Πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων!

Λειτουργικά, εφαρμογές, internet, προγραμματισμός, 0010101

Πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων!

Δημοσίευσηαπό Kostasmav » 15 Μαρ 2013, 14:37

Καλημέρα παιδιά. Από χτες είμαι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, γιατί ένας εξωτερικός δίσκος που έχω συνδεδεμένο στον υπολογιστή μου, κάτι έπαθε και ξαφνικά δε τον διαβάζει το pc. Με το που τον συνδέω στο USB μου βγάζει μήνυμα ότι για να τον χρησιμοποιήσω πρέπει να του κάνω φορμάτ και όταν επιλέγω το όχι, δε μου τον ανοίγει καθόλου. Το κακό είναι ότι έχω σημαντικές εργασίες και έγγραφα από δουλειά μέσα σε αυτό το δίσκο και αν τα χάσω, χάνω σημαντική επαγγελματική εργασία. Μπορείτε να με βοηθήσετε σας παρακαλώ και να μου προτείνετε κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων από χαλασμένους δίσκους και από που θα το κάνω download; Αν είναι και freeware ακόμα καλύτερα αλλά και να χρειάζετε να πληρώσω κάτι αν το πρόγραμμα είναι καλό, θα το κάνω προκειμένου να πάρω τα έγγραφά μου πίσω........ Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
Kostasmav

Δημοσιευσεις : 54

Δημοσίευσηαπό V.for.Veteran » 15 Μαρ 2013, 14:51

Καλέ μου φίλε ψυχραιμία καταρχήν, συμβαίνει πολλές φορές μερικοί εξ. δίσκοι να μην αναγνωρίζονται, λόγω του ότι μπορεί να υπάρχει ασυμβατότητα (αυτό συμβαίνει κυρίως στα win 7 με εξωτερικούς της Western digital), αυτό δεν σημαίνει πως έχουν καταστραφεί.

Σε πρώτη φάση εγκατέστησε αυτό το free εργαλείο http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html και δες αν μπορείς να δεις τον δίσκο σου μέσω αυτού, σου παραθέτω και σχετικό tutorial http://www.youtube.com/watch?v=8A1uLE2dX0c με κάποιες βασικές λειτουργίες του προγράμματος.

Σε δεύτερη φάση, μόλις κάνεις τα παραπάνω δώσε μας ένα feed back και περισσότερες πληροφορίες για τον δίσκο - λειτουργικό που φοράς.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
V.for.Veteran

Δημοσιευσεις : 155

Δημοσίευσηαπό nfs_maniac » 15 Μαρ 2013, 16:51

Προσφάτως την πάτησα κι εγώ με τα 7άρια.... Αναγκαστικά έκανα το φορματ που μου έλεγε, και έχασα πολυυυυυ πράμα...(κλαψ, κλαψ...)
Άβαταρ μέλους
nfs_maniac
Moderator

Δημοσιευσεις : 1706

Δημοσίευσηαπό Πάγος13 » 15 Μαρ 2013, 17:33

Δοκίμασε να bootαρεις τον υπολογιστή με τον εξωτερικό δίσκο συνδεδεμένο και ανοιχτό (αν έχει on/of)
Εναλλακτικά δοκίμασε σε κάποιο άλλο pc ή laptop.
Άβαταρ μέλους
Πάγος13

Δημοσιευσεις : 126

Δημοσίευσηαπό Kostasmav » 15 Μαρ 2013, 18:41

V.for.Veteran έγραψε:Καλέ μου φίλε ψυχραιμία καταρχήν, συμβαίνει πολλές φορές μερικοί εξ. δίσκοι να μην αναγνωρίζονται, λόγω του ότι μπορεί να υπάρχει ασυμβατότητα (αυτό συμβαίνει κυρίως στα win 7 με εξωτερικούς της Western digital), αυτό δεν σημαίνει πως έχουν καταστραφεί.

Σε πρώτη φάση εγκατέστησε αυτό το free εργαλείο http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html και δες αν μπορείς να δεις τον δίσκο σου μέσω αυτού, σου παραθέτω και σχετικό tutorial http://www.youtube.com/watch?v=8A1uLE2dX0c με κάποιες βασικές λειτουργίες του προγράμματος.

Σε δεύτερη φάση, μόλις κάνεις τα παραπάνω δώσε μας ένα feed back και περισσότερες πληροφορίες για τον δίσκο - λειτουργικό που φοράς.

Οντως ο δίσκος είναι ένας WD 80 Gb τεχνολογίας IDE παλιός δίσκος από το παλιό μου το pc και το λειτουργικό μου είναι Win7 Home 64bit , αλλά ο δίσκος δούλευε απροβλημάτιστα επί 2 χρόνια σαν εξωτερικός στο νέο μου pc και τον είχα σχεδόν πάντα μόνιμα συνδεδεμένο μέσω usb μέχρι..... χτες που ξαφνικά τα κακάρωσε. Το έβαλα το πρόγραμμα που μου είπες. Τον δίσκο τον βλέπει ναι μεν, όταν όμως κάνω δεξί κλικ πάνω στο δίσκο μέσω του προγράμματος και πατάω explore, δε διαβάζει τίποτα μέσα από το δίσκο,σα να είναι άδειος σε αντίθεση με τον δίσκο που έχω μέσα στο pc που του κάνω δεξί κλικ και explore και μου δείχνει τα πάντα που έχει μέσα ο δίσκος. Επίσης για τον χαλασμένο δίσκο, μου δείχνει capacity 74,52 Gb, used 74,52 Gb, unused 0, πράγμα που ΔΕΝ ισχύει γιατί ο δίσκος είχε περί τα 30 Gb ελεύθερα. Τα 45 Gb από τα 80 χρησιμοποιούσα ........
Άβαταρ μέλους
Kostasmav

Δημοσίευσηαπό Kostasmav » 15 Μαρ 2013, 18:45

Πάγος13 έγραψε:Δοκίμασε να bootαρεις τον υπολογιστή με τον εξωτερικό δίσκο συνδεδεμένο και ανοιχτό (αν έχει on/of)
Εναλλακτικά δοκίμασε σε κάποιο άλλο pc ή laptop.

Τα δοκίμασα κι αυτά... Δοκίμασα τα παντά(μόνο με Ultrex που δε τον έλουσα) και δε ανοίγει με τίποτα ο ριμαδοδίσκος ........... :? :cry: :cry:
Άβαταρ μέλους
Kostasmav

Δημοσίευσηαπό V.for.Veteran » 15 Μαρ 2013, 19:08

Κοίτα, μία καλή λύση είναι αν μπορείς να τον δοκιμάσεις σαν εσωτερικό δίσκο στη περίπτωση που έχει ide υποδοχή η μητρική σου, ίσως μπορέσεις να έχεις πρόσβαση στον δίσκο και να σώσεις τα αρχεία σου. Αν πάλι όχι, δοκίμασε με το εργαλείο που κατέβασες να κάνεις ένα surface test κάνοντας δεξί κλικ πάνω στον εξωτερικό, θα βρεις αυτή την επιλογή. Να σου επισημάνω πως το τεστ μπορεί να πάρει αρκετή ώρα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
V.for.Veteran

Δημοσίευσηαπό Kostasmav » 15 Μαρ 2013, 19:22

V.for.Veteran έγραψε:Κοίτα, μία καλή λύση είναι αν μπορείς να τον δοκιμάσεις σαν εσωτερικό δίσκο στη περίπτωση που έχει ide υποδοχή η μητρική σου, ίσως μπορέσεις να έχεις πρόσβαση στον δίσκο και να σώσεις τα αρχεία σου. Αν πάλι όχι, δοκίμασε με το εργαλείο που κατέβασες να κάνεις ένα surface test κάνοντας δεξί κλικ πάνω στον εξωτερικό, θα βρεις αυτή την επιλογή. Να σου επισημάνω πως το τεστ μπορεί να πάρει αρκετή ώρα.

Το κάνω τώρα.... Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια και το χρόνο σου.... :!: :) ....Μόλις τελειώσει θα σου μεταφέρω τα αποτελέσματα !!!
Άβαταρ μέλους
Kostasmav

Δημοσίευσηαπό Kostasmav » 15 Μαρ 2013, 20:16

Kostasmav έγραψε:
V.for.Veteran έγραψε:Κοίτα, μία καλή λύση είναι αν μπορείς να τον δοκιμάσεις σαν εσωτερικό δίσκο στη περίπτωση που έχει ide υποδοχή η μητρική σου, ίσως μπορέσεις να έχεις πρόσβαση στον δίσκο και να σώσεις τα αρχεία σου. Αν πάλι όχι, δοκίμασε με το εργαλείο που κατέβασες να κάνεις ένα surface test κάνοντας δεξί κλικ πάνω στον εξωτερικό, θα βρεις αυτή την επιλογή. Να σου επισημάνω πως το τεστ μπορεί να πάρει αρκετή ώρα.

Το κάνω τώρα.... Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια και το χρόνο σου.... :!: :) ....Μόλις τελειώσει θα σου μεταφέρω τα αποτελέσματα !!!

" Surface scan complete. No error found" .... :?: :?: :?
Άβαταρ μέλους
Kostasmav

Δημοσίευσηαπό V.for.Veteran » 15 Μαρ 2013, 20:41

Πολύ ωραία, όπως είσαι πάλι δεξί κλικ και επιλέγεις την επιλογή Change partition label και θα βάλε ένα γράμμα για παράδειγμα το G κάνε μία επανεκκίνηση και κοίταξε αν τα windows αναγνώρισαν τον δίσκο. Αν όχι τότε θα σου πρότεινα τα εξής: Ή θα τον κάνεις εσωτερικό ή τουλάχιστον κούμπωσε τον σε υπολογιστή που να τρέχει XP. Πιστεύω πως ο δίσκος σου είναι μία χαρά. Περιμένω απάντηση αν λύθηκε το πρόβλημά σου.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
V.for.Veteran

Επόμενο

Επιστροφή στο PC Software

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB