από bahamut zero » 08 Ιαν 2012, 13:18
αστο shepard... μολις απεδειξες οτι στο θεμα wp δεν το εχεις...δεν πειραζει... μεινε οπαδικα στο ios...τουλαχιστον μερικοι τα δοκιμαζουμε ολα πριν καταληξουμε σε ενα προιον.. το lumia 800 πληροφοριακα δεν εχει ερθει καν στην ελληνικη αγορα επισημα (θα ερθει στα 540)... τα μοντελα που βλεπεις στο ιντερνετ ειναι παραεισαγωγης και οι τιμες αναμενομενα ειναι πιο φθηνες οπως γινεται αλλωστε και με ΟΛΕΣ τις εταιρειες πλην της apple. οσο για το lumia δεν του λειπει τιποτα περα απο front facing camera τουλαχιστον δε σου ζηταει 660 για συσκευη με διπυρηνο στα 800mhz (!), προβλημα στην μπαταρια (η οποια ακομα να στρωσει ΑΝ στρωσει τελικα) και ευθραυστη κατασκευη .. το μεριδιο της αγορας που βλεπεις να μειωνεται αφορα ΚΑΙ windows mobile....κλασικο λαθος αυτο που κανετε οσοι "μισο"γνωριζετε τα τεχνολογικα νεα. το wp OS ουσιαστικα ΔΕΝ εχει λανσαριστει ακομα. ο λογος? οταν βγηκε στην αγορα το mango υπηρχε σε ελαχιστες γλωσσες, το marketplace της ms υπηρχε σε πολυ λιγες χωρες και οι συσκευες που υπηρχαν στην αγορα ηταν ελαχιστες (2 htc, 1 lg, 1 samsung). προωθηση δεν υπηρχε καμια. ουτε απο αποψη ms, ουτε απο carriers αλλα και ουτε απο τους κατασκευαστες. η nokia ειναι αυτη που θα μπορεσει ομως να εδραιωσει το λειτουργικο καθως εχει αψογο hardware (δεν εχουμε θεματακια με σημα εμεις shepard, ουτε ειχαμε) και φυσικα ελεγχει απο μονη της πολλες αγορες στις οποιες ουσιαστικα μπορει ευκολα να "επιβαλλει" το νεο προιον. τωρα για το θεμα των εφαρμογων. μπες πολυ απλα στο zune και δες τις εφαρμογες που υπαρχουν για wp. το marketplace ειναι το ταχυτερα αναπτυσσομενο app store , πραγμα φυσιολογικο καθως η ms παντα ειχε τους devs με το μερος της. και τα πραγματα θα γινουν πολυ καλυτερα με την ελευση των windows 8 με τα οποια θα εχουμε το πιο πληρες οικοσυστημα της αγορας (pc, mobile, xbox, cloud services) αλλα και ευκολο porting στις metro apps. στην παρουσα φαση με τα wp ειμαι υπερευχαριστημενος. οι εφαρμογες μπορει να ειναι λιγοτερες ΑΛΛΑ οι σημαντικες που χρησιμοποιουμε ολοι υπαρχουν και το UI ειναι τοσο εξυπνο και user-oriented που εγω ειλικρινα ΔΕΝ μπορω να γυρισω σε ios. τα προτερηματα των wp κατα τη γνωμη μου αντισταθμιζουν και με το παραπανω το γεγονος οτι για την ωρα το marketplace δεν ειναι τοσο πληρες οσο του ανταγωνισμου.