Ηχομπάρα - Προτάσεις

Τηλεοράσεις, φωτογραφικές μηχανές, GPS, εφευρέσεις του Κύρου Γρανάζη και άλλα

Ηχομπάρα - Προτάσεις

Δημοσίευσηαπό Aniwthos » 16 Δεκ 2016, 12:08

Σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά ηχομπάρας λόγω περιορισμένου χώρου και διάταξης που δεν βολεύει να μπουν πίσω ηχεία για 5.1. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω η να προτείνει κάποια (θα προτιμούσα ηχομπάρα με pseudo 5.1 απο τις απλές 2.1) φυσικά θα πρέπει να έχει hdmi ή οπτική και να υποστηρίζει spotify. Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ή χρησιμοποιεί θα με βοηθούσε ιδιαίτερα στην επιλογή. Διάβασα αρκετά αλλά υπάρχει ένα χάος σε σύγκριση με τα 5.1 ολοκληρωμένα Home Cinema και οι απόψεις διίστανται..
Άβαταρ μέλους
Aniwthos

Δημοσιευσεις : 41

Δημοσίευσηαπό AlexandrosQV » 21 Δεκ 2016, 15:27

Διαθέσιμα χρήματα;

Πάντως, επειδή πραγματικά είναι άλλη φάση το 5.1 σε σχέση με κάποια ηχομπαρα, δεν χωράνε ούτε ηχεία μεγέθους Logitech Z906 στον χώρο σου;
Άβαταρ μέλους
AlexandrosQV

Δημοσιευσεις : 31

Δημοσίευσηαπό Aniwthos » 21 Δεκ 2016, 16:17

Για στήλες ούτε καν ! Η επόμενη λύση είναι κάρφωμα με βάσεις στο ταβάνι μπρος πίσω. Ο χώρος δεν ενδίκνυται δυστυχώς για ηχοσύστημα με στήλες ή ηχεία στο πίσω μέρος. Διαθέσιμα χρήματα θα έβαζα ώς 600 € σαν ηχομπάρα και ίσως μέχρι 800-900 € για ξεχωριστό ενισχυτή με 5.1. Φυσικά για ηχομπάρα με pseudo 5.1 θα διάλεγα κάτι σε yamaha μιας και έτυχε να ακούσω μια και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Σίγουρα το 5.1 είναι διαφορετική εμπειρία αλλά...

Προσανατολίζομαι σε κάτι τέτοιο : https://www.skroutz.gr/s/7489909/Yamaha-YSP-1600.html

Όσο αφορά 5.1 λόγω και ήχου (επειδή τα άκουσα) και χώρου θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο : https://www.skroutz.gr/c/571/mousika-hxeia.html?from=catspan&keyphrase=bose+acoustimass
ίσως και ελαφρώς μεταχειρισμένα για καλύτερη τιμή αν και δύσκολα βρίσκεις.

Από εκεί και πέρα δεν έχω εμπειρία σε ήχο, μένω Κατερίνη και δεν υπάρχουν χώροι με στημένα ηχοσυστήματα/ηχομπάρες για να υπάρχει εικόνα στο τι μπορείς να πάρεις με αυτά τα χρήματα.
Άβαταρ μέλους
Aniwthos

Δημοσίευσηαπό AlexandrosQV » 22 Δεκ 2016, 21:13

Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα καλά αν τελικά μπορείς να τοποθετήσεις πίσω ηχεία στον χώρο σου. :P

Τα 5.1 που λες, πως θα τα τοποθετήσεις; Όλα μπροστά;

Επίσης, με τι πρόκειται να συνδέσεις την ηχομπαρα η τα ηχεία;

Και αφού δεν έχεις εμπειρία στον ήχο και λογικά ούτε μεγάλες απαιτήσεις, γιατί δεν θες να πας σε κάτι τέτοιο: https://www.skroutz.gr/s/328224/Logitech-Speaker-System-Z906.html με πολύ λιγότερα χρήματα και σχετικά καλό ηχητικό αποτέλεσμα;
Άβαταρ μέλους
AlexandrosQV

Δημοσίευσηαπό Aniwthos » 23 Δεκ 2016, 10:56

Ναι συγγνώμη μάλλον εγώ δε σας έδωσα να καταλάβετε σωστά τι εννοώ :-)
Ο μόνος τρόπος να βάλω 5.1 είναι να καρφώσω στο ταβάνι τα πίσω ηχεία και να πάρω μικρά για μπροστά που όλο και καπου θα τα βολέψω (για στήλες μπροστινές ή γενικώς μεγάλα ηχεία μπροστά) δεν υπάρχει χώρος. Για αυτό σκέφτηκα και τα acoustimass μιας και είναι μικρά και επειδή έχω ακούσει παλιότερη σειρά μου άρεσε ο ήχος τους. Αρκετά ακριβά βέβαια + κόστος ενισχυτή που θα χρειαστώ σε αυτή την περίπτωση.

Στην περίπτωση ηχομπάρας πάει κατευθείαν στην τηλεόραση με οπτική έτσι δεν είναι ; ή θα χρειαστώ και ενισχυτή;

Ναι έχω διαβάσει reviews και για αυτήν την ηχομπάρα της Sony αλλά δεν την έχω ακούσει απο κοντά. Σκεφτόμουν για Yamaha γιατί άκουσα μια YSP-2500 στημένη και υποτιθέται η yamaha μπορεί να βγάλει ψεύδο-5.1 surround με μια τέτοια ηχομπάρα. Όλοι γράφουν βέβαια οτι δεν συγκρίνεται με ένα στημένο σύστημα 5.1 αλλά είναι μια μέση λύση.
Άβαταρ μέλους
Aniwthos

Δημοσίευσηαπό AlexandrosQV » 23 Δεκ 2016, 14:21

Εγώ θα επιμείνω για τα Z906 :P

Είναι πολύ οικονομικά σε σχέση με τα χρήματα που θες να δώσεις, είναι μικρά και μπορείς να τα στριμώξεις οπουδήποτε (στην τελική άστα και στο πάτωμα :P ), δεν θέλουν ενισχυτή και συνδέονται με ότι γουστάρεις πανεύκολα.

Απ ότι είδα στο προφιλ σου έχεις PlayStation 4. Οπότε εκεί θα συνδέσεις την οπτική για να πάρεις καλό ήχο! Εκτός αν έχεις το Slim που δεν έχει (!) οπτική...
Άβαταρ μέλους
AlexandrosQV

Δημοσίευσηαπό Aniwthos » 23 Δεκ 2016, 17:48

Δυστυχώς δεν έχω πλέον Ps4 το σκότωσα σε φίλο που ήθελε να παίζει μόνο Fifa/Pro και δε τον ενδιέφεραν πολλά πολλά, και τώρα είς αναμονή για μια καλύτερη τιμή/bundle για το ps4 pro :-)
Άβαταρ μέλους
Aniwthos

Δημοσίευσηαπό st4vr0s@p0p1! » 03 Ιούλ 2017, 13:12

Εγώ πήρα τη samsung HWK-450. Για διαμέρισμα είναι φανταστική, κάνει πολύ καλή δουλειά, ακόμα και σε πολύ υψηλές εντάσεις με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο! Τη συνηστώ ανεπιφύλακτα.
Την πήρα σε προσφορά από τον Κωτσόβολο πριν 4 μήνες 150 ευρώ.
st4vr0s@p0p1!

Δημοσιευσεις : 257

Δημοσίευσηαπό frigs » 05 Οκτ 2017, 22:47

Creative Labs SoundBlasterX Katana
frigs

Δημοσιευσεις : 719

Επόμενο

Επιστροφή στο Home Cinema & Gadgets

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB