Επειδή και εγώ ψάχνομαι για homeplug και powerline adapters, παίδες όλοι λένε ότι σε πολύπριζα ασφαλείας δεν λειτουργούν γιατί κάτι κάνει το πολύπριζο στη τάση του ρεύματος και νεκρώνει ή αποδυναμώνει τα adapters.
Αυτό που ήθελα να μάθω εγώ, αν υπάρχει κάποιος να απαντήσει βέβαια (το θέμα είναι νεκρό χωρίς απαντήσεις έμπειρων χρηστών) τα εξής:
1) έκανα αίτηση για VDSL. Θα πρέπει να πάω στα 500αρια ή με καλύπτουν και τα 200-300mbps adapters?
2) διαβάζω ότι πρέπει να είναι καλή η ηλεκτρολογική εγκατάσταση της οικίας για να μπορέσει να λειτουργήσει η μεταφορά μεταξύ των δυο adapters. Θα υπάρχει κάποιο θέμα σε παλιά πολυκατοικία;
3) λίγο χαζή η επόμενη ερώτηση. Επίσης διαβάζω ότι το homeplug χρησιμοποιεί το ουδέτερο των πριζών (φαντάζομαι το καλώδιο της γείωσης;;;; ) και κυρίως στα άρθρα χρησιμοποιείται σαν παράδειγμα μονοκατοικία. Επειδή είμαι άσχετος με ηλεκτρολογικά, αυτό το "ουδέτερο" παίζει να είναι το ίδιο με όλες τις οικίες της πολυκατοικίας μου (να είναι κοινό) και κάποιος στον πέμπτο όροφο αν πάρει έναν αντάπτορα να μου κλέβει ίντερνετ;
Ενδιαφέρομαι για αυτά...
http://www.computerbeast.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=179222&virtuemart_category_id=90