Μηχανικός Η/Υ

Συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων

Δημοσίευσηαπό malkataz » 21 Νοέμ 2013, 11:04

tasos_gr έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά.Με βοήθησαν πάρα πολύ!

Παρακαλούμε! Για αυτό είμαστε εμείς εδώ! :D

tasos_gr έγραψε:Αυτό που θέλω να κάνω,είναι να δουλεύω σαν τεχνικός.Δηλαδή να μπορώ να επιλύω τόσο θέματα software,αλλά και θέματα hardware

Αυτό που λες είναι 2 διαφορετικές ειδικότητες ανεξάρτητες (και αν πάμε σε τομέα εξειδίκευσης) άσχετες μεταξύ τους. Από ότι καταλαβαίνω είσαι 16-17 χρονών οπότε δεν έχω την απαίτηση από κάποιον αυτής της ηλικίας και έξω από τον χώρο να τα έχει ξεκάθαρα στο μυαλό του. Ή θα είσαι προγραμματιστής ή τεχνικός hardware. Αν "γίνεις" και τα δύο τότε θα είσαι κάτι σαν τον Κώστα Τσάκωνα στις ταινίες του '80-'90! Δλδ λίγο από όλα με προσωπική εμπειρία αλλά από ουσιαστική γνώση τίποτα! Όταν μεγαλώσεις και ανοίξουν οι ορίζοντές σου από το στενό πλαίσιο του σχολείου θα καταλάβεις αυτά που σου λέω (και εγώ "μεγαλώνοντας" και μέσα από μόρφωση τα κατάλαβα αυτά).

tasos_gr έγραψε:Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι πάρα πολύ τι να επιλέξω ως τη μελλοντική μου δουλειά.Ακόμα δεν έχω αποφασίσει.Οι περισσότερες δουλειές δεν με ενδιαφέρουν,και αυτές που μου αρέσουν ή θέλουν πολλά μόρια,ή δεν έχουν καλό μισθό.

Είσαι στην Ελλάδα του μνημονίου! Όταν με το καλό τελειώσεις και αν υπάρχει η Ελλάδα και οι Έλληνες (ως κάτοικοι Ελλάδας) σκέφτεσαι τα λεφτά και τη δουλειά! Πρώτα η γνώση και εάν έχεις σωστή θα βρεις σίγουρα δουλειά.

tasos_gr έγραψε:Επίσης,σκέφτομαι πολύ σοβαρά να φύγω στο εξωτερικό,εφόσον δεν αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα.

Αυτό κολλάει με το προηγούμενο που σου είπα πως εάν έχεις γνώσεις ουσιαστικές θα βρεις σίγουρα δουλειά. Τώρα, εδώ, έξω δεν το ξέρω, αλλά θα βρεις!
Άβαταρ μέλους
malkataz

Δημοσιευσεις : 206

Δημοσίευσηαπό tasos_gr » 12 Δεκ 2013, 01:03

malkataz έγραψε:
tasos_gr έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά.Με βοήθησαν πάρα πολύ!

Παρακαλούμε! Για αυτό είμαστε εμείς εδώ! :D

tasos_gr έγραψε:Αυτό που θέλω να κάνω,είναι να δουλεύω σαν τεχνικός.Δηλαδή να μπορώ να επιλύω τόσο θέματα software,αλλά και θέματα hardware

Αυτό που λες είναι 2 διαφορετικές ειδικότητες ανεξάρτητες (και αν πάμε σε τομέα εξειδίκευσης) άσχετες μεταξύ τους. Από ότι καταλαβαίνω είσαι 16-17 χρονών οπότε δεν έχω την απαίτηση από κάποιον αυτής της ηλικίας και έξω από τον χώρο να τα έχει ξεκάθαρα στο μυαλό του. Ή θα είσαι προγραμματιστής ή τεχνικός hardware. Αν "γίνεις" και τα δύο τότε θα είσαι κάτι σαν τον Κώστα Τσάκωνα στις ταινίες του '80-'90! Δλδ λίγο από όλα με προσωπική εμπειρία αλλά από ουσιαστική γνώση τίποτα! Όταν μεγαλώσεις και ανοίξουν οι ορίζοντές σου από το στενό πλαίσιο του σχολείου θα καταλάβεις αυτά που σου λέω (και εγώ "μεγαλώνοντας" και μέσα από μόρφωση τα κατάλαβα αυτά).

tasos_gr έγραψε:Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι πάρα πολύ τι να επιλέξω ως τη μελλοντική μου δουλειά.Ακόμα δεν έχω αποφασίσει.Οι περισσότερες δουλειές δεν με ενδιαφέρουν,και αυτές που μου αρέσουν ή θέλουν πολλά μόρια,ή δεν έχουν καλό μισθό.

Είσαι στην Ελλάδα του μνημονίου! Όταν με το καλό τελειώσεις και αν υπάρχει η Ελλάδα και οι Έλληνες (ως κάτοικοι Ελλάδας) σκέφτεσαι τα λεφτά και τη δουλειά! Πρώτα η γνώση και εάν έχεις σωστή θα βρεις σίγουρα δουλειά.

tasos_gr έγραψε:Επίσης,σκέφτομαι πολύ σοβαρά να φύγω στο εξωτερικό,εφόσον δεν αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα.

Αυτό κολλάει με το προηγούμενο που σου είπα πως εάν έχεις γνώσεις ουσιαστικές θα βρεις σίγουρα δουλειά. Τώρα, εδώ, έξω δεν το ξέρω, αλλά θα βρεις!

Μέσα έπεσες,16 είμαι! :P

Όντως,δεν έχω καταλάβει πολύ καλά ακόμα το όλο θέμα.Με αυτά που μου είπες όμως τα ξεκαθάρισα λίγο καλύτερα.Ειδικά το παράδειγμα με τον Τσάκωνα ήταν θεϊκό!
Άβαταρ μέλους
tasos_gr

Δημοσιευσεις : 226

Δημοσίευσηαπό JamesHetfield » 12 Δεκ 2013, 15:45

Κοιτα αρκετη ζητηση στην Ελλαδα εχει συγκεκριμενα το Computer Science...
Computer Science σχολη ειναι αποκλειστικα στο Πανεπιστημιο Ηρακλειου και ειχε 12.553 μορια το 2013...
Σου φαινεται χαμηλος ο βαθμος εισαγωγης αλλα θελει πααααααααααααρα πολυ διαβασμα, μα παααααααααααααααααρα πολυ και πιστεψε με το ξερω λογω του αδερφου μου που μπηκε πιο παλια με 17.500 μορια αν θυμαμαι καλα...
Ριξε μια ματια στα μαθηματα εδω www.csd.uoc.gr
Electrical Engineer
Άβαταρ μέλους
JamesHetfield

Δημοσιευσεις : 462

Δημοσίευσηαπό dinakos10 » 12 Δεκ 2013, 22:11

h douleiaa tou mellontos..
Άβαταρ μέλους
dinakos10

Δημοσιευσεις : 13

Δημοσίευσηαπό TheLuckyShamrock » 13 Δεκ 2013, 00:21

Δεν ξέρω πολλά για αυτό το επάγγελμα, ξέρω όμως κάποια πράγματα. Μπορείς να περάσεις με πανελλήνιες σε κάποια σχολή μηχανικών υπολογιστών (δυστυχώς δε θυμάμαι τα ονόματα των σχολών). Καλά λεφτά θα βγάζεις, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να πας σε κάποια μεγάλη εταιρία (μη ριψοκινδυνέψεις να κάνεις δικό σου μαγαζί). Έχει μέλλον, αλλά όπως είπα, πρέπει να πας να δουλέψεις σε κάποια εταιρία, όπως Public, Πλαίσιο, Κωτσόβολο, κλπ. Εγώ αρχικά ήθελα να γίνω προγραμματιστής (κάπως σχετικό με το δικό σου επάγγελμα), αλλά τελικά έγινα τεχνολόγος τροφίμων. Μου αρέσει, αλλά το καλύτερο είναι να μην εγκαταλείπεις ποτέ τα όνειρά σου! :-)
Once you've taken a few punches and realize you're not made of glass, you don't feel alive unless you're pushing yourself as far as you can go.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
TheLuckyShamrock

Δημοσιευσεις : 917

Δημοσίευσηαπό tasos_gr » 14 Δεκ 2013, 14:23

JamesHetfield έγραψε:Κοιτα αρκετη ζητηση στην Ελλαδα εχει συγκεκριμενα το Computer Science...
Computer Science σχολη ειναι αποκλειστικα στο Πανεπιστημιο Ηρακλειου και ειχε 12.553 μορια το 2013...
Σου φαινεται χαμηλος ο βαθμος εισαγωγης αλλα θελει πααααααααααααρα πολυ διαβασμα, μα παααααααααααααααααρα πολυ και πιστεψε με το ξερω λογω του αδερφου μου που μπηκε πιο παλια με 17.500 μορια αν θυμαμαι καλα...
Ριξε μια ματια στα μαθηματα εδω www.csd.uoc.gr

Το διάβασμα δε θα είναι πρόβλημα,γιατί όταν σου αρέσει κάτι,το απολαμβάνεις ;)
Τώρα από εκεί και πέρα,τα 12,553 μόρια δεν είναι πάρα πολλά.Θα βάλω τα δυνατά μου να τα καταφέρω.
Άβαταρ μέλους
tasos_gr

Δημοσιευσεις : 226

Δημοσίευσηαπό JamesHetfield » 14 Δεκ 2013, 16:27

Φιλε κοιτα περα απο το διαβασμα ειναι καποια μαθηματα που οπως λεμε πρεπει να το "εχεις" οπως πχ η C++
Electrical Engineer
Άβαταρ μέλους
JamesHetfield

Δημοσίευσηαπό koulis21 » 15 Δεκ 2013, 00:54

JamesHetfield έγραψε:Φιλε κοιτα περα απο το διαβασμα ειναι καποια μαθηματα που οπως λεμε πρεπει να το "εχεις" οπως πχ η C++

η C++ ειναι η πιο βασικη γλωσσα που πρεπει να ξερεις
μετα η java/python και αναλογως με τι θα ασχοληθεις θα στραφεις και σε αλλες οπως visual basic/ruby κτλπ
Άβαταρ μέλους
koulis21

Δημοσιευσεις : 296

Δημοσίευσηαπό JamesHetfield » 15 Δεκ 2013, 11:20

Η Java δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο η C++
Electrical Engineer
Άβαταρ μέλους
JamesHetfield

Δημοσίευσηαπό koulis21 » 16 Δεκ 2013, 00:49

JamesHetfield έγραψε:Η Java δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο η C++

δεν εχει να κανει η γλωσσα σαν γλωσσα αλλα η δωμη της
π.χ. η java και η visual ειναι αντικειμενοστραφης οποτε εχεις πολλα advantage και ειναι και πιο καθαρη γλωσσα
Άβαταρ μέλους
koulis21

Δημοσιευσεις : 296

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μπίρι-μπίρι

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB