- Τώρα είναι 07 Ιούλ 2025, 00:29 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Αξίζει η αλλαγή? (οπτική ίνα)
11 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Αξίζει η αλλαγή? (οπτική ίνα)
Μια απορία βρε παίδες για όποιον ξέρει... Έχω συνδέσει στην TV μου (samsung) μία soundbar (samsung επίσης). Η σύνδεση γίνεται χωρίς καλώδια, αλλα μέσω bluetooth με το που ανοίγω ηχεία και tv. Εαν κάνω την σύνδεση πλέον μέσω οπτικής ίνας, θα έχω διαφορά στην απόδοση του ήχου, ή δεν αξίζει και να το αφήσω στο bluetooth?
-
nfs_maniac - Moderator
- Δημοσιευσεις : 1706
Καταρχας πεταξε οτιδηποτε εχει σχεση με Samsung
χεχεχεχ
Αν δεν εχεις προβληματα με το Bluetooth (διακοπες κλπ κλπ) δεν χρειαζεται. Θεωρητικα εχει καλυτερο ηχο αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο . Αν εχεις καποιο καλωδιο να δοκιμασεις για διαφορες με τα δικα σου "αυτια" και κριτηρια (απο καποιον φιλο πχ) δεν χανεις τιποτα.

Αν δεν εχεις προβληματα με το Bluetooth (διακοπες κλπ κλπ) δεν χρειαζεται. Θεωρητικα εχει καλυτερο ηχο αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο . Αν εχεις καποιο καλωδιο να δοκιμασεις για διαφορες με τα δικα σου "αυτια" και κριτηρια (απο καποιον φιλο πχ) δεν χανεις τιποτα.

-
Geovra - Δημοσιευσεις : 302
Thanks .Διακοπές δεν είχα ποτέ, όπως δεν εχω και καλώδια για να δοκιμάσω, οπότε μένω στα ίδια
(Στο θέμα πάντως samsung, δεν αλλάζω με τίποτα
)
(Στο θέμα πάντως samsung, δεν αλλάζω με τίποτα

-
nfs_maniac - Moderator
Αυτό που σου είπε ο Βραχνός, η διαφορά στα χαρτιά υπάρχει, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα την καταλάβεις με το αφτί σου.
Twitch: twitch.tv/animapura
Facebook: https://www.facebook.com/ntakospan
Instagram: https://instagram.com/officialanimapura/
"Yo, the Cole Train don't go woo-woo. It's WHOOO!"
Facebook: https://www.facebook.com/ntakospan
Instagram: https://instagram.com/officialanimapura/
"Yo, the Cole Train don't go woo-woo. It's WHOOO!"
-
AnimaPura - Δημοσιευσεις : 386
Εχω ακριβως την ιδια απορια με τον nfs, συνδεω tv με bluetooth και ετσι ακομα και οταν γυρναω σε ps4, ο ηχος του παιζει απο το hdmi->tv->bluetooth.
Σκεφτομαι να παρω οπτικη ινα για το ps4 προς την μπαρα, ωστε να αναδειχθουν καλυτερα τα εφε ηχου και να αφησω την τηλεοραση ασυρματα (μη γεμισουμε και καλωδια).
Καμια καλη προταση για οπτικο καλωδιο υπαρχει παιδια;
Σκεφτομαι να παρω οπτικη ινα για το ps4 προς την μπαρα, ωστε να αναδειχθουν καλυτερα τα εφε ηχου και να αφησω την τηλεοραση ασυρματα (μη γεμισουμε και καλωδια).
Καμια καλη προταση για οπτικο καλωδιο υπαρχει παιδια;
- Solidarity
- Δημοσιευσεις : 200
Re: Αξίζει η αλλαγή? (οπτική ίνα)
Ή οπτική ίνα μεταφέρει πολλές περισσότερες πληροφορίες - δεδομένα από ότι το bluetooth. Δεν τίθεται καν θέμα συγκρισης.
Αν ο ήχος έρχεται από τη TV δεν καταλαβαίνεις διάφορα γιατί ή τηλεόραση δεν είναι ενισχυτής και δεν έχει δυνατότητα passthrough το σήμα προς την soundbar ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή.
Δλδ δίνεις στην τηλεόραση Dolby true Hd και στη sounbar ή TV στέλνει stereo ή απλό dolby surround στην καλύτερη περίπτωση.
Όσο αφορά την ερώτηση αν θα έχεις καλύτερη απόδοση εξαρτάται μ τα format ήχου που υποστηρίζει ή soundbar που έχεις.
Τα Ps 4 & Xbox one βγάζουν HD ήχο από τη τηλεόραση σου και μετά ο ήχος είναι όπως σου είπα και ποιο πάνω stereo ή dolby. Αν ή μπάρα σου λοιπόν υποστηρίζει HD ήχο και εξομοιώνει 5.1 εσύ μέσο της tv χάνεις καθώς το 5.1 γίνεται downgrade σε stereo.
Αν ο ήχος έρχεται από τη TV δεν καταλαβαίνεις διάφορα γιατί ή τηλεόραση δεν είναι ενισχυτής και δεν έχει δυνατότητα passthrough το σήμα προς την soundbar ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή.
Δλδ δίνεις στην τηλεόραση Dolby true Hd και στη sounbar ή TV στέλνει stereo ή απλό dolby surround στην καλύτερη περίπτωση.
Όσο αφορά την ερώτηση αν θα έχεις καλύτερη απόδοση εξαρτάται μ τα format ήχου που υποστηρίζει ή soundbar που έχεις.
Τα Ps 4 & Xbox one βγάζουν HD ήχο από τη τηλεόραση σου και μετά ο ήχος είναι όπως σου είπα και ποιο πάνω stereo ή dolby. Αν ή μπάρα σου λοιπόν υποστηρίζει HD ήχο και εξομοιώνει 5.1 εσύ μέσο της tv χάνεις καθώς το 5.1 γίνεται downgrade σε stereo.
-
diver_gr - Δημοσιευσεις : 447
Βασικά εμένα πιο πολύ για ήχο απο την tv με ενδιέφερε, αλλα αφου δεν θα εχει αλλαγή δεν θα το τολμήσω
-
nfs_maniac - Moderator
Αφού έχει υποδοχή η soundbar για οπτικό σήμα, πάρε ένα καλώδιο και σύνδεσε το με το pc/ps4 Η ότι άλλο δουλεύεις πιο πολύ. ΘΑ στέλνει ήχο κατευθείαν στη soundbar και θα έχεις πολύ καλήτερο ήχο,αφού δεν θα μπαίνει ο ήχος της tv ενδιάμεσα.
Όταν πάλι θέλεις να ακούσεις ήχο από την tv απλά ακούς μέσω bluetooth όπως και τώρα.
Όταν πάλι θέλεις να ακούσεις ήχο από την tv απλά ακούς μέσω bluetooth όπως και τώρα.
-
mitsarasss - Δημοσιευσεις : 47
11 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Επιστροφή στο Home Cinema & Gadgets
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης