Ποια έκδοση linux να προτιμήσω;

Λειτουργικά, εφαρμογές, internet, προγραμματισμός, 0010101

Ποια έκδοση linux να προτιμήσω;

Δημοσίευσηαπό Vaso Sid » 13 Σεπ 2011, 22:51

Εχω pc με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
Επεξεργαστή: Intel Core2 Duo CPU E4500 @ 2.20 GHz
Μνήμη RAM: 2.0 GB
Κάρτα Γραφικών: Asus EAH5450 Series 512 MB
Σκληρός δίσκος: 240 GB
Ποια έκδοση linux προτείνεται να βάλω;
Υπόψη, ότι το θέλω για απλή χρήση, περιήγηση στο ίντερνετ, κατέβασμα torrents, ταινίες, μουσική...
Άβαταρ μέλους
Vaso Sid

Δημοσιευσεις : 3

Δημοσίευσηαπό whiteshadow » 14 Σεπ 2011, 00:42

οποια εκδοση και να βαλεις δεν θα εχεις προβλημα. η πιο γνωστη και με τις περισσοτερες εφαρμογες ειναι το ubuntu.Στις 22/10 θα βγουν τα 11.10 οποτε καλο θα ηταν να περιμενεις ;). Μετα στην 2η θεση ειναι το fedora 15. Επισης καπου εκει θα βγει και η 16. Στην 3η θεση ειναι τα mint που βασιζεται στο ubuntu(που με την σειρα του βασιζεται στο debian). Οποτε θα σε συμβουλευα καποιο απο αυτα τα 3 για να εχεις και εφαρμογες. To ubuntu ειναι μακραν το πιο user friendly :) Για να διαλεξεις ανοιξε το youtube και ψαξε reviews για αυτα τα 3. να τα δεις σε περιβαλλον και να δεις πιο σου αρεσει πιο πολυ
Άβαταρ μέλους
whiteshadow

Δημοσιευσεις : 12

Δημοσίευσηαπό game over » 14 Σεπ 2011, 00:46

Λοιπόν vaso για αυτά που θες να κάνεις μια πολυ καλή διανομή Linux είναι το ubuntu, εύκολο και πολύ απλό σε σχέση με τις περισσότερες.

http://ubuntu-gr.org/getubuntu/download

http://ubuntu-gr.org/content/%CF%84%CE% ... %BF-ubuntu
:)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
game over

Δημοσιευσεις : 1789

Δημοσίευσηαπό Vaso Sid » 14 Σεπ 2011, 09:22

Από ότι έχω δει κι εγώ μάλλον θα περιμένω την έκδοση ubuntu 11.10. Με τους drivers όμως τι γίνεται; Θα έχω κανένα πρόβλημα; Αν κάνω εγκατάσταση του ubuntu 11.10 με σύνδεση στο ίντερνετ θα κατεβάσει μόνο του τους drivers που χρειάζεται; Σκέφτομαι να κάνω clear install στο pc. Να βγάλω τελείως τα windows.
Άβαταρ μέλους
Vaso Sid

Δημοσιευσεις : 3

Δημοσίευσηαπό whiteshadow » 14 Σεπ 2011, 13:43

Τπτ δεν γινεται με τους drivers. Ουτε που θα καταλαβεις οτι μπηκαν. Μονο για την καρτα γραφικων θα σε ρωτησει και εσυ θα κανεις ενεργοποιηση το recommeded ;) simplicity!!
Άβαταρ μέλους
whiteshadow

Δημοσιευσεις : 12

Δημοσίευσηαπό XeniaAndreou » 22 Οκτ 2011, 18:14

Η καλύτερη έκδοση Linux και η πιο φιλική προς τους χρήστες είναι η Ubuntu.Η τελευταία έκδοση θυμίζει πολύ τα Macintosh. Ενώ η έκδοση Kubuntu θυμίζει περισσότερο τα Windows.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
XeniaAndreou

Δημοσιευσεις : 7

Δημοσίευσηαπό Spank » 24 Δεκ 2011, 17:25

Ubuntu και απο εμένα οπως ειπαν και τα παιδιά παραπάνω , το έχω βάλει σε αρκετά pc , laptops , netbooks και παλιά μηχανήματα και ειναι εντυπωσιακό πως πλέον εχει εξελιχθεί σε plug and play λειτουργικό , βρίσκει σχεδόν τα πάντα απο drivers και απλα λειτουργεί αν μπορώ να το πω ετσι :)

Γενικά καθε έκδοση του ειναι καλύτερη :)
Άβαταρ μέλους
Spank

Δημοσιευσεις : 24

Δημοσίευσηαπό OxidE » 08 Νοέμ 2012, 11:45

Παιδιά θέλω να πειραματιστώ και εγώ,να πετάξω τελείως τα windows από το netbook μου και να βάλω ubuntu αλλά με αποθαρρύνει λίγο το ότι δεν έχω ιδέα και επίσης διαβάζω και ότι στο δικό μου netbook υπάρχουν κάποια προβλήματα.Βασικά με τις τελευταίες διανομές ίσως να εξαλύφθηκαν αλλά και πάλι επειδή δεν είμαι σίγουρος ψιλομασάω..Για δώστε μια περίληψη λίγο το τι παίζει με τους drivers..
Το netbook που έχω είναι το acer aspire one 522 με τον c-50 και την hd6250.
Ας πούμε ότι καίω ένα δισκάκι με τα ubuntu και βάζω να bootάρει..κάνω ένα ένα τα βήματα και?Ψάχνει κάπου μόνο του να μου βρει drivers?πως ψάχνει αν δεν έχει εγκατεστημένους τους drivers για το internet?
Δείξτε επιείκεια γιατί με το θέμα linux πρώτη φορά λέω να ασχοληθώ...
Software its like sex,its better when its free!
My personal blog: http://oxidesmansion.wordpress.com/
Άβαταρ μέλους
OxidE

Δημοσιευσεις : 52

Δημοσίευσηαπό rikimaru » 08 Νοέμ 2012, 12:32

Νομίζω είναι ότι το πιθανότερο είναι να μην έχεις κανένα πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση πάντως μπορείς απλά να bootαρεις από ένα φλασάκι χωρίς να κάνεις εγκατάσταση και να δεις αν βλέπει το ιντερνετ. Δεν προλαβαίνω να σου πω λεπτομέριες τώρα αλλά αν δεν έχει βγάλει άκρη μέχρι το βράδυ σφύρα.
Άβαταρ μέλους
rikimaru

Δημοσιευσεις : 29

Επόμενο

Επιστροφή στο PC Software

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB