόλοιπα περιοδικά, όχι μόνο του είδους αλλά και του τύπου γενικότερα, πλην βεβαίως ελαχίστων εξαιρέσεων. Χαίρομαι όμως που όχι μόνο άτομα από την τότε συντακτική ομάδα στήσανε το Enternity, αλλά και ότι συνεργάζομαι και εγώ μαζί τους, σαν ένας άλλος νεαρός padawan. Ποιός να το έλεγε πριν τόσα χρόνια?

Twitch: twitch.tv/animapura
Facebook: https://www.facebook.com/ntakospan
Instagram: https://instagram.com/officialanimapura/
"Yo, the Cole Train don't go woo-woo. It's WHOOO!"
Facebook: https://www.facebook.com/ntakospan
Instagram: https://instagram.com/officialanimapura/
"Yo, the Cole Train don't go woo-woo. It's WHOOO!"
-
AnimaPura - Δημοσιευσεις : 386
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης