@kefka Amano shrimps έχω. Ήθελα να πάρω red cherries αλλά επειδή έβρισκα μόνο μικρές θα γίνονταν εύκολα τροφή για τα guppies μου. Θα είχα γεννητούρια βέβαια με αυτές. Κατέληξα στις amano που βρήκα κάπως πιο μεγάλες αλλά δε θα έχω γεννητούρια γιατί για να μεγαλώσουν τα αυγά θέλει υφάλμυρο νερό. Γαριδάδικο σκέφτομαι και εγώ από όταν πρωτογνώρισα τις γαρίδες. Απλά απίστευτες.
Εμένα μου έφυγε γύρω στο 500αρικο. Σκέψου 150-200 ένα ενυδρείο, κανένα 100-120 το φίλτρο καθαρισμού, άμμος /πέτρες, θερμοστάτη για το χειμώνα, καμία πέτρα για το βυθό γενικά διακοσμητικά. Έχει αρκετά αρχικά χρήματα που πρέπει να δώσεις και εξαρτάται από το μέγεθος του ενυδρείου. Μικρό ενυδρείο λίγα χρήματα εσωτερικό φθηνότερο φίλτρο λίγα όμως ψάρια. Μεγάλο ενυδρείο εξωτερικό ακριβό φίλτρο πιο πολλά ομως ψάρια. Για χρυσόψαρα δεν κάνουν τα μικρά. Θέλει περίπου 30-40 λίτρα το κάθε ψάρι. Άρα με 60αρι ενυδρείο έχεις 2 και με το ζόρι κάπως (απλά δε θα αναπτυχθούν στο μέγεθος που θα αναπτυσσονταν αν είχες δυο σε 120 λίτρα ενυδρείο). Το μετά είναι στα φθηνά του χόμπι.
- Τώρα είναι 12 Ιούλ 2025, 10:52 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Ενυδρεία! Ένα.... υγρό στέκι!
Βασικα για αυτο ρωτησα εδω μιας και εχω παει σε αντίστοιχο μαγαζι και ηταν τραυματικη εμπειρια!!Γενικα για αρχη πιστευω 100-150Ε πιστευω θα ειμαι ικανος να διαθεσω(εφοσον βρω και το χωρο βεβαια...).Τωρα για το ειδος του ψαριου δεν ειμαι σιγουρος αλλα κατι μικρο οποτε να εχω πολλα σε αριθμο σαν κοπαδι. Επισης και οι γαριδες μου φαινονται καλη ιδεα μιας και ειναι πιο αμεσες και φιλικες.
P.s.:Δεν ξερω ποσο πανε αυτες οι red crystal αλλα τις εψαξα και ειναι πολυ ομορφες
P.s.:Δεν ξερω ποσο πανε αυτες οι red crystal αλλα τις εψαξα και ειναι πολυ ομορφες

GG EVERYONE!
-
Koudounos - Δημοσιευσεις : 20
@kakashi_hatake και μόνο που ακούσαμε τα 30+ για το ψάρι όντας και τελείως αδαείς αλλάξαμε συζήτηση
@Kefka09, έχουν μεγάλη διχαλωτή ουρά που "κυματίζει" όπως η σημαία και ανάλογα πτερύγια...επειδή βεβαίως εγώ είμαι τελείως ερασιτέχνης όταν ανεβάσω photo θα καταλάβεις ακριβώς τι ράτσα είναι
@Kefka09, έχουν μεγάλη διχαλωτή ουρά που "κυματίζει" όπως η σημαία και ανάλογα πτερύγια...επειδή βεβαίως εγώ είμαι τελείως ερασιτέχνης όταν ανεβάσω photo θα καταλάβεις ακριβώς τι ράτσα είναι
-
nkav64 - Δημοσιευσεις : 1220
@nkav που να σας έλεγε για τον εξοπλισμό. Τρελά λεφτά θέλει το άτιμο το αλμυρό εκτός και αν προσπαθήσεις μέσω DIY (μπορείς να φτιάξεις τα πάντα από το ενυδρείο τον εξοπλισμό και τη τροφή των ψαριών πιο οικονομικά)
@koudounos το ενυδρείο σαν ενυδρείο δεν είναι ακριβό. Ακριβό είναι το έπιπλο αν αποφασίσεις να πάρεις. Αν έχεις έπιπλο με χώρο από κάτω για το φίλτρο θα σου φύγουν μισά χρήματα. Οι γαρίδες καλό είναι να είναι μόνες τους. Μπορούν να συμβιώσουν βέβαια με μικρά ψάρια. Συνήθως παίρνεις τα ψαράκια που θες και βρίσκεις συμβατούς συγκατοίκους. Η ψάχνεις από την αρχή για ψάρια και γαρίδες που συμβιώνουν μαζί και τα παίρνεις. Οι γαρίδες βέβαια θέλουν φυτεμένο ενυδρείο για να κρύβονται. Σε καθαρά γαριδάδικο είναι χάρμα οφθαλμού βέβαια.
@koudounos το ενυδρείο σαν ενυδρείο δεν είναι ακριβό. Ακριβό είναι το έπιπλο αν αποφασίσεις να πάρεις. Αν έχεις έπιπλο με χώρο από κάτω για το φίλτρο θα σου φύγουν μισά χρήματα. Οι γαρίδες καλό είναι να είναι μόνες τους. Μπορούν να συμβιώσουν βέβαια με μικρά ψάρια. Συνήθως παίρνεις τα ψαράκια που θες και βρίσκεις συμβατούς συγκατοίκους. Η ψάχνεις από την αρχή για ψάρια και γαρίδες που συμβιώνουν μαζί και τα παίρνεις. Οι γαρίδες βέβαια θέλουν φυτεμένο ενυδρείο για να κρύβονται. Σε καθαρά γαριδάδικο είναι χάρμα οφθαλμού βέβαια.
-
kakashi_hatake - Δημοσιευσεις : 345
kakashi_hatake έγραψε:@nkav που να σας έλεγε για τον εξοπλισμό. Τρελά λεφτά θέλει το άτιμο το αλμυρό εκτός και αν προσπαθήσεις μέσω DIY (μπορείς να φτιάξεις τα πάντα από το ενυδρείο τον εξοπλισμό και τη τροφή των ψαριών πιο οικονομικά)
Αυτο σκεφτομουν, δηλαδη γαριδες και καποια λιγα μικρα ψαρακια.Αλλα κυριως γαριδες.Τωρα για το χωρο δυστυχως δεν εχω ακομη και δεν ξερω πως θα τον βρω.Οποτε ειναι ενα προβλημα..το μεγαλυτερο για την ακριβεια

GG EVERYONE!
-
Re: Ενυδρεία! Ένα.... υγρό στέκι!
Για γαρίδες θα κοιτάξεις σε σχετικά site για απαιτήσεις σε αλμυρό ή γλυκό νερό. Και φυσικά να διαλέξεις από αυτά για γλυκό - βρύσης. Οι γαρίδες πάνε κυρίως με ζωοοτοκα ψάρια αν έχω διαβάσει καλά οπότε δύσκολα να μείνεις με λίγα ψάρια. Τώρα δε ξέρω αν πάρεις μόνο θηλυκά ή μόνο αρσενικά τι θα γίνει. Επίσης σκέψου ότι τα γαριδάκια γίνονται εκπληκτικός μεζές για τα ψάρια και θα χρειαστείς κρυψώνες (το βρυο moss ενδείκνυται για γαρίδες γιατί κρύβονται στα φυλλώματά του τα γαριδάκια). Εγώ πάντως έχω 40 πάνω κάτω guppies και 6 amano shrimps. Μέχρι και surfing κάνουν οι άτιμες. Ανεβαίνουν στη πλάτη των ψαριών και βολτάρουν στο ενυδρείο. Για ενυδρείο με έπιπλο θα σου πρότεινα να κοιτάξεις petcity βγάζει συνήθως προσφορές 50% σε έτοιμες συνθέσεις ενυδρείου επίπλου και συμφέρουν οικονομικά. Στα 200 ευρώ περίπου έβρισκες παλιότερα 200λιτρο με έπιπλο και οβάλ σε σχήμα. Αλλά και με 120 έχεις έτοιμο ενυδρείο και έπιπλο. Και σκρουτζ κοιτάς επίσης και για ενυδρεία αλλά κυρίως για εξοπλισμό. Εξωτερικό φίλτρο fluval 200 στα city 110 στο skroutz.
Τελευταία επεξεργασία από kakashi_hatake και 19 Οκτ 2014, 13:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
-
kakashi_hatake - Δημοσιευσεις : 345
Re: Ενυδρεία! Ένα.... υγρό στέκι!
Με πρόβλημα χώρου πάμε σε 40-60 λίτρα. Εκεί νομίζω φτιάχνεις τρελό γαριδάδικο! Για ψαράκια, μπορεις να βάλεις μονομάχο, guppακια που έχει και ο κακασάρας και θα σ δώσει και συμβουλές. Ή και δύο χρυσοψαράκια fancy, αλλά μιλάμε για minimum μεγεθος αυτα τα λίτρα. Εγώ προσωπικά θα έκανα γαριδούμπες που τις λατρεύω. Χωρις ψαράκια βεβαια, πολλες πολλες γαριδεα και ζουγκλα απο φυτά. Οταν θα ταιζεις θα γινεται πάρτυ.
One man goes into the waters of baptism, a different man comes out, born again. But who is that man who lies submerged? Perhaps that swimmer is both sinner and saint, until he is revealed unto the eyes of man.
-
Kefka09 - Δημοσιευσεις : 396
Re: Απ: Ενυδρεία! Ένα.... υγρό στέκι!
nkav64 έγραψε:@kakashi_hatake και μόνο που ακούσαμε τα 30+ για το ψάρι όντας και τελείως αδαείς αλλάξαμε συζήτηση
Ναι ανέβασε φωτό να δούμε, και γενικά να ξέρεις τι ψαράκια αγοράζεις, για να γλιτώνεις και προβληματα! Δε πανε ολα με ολα.
One man goes into the waters of baptism, a different man comes out, born again. But who is that man who lies submerged? Perhaps that swimmer is both sinner and saint, until he is revealed unto the eyes of man.
-
Kefka09 - Δημοσιευσεις : 396
Kefka09 έγραψε:Με πρόβλημα χώρου πάμε σε 40-60 λίτρα. Εκεί νομίζω φτιάχνεις τρελό γαριδάδικο! Για ψαράκια, μπορεις να βάλεις μονομάχο, guppακια που έχει και ο κακασάρας και θα σ δώσει και συμβουλές. Ή και δύο χρυσοψαράκια fancy, αλλά μιλάμε για minimum μεγεθος αυτα τα λίτρα. Εγώ προσωπικά θα έκανα γαριδούμπες που τις λατρεύω. Χωρις ψαράκια βεβαια, πολλες πολλες γαριδεα και ζουγκλα απο φυτά. Οταν θα ταιζεις θα γινεται πάρτυ.
Κατι τετοιο σεκφτομουν σε μεγεθος αλλα και σε περιεχομενο.Δηλαδη και καθολου ψαρια να μην εχει ειμαι κομπλε

Εννοειται οτι θα ψαξω στο ιντερνετι για ολα και θα κανω την ερευνα αγορας μου για να δω ποσο μου πηγαινει τελικα.Παντως ευχαριστω για τις υποδειξεις και τις συμβουλες και απο τους δυο σας!
GG EVERYONE!
-
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης