OS Κινητών

Smartphones και dumbphones σε μία, ενιαία κατηγορία

Δημοσίευσηαπό Shepard » 31 Οκτ 2011, 12:23

Αποκλειστικά EA games στις νέες Nokia Windows Phone συσκευές
http://www.techgear.gr/exclusive-ea-games-to-nokia-windows-phone-devices-32757/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+TechGearGR+%28TechGear.gr%29

Έτσι θα μείνει μόνο η Νοκια να πουλάει WP! Tα παίζει όλα για όλα... αν αποτύχει, επόμενο βήμα η εξαγορά απο ΜΣ!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσιευσεις : 6860

Δημοσίευσηαπό Shepard » 31 Οκτ 2011, 16:39

Η τεχνολογία που κατέχει πλέον η Apple μέσω εξαγοράς της C3 φαίνεται στο παρακάτω βιντεάκι όπου η C3 πήρε το Google Maps και του "έδωσε" steroids... http://www.enternity.gr/Article/%CE%A4%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-iOS/5019.html

C3 Google Maps on Steroids: Realistic 3D City Models
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BaahKhvO_E4#!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσίευσηαπό bahamut zero » 01 Νοέμ 2011, 22:20

Shepard έγραψε:Αποκλειστικά EA games στις νέες Nokia Windows Phone συσκευές
http://www.techgear.gr/exclusive-ea-games-to-nokia-windows-phone-devices-32757/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+TechGearGR+%28TechGear.gr%29

Έτσι θα μείνει μόνο η Νοκια να πουλάει WP! Tα παίζει όλα για όλα... αν αποτύχει, επόμενο βήμα η εξαγορά απο ΜΣ!

δεν αξαγοραζονται τοσο ευκολα εταιρειες....και στην τελικη δε νομιζω οτι η ms θελει να εξαγορασει τη nokia....δε θελει να φτιαχνει hardware η ιδια..προσωπικα πιστευω οτι θα πετυχει το OS...πρωτον ειναι απιστευτα καλο και φρεσκο.. πραγματικα πρωτοποριακο και ξεφευγει απο τη βαρετη λογικη του grid of icons που εχουμε στο iphone και στο android...επιπροσθετα το λειτουργικο ειναι πολυ καλογραμμενο και ειναι πιο fluid και ομαλο απο το ios....το μεγαλο σπρωξιμο θα ερθει ομως με τα windows 8 και το apollo... εκει λοιπον θα εχουμε ενα πολυ δυνατο οικοσυστημα που θα ειναι πολυ δυσκολο να χτυπηθει...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
bahamut zero

Δημοσιευσεις : 69

Δημοσίευσηαπό Shepard » 01 Νοέμ 2011, 22:41

bahamut zero έγραψε:
Shepard έγραψε:Αποκλειστικά EA games στις νέες Nokia Windows Phone συσκευές

δεν αξαγοραζονται τοσο ευκολα εταιρειες....και στην τελικη δε νομιζω οτι η ms θελει να εξαγορασει τη nokia....δε θελει να φτιαχνει hardware η ιδια..προσωπικα πιστευω οτι θα πετυχει το OS...πρωτον ειναι απιστευτα καλο και φρεσκο.. πραγματικα πρωτοποριακο και ξεφευγει απο τη βαρετη λογικη του grid of icons που εχουμε στο iphone και στο android...επιπροσθετα το λειτουργικο ειναι πολυ καλογραμμενο και ειναι πιο fluid και ομαλο απο το ios....το μεγαλο σπρωξιμο θα ερθει ομως με τα windows 8 και το apollo... εκει λοιπον θα εχουμε ενα πολυ δυνατο οικοσυστημα που θα ειναι πολυ δυσκολο να χτυπηθει...

Τα WP είναι βαρετά, και κακάσχημα! Έχουν καταφέρει να τετραγωνίσουν τα πάντα και να έχουν πεταμένα γράμματα σε μαύρο ή λευκό φόντο! Επίσης δεν έχει λογική η δομή μέσα στα settings και το οικοσύστημα είναι μικρό ακόμα!
Λείπουν λειτουργίες που ΘΑ καλυφθούν με το Apollo όταν οι άλλοι θα έχουν πλέον iOS6 και Android5!

Kατα τα άλλα έχει τα φόντα να γίνει ανταγωνιστικό αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι φρέσκο όπως προσπαθούν να το πλασάρουν! Η πρωτοπορία που ευαγγελίζεται απλά δεν ισχύει! Δλδ γιατί τα κυβάκια είναι καλύτερα από τα widgets?

Προσπαθούν να πουν ότι κάνουν κάτι διαφορετικό απλά για να το κάνουν!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσίευσηαπό bahamut zero » 01 Νοέμ 2011, 23:06

ασχημα??? ισως δεν τα εχεις δοκιμασει (σε νιωθω γιατι κι εγω αρχικα την ιδια αποχη με σενα ειχα..αν κατι ειναι πολυ διαφορετικο αρχικα δε σου καθεται καλα και στο ματι).. κατα τη γνωμη μου το metro UI ειναι ότι πιο ομορφο και minimal υπαρχει αυτη τη στιγμη σε UI...πολλα μπορει να πει κανεις για τα κλειδωματα στο OS αλλα οχι και για την αισθητικη τους... δεν ειναι τυχαιο οτι οι wp χρηστες δηλωνουν ενθουσιασμενοι με το ui και ειναι το τελευταιο πραγμα που θελουν να αλλαξει στο OS.πιστευω οτι δεν εχεις καταλαβει τον τροπο που λειτουργει το WP. τα live tiles ειναι apps/widgets. με μια ματια στη συσκευη σου μπορεις πολυ ευκολα να δεις οτι γινεται χωρις να ανοιγεις apps ή να ψαχνεις σε homescreens.. το γεγονος μαλιστα οτι μπορεις να κανεις pin ακριβως το κομματι της εφαρμογης που σε ενδιαφερει και αυτο να ανανεωνεται αυτοματα ειναι εξαιρετικα χρησιμο και δεν μπορει να γινει σε αλλο os... το οικοσυστημα που θα φτιαχτει με τα windows 8 θα ειναι το μεγαλυτερο που υπαρχει. σκεψου τα windows 8 (τα οποια θα παιζουν παντου) - tablets με windows 8 τα οποια θα ειναι πραγματικοι υπολογιστες μιας και θα μπορουμε να τρεξουμε και κανονικες εφαρμογες, xbox live και τα κινητα με wp. ας μην ξεχναμε και το social integration το οποιο ειναι για μενα πολυ σημαντικο .... υπαρχει πλατφορμα που να εχει καλυτερα social χαρακτηριστικα??? οσο για τα push notifications του ios ενα εχω να πω...πονοκεφαλος!!! αυτο ΔΕΝ ειναι social integration για κανενα λογο....αν θες τη γνωμη μου δοκιμασε μια wp συσκευη και πιστευω οτι θα αλλαξεις γνωμη... σου τα λεω αυτα εχοντας ασχοληθει με wp,ios,android...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
bahamut zero

Δημοσίευσηαπό Shepard » 02 Νοέμ 2011, 07:41

Φίλε μου, εννοείται ότι έχω ασχοληθεί. Έχει πέσει στα χέρια μου μια συσκευή Samsung (τώρα μοντέλο δεν θυμάμαι) και τα έχω δει από πρώτο χέρι.
Πες μου για ποιόν λόγο τα τετραγωνάκια να είναι καλύτερα από τα widgets? Με τα widgets έχεις περισσότερη εικόνα του τι γίνεται και είναι απείρως πιο όμορφα και λειτουργικά!
Στα τετράγωνα μόνο πληροφορία βλέπεις, ενώ στα widgets μπορείς να κάνεις δουλειά στα περισσότερα.
Αν τα WP είναι όμορφα, τότε γιατι το μερίδιο κατεβαίνει συνεχώς αντι να ανεβαίνει εφόσον ο κόσμος βγάζει προς τα έξω ότι είναι καλά? Δεν είναι θέμα συνήθειας... είναι θέμα αισθητικής.
Το να βλέπεις τερτάγωνα κουτιά, κομμένα γράμματα στους τίτλους και μη λογική ταξινόμηση σε πολλά σημεία, δεν σε ελκύει!
Υποκειμενικό θα μου πεις αλλά απ' ότι φαίνεται δεν αρέσει στον πολύ κόσμο!
Μπες απλά στο Nokia Conversations και δες τι κράξιμο έχει φάει η Νοκια με τα Windows μοντέλα!

Το ότι έχει social integration ένα σκαλοπάτι πιο πάνω δεν μου λέει ΤΠΤ! Κατεβάζω 2 εφαρμογές από το App Store (της κάθε πλατφόρμας) και κάνω πολύ καλύτερα την δουλεία μου! Με περισσότερες επιλογές και ομορφότερο UI!

Τεσπά, σεβαστή η γνώμη σου αλλά εγώ θα περιμένω να δω το Apollo του χρόνου για να δω τι έχουν φτιάξει. Προς το παρόν δεν με πείθει. Ούτε καν το Marketplace που δεν έχει τπτ από ελληνικές εφαρμογές. Αμα δεν μπορώ να κάνω την δουλειά μου ποιό το νόημα να αγοράσω WP?

Υ.Γ. Ελπίζω να μην πιστέψει κανείς ότι τσακωνόμαστε!!! :P
Υ.Γ.2 Το προτιμώ από το Android πάντως με κλειστά μάτια!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσίευσηαπό bahamut zero » 02 Νοέμ 2011, 16:02

εννοειται οτι δεν τσακωνομαστε!!! κοιτα να δεις εγω τι πιστευω. τα widgets ειναι χρησιμα (το ios βεβαια για να μην ξεχνιομαστε δεν εχει). το προβλημα τους ομως ειναι οτι πιανουν πολυ χωρο στη home screen. η ms βρηκε μια πιο μεση λυση. εκανε ΟΛΕΣ τις εφαρμογες live tiles τα οποια ειναι apps και widgets ταυτοχρονα. με τον τροπο αυτο τα live tiles ενημερωνονται αμεσα και ξερεις ριχνοντας μια ματια στο κινητο σου τι παιζει... ας μην ξεχναμε οτι μπορει να κανεις και live tile ενα συγκεκριμενο μερος της εφαρμογης... πχ (για stalkers κυριως το συγκεκριμενο!!!!) μπορεις να κανεις live tile μια επαφη σου στη home screen και να ενημερωνεσαι για το τι ακριβως κανει με μια μονο ματια. χωρις να μπαινεις σε menu.το social integration της πλατφορμας wp ειναι το κατι αλλο!!! στο ios πχ παιρνεις απλα push notifications απο την εφαρμογη fb αν σου στειλουν κατι κτλ... και στο android αν δεν κανω λαθος ετσι ειναι.. αλλο πλεονεκτημα... οι εφαρμογες πλεον συνεργαζονται μεταξυ τους φτιαχνοντας ενα συστημα! πολυ σημαντικο αυτο!! το οτι δεν εχει πουλησει ακομα δε με απασχολει προσωπικα... η ms δεν το προωθησε καθολου καλα αυτο το χρονο και οι συσκευες που ετρεχαν wp ηταν ελαχιστες.... οσο για τους users του nokia conversations τι να πουμε,.... αυτοι γκρινιαζουν που η nokia παραταει symbian/meego.....οποια πλατφορμα και να ακολουθουσε η nokia παλι τα ιδια θα εκαναν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
bahamut zero

Δημοσίευσηαπό Shepard » 02 Νοέμ 2011, 17:45

Έχεις ένα δίκιο. Απλά ρε μαμώτο δεν έχει ελληνικές εφαρμογές και τόσο μεγάλο οικοσύστημα! Το κινητό πλέον είναι καθαρά να έχεις γρήγορα την πληροφορία που θες - μέσω εφαρμογών! Εκεί χωλαίνει πολύ ακόμα!

Σήμερα στη δουλειά, επειδή φτιάχναμε κάτι πράματα στο framework της εταιρίας και κάτι αυτοματισμούς, είχε έρθει ένα παλικάρι από την MS και τον ξέρω. Του πήρα πάλι το κινητό, ουδέν σχόλιο, ένα LG με Mango!
Το κινητό είναι γρήγορο! Μου έδειξε και όλα τα κόλπα με το Skydrive, είχε και το laptop μαζί του, και γενικώς πολλά πράματα είχα χρόνο να τα δω live! (με κυνηγούσε να του δώσω το κινητό μετά από ώρα!!!)
Παραείναι λιτό για τα γούστα μου και δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση με εφαρμογές τις ανάγκες μου!
Δεν έχει ΤΠΤ για customization και γενικώς είναι πολύ "σπαρτιάτικο"!
Έχει μακράν την καλύτερη εφαρμογή για Outlook! Χωρίς πολλά πολλά!

Αυτός περιμένει το LUMIA 800, το έχει προπαραγγείλει, θα του έρθει σε 12-14 μέρες μου είπε!
Αν τον ξαναδώ σίγουρα θα του το λουφάρω για να "παίξω"!
Ενω δεν μπορώ τα Windows, αυτόν το σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής... αχχχχχ!!!
Πραγματικά θα το έπαιρνα μόνο και μόνο επειδή μοιάζει στο Ν9!

Αλλά είναι το iOS που με καλύπτει σε πολλά επίπεδα!
(πήγε Αγγλία ο φίλος μου να το πάρει για τους 2 μας και φάγαμε ΑΚΥΡΟ! Λέει ότι δεν προλαβαίνουν καν τις προπαραγγελίες!)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσίευσηαπό dameko-doubutsu » 20 Νοέμ 2011, 14:05

Το Symbian της Nokia ειναι τοσο μαπα οσο λενε ;
http://trollemaida.blogspot.com/ Ανασκόπηση 2011 by Trollemaida
Άβαταρ μέλους
dameko-doubutsu

Δημοσιευσεις : 96

Δημοσίευσηαπό Shepard » 21 Νοέμ 2011, 18:49

dameko-doubutsu έγραψε:Το Symbian της Nokia ειναι τοσο μαπα οσο λενε ;

Για καθημερινές δουλειές και για μέχρι 300Ε, εγώ το βρίσκω τίμιο! Αλλά σε καμία περίπτωση μην περιμένεις να κάνεις ότι κάνει κάποιος με ένα iPhone αν κατεβάσει εφαρμογές και κάνει jb! Μέρα με νύχτα η διαφορά!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Κινητά

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB