- Τώρα είναι 06 Ιούλ 2025, 22:18 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Ταξίδι με αεροπλάνο
Εγώ προσπαθούσα σε πρώτη φάση να εξηγήσω αυτό το φόβο που μπορεί να σε διακατέχει όταν πετάς. Δηλαδή, με τους σκυλοπνίχτες τα ελληνικά καράβια όταν πας σε νησί πως και δεν φοβάσαι και μπορεί να φοβάσαι στο αεροπλάνο. Γιατί όπως και να το κάνουμε, αν πέσει και δεν πέσει ομαλά, με το που θα αγγίξεις έδαφος (όπως το αγγίξεις) θα γίνεις αλοιφή! 

-
Sephiroth - Δημοσιευσεις : 1868
Sephiroth έγραψε:Εγώ προσπαθούσα σε πρώτη φάση να εξηγήσω αυτό το φόβο που μπορεί να σε διακατέχει όταν πετάς. Δηλαδή, με τους σκυλοπνίχτες τα ελληνικά καράβια όταν πας σε νησί πως και δεν φοβάσαι και μπορεί να φοβάσαι στο αεροπλάνο. Γιατί όπως και να το κάνουμε, αν πέσει και δεν πέσει ομαλά, με το που θα αγγίξεις έδαφος (όπως το αγγίξεις) θα γίνεις αλοιφή!
Ναι αλλα δεν πεφτουν . Οι περισσοτεροι πιστευουν οτι αν εχει προβλημα ενα αεροπλανο πεφτει . Οχι βεβαια ! Χρειαζεται να εχει τρελο κολλημα .
http://trollemaida.blogspot.com/ Ανασκόπηση 2011 by Trollemaida
-
dameko-doubutsu - Δημοσιευσεις : 96
Μωρέ εντάξει, είναι σίγουρο ότι και οι διαδικασίες ελέγχου είναι πιο αυστηρές και τα συστήματα πιλοταρίσματος πιο εξελιγμένα. Αλλά υπάρχει πάντα ο αστάθμητος παράγοντας )πχ. του καιρού) που μπορεί να δημιουργήσει τρελά προβλήματα. Ο Πέππας μπορεί να σας πει για ένα ταξίδι που κάναμε πριν από 3-4 χρόνια στο Λονδίνο και που ο πιλότος το κατέβασε με τα πλάγια το αεροπλάνο στο Χίθροου, γιατί δεν τον έπαιρνε να το κατεβάσει κανονικά από τον αέρα. Κλάσαμε πατάτες εν ολίγοις και εκεί δεν ξέρεις τι παίζει να γίνει αν ο πιλότος δεν είναι έμπειρος. Μην ξεχνάμε ότι ατύχημα με δυσάρεστη εξέλιξη δεν χρειάζεται απαραίτητα μεγάλο ύψος...
-
Sephiroth - Δημοσιευσεις : 1868
Sephiroth έγραψε:Μωρέ εντάξει, είναι σίγουρο ότι και οι διαδικασίες ελέγχου είναι πιο αυστηρές και τα συστήματα πιλοταρίσματος πιο εξελιγμένα. Αλλά υπάρχει πάντα ο αστάθμητος παράγοντας )πχ. του καιρού) που μπορεί να δημιουργήσει τρελά προβλήματα. Ο Πέππας μπορεί να σας πει για ένα ταξίδι που κάναμε πριν από 3-4 χρόνια στο Λονδίνο και που ο πιλότος το κατέβασε με τα πλάγια το αεροπλάνο στο Χίθροου, γιατί δεν τον έπαιρνε να το κατεβάσει κανονικά από τον αέρα. Κλάσαμε πατάτες εν ολίγοις και εκεί δεν ξέρεις τι παίζει να γίνει αν ο πιλότος δεν είναι έμπειρος. Μην ξεχνάμε ότι ατύχημα με δυσάρεστη εξέλιξη δεν χρειάζεται απαραίτητα μεγάλο ύψος...
Nαι μου εχει τυχει αλλα οχι τοσο πολυ οσο το περιγραφεις .
Παει να προσγειωθει και ο αερας απο κατω σπρωχνει το αεροπλανο προς τα πανω . Οποτε στροφη και παμε παλι ....
-
Έχω πετάξει κάπου 30-40 φορές στη ζωή μου μόνο μια φορά αντιλήφθηκα τι μπορεί να συμβεί σε μια πτήση και από τότε είμαι σε πιο alert κατάσταση.
Πέταγα από Κύπρο προς Αντάλυα και επειδή το αεροπλάνο δεν είχε πολύ κόσμο, μια τσάντα μου την είχα ακουμπήσει στο διπλανό κάθισμα.
Αρχίζουν σε κάποια φάση τα κλασικά turbulences αλλά λεώ οκ δε τρέχει. κάποια φάση κάνει μια απότομη βουτιά το αεροπλάνο ακριβώς σαν το shock tower αν έχει πάει κανείς σας. Όλους μας κράτησαν οι ζώνες και για να καταλάβετε για τι βουτιά μιλάμε η τσάντα δίπλα μου κόλλησε στο πάνω μέρος του αεροπλάνου και ξανά έσκασε στο κάθισμα.
Όλοι βγήκαν τρέχοντας μετά την προσγείωση χαχαχα!
Πέταγα από Κύπρο προς Αντάλυα και επειδή το αεροπλάνο δεν είχε πολύ κόσμο, μια τσάντα μου την είχα ακουμπήσει στο διπλανό κάθισμα.
Αρχίζουν σε κάποια φάση τα κλασικά turbulences αλλά λεώ οκ δε τρέχει. κάποια φάση κάνει μια απότομη βουτιά το αεροπλάνο ακριβώς σαν το shock tower αν έχει πάει κανείς σας. Όλους μας κράτησαν οι ζώνες και για να καταλάβετε για τι βουτιά μιλάμε η τσάντα δίπλα μου κόλλησε στο πάνω μέρος του αεροπλάνου και ξανά έσκασε στο κάθισμα.
If I go forward follow me, if I retreat shoot me and if I am killed avenge me... AVENGE ME! - Napoleon
-
Alda - Δημοσιευσεις : 53
Alda έγραψε:Έχω πετάξει κάπου 30-40 φορές στη ζωή μου μόνο μια φορά αντιλήφθηκα τι μπορεί να συμβεί σε μια πτήση και από τότε είμαι σε πιο alert κατάσταση.
EPIC
[URL=www.playfire.com/Em1nem13]
[/URL

-
JamieT - Δημοσιευσεις : 124
Alda έγραψε:Έχω πετάξει κάπου 30-40 φορές στη ζωή μου μόνο μια φορά αντιλήφθηκα τι μπορεί να συμβεί σε μια πτήση και από τότε είμαι σε πιο alert κατάσταση.
Ζητησες απο καμια αεροσυνοδο να πει στο πιλοτο να το ξανακανει ;

-
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης