Τι μου θυμισατε.. Ας πω κι εγω τις σκεψεις μου.
Λοιπον θεωρω πως το gamepro ηταν το καλυτερο multiplatform περιοδικο που εχει περασει απο την Ελλαδα. Ξεκινησα να το διαβαζω 2001-2002 περιπου. Μεχρι τοτε διαβαζα που κ που το games που απο ενημερωση και αρθρογραφια δε διεφερε και πολυ απο τα "σαινια". Παντα ειχε ενα πιο casual χαρακτηρα, ασχολουταν με χιλια δυο ξεκαρφωτα με το gaming, εβρισκα τον τροπο γραφης του πιο απλο και λιγοτερο βαθυ και ειχα πολλες διαφωνιες με τα review του. Ακομη κι η αλληλογραφια του περιοριζοταν σε ερωτησεις του στυλ "Ποτε θα βγει το ποκεμον στο playstation?" πραγμα που αμεσως με εκανε να μη νοιωθω πως ανηκω στους αναγνωστες του.
Αντιθετα το gamepro που με ξενιζε οταν ημουν μικροτερος, ειχε πολυ πιο ενημερωμενη συντακτικη ομαδα. Διαβαζα θεματα, σκεψεις και αναλυσεις, κατατοπιστικα reviews και γενικα ενιωθα πως η συντακτικη του ομαδα ηταν πολυ αφοσιωμενη στο αντικειμενο. Η αλληλογραφια, περ ααπο fanboyiσμους ειχε και καποια σημαντικα γραμματα με σοβαρες αποψεις και σκεψεις πανω σε σημαντικα θεματα, ηταν απο πιο hardcore κοινο. Ηταν ενα περιοδικο απο φανς για φανς.
Κι εκεινη την περιοδο αυτο ηταν πολυ σημαντικο για 2 λογους. Ελλειψη επαφης με ιντερνετ αρα δυσκολια πληρους ενημερωσης και ενα ελληνικο gaming κοινο επι το πλειστον εντελως απαιδευτο. Στο σχολειο ημουν ο μονος απο 300 παιδια που ασχολουμουν κι ηξερα 5 πραματα για καθε κονσολα. Οποτε το gamepro ηταν η χαρα του μηνα!
Θυμαμαι πως αρχισε να αλλαζει προς κατι που δε μου αρεσε και τοσο οταν αρχισαν να βγαινουν τα dvd, ειδικα η τιμη του με σκοτωσε και σταματησα για καποιο καιρο να το αγοραζω. Και μετα οταν περασα φοιτητης πηγα να αγορασω ενα περιοδικο, εν αναμονη ps3 και wii, με στεναχωρια ειδα πως δεν υπηρχε πια. Εδωσα μια τελευταια ευκαιρια στο games, μπας κι αλλαξε λγο νοοτροπια τωρα που επαιζε μονο του. Ειχε δωρο ενα κομικ και 20 σελιδες σταθερα αφιερωμενες σε μουσικη-dvd-μοδα καιι ουτε κουβεντα για το wii. Στεναχωρεθηκα ακομη πιο βαθια.
Μετα ομως ανακαλυψα το γρηγορο dsl ιντερνετ και αρχισαν να ανοιγουν και καλα site. Χαιρομαι πολυ που εδω μεσα βρηκα μελη απο την συντακτικη ομαδα του περιοδικου που με μεγαλωσε και διαπιστωσα πως ακομη κανουν πολυ καλα τη δουλεια τους!
- Τώρα είναι 09 Ιούλ 2025, 18:37 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Τελος εποχής για το GamePro
Τα είπε με το χέρι στην καρδιά το παλικάρι από πάνω, μας έχει πάρει τα αυτιά με ένα Gamepro χρόνια τώρα 
Εγώ μόνο opsm αγόραζα και αγοράζω από έντυπα για να πω την αλήθεια, κυρίως επειδή όταν άρχισα να ενδιαφέρομαι και να ασχολούμαι με τα multi, είχα πλέον ίντερνετ και τα σκούπιζα όλα από κει.

Εγώ μόνο opsm αγόραζα και αγοράζω από έντυπα για να πω την αλήθεια, κυρίως επειδή όταν άρχισα να ενδιαφέρομαι και να ασχολούμαι με τα multi, είχα πλέον ίντερνετ και τα σκούπιζα όλα από κει.

My heart is black and my lips are cold,
Cities on flame with Rock'n'Roll

My heart is black and my lips are cold,
Cities on flame with Rock'n'Roll
-
ner0 - Δημοσιευσεις : 155
Gamepro!
Εγώ ξεκίνησα να το διαβάζω πολύ παλιά,το πρώτο μου τεύχος ήταν ένα που στο εξώφυλλο είχε φωτομοντάζ κάτι δεινόσαυρους απ' το Jurasic Park: The Lost World,και έναν τύπο με lightsaber!!!
Για κάποια χρόνια το έπαιρνα κάθε μήνα και δεν έχανα τεύχος. Θυμάμαι χαρακτηρηστικά μια εποχή που πήγαινα στη στήλη αλληλογραφίας πίσω πίσω,και έβλεπα π.χ. 20,30,40,100 (!!!) υστερόγραφα... Τελικά δεν έμαθα ποτέ ποιος απαντούσε σε εκείνη τη στήλη αλλά είχε πολύ χιούμορ!
Θυμάμαι και πως σε ένα τεύχος μια φορά,είχε γίνει και ειδικό θέμα για τον "μεγαλύτερο φαν" του περιοδικού,και είχε ένα γράμμα που είχε στείλει επικό,μαζί με κάτι φωτογραφίες του κιόλας..
Μου άρεσαν πολύ και κάποια ειδικά θέματα που είχε μερικές φορές,του τύπου "ώστε θέλετε να γίνετε game testers!",που μάθαινες και κάτι παραπάνω ρε παιδί μου!
Βασικά να πω την αλήθεια και μένα το Gamepro μ' άρεσε πολύ περισσότερο απ' το GAMES.
Αυτά που δεν μου άρεσαν στο Games ήταν κάτι ειδήσεις του τύπου "έγινε leak με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PS4" εν έτη 1999,το ότι αδιαφορούσαν για πάρα πολλά παιχνίδια της Nintendo που κυκλοφορούσαν και δε τους κάναν ούτε reviews κι ούτε τίποτα,και ότι είχε ΠΟΛΛΕΣ διαφημίσεις!
Το Gamepro άρχισε να μη μου αρέσει και τόσο πολύ μια εποχή που η ομάδα συντακτών δεν έμεινε ούτε η μισή από ότι ήταν,και που είχε γυρίσει ένας νέος αρχισυντάκτης και είχε πει ότι το περιοδικό έπρεπε να σοβαρέψει,και πως για αυτό δεν θα εμφάνιζε τα γράμματα που είχαν υστερόγραφα στη στήλη αλληλογραφίας,νομίζω και κάποιες άλλες στήλες είχαν κοπεί τότε... Ένιωσα πως αποστηρώθηκε και έχασε το χιούμορ του από τότε...
Εγώ ξεκίνησα να το διαβάζω πολύ παλιά,το πρώτο μου τεύχος ήταν ένα που στο εξώφυλλο είχε φωτομοντάζ κάτι δεινόσαυρους απ' το Jurasic Park: The Lost World,και έναν τύπο με lightsaber!!!

Για κάποια χρόνια το έπαιρνα κάθε μήνα και δεν έχανα τεύχος. Θυμάμαι χαρακτηρηστικά μια εποχή που πήγαινα στη στήλη αλληλογραφίας πίσω πίσω,και έβλεπα π.χ. 20,30,40,100 (!!!) υστερόγραφα... Τελικά δεν έμαθα ποτέ ποιος απαντούσε σε εκείνη τη στήλη αλλά είχε πολύ χιούμορ!
Θυμάμαι και πως σε ένα τεύχος μια φορά,είχε γίνει και ειδικό θέμα για τον "μεγαλύτερο φαν" του περιοδικού,και είχε ένα γράμμα που είχε στείλει επικό,μαζί με κάτι φωτογραφίες του κιόλας..
Μου άρεσαν πολύ και κάποια ειδικά θέματα που είχε μερικές φορές,του τύπου "ώστε θέλετε να γίνετε game testers!",που μάθαινες και κάτι παραπάνω ρε παιδί μου!
Βασικά να πω την αλήθεια και μένα το Gamepro μ' άρεσε πολύ περισσότερο απ' το GAMES.
Αυτά που δεν μου άρεσαν στο Games ήταν κάτι ειδήσεις του τύπου "έγινε leak με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PS4" εν έτη 1999,το ότι αδιαφορούσαν για πάρα πολλά παιχνίδια της Nintendo που κυκλοφορούσαν και δε τους κάναν ούτε reviews κι ούτε τίποτα,και ότι είχε ΠΟΛΛΕΣ διαφημίσεις!
Το Gamepro άρχισε να μη μου αρέσει και τόσο πολύ μια εποχή που η ομάδα συντακτών δεν έμεινε ούτε η μισή από ότι ήταν,και που είχε γυρίσει ένας νέος αρχισυντάκτης και είχε πει ότι το περιοδικό έπρεπε να σοβαρέψει,και πως για αυτό δεν θα εμφάνιζε τα γράμματα που είχαν υστερόγραφα στη στήλη αλληλογραφίας,νομίζω και κάποιες άλλες στήλες είχαν κοπεί τότε... Ένιωσα πως αποστηρώθηκε και έχασε το χιούμορ του από τότε...

-
Alithinos - Δημοσιευσεις : 13
ΜΕτά από ένα χρόνο παίρνω πρέφα ότι έκλεισε το GP
Η πορεία του ελληνικού νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό είναι ταυτόσημη με την gaming πορεία που είχαμε οι γεννημένοι στα 80's. Αναγνώστης από το τεύχος 8 (εξώφυλλο virtua fighter) στα τέλη του 95, μιλάμε για μία άλλη εποχή πραγματικά, οι σημερινοί παππούδες του enternity τότε πηγαίναν ακόμα σχολείο
. Εντάξει θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες ατελείωτες για τις μεταφράσεις, τις ατάκες του στυλ "το street fighter iii θα περιμέναμε να κάνει το βήμα στο 3d", τα σουβλάκια στα υστερόγραφα, την κόντρα tekken-mk κτλ κτλ αλλά εμένα αυτό που μου μένει τελικά είναι ότι υπήρξε στην Ελλάδα μία ομάδα παιδιών 23-24 χρονών που αντί απλά να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο προσπάθησε να δώσει κάτι διαφορετικό και ποιοτικό. Βέβαια πιστεύω ότι ο κύκλος του ολοκληρώθηκε και από την στιγμή που οι συνθήκες ήταν τέτοιες που δεν μπορούσε να ανανεωθεί, καλύτερα που έκλεισε. Χάρηκα ιδιαίτερα όταν είδα ότι το enternity ήταν ένα βήμα εξέλιξης από αυτό που μας είχαν δώσει τότε τα παιδιά και όχι απλά ένα ξαναζεσταμένο φαγητό.
Ωραίες καταστάσεις και στα forums των δύο αδερφών τότε περιοδικών, μέρος εκείνου του community υπάρχει ακόμα και φήμες τους θέλουν σαν άλλοι Οδυσσέες να ψάχνουν την Ιθάκη τους (έχουν περάσει ήδη 5 χρόνια περιπλανώμενοι οπότε έχουν σίγουρα άλλα 5)
Υ.Γ 1: Δεν γινόταν να μην έχει υ.γ αυτό το post
Y.Γ 2: Βλέπω κανείς δεν ανέφερε τη φοβερή έμπνευση στα τελειώματα του περιοδικού να έρχεται στην επαρχία με ένα μήνα καθυστέρηση, φυσικά δεν αγοράστηκε ποτέ υπό αυτές τις συνθήκες. Έπρεπε να βγαλω το άχτι μου
Υ.Γ 3: Mortal Kombat ruleZZzzzzZZzzZZz
Y.Γ 4: Baraka forever!
Υ.Γ 5: Πότε θα κυκλοφορήσει το Resident Evil 1,8;
Υ.Γ 6: Ισχύει ότι αν μέσα στην έπαυλη της Lara πατήσεις αριστερά,δεξιά, 69 φορές κύκλο, κωλοτούμπα και ακριβώς την στιγμή της προσγείωσης κάνει 5 συνεχόμενα barrel roll, μετά παίζει με τη Lara γυμνή;
Υ.Γ 7: Το Playstation 3 θα παίζει κόπιες;
Υ.Γ 8: Είναι δυνατόν να βάζετε 5/5 στο Zelda ocarina of time που είναι για παιδάκια και να μην έχετε κάνει ακόμα ένα αφιέρωμα στο final fantasy που είναι το καλύτερο rpg;
Υ.Γ 9: Ξέχασα να σας συγχαρώ για την πολύ καλή δουλειά σας! Είστε οι καλύτεροι!
Υ.Γ 10: Πότε θα βγάλετε οδηγό στρατηγικής για το Shenmue 2; Ωραίο παιχνίδι αλλά ποιος παίζει μόνος του 4 cd...
Y.Γ 11: Παύλο τα σουβλάκια που να τα στείλω;
Υ.Γ 12: Ελπίζω σε δημοσίευση
Με τιμή, Ash KEtcham nintedolover o Sony-οκτόνος

Η πορεία του ελληνικού νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό είναι ταυτόσημη με την gaming πορεία που είχαμε οι γεννημένοι στα 80's. Αναγνώστης από το τεύχος 8 (εξώφυλλο virtua fighter) στα τέλη του 95, μιλάμε για μία άλλη εποχή πραγματικά, οι σημερινοί παππούδες του enternity τότε πηγαίναν ακόμα σχολείο

Ωραίες καταστάσεις και στα forums των δύο αδερφών τότε περιοδικών, μέρος εκείνου του community υπάρχει ακόμα και φήμες τους θέλουν σαν άλλοι Οδυσσέες να ψάχνουν την Ιθάκη τους (έχουν περάσει ήδη 5 χρόνια περιπλανώμενοι οπότε έχουν σίγουρα άλλα 5)

Υ.Γ 1: Δεν γινόταν να μην έχει υ.γ αυτό το post

Y.Γ 2: Βλέπω κανείς δεν ανέφερε τη φοβερή έμπνευση στα τελειώματα του περιοδικού να έρχεται στην επαρχία με ένα μήνα καθυστέρηση, φυσικά δεν αγοράστηκε ποτέ υπό αυτές τις συνθήκες. Έπρεπε να βγαλω το άχτι μου

Υ.Γ 3: Mortal Kombat ruleZZzzzzZZzzZZz
Y.Γ 4: Baraka forever!
Υ.Γ 5: Πότε θα κυκλοφορήσει το Resident Evil 1,8;
Υ.Γ 6: Ισχύει ότι αν μέσα στην έπαυλη της Lara πατήσεις αριστερά,δεξιά, 69 φορές κύκλο, κωλοτούμπα και ακριβώς την στιγμή της προσγείωσης κάνει 5 συνεχόμενα barrel roll, μετά παίζει με τη Lara γυμνή;
Υ.Γ 7: Το Playstation 3 θα παίζει κόπιες;
Υ.Γ 8: Είναι δυνατόν να βάζετε 5/5 στο Zelda ocarina of time που είναι για παιδάκια και να μην έχετε κάνει ακόμα ένα αφιέρωμα στο final fantasy που είναι το καλύτερο rpg;
Υ.Γ 9: Ξέχασα να σας συγχαρώ για την πολύ καλή δουλειά σας! Είστε οι καλύτεροι!
Υ.Γ 10: Πότε θα βγάλετε οδηγό στρατηγικής για το Shenmue 2; Ωραίο παιχνίδι αλλά ποιος παίζει μόνος του 4 cd...
Y.Γ 11: Παύλο τα σουβλάκια που να τα στείλω;
Υ.Γ 12: Ελπίζω σε δημοσίευση
Με τιμή, Ash KEtcham nintedolover o Sony-οκτόνος
-
rikimaru - Δημοσιευσεις : 29
@rikimaru
Χαχαχα! Το πιο αστειο με τα υστερογραφα σου ειναι οτι πολλα υπηρξαν στα αληθεια σχεδον αυτουσια... Εγω ενα γραμμα το ειχα συνταξει και διορθωσει 2-3 φορες αλλα τελικα ποτε δε το εστειλα. Παντως γενικα εκεινη την εποχη και σε εκεινη την ηλικια, τα γραμματα ηταν μια απολαυση να τα διαβαζεις, κι ας ηταν fanboyιστικα.
Χαχαχα! Το πιο αστειο με τα υστερογραφα σου ειναι οτι πολλα υπηρξαν στα αληθεια σχεδον αυτουσια... Εγω ενα γραμμα το ειχα συνταξει και διορθωσει 2-3 φορες αλλα τελικα ποτε δε το εστειλα. Παντως γενικα εκεινη την εποχη και σε εκεινη την ηλικια, τα γραμματα ηταν μια απολαυση να τα διαβαζεις, κι ας ηταν fanboyιστικα.
-
alex4444 - Δημοσιευσεις : 745
majorfox έγραψε:εγω αγοραζα gamepro ως το τελος του ειχα κανει πυργο απο τευχη μαζι με το games φυσικα, μια μερα ξύπνησα με πολλα νευρα που δεν ειχα χώρο και τα έβαλα φωτιά ολα μαζί πισω απο το σπιτι.
Και το λέω ξανά, κάτι δεν πάει καλά με εσένα....
Συμφωνώ. Πρέπει να το κοιτάξεις!

-
nfs_maniac - Moderator
- Δημοσιευσεις : 1706
nfs_maniac έγραψε:majorfox έγραψε:εγω αγοραζα gamepro ως το τελος του ειχα κανει πυργο απο τευχη μαζι με το games φυσικα, μια μερα ξύπνησα με πολλα νευρα που δεν ειχα χώρο και τα έβαλα φωτιά ολα μαζί πισω απο το σπιτι.
Και το λέω ξανά, κάτι δεν πάει καλά με εσένα....
Ελα ρε γιατί ? Κράτησα της καλύτερες σελίδες ομως απο αφιερώματα !

-
majorfox - Δημοσιευσεις : 600
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης