- Τώρα είναι 09 Ιούλ 2025, 18:08 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Ενυδρεία! Ένα.... υγρό στέκι!
Ωραία τα guppies. Εγώ πάλι επειδή βαρέθηκα τα "μεγάλα" ψάρια (τύπου silver shark, κτλ που είχα) σκέφτομαι να το γυρίσω στα κοπαδάκια... Πιο ήρεμα μεταξύ τους, και άλλη αίσθηση το κοπαδάκι στο ενυδρείο
-
nfs_maniac - Moderator
- Δημοσιευσεις : 1706
Εγώ πάντως ηρέμησα με τα guppies. Όσο ωραία και αν είναι τα χρυσόψαρα έχουν τρελές απαιτήσεις. Τρία μόνο σε 120 λίτρα νερό, αρρώστιες κάθε τρεις και λίγο, ειδικά αν έβαζες νέο μέσα και είχε ικ κολλούσαν όλα. Τώρα με τα guppies απλά αλλαγές νερού και τάισμα. Πήρα και μερικές amano shrimps καθαρίζουν το ενυδρείο τέλεια. Τώρα θέλω να πάρω moss να φυτευτεί λίγο το ενυδρείο να γίνει πιο φυσικός ο χώρος τους.
-
kakashi_hatake - Δημοσιευσεις : 345
Re: Ενυδρεία! Ένα.... υγρό στέκι!
Εγώ τώρα τελευταία ψήνομαι να φτιάξω γαριδάδικο, μόνο γαριδούλες και πυκνή βλάστιση μέσα στο ενυδρείο.
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά έχεις φτάσει στο cap του ενυδρείου σου λόγω γεννήσεων! Αν είσαι προσεκτικός με αμμωνίες και λοιπά μια χαρά σε βρίσκω. Τωρα για τις αιμομιξίες, βάλε αγγελία σε κάποιο φόρουμ τέτοιο, αν μένεις και σε μεγάλη πόλη εύκολα βρίσκεις για να δώσεις.
@nfs δε σου πέθαναν τα αγγελόψαρα τόσα χρόνια; παράξενο μου φαίνεται
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά έχεις φτάσει στο cap του ενυδρείου σου λόγω γεννήσεων! Αν είσαι προσεκτικός με αμμωνίες και λοιπά μια χαρά σε βρίσκω. Τωρα για τις αιμομιξίες, βάλε αγγελία σε κάποιο φόρουμ τέτοιο, αν μένεις και σε μεγάλη πόλη εύκολα βρίσκεις για να δώσεις.
@nfs δε σου πέθαναν τα αγγελόψαρα τόσα χρόνια; παράξενο μου φαίνεται
One man goes into the waters of baptism, a different man comes out, born again. But who is that man who lies submerged? Perhaps that swimmer is both sinner and saint, until he is revealed unto the eyes of man.
-
Kefka09 - Δημοσιευσεις : 396
Αν δεν εχεις και πολύ χρόνο μην δοκιμάσεις τα αληθινά φυτά. Σίγουρα άλλη αίσθηση και πολύ καλύτερο για τα ψάρια, αλλα και πολλοί μπελάδες. Αρρώστιες και σε αυτά, θέλουν περιποίηση (κλάδεμα κτλ), μερικά δεν κάνουν και με όλους τους τύπους ψαριών, βάλε και την πρασινίλα που θα δημιουργούν (αν και οι γαριδούλες θα κάνουν δουλειά) Είχα κι εγώ μια γαρίδα αρκετά μεγάλη ώστε να μην εχει θέμα απο επιθέσεις, αλλα δεν... Για κανα μήνα ήταν οκ, αλλα μετά απο καιρό βρήκα το κουφάρι της και τα υπόλοιπα ψάρια της παρέας να κάνουν τσιμπούσι με τα κομμάτια της...
Kefka09 έχουν πεθάνει, αλλα λόγω ηλικίας και αφού εχουν γίνει νταλίκες ολόκληρες (γύρω στα 5 χρόνια μου βγάζουν)
Kefka09 έχουν πεθάνει, αλλα λόγω ηλικίας και αφού εχουν γίνει νταλίκες ολόκληρες (γύρω στα 5 χρόνια μου βγάζουν)
-
nfs_maniac - Moderator
- Δημοσιευσεις : 1706
Αυτό πιστεύω και εγώ. Έφτασε στο μέγιστο του πληθυσμού και ίσως και τα ψάρια να σκέφτονται αν χρειάζονται νέα ψάρια. Βλέπω νέο να μεγαλώνει περίπου στο εξάμηνο. Και είχα διαβάσει ότι οι γέννες των guppies πάντα εξαρτώνται από το διαθέσιμο χώρο και τις ιδιότητες του νερού. Γεννάνε πάρα πολλά όταν υπάρχει δηλαδή χώρος και είναι καθαρό το νερό. Έτσι δικαιολογειίται και ότι στις αρχές είχαν μαμηθεί στην κυριολεξία να γεννάνε. Μετά έβλεπες καμία τριάδα, τώρα βλέπω ένα το εξάμηνο.
Εγώ τις γαρίδες τις σνόμπαρα γιατί τις θεωρούσα άσχημες και όταν έβγαζαν το δέρμα τους αποκρουστικές. Αλλά τρώνε τα πάντα οι άτιμες. Ακόμα και το δέρμα τους που αφήνουν το τρώνε μετά και έχει πρωτεΐνες. Χώρια ότι είναι τρελά φιλικές με τον ιδιοκτήτη. Πάνω στο χέρι μου ανεβαίνουν όταν βάζω τη σκούπα να τους βγάλω το νερό. Τα guppies με τσιμπάνε και εξαφανίζονται. Είναι βέβαια φιλικά και αυτά. Με το που με δουν στο ενυδρείο κοντά έρχονται τσούρμο ολα μαζί για τάισμα. Ένα μόνο με φοβάται και όταν με βλέπει κρύβεται. Δε ξέρω πως την έχει δει. Ακόμα και κρυμμένο να είναι αν πλησιάσω και με δει από μια χαραμάδα τρέχει πανικόβλητο.
Φυτά εννοείται παίρνεις εύκολα σύμφωνα με το χρόνο κυρίως που θες να διαθέσεις. Δεν παίρνεις δύσκολα με απαιτήσεις σε φως και χαρακτηριστικά νερού. Με αυτά που έχω λίγο λίπασμα βάζω σε κάθε αλλαγή νερού. Και η moss που θέλω να στρώσω σε βυθό και ένα βράχο δε θέλει κάτι τρελό. Αν ξεκινούσα τώρα με όλα αυτά που έχω δει έχω διαβάσει θα έκανα σίγουρα φυτεμένο. Είναι πανέμορφα. Και χαλάλι το κλάδεμα.
Εγώ τις γαρίδες τις σνόμπαρα γιατί τις θεωρούσα άσχημες και όταν έβγαζαν το δέρμα τους αποκρουστικές. Αλλά τρώνε τα πάντα οι άτιμες. Ακόμα και το δέρμα τους που αφήνουν το τρώνε μετά και έχει πρωτεΐνες. Χώρια ότι είναι τρελά φιλικές με τον ιδιοκτήτη. Πάνω στο χέρι μου ανεβαίνουν όταν βάζω τη σκούπα να τους βγάλω το νερό. Τα guppies με τσιμπάνε και εξαφανίζονται. Είναι βέβαια φιλικά και αυτά. Με το που με δουν στο ενυδρείο κοντά έρχονται τσούρμο ολα μαζί για τάισμα. Ένα μόνο με φοβάται και όταν με βλέπει κρύβεται. Δε ξέρω πως την έχει δει. Ακόμα και κρυμμένο να είναι αν πλησιάσω και με δει από μια χαραμάδα τρέχει πανικόβλητο.
Φυτά εννοείται παίρνεις εύκολα σύμφωνα με το χρόνο κυρίως που θες να διαθέσεις. Δεν παίρνεις δύσκολα με απαιτήσεις σε φως και χαρακτηριστικά νερού. Με αυτά που έχω λίγο λίπασμα βάζω σε κάθε αλλαγή νερού. Και η moss που θέλω να στρώσω σε βυθό και ένα βράχο δε θέλει κάτι τρελό. Αν ξεκινούσα τώρα με όλα αυτά που έχω δει έχω διαβάσει θα έκανα σίγουρα φυτεμένο. Είναι πανέμορφα. Και χαλάλι το κλάδεμα.
-
Κάτοχος και εγώ ενός ενυδρείου 60 λίτρων, το οποίο να πω και την αλήθεια κατά βάση η σύζυγος το περιποιείται και το έχει ως χόμπι.
Έχουμε μέσα 2 χρυσόψαρα, το τρίτο κατά σειρά ζεύγος, το οποίο προ ολίγων ημερών έκλεισε 2 χρόνια μαζί μας.
Η αρχική ιδέα ήταν να πάρουμε ψάρι κλόουν, όπως ο Nemo μιας και αρέσει πολύ στο μικρό, όμως στο Pet Shop μας φόβισαν ότι ήθελε τεράστια περιποίηση και έτσι εγκαταλείψαμε την ιδέα. Πιστεύαμε ότι τουλάχιστον θα τα τάϊζε, όμως το όνειρο δε διήρκεσε παρά μόνο 2- 3 μέρες
Πολλά πολλά δε γνωρίζουμε και για πληροφορίες ψάχνουμε μέσω του net. Αληθινά φυτά δε χρησιμοποιούμε, μόνο πλαστικά, μιας και δεν είναι μόνο η φροντίδα αλλά και τα έξοδα για να διατηρηθούν τα πάντα στην κατάσταση που πρέπει.
Όταν αξιωθούμε να ρίξουμε ένα γενικό καθαρισμό θα ανεβάσω photo.
Έχουμε μέσα 2 χρυσόψαρα, το τρίτο κατά σειρά ζεύγος, το οποίο προ ολίγων ημερών έκλεισε 2 χρόνια μαζί μας.
Η αρχική ιδέα ήταν να πάρουμε ψάρι κλόουν, όπως ο Nemo μιας και αρέσει πολύ στο μικρό, όμως στο Pet Shop μας φόβισαν ότι ήθελε τεράστια περιποίηση και έτσι εγκαταλείψαμε την ιδέα. Πιστεύαμε ότι τουλάχιστον θα τα τάϊζε, όμως το όνειρο δε διήρκεσε παρά μόνο 2- 3 μέρες

Πολλά πολλά δε γνωρίζουμε και για πληροφορίες ψάχνουμε μέσω του net. Αληθινά φυτά δε χρησιμοποιούμε, μόνο πλαστικά, μιας και δεν είναι μόνο η φροντίδα αλλά και τα έξοδα για να διατηρηθούν τα πάντα στην κατάσταση που πρέπει.
Όταν αξιωθούμε να ρίξουμε ένα γενικό καθαρισμό θα ανεβάσω photo.
-
nkav64 - Δημοσιευσεις : 1220
@nkav Όλα τα ζευγάρια κάπως έτσι ξεκινάνε με το χόμπι. Θέλουν τον Νέμο και τη Ντόρι, πάνε στο pet shop, μαθαίνουν ότι θέλει ενυδρείο με αλμυρό νερό και κατ'επέκταση τρελή περιποίηση και περισσότερα χρήματα και καταλήγουν σε χρυσόψαρα και μονομάχους. Γενικά το αλμυρό ενυδρείο αν και εντυπωσιακό θέλει όντως αρκετά μεγάλο ενυδρείο και περισσότερο εξοπλισμό για να κρατιέται αλμυρό και από τις εξατμίσεις κλπ κλπ.
Τα πλαστικά φυτά βαραίνουν τη βιολογία του νερού πάντως και μακροπρόθεσμα δημιουργούν προβλήματα στα ψάρια. Άποψη μου από το να δώσεις 5 ευρώ στη καλύτερη για ένα πλαστικό δίνεις 6 για ένα γλάστρακι βαλεσνιερες η εχινοδορους που έχουν μέσα 5 ρίζες φυτών τις καθαρίζεις για να μη σου γεμίσουν σαλιγκάρια το ενυδρείο και τις βάζεις όπου θες και όλα αυτά με απλό φωτισμό και ελάχιστο ή καθόλου λίπασμα.
Τα πλαστικά φυτά βαραίνουν τη βιολογία του νερού πάντως και μακροπρόθεσμα δημιουργούν προβλήματα στα ψάρια. Άποψη μου από το να δώσεις 5 ευρώ στη καλύτερη για ένα πλαστικό δίνεις 6 για ένα γλάστρακι βαλεσνιερες η εχινοδορους που έχουν μέσα 5 ρίζες φυτών τις καθαρίζεις για να μη σου γεμίσουν σαλιγκάρια το ενυδρείο και τις βάζεις όπου θες και όλα αυτά με απλό φωτισμό και ελάχιστο ή καθόλου λίπασμα.
-
Re: Ενυδρεία! Ένα.... υγρό στέκι!
@kakashi Τι γαριδούλες έχεις ρίξει; εγω ενδιαφέρομαι για ενυδρειάκι μικρό τιγκαρισμένο με red crystal!!! Ψάξτες να δεις τι ΚΟΥΚΛΑΡΕΣ που είναι! Και εννοείται τα αληθινά φυτά ειναι το καλύτερο, αλλα χρειάζονται και αυτά τη φροντίδα τους. Εγω δε βαζω πλαστικα φυτα ή διακοσμηση, μάλλον λογω προσωπικής φοβίας οτι ταχα μου μπορεί να δηλητηριάσουν τα ψάρια.
@nfs Τα αγγελόψαρα σε καλύτερες συνθήκες θα ζούσαν χαλαρά 10 χρόνια! Στη δική σου περίπτωση μάλλον μετα απο ένα σημείο παθαίνουν νανισμό λόγω ελλειψης χώρου...
@nkav64 τα κλόουν θέλουν ύφαλο, τον οποίο και έμπειροι κοιτάζουν με δέος! Θέλει τεχνογνωσία ενα τετοιο ενυδρείο! Ξέρεις τι χρυσοψαράκια έχετε;
@nfs Τα αγγελόψαρα σε καλύτερες συνθήκες θα ζούσαν χαλαρά 10 χρόνια! Στη δική σου περίπτωση μάλλον μετα απο ένα σημείο παθαίνουν νανισμό λόγω ελλειψης χώρου...
@nkav64 τα κλόουν θέλουν ύφαλο, τον οποίο και έμπειροι κοιτάζουν με δέος! Θέλει τεχνογνωσία ενα τετοιο ενυδρείο! Ξέρεις τι χρυσοψαράκια έχετε;
One man goes into the waters of baptism, a different man comes out, born again. But who is that man who lies submerged? Perhaps that swimmer is both sinner and saint, until he is revealed unto the eyes of man.
-
Re: Απ: Ενυδρεία! Ένα.... υγρό στέκι!
Koudounos έγραψε:Συγγνωμη που μπαινω ετσι στην συζητηση μιας και δεν διαθετω ενυδρειο αλλα θα ηθελα να ρωτησω για ποσα λεφτα μιλαμε για ξεκινημα της ενασχολησης αυτης?
Όσα μπορείς να διαθέσεις! Δηλαδή και με 50€ ξεκινάς νομίζω. Αλλά όσο πιο πολλά, τόσο καλύτερα και για τα ψαράκια, και για σένα, αφου το μεγαλο ενυδρειο ειναι πιο ευκολο στη συντήρηση του και σου εξοικονομεί στη πορεία χρήματα. Αυτο που προτείνω ειναι να ρωτάς εδώ για το κάθε σου βήμα, να μην ακους καθόλου τα πετ σοπ! Γι αρχή πες μας ποσα θα ηθελες να καταναλωσεις, και αν προτιμάς καποιο ψαράκι ιδιαιτερα.
-
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης