- Τώρα είναι 08 Ιούλ 2025, 07:43 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
SOS - Πρόβλημα με γραφική παράσταση στο excel
17 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
SOS - Πρόβλημα με γραφική παράσταση στο excel
Έχω κάποια δεδομένα, για τα οποία έφτιαξα ένα γράφημα scatter με τα σημεία. Μετά επέλεξα γραμμική γραμμή τάσης, αλλά μου βγάζει μια παράσταση τύπου y = ax + b. Εγώ όμως θέλω να μου βγάζει μια παράσταση τύπου y = ax, δηλαδή από την αρχή των αξόνων. Πώς θα το κάνω αυτό; Είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να το βρω άμεσα. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Once you've taken a few punches and realize you're not made of glass, you don't feel alive unless you're pushing yourself as far as you can go.

-
TheLuckyShamrock - Δημοσιευσεις : 917
Δεν βοηθανε και πολυ τα λεγομενα σου αλλα μπορεις να προσθεσεις το μηδεν στο excel στα δεδομενα που θα μπουν στον αξονα Χ και επισης το ιδιο στα δεδομενα του αξονα Υ
Electrical Engineer
-
JamesHetfield - Δημοσιευσεις : 462
Πάει διαγώνια, αλλά εγώ θέλω να ξεκινάει από την αρχή των αξόνων, να κάνει καμπύλη και να συναντά τα σημεία, από τα οποία να κάνει διαγώνια γραμμή. Το να βάλω απλά στα δεδομένα το 0, δε βοηθάει καθόλου. Η γραμμή παραμένει έτσι. Πρέπει να βρω τρόπο να υποχρεώσω τη γραμμή να ξεκινάει από την αρχή των αξόνων. Ψάξε στο google images το pseudoplastic liquid και δες τα διαγράμματα όπου στο y είναι το shear stress και στο x είναι το shear rate, έτσι ώστε να καταλάβεις το πώς θέλω να πηγαίνει. Εγώ δυστυχώς όμως, έχω μόνο τη διαγώνια γραμμή εκεί ψηλά, χωρίς την καμπύλη.
Once you've taken a few punches and realize you're not made of glass, you don't feel alive unless you're pushing yourself as far as you can go.

-
Μα όλα το ίδιο δείχνουν για το ψευδοπλαστικό υγρό. Τσέκαρε για παράδειγμα το πρώτο με την κόκκινη γραμμή.

-
Επειδη δεν ξερω και απλα κανω υποθεσεις μηπως σου λειπουν δεδομενα?
Μηπως καπου ειναι αρκετα πυκνα δεδομενα και το excel προκειμενου να εμφανισει ολο το range δεν τα βγαζει σωστα?
Ισως να θελει ρυθμιση αξονων το excel...
Μηπως καπου ειναι αρκετα πυκνα δεδομενα και το excel προκειμενου να εμφανισει ολο το range δεν τα βγαζει σωστα?
Ισως να θελει ρυθμιση αξονων το excel...
Electrical Engineer
-
Όχι, δε μου λείπουν δεδομένα. Ο καθηγητής μού είχε πει ότι θα έβρισκα ένα κουτάκι, το οποίο θα κλίκαρα για να ξεκινούσε η γραμμή από την αρχή των αξόνων. Αυτό το κουτάκι δεν το βρήκα πουθενά. Αυτό είναι το πρόβλημά μου. Θέλω να κάνω το β = 0, έτσι ώστε να μην αρχίζει η γραμμή από εκεί πάνω, αλλά από την αρχή των αξόνων.

-
Επειδη ετσι δεν θα βγαλουμε ακρη πιστευω αν θες και μπορεις στειλε το αρχειο excel με τα δεδομενα μηπως μπορεσει καποιος να βοηθησει...
Electrical Engineer
-
Κανένα πρόβλημα, αλλά πώς ακριβώς μπορώ να το στείλω; 

-
Ανεβασε το στο sendspace.com και αφου τελειωσει το upload στειλε εδω το link που θα σου βγαλει ωστε να το κατεβασουμε...
Προσωπικα δεν ξερω αν θα προλαβω να σε βοηθησω στις επομενες 2-3 ωρες λογω δουλειας
Προσωπικα δεν ξερω αν θα προλαβω να σε βοηθησω στις επομενες 2-3 ωρες λογω δουλειας
Electrical Engineer
-
17 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης