Καλησπερα παιδια ,
Tα Windows 8.1 του laptop μπορω να τα βαλω στον σταθερο ? Επισης το Upgrade μπορω να το κανω στο αυπεθειας στο pc με Backup ? Και τοσημαντικοτερο αν αφησω τα 8.1 στο laptop και κανω το upgrade στο Pc , μολις ανοιξω το laptop θα μπλοκαρουν τα windows ?
- Τώρα είναι 12 Ιούλ 2025, 13:01 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Windows 10
Εχω 7αρια και μαλλον με τα 7αρια θα γινει παρομοια φαση οπως με τα xp... θα μεινουν για πολλα χρονια... Αξιζει η αλλαγη παιδες και ο γολγοθας του να ξαναστηνεις συστημα απο την αρχη , αντε περνα παλι εφαρμογες , αντε παλι emulators , αντε παλι νεα office κ.ο.κ? Τα εχει βαλει κανεις? Παντως 8αρια δεν αξιζαν για να αφησει καποιος τα 7αρια και να φαει ολη τη ταλαιπωρια.
-
vonzuchter - Δημοσιευσεις : 221
Έχω καταλάβει ότι ο καθένας έχει την δική του άποψη σχετικά με τα Windows 10 θα σου πω λοιπόν την δική μου .. Θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα λειτουργικά που έχω δουλέψει , δεν κολλάνε ποτέ μπορεί να έχει κάποια bugs ακόμα όπως λένε (εγώ 1-2 βρήκα ασήμαντα) έχουν πολύ καλή διαχείριση μνήμης και δουλεύουν άψογα σε σύστημα που έχει 1gb ram σε αντίθεση με τα 7 που αργούσαν πολύ !!!
Μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία να τα περάσεις ξανά από την αρχή αλλά πιστεύω ότι αξίζει
Φαντάζομαι ξέρεις την διαδικασία ( περνάς πρώτα το update και μόλις ενεργοποιηθούν κάνεις καθαρή εγκατάσταση και δεν χρειάζεται κλειδί την κάνει αυτόματα την ενεργοποίηση με το ίντερνετ ... Αυτό θα αλλάξει βέβαια από εβδομάδα και θα μπορείς να βάζεις το κλειδί των προηγούμενων εκδόσεων στην εγκατάσταση)
Μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία να τα περάσεις ξανά από την αρχή αλλά πιστεύω ότι αξίζει
Φαντάζομαι ξέρεις την διαδικασία ( περνάς πρώτα το update και μόλις ενεργοποιηθούν κάνεις καθαρή εγκατάσταση και δεν χρειάζεται κλειδί την κάνει αυτόματα την ενεργοποίηση με το ίντερνετ ... Αυτό θα αλλάξει βέβαια από εβδομάδα και θα μπορείς να βάζεις το κλειδί των προηγούμενων εκδόσεων στην εγκατάσταση)
-
jack124 - Δημοσιευσεις : 293
@vonzuchter Θα συμφωνησω απολυτα με τον jack124. Υπαρχουν ακομη καποια προβληματακια στα windows 10, οχι ομως στην ραχοκοκκαλια του συστηματος, οποτε απο αποψη σταθεροτητας ολα ειναι κομπλε. Πιο συγκεκριμενα, το store, το groove music αλλα και ο Edge εχουν αρκετα bugs κι ελλειψεις ακομη.
Ριζοσπαστικες αλλαγες απο οσα ξερεις για τα 7, 8.1 μην περιμενεις, εκτος κι αν σε συναρπαζουν τα νεα μενου και θες να πειραματιστεις με την Cortana. Ο λογος που αξιζει να φυγει κανεις απο τα 7 ειναι οτι τοσο τα 8.1 οσο και τα 10 ειναι πολυ καλυτερα στη διαχειριση πορων του συστηματος. Κυριολεκτικα ανασταινεις παλια μηχανηματα. Απλα εδω σε αντιθεση με τα 8αρια, τουλαχιστον το interface ειναι πολυ καλυτερα υλοποιημενο, οποτε δεν υπαρχει drawback.
Αν εισαι καλα με τα 7αρια και βαριεσαι τις αλλαγες, μεινε ως εχεις. Αλλωστε εχεις μεχρι του χρονου τον Αυγουστο να προλαβεις τη δωρεαν αναβαθμιση. Εγω γενικα ειμαι υπερ της μεταβασης στο καινουριο, εκτος κι αν εχουμε να κανουμε με φαινομενα Vista, κατι που εγγυημενα δεν ισχυει για τα win10.
Ριζοσπαστικες αλλαγες απο οσα ξερεις για τα 7, 8.1 μην περιμενεις, εκτος κι αν σε συναρπαζουν τα νεα μενου και θες να πειραματιστεις με την Cortana. Ο λογος που αξιζει να φυγει κανεις απο τα 7 ειναι οτι τοσο τα 8.1 οσο και τα 10 ειναι πολυ καλυτερα στη διαχειριση πορων του συστηματος. Κυριολεκτικα ανασταινεις παλια μηχανηματα. Απλα εδω σε αντιθεση με τα 8αρια, τουλαχιστον το interface ειναι πολυ καλυτερα υλοποιημενο, οποτε δεν υπαρχει drawback.
Αν εισαι καλα με τα 7αρια και βαριεσαι τις αλλαγες, μεινε ως εχεις. Αλλωστε εχεις μεχρι του χρονου τον Αυγουστο να προλαβεις τη δωρεαν αναβαθμιση. Εγω γενικα ειμαι υπερ της μεταβασης στο καινουριο, εκτος κι αν εχουμε να κανουμε με φαινομενα Vista, κατι που εγγυημενα δεν ισχυει για τα win10.
-
alex4444 - Δημοσιευσεις : 745
δε παιζει για μενα δωρεαν αναβαθμιση δυστυχως για ευνοητους λογους.... για αυτο ρωτησα για τα δεκαρια , εκτος απο το τεραστιο γολγοθα του να στηνεις απο την αρχη συστημα , να ξαναπαιρνας software να ξανακαλιμπραρεις τους emulators κτλπ.... ειναι και το οικονομικο.
-
vonzuchter - Δημοσιευσεις : 221
vonzuchter έγραψε:δε παιζει για μενα δωρεαν αναβαθμιση δυστυχως για ευνοητους λογους.... για αυτο ρωτησα για τα δεκαρια , εκτος απο το τεραστιο γολγοθα του να στηνεις απο την αρχη συστημα , να ξαναπαιρνας software να ξανακαλιμπραρεις τους emulators κτλπ.... ειναι και το οικονομικο.
Αν και καθυστερημενα :
-Αν εχεις τα 7, μην ασχοληθεις ακομα με τα 10.
-Αν εχεις τα 8, περνα τα 10 ΤΩΡΑ!
Γενικα, στησιμο δεν χρειαζεται οταν τα περνας απο πανω, βλεπει τα προηγουμενα settings.
- Solidarity
- Δημοσιευσεις : 200
Re: Windows 10
Εγώ από 7αρια πήγα σε 10αρια και δουλεύουν όλα κανονικά, δεν χρειάστηκαν αλλαγές ρυθμίσεις απεγκαταστασεις κλπ. Ακόμα και τα παιχνίδια του θείου Σαμ δουλεύουν κανονικά 
Όσο αφορά τη ταχύτητα είναι αρκετά ποιο γρήγορα από τα 7αρια και γενικά έμεινα ικανοποιημένος με το μενού τους. Στη αρχή θα σας φανεί λίγο διαφορετικό αλλά το συνηθίζεις πάρα πολύ γρήγορα.

Όσο αφορά τη ταχύτητα είναι αρκετά ποιο γρήγορα από τα 7αρια και γενικά έμεινα ικανοποιημένος με το μενού τους. Στη αρχή θα σας φανεί λίγο διαφορετικό αλλά το συνηθίζεις πάρα πολύ γρήγορα.
-
diver_gr - Δημοσιευσεις : 447
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης