ειμαι 15 χρονων και θα παω θεωρητικη κατευθυνσση και εχω στο μυαλο μου καποιες σχολες που θα
ηθελα να περασω και ειναι οι εξης δημοσιογραφια , ψυχολογια , τουρκικων και σλαβικων σπουδων και πολιτικης επιστημης και ιστοριας. Θα ηθελα να μου πειτε ειδικα οσοι εχετε σπουδασει η σπουδαζετε σε καποια απο αυτες τις σχολες τις προοπτικες της καθε μιας πως ειναι γενικως τα πραγματα στην καθε σχολη και ποια θα προτεινατε εσεις και για ποιο λογο ευχαριστω
- Τώρα είναι 06 Ιούλ 2025, 18:57 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
διλημμα
8 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
σε ευχαριστω πολυ φιλε μου για την εξαιρετικη σου απαντηση. 18 εβγαλα στο πρωτο τετραμηνο και μεσο ορο στο γυμνασιο το ιδιο. το πολιτικων επιστημων και ιστοριας ειναι ξεχωριστο απο το τουρκικων και σλαβικων σπουδων και ειναι στη παντειο. το ξερω πως φαινεται παραδοξο να αναφερω το τμημα τουρκικων και σλαβικων σπουδων αλλα δεν ειναι απο τους κορεσμενους καλδους μου το εχουν προτεινει καθηγητες μου και επισης απο αυτο το τμημα μπορει καποιος να μπει στην αστυνομια σαν συμβουλος για μεταναστευτικα θεματα. Για την δημοσιογραφια εννοεις να κανω μετατυχιακο σε καποιο απο αυτους τους τομεις γινετε να το κανω αυτο σε οτι απο αυτα που ανεφερες θελω? σε ευχαριστω και παλι
- αγγελαρας 21
- Δημοσιευσεις : 29
αγγελάρας21, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, συμφωνώ με τον raysod για τα της δημοσιογραφίας. Μετά από 18 χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης και με βάση το Enternity, δυσκολεύομαι να βρω κάτι έξτρα για να μπορέσω να συμπληρώσω εισόδημα. Θα πρέπει να ασχοληθείς με κάτι πολύ συγκεκριμένο στη δημοσιογραφία που να έχει "ψωμί" και εκεί να είσαι τυχερός να σου "κάτσει". Αν και επειδή έχεις μέλλον μπροστά σου, είναι λίγο δύσκολο να προβλέψει κανείς που θα έχει πάει το πράγμα στα επόμενα 5-6 χρόνια.
-
Sephiroth - Δημοσιευσεις : 1868
Sephiroth έγραψε:αγγελάρας21, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, συμφωνώ με τον raysod για τα της δημοσιογραφίας. Μετά από 18 χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης και με βάση το Enternity, δυσκολεύομαι να βρω κάτι έξτρα για να μπορέσω να συμπληρώσω εισόδημα. Θα πρέπει να ασχοληθείς με κάτι πολύ συγκεκριμένο στη δημοσιογραφία που να έχει "ψωμί" και εκεί να είσαι τυχερός να σου "κάτσει". Αν και επειδή έχεις μέλλον μπροστά σου, είναι λίγο δύσκολο να προβλέψει κανείς που θα έχει πάει το πράγμα στα επόμενα 5-6 χρόνια.
ευχαριστω sephiroth αν και παντα μου αρεσε η δημοσιογραφια απ οτι φαινεται τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα σε αυτο τον τομεα. κατι αλλο τωρα εσυ θα προτεινες ενα ιεκ δημοσιογραφιας η να παω σε δημοσιο πανεπιστημιο συμφωνα με την εμπειρια σου τοσα χρονια. ευχαριστω παντως με βοηθησες πολυ εφοσον εισαι και εσυ σε αυτο το χωρο και τα ξες καλυτερα απ τον καθενα
- αγγελαρας 21
Αν θέλεις να πας προς Πάντειο, σίγουρα θα στο πρότεινα από μια ιδιωτική σχολή. Από εκεί και πέρα, υπάρχει το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας και η σχολή του ΑΝΤ1 που είναι οι καλύτερες. Εγώ αποφοίτησα από το New York College, απλά τα άλλα δύο θεωρώ πως είναι καλύτερα και έχεις περισσότερες πιθανότητες να κάνεις κάτι σε διάφορους οργανισμούς, με τους οποίους συνεργάζονται.
-
Sephiroth - Δημοσιευσεις : 1868
δεν εχω πειρα απο τις σχολες που ρωτησες οποτε δεν μπορω να σου προτεινω κατι στα σιγουρα...
απλα να σου πω οτι εισαι πολυ μικρος και γενικα κρατα μικρο καλαθι με μακροπροθεσμα σχεδια
θα σου δωσω ενα παραδειγμα απο την δικια μου εμπειρια....
οταν μπηκα στην σχολη μου(τμημα ηλεκτρονικων μηχανικων του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ),ο κλαδος ηταν στα UP του...ολοι βρισκανε δουλεια,μας λεγανε(και ετσι ητανε) οτι μολις εβγαινες απο την σχολη υπαρχουν πολλες εταιριες που ψαχνουνε ακομα και ηλεκτρονικους που δεν ξερουνε τιποτα..ολα καλα και ωραια...
ηρθε ομως η κριση...κλεισανε ΟΛΕΣ αυτες οι εταιριες...το κρατος σταματησε να κανει παραγελιες συστηματων...και τωρα δεν προσλαμβανει κανεις ηλεκτρονικους...
γιαυτο κατσε σκεψου καλα τι θα σπουδασεις γιατι η κατασταση ειναι πολυ δυσκολη και δεν ξερουμε πως θα ειναι σε 5-6 χρονια(κατα 99% χειροτερα αλλα οκ)...
απλα να σου πω οτι εισαι πολυ μικρος και γενικα κρατα μικρο καλαθι με μακροπροθεσμα σχεδια
θα σου δωσω ενα παραδειγμα απο την δικια μου εμπειρια....
οταν μπηκα στην σχολη μου(τμημα ηλεκτρονικων μηχανικων του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ),ο κλαδος ηταν στα UP του...ολοι βρισκανε δουλεια,μας λεγανε(και ετσι ητανε) οτι μολις εβγαινες απο την σχολη υπαρχουν πολλες εταιριες που ψαχνουνε ακομα και ηλεκτρονικους που δεν ξερουνε τιποτα..ολα καλα και ωραια...
ηρθε ομως η κριση...κλεισανε ΟΛΕΣ αυτες οι εταιριες...το κρατος σταματησε να κανει παραγελιες συστηματων...και τωρα δεν προσλαμβανει κανεις ηλεκτρονικους...
γιαυτο κατσε σκεψου καλα τι θα σπουδασεις γιατι η κατασταση ειναι πολυ δυσκολη και δεν ξερουμε πως θα ειναι σε 5-6 χρονια(κατα 99% χειροτερα αλλα οκ)...
-
giannisGG - Δημοσιευσεις : 69
GiannisGG εχεις δικιο σε αυτα που λες δεν ξες τι επιφυλασει το μελλον αλλα ξες θελω κ εγω να κανω κατι και να βρω δουλεια και να μην μεινω ανεργος βεβαια με τετοια κριση τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα
- αγγελαρας 21
8 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης